Всяка СЕПТЕМВРИЙКА чу сърце, някои дори по две! - тема 2

• 28 110
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Юле, аз принципно съм супер доволна от Чико. За малкия взех такава
 http://www.slunce-bg.com/product/93/-chicco-duo-ct-0-2-fuego.html и съм много доволна. Исках с нея да си бутам, ама ще видя, искам зимен кош да има количката, защото все пак ще караме цяла зима с мънички бебенца. Още съм в чуденка.
alaskan, успех на прегледа  Hug

# 616
Момичета относно болничните по време на бременност и обезщетението за майчинство. Моята счетоводителка ме увери, че дори и да съм била в болничен през периода на деветте месеца бременност, то при изчисляване на обезщетението за майчинство се взима като база основната заплата. Това означава, че обезщетението няма как да бъде по - ниско, независимо от това, че в някои месеци сме били в болничен.
Прецених, че за някои тази информация може да е полезна. Аз съм много боса по тея счетоводни истории и за мен това беше ново инфо   bouquet

# 617
Здравейте, момичета!

Чета ви редовно и като почна да пиша, напълно ми изключва главата, за какво щях да пиша и на кого.
Успех на прегледа, alaskan summer.
И на други, ако има.
Аз вчера си занесох изследванията и пуснах болничен. На 4-ти март съм на БХС.

# 618
Добро утро и от мен  bouquet  bouquet  bouquet

Относно болничните, мисля да работя до последно, стига да се чувствам добре и жегите да ми позволяват. Моето мило мъжле прекарва доста време в нас, такова ми е работното време, че повече го няма вечер. И ако си остана в нас ще се изпокараме още на третия ден, както съм изнервена покрай бременността няма дълго да го изтърпя. Не знам дали и при вас е така, но всичко ме дразни и ядосва, усещам се че повишавам глас за глупости, но не успявам и да се въздържа. А нямам спомен да съм била така с предната бременност newsm78

За количка - покрай вас и аз вчера се порових, май се спрях на марка Jane, но и аз мисля да взема втора употреба.

benu7 повече оптимизъм ти пожелавам и стискам палци всичко да е нарад Hug

С първата бременност не съм правила нито БХС нито морфологията. А с тази лекаря ме отказа от ранните изследвания, и каза, че ако имам желание мога да ги направя м/у 16-19седмица. А след като прочетох вашите отзиви, май ще го послушам Peace

Леко бременеене на всички Hug

# 619
Добро утро и от мен момичета  bowuu

Тази нощ така сладко се наспах  Flutter Направо спах като заклана и за пръв път от няколко седмици се чувствах отпочинала като се събудих сутринта  baby_neutral Даже се събудих преди алармата, а това е нещо неестествено за мен  Shocked

За болничните , ако всичко е наред с мен и с бебо, смятам да си работя до края, докато стане време за 45-дневния болничен. За сега бременността ми протича сравнително леко и не ми пречи работата, пък и аз съм в офис на топличко, като изключим стреса понякога, мисля че обстановката е подходяща за бременни  Thinking

Adyto , аз също съм доста боса в счетоводните работи, но доста попрочетох за тези болнични по време на бременност, а и се посъветвах с нашата счетоводителка. Тя каза, че болничните се отразяват на размера на майчинството, защото при изчисляването му се взима за всеки месец какво трудово възнаграждение си взимала, и ако примерно си 2 месеца в болничен, то следователно, за период от 2 месеца възнаграждението ти ще е 90% от реалното. Така пишеше и в някаква статия, на която попаднах в нета.

Espa ще ти бъда много благодарна, ако ми изпратиш тази книга  Praynig

alaskan summer и benu7, стискам ви палци момичета за БХС-тата днес  Praynig Да се похвалите после с добри новини  Naughty  Peace

Agness, добре дошла в отбора  Hug Пожелавам ти лека бременност и здраво бебче през септември  Peace

# 620
"Тя каза, че болничните се отразяват на размера на майчинството, защото при изчисляването му се взима за всеки месец какво трудово възнаграждение си взимала, и ако примерно си 2 месеца в болничен, то следователно, за период от 2 месеца възнаграждението ти ще е 90% от реалното. "

Според моята счетоводителка, която също е бременна и ще излиза скоро в майчинство  Simple Smile промяната с изчислението на майчинството е от скоро и се изчислява винаги на база на основната заплата, което на практика означава, че няма значение дали си бил в болничен или не. Вярвам, че няма как да се е объркала   bouquet

# 621
Espa , и аз ще помоля за книгата .
Благодаря предварително. Simple Smile

# 622
  • София
Агнес, добре дошла!   bouquet

Матсутка, аз не държа на зимния кош, Лу е зимно бебе и оцеля в "Чико"-то и без него.  Mr. Green

Обсъждахте по- назад за кърменето и помпите за кърма. На мен ми е малко болна тема, тъй като не успях да кърмя дъщеря си и много ми се иска сега да се получи. Та, решила съм този път да си купя хубава електрическа помпа за кърма, може и 2-ра употреба. Надявам се да помогне.  Praynig

# 623
Здравейте!
Сега се връщам от преглед Simple Smile Бях в петък, но ми остана едно такова чувство, че нещо ми беше спестено. И се започнаха едни гадни сънища... Та днес ходих при д-р Чучумишев в клиника Малинов. Страхотен доктор! Някоя мама тук също беше доволна от него. Ще кажа само, че съм с втора бременност и за първи път някой ми обяснява толкова внимателно и спокойно всичко. С миналата бременност съм ходила дори при небезизвестния Сигридов. Та прегледа беше супер и си излязох от кабинета много щастлива  Laughing Бебчо е добре. Техниката е страхотна и всичко се вижда добре и на голям екран. Само дето малкият палавник отсега показа характер. Като започна прегледа той весело подскачаше и аз много се зарадвах. Щом казах "ей, как весело мърда" и човекът ни обърна гръб и повече не помръдна  Crossing Arms Crossing Arms Понеже се наложи да ме гледат с вагинален накрайник нямаше как да се опитаме да го накараме да се обърне. Оказа се, че ако носех флашка, щях да си имам запис на видяното, но здраве да е. Имам си снимчици Simple Smile
Този доктор прави ФМ. Доста внимателно огледа бебето, бях си само на преглед. Попитах го кога препоръчва да отида на ФМ и той ми каза към 21-ва седмица. Мъжът ми обаче държи да отидем на ранна другата седмица. Вероятно, защото се е наточил да се види с бебо. Аз се чудя дали няма да има проблем да я направим. Понеже все още с коремен накрайник нищо не се вижда при мен. Имам силно обърната матка, отиваща чак към гърба. На ФМ съм след точно една седмица при Стратиева. Мамите, който бяха при нея - тя с какъв апарат гледа. ММ много се вълнува и само брой дните.
Еспа, предлагам да сподели книгата с всички ни, че май има доста заинтересовани, вкл. и аз.
Ох, надух ви главите.
Желая ви един чудесен ден  Grinning !

# 624
  • ГО
Juleto, аз също съм се насочила към електрическа. От продавалника мисля, има и нови, на добри цени.

megi_zdr , браво за хубавите новини!

Относно мазането - с първата бременност с какво ли не се мазах и се нацепих, като превтасало тесто. Мнооого зле. С втората не се мазах. То нямаше и на къде да се нацепя повече.  ooooh!

# 625
  • София
Запис за книгата  Peace  Mr. Green
Юле, на същото мнение съм за количката. Ще оцелеем и без зимен кош, сигурна съм  Mr. Green Аа пусто суета, нали знаеш хахахахаахах, нещо новичко (втора ръка, де  Mr. Green , ама за мен ново). Не ми е чак такава фикс идея, че да купувам друга. Вчера казах на майка ми, че не смятам да купувам и тя като се притесни, ама как, бебето ще му е студено хахаха. Та си спомних думите на един приятел, който продава колички - "няма хубава и не хубава зимна или лятна количка, има облечено или необлечено дете"  Mr. Green
Меги, браво за прегледа. Аз също съм с обърната матка и до много късни седмици ме гледат с вагинален по принцип.
Аз пък мразя електрическите помпи. Въобще не цедят добре. Поне при мен не се получи. Голяма мъка беше с въпросната помпа. Бяха ми дала тази на Медела. А и смисъл от ел. помпа има само, когато имаш проблем със зърната и трябва да цедиш и даваш от шише. Иначе, ако си кърмиш нормално, няма смисъл.

# 626
  • София
меги, радвам се, че намери "своя лекар"!  Grinning   bouquet

Стратиева преглежда на "Медисън", с коремен накрайник. Предполагам, че в твоя случай ще подходи индивидуално. Simple Smile

# 627
"няма хубава и не хубава зимна или лятна количка, има облечено или необлечено дете"  Mr. Green

Това ми напомня за дисциплинираните германци, които казват "Няма лошо време има неадекватна екипировка"   newsm08

# 628
 matsutka, и аз бях със същото чико. единствено не е много високопроходима, но поставките пред бебето и майка са ааааадки удобни. сега гледам, че няма колички с такива.

аляска, да кажеш после как е минало! ще те мислим!

адито, мерси за инфото! дано е права счетоводителката ти!

меги, много готино, че сте имали хубава среща с малкото човече Simple Smile

# 629
  • София
Елч, наистина няма такива в момента. Направо се учудвам. На сестра ми количка за сума пари, кошове зимни летни, абе всичко и няма. Аз бях супер доволна от количката, вярно зимата на голям сняг е труднопроходима, ама то коя ли количка държи на лед и сняг  Mr. Green Тая жабка при дръжката и поставката са уникално удобни. за детето поставката също е незаменима. Малкия си слагаше там водата. Купих му едно лятно Чиполино, е така и не пожела да се вози в него, продадох я чисто нова на половин цена, така ме е яд.Искаше си Чикото и това си е. Мега доволна съм от количката и наистина по-клоня да си я ползвам пак нея, независимо от пола на бебето. Тя е светло сива и мисля, че ще пасва и за мадама  Mr. Green
"няма хубава и не хубава зимна или лятна количка, има облечено или необлечено дете"  Mr. Green

Това ми напомня за дисциплинираните германци, които казват "Няма лошо време има неадекватна екипировка"   newsm08
Абсолютно съгласна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт