Всяка СЕПТЕМВРИЙКА чу сърце, някои дори по две! - тема 2

• 28 048
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
Деси, би трябво вече да се види сърче, освен ако не си с късна овулация. А за преледа незнам, но нали с ултразвука се вижда сърцето, защо да се плаща допълнително?

# 91
Чия от къде купувате и може ли да споделите цена?

Аз в началото я купувах от Пикадили, но последните 2-3 пъти от Слънце и Луна(в София на Юрий Венелин), там е насипна и малко по-евтина. Цената в Пикадили мисля беше около 10лв за 200гр, в Слънце и Луна по спомен беше 4 и нещо за 100гр

# 92
  • гр.Варна

Честит празник,момичета!Бъдете обичани и обичайте;) Hug Hug
matsutka,може д а се намесвам малко неподготвена,но нашият син също имаше проблем с храненето и говора.Гълташе като пате и ядеше само пасирана храна.При нас проблема се оказа,че е от много къса юздичка под езика.Детето не можеше да си вдигне езика,защото освен юздичката се оказа,че самият език е частично срастнал от долу.Правиха ни операция с пълна упойка.Побърках се от пруитеснение,но малко по-късно-4-5 дни,детето започна да се храни нормално.Лека полека започна и да говори,а на 3годинки изведнъж такива сложни думи взе да използва,че събираше очите на приятелките ми:)
desss9011 , в Майчин дом разполагат с много добра апаратура:)Вярвам,че ще видите сърчице днес.Не знам дали ще ти го пуснат да се чуе,но за виждането-да,би трябвало:)Нашето се забеляза в 7г.с. и 4 дни,но имам позната,която го е видяла в 6 г.с. и 3-4 дни именно в Майчин дом!
За имената,много ми се иска да е с В,на татко.Имам усещане за мома и ако е така ми харесват имената Вяра и Валерия.Допада ми и Вероника,но ми идва малко по-дълго!Много ми харесва в името на детето да има буква "Р"!
И във връзка с гадаенето на пола,аз не че имам предпочитания,но ми е много любоппитно какво бебче ще имаме.Някъде бях чела,че можело да се гадае по сърдечният ритъм на бебчо.Ако е под 140 удара в мин-ще е момче,а над 140-момиче:)
Ако е така,то ние с V V би следвало да сме женски мами:)

# 93
alaskan summer и аз така съм чела. И ние сме се спряли на Валерия, ако е момиче, на таткото  Heart Eyes
Но има време, ще видим.

# 94
Честит св.Валентин или Трифон зарезан , кой каквото празнува ...
 Laughing
Очакваме добри нови от прегледите днес ..снимките , които сте приложили са прекрасни ..трудно ми е да си представя , как едно бобено зрънце с минимални размери , може да има крака и ръце и глава и тупкащо сърчице ...но това е чудото на живота ...и е прекрасно , че всички ние ще имаме възможност , да наблюдаваме как то се променя седмица след седмица ...и аз вече съм страшно нетърпелива ..по принцип съм  много припрян човек ., но хубавите неща стават бавно ...
Хубав ден на всички    bouquet

# 95
Здравейте и от мен, мили мами!
Честит празник, сигурна съм, че показвате любовта си един на друг и през другите 364 дни и така трябва, но нека днес е малко по-специален влюбен ден!
И предполагам, че не е забранено да пийнем по глътка винце в чест и на Трифон Зарезан!

# 96
 Hug Благодаря ви  Hug
Попринцип овулацията ми беше доказана с фоликулометрия на 06.01 ,т.е. вече имам 25 дни закъснение  Wink
Ако всичко е наред и е види сърчице ще съм много по-спокойна ,така си мисля,че все нещо не е наред...

# 97
  • София
Еспa,не съм от Вaрнa, от София съм.
Aлaскaн, стaнa ми много интересно товa зa юздичкaтa. Логопед ли устaнови този проблем? Притеснено ми е, зaщото от днес детето откaзвa вече и бaнaните в млякото дa дъвче. До вчерa поне товa дъвчеше. Днес сутринтa плюе бaнaните от киселото мляко, които си ядеше без проблем. Ох, не знaм вече.
Десс, според мен вече би трябвaло дa се чуе сърчице. С преднaтa бременност ми го чухa нa 19 ден зaкъснение.

# 98
Чия от къде купувате и може ли да споделите цена?

Аз в началото я купувах от Пикадили, но последните 2-3 пъти от Слънце и Луна(в София на Юрий Венелин), там е насипна и малко по-евтина. Цената в Пикадили мисля беше около 10лв за 200гр, в Слънце и Луна по спомен беше 4 и нещо за 100гр

А за колко време ти стига това количество?

# 99
Здравейте в празничния ден,

желая да ви е много любовно през цялата година, всеки ден!

Днес се записах за БХС на 11.03. Денят ми е доста приповдигнат, може би защото най накрая успях да се събудя чак сутринта, чувствам се толкова заредена.
Чета за проблемите ви със запека, аз пък да споделя съм другата крайност и малко се притеснявам. Корема ми постоянно е като празен, не ми се яде нищо, от всичко ми се гади. Вече се чудя какво да ям. Нещо ми допадне. Два дена хапвам само от него и после отново не мога да го погледна. Кога ли най накрая ще свърши този период?

# 100
Стела, при кого се записа там? Имали проблем с часовете? А ФМ ще правиш ли сега?

# 101
Стела, при кого се записа там? Имали проблем с часовете? А ФМ ще правиш ли сега?

Записах се при д-р Виолета Стратиева в мед.център Света Петка, по препоръка на моята лекарка. Ами проблем с часовете няма. Още като се обадих ме питаха за последен цикъл, сметнаха си седмиците и сами ми дадоха дата, отговаряща на интервала в който аз исках. Относно ФМ ще изчакам 20 гс.

# 102
И вчера на прегледа и днес ми казаха че съм 9 гс, а калкулатора смята друго. От къде идва това разминаване? Thinking

# 103
  • ул. "Мечтание"
matsutka, имам добри впечетления от един терапевт в Пумпелина. Била съм на обучение при нея, свързано с деца, които имат проблеми с храненето. Ще потърся визитката, ако проявяваш интерес.
Моето обучение беше свързано с новородени, но предполагам, че работи и с по-големи деца. Peace

Stela0708, по калкулатор какво ти излиза?

# 104
Добър ден и честит празник и от мен, кой каквото му е на кеф да празнува Hug

Малко за мен Peace бях на преглед при д-р Манев в Люлин, много съм доволна от човека, записа ме направи ми цялостен преглед и ехограф + две снимки(ще кача след уикенда, че нямам с какво в момента). Имаме си сърчице, всичко е нормално и съм в 8г.с.+1ден(както и аз бях си сметнала).  Отговори на всичките ми въпроси и ми даде две направления за изследвания. Според него ранната фетална морфология не е нужна. Препоръча ми направо БХС в 16-19седмица и след това морфологията. Мисля да го послушам и ако всичко е наред при мен да се видим с него след месец ooooh!

Стига за мен baby_neutral

matsutka не случайно си решила да отидеш на логопед. Според мен, ако този при който си била не те удовлетворява ходи на друг, чуй и друго мнение. Колкото и да обсъждаме и да споделяме тук всяко дете си е индивидуално и уникално, и според мен е най добре да се прегледа от специалист.

И последно един въпрос от мен Praynig Къде сте/ще си правите кръвните изследвания, че нямам никаква идея в момента.

Общи условия

Активация на акаунт