Всяка СЕПТЕМВРИЙКА чу сърце, някои дори по две! - тема 2

• 28 095
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
  • ГО
Някой по-напред пита, как докторът ми е разбрал, че матката ми е напрегната?
Не знам, явно се вижда на ехографа. От както съм забременяла, на всеки преглед това ми повтаряше, но понеже не се знаеше дали ще се задържи бебето, не ми изписваше нищо до сега. Аз така или иначе си усещах всеки ден болки, търпими, но се усещаха.

# 631
  • София
Моята докторка не е имала притеснения дали ще се задържи бебето, щото като гледаше уж не виждаше нищо нередно, а аз доста пъти я питах дали няма нещо не както трябва. Тя си ме успокои, че всичко е наред. Като й казах за болките чак се учуди. Постоянно си ги имам, но може би го отдавнам на грижите за малкия и че цял ден седя права като кон, почти не сядам. Само от време на време на компа да ви прочитам и това е. Щото е щурак детето и само се катери тук там и не мога да го оставя без надзор. Тежи ми гледането му, честно казано и силно се надявам скоро да уредим яслата, че наистина съм леко притеснена за износването на това бебенце  Sad

# 632
 matsutka, и аз бях взела лятно чиполино  Laughing Дара се вози в нея 2-3 пъти, но аз имах проблем - едно че ми беше ниска и ме заболяваше гърба и второ, че беше с 2 дръжки и когато Дара слизаше да прохожда и я бутах с една ръка нещо си усуках лакъта. затова сега едно от изискванията ми за количка е да е с една дръжка, особено както ще съм с две хлапета.

между другото нещо хич не ми е ясно как ще става излизането с две. Дара обича да ходи за ръка, а с количката как ще става това акълът ми не го побира.

# 633
Меги чудесни новини  Hug

Juleto скъпата помпа не е гаранция за успех, поне при мен не беше. С първото си купих на Авент, уж най доброто не знам си какво, ами нищо не стана. Гърдите и зърната много  ме боляха , като я ползвах само за да се доизцеждам след като съм накърмила бебето.  Един ден  след като болката вече беше непоносима се ядосах, взех си силиконови зърна и една обикновенна помпа, ако не се лъжа за 7лв, нито електрическа нито маркова. Много проста от две тръбички и на принципа на вакума, и повече работа ми свърши от другата. Не искам да те отказвам, напротив, просто споделям  моя опит Simple Smile

# 634
 megi_zdr, много хубави новини. Браво!!

Елч, дъщеричката ти е с много хубаво име Simple Smile. Живот и здраве ако си имаме момиченце искаме да е или Дара или Дария Simple Smile!!

Някой беше попитал за болничните, Ади е напълно права. Работата ми е свързана с това, но за по сигурно отидох и попитах директно в НОЙ, шефката  Laughing. Наистина ако излезете в болничен непрекъснат до първия 45-дневен няма отражение в паричките, жената каза, че дори да има е съвсвем минимално и незначително. Така, че на който му се налага, мисля че няма защо да се чуди. Аз дори мисля да си взимам болничен, но да си работя.

Като говорите за колички, понеже аз съм много зле по тази тема  Embarassed, нали ми е за пръв път. За да може да се използва и в зимните и летните месеци количката каква трябва да бъде комбинирана може би?

# 635
Рали, и на мен много ми харесва името Дара, само не ми харесва, че на площадката всяко второ дете е Дара (Дара, Дарина, Дария, Божидара), както и че редовно й викат Дария, което сега е много хитово. Ние като я кръщавахме си мислехме, че сме избрали модерно не много често срещано име, а то... Laughing Добре че фамилията не ни е от най-често срещаните, че щеше да е съвсем зле Laughing

онова чико, което обсъждахме няма зимен кош. Дара е родена на 11.1., не мога да кажа, че много ми е липсвал зимен кош, но би ми било по-удобно. друг е въпросът, че примерно дар аот 2-3-месечна не искаше да лежи, а да гледа. а нашите хлапета ще са на толкова точно зимата, как
е ги държим легнали? знам ли и аз се чудя още... Thinking

# 636
За помпата за кърма ... С първата бременност пробвах какво ли не, както flapper е споделила най-лесно се справих най-обикновената вакуумна помпа. Според мен зора с изцеждането е докато се разпушат каналите след това е пей сърце Simple Smile

# 637
  • ГО
Дъщеря ми е родена март и съм си ползвала зимния кош до последно. Не се е потила, много ми беше удобен. Даже малко с тъга се разделих с него  Mr. Green

Синът ни е кръстен на свекъра. Само първата буква.
Дъщеря ни не е кръстена на никой. Просто много ми хареса името и за това.
Сега не съм решила, т.е. решила съм, ама ще видим  Mr. Green

Помпа тип спринцовка ползвах първия път. Втория - Авентска.
Все неуспешно беше кърменето при мен. Sad

# 638
Елч, аз съм се спряла на Дара, но имам спор с мъжа ми, който иска да бъде Дария Simple Smile. Наистина доста често разпространено и модерно е напоследък. Така е явно, защото името е много хубаво най-вероятно Simple Smile. Другия ми вариант е Катерина, галено Кати. За момченце много харесвам Борис, Стефан и Максим. Момичешките неща ме влекат повече  Laughing, но имам предчуствие, че бебока ще е мъж.

Нищо не разбирам от колички, затова чета много внимателно каква трябва да бъде. Зълва ми си поръча от чужбина за малката ми племенничка. Много красива и удобна, комбинирана количка. Немога да се сетя марката, но беше доста скъпичка. Надяваме се на нея, защото племенничката ми също не обича никак да стои в количката. Като ни идват на гости почти винаги е с мен, на ръчички се разхождаме. Тя си гука на бебешки аз се опитвам да и отговарям  Wink.

# 639
  • София
Елч, и на мен това с бутането ми беше проблем на Чиполиното. Едвам се оправях с една ръка да я бутам. Повече тази грешка няма да повтора с количка с две дръжки. Ужасно е. Нао всичкото отгоре тия летни колички са абсолютни каруми и подозирам, че заради това Алек не искаше да се вози в нея. Адска друсалка. Чикото си е направо мерцедес пред тая каруца. Мисля, че летните просто са си такива, едва ли има някоя малка лятна, дето да вози меко. Аи какво да т икажа, ще се справим с излизането няма как. В момента сестра ми е с бебе на 5 м и като излизаме заедно с децата, алкия понякога иска само с нея за ръка и да ти кажа горе долу е добре. Тя бута с едната ръка, с другата е хванала сина ми, аз нося колело  Mr. Green Ама сега тя ми е близо, в съседния апартамент, ама сега в Събота като се преместим на другия край на Сф и не знам и аз как ще се справям.  ooooh!
Алек така или иначе спанетата му в количка се събират на пръстите на двете ми ръце. Въобще не искаше да спив количка, пък като стана на 6м съвсем отказа, иначе айде от време на време заспиваше вътре и то с хиляда ревове, приспиваници, че по корем го слагах само и само да заспи, абе кошмарно бебе беше той. Не можах да му се нарадвам от толкова рев по цял ден. Така и не разбрах защо дра толкова  Shocked
Аз също бях с Авентска помпа и в началото въобще не ми вършеше работа, ама след като захраних вече ми беше повече от полза и успявах да цедя, явно й намерих цаката  Mr. Green

# 640
Ива на 25.Здравейте мами имам нужда от съвет.Последната ми менструация беше на 19.12.13,края на януари си направих тест и беше положителен.Началото на февруари отидох при личната лекарка и тя ми каза че ще ми даде направление чак след 3 март и да си живея живота както досега.Според вас това нормално ли е?

# 641
  • София
Не е нормално. Искай си направление, имаш право!!!!! Вече дори можеш да се регистрираш за ЖК според мен. Търси си правата! Това е направо недопустимо. Личната само като чу, че тестът ми е положителен, без дори да й казвам започна да печати направление.  Peace

# 642
Много се чудя какви са тези лекари, че отказват направление за каквото и да било. Сигурно се е оправдала с края на месеца и изчерпаните и лимити.... Иначе като се замислиш 03.03. не е много късно, има няма два работни дни Grinning Ива според мен още вторник отивай и си взимай направление, а през това време си запази час за да се запишеш за ЖК, по сметки си 9-10г.с. и няма за какво да чакаш повече Grinning Относно нормалното ежедневие, повече спокойствие и ако се чувстваш добре няма причина да променяш за момента навиците си Hug

# 643
  • София
Направленията за проследяване на бременност нямат лимит!  Peace

# 644
Вече нямам търпение да отида и да разбера дали всичко е наред!

Общи условия

Активация на акаунт