Всяка СЕПТЕМВРИЙКА чу сърце, някои дори по две! - тема 2

• 28 026
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
Много са хубави снимките на всички Hug  Аз от както видяхме сърцето на 28.01 още не съм била на преглед.Моя доки ме вика чак към края  на февруари , когато ще съм 12 седмица и малко ,добре че другата седмица съм на БХС да видя малкото чудо най-накрая  Mr. Green

# 76
Flapper, Сами първоначално беше много ентусиазиран, все още е, но малко по-малко вече, след като имаше проблясък, че ще дели прегръдките и вниманието с новото човече Laughing. Твърдо е убеден, че ще е момче, и всеки мой опит да му обясня колко ще е хубаво да е момиче търпи провал. Тревожеше се, че не знае какво ще е, след като се роди бебето, но му обясних, как ще си е същото за него, мама и тати пак ще го гушкат много, но ще има бебе което ще иска много внимание, защото ще е млако, но това не значи че него го обичаме по-малко, че ще разчитам много на него за важни неща да ми помага, защото е вече голям и т.н
Сами пита, какво ще яде бебето и му казах, че ще пие мляко от амитата - така той наричаше гърдите ми като сучеше. Сами пита как се прави млякото в тях, след което сам си отговори 'ааа сетих се, само да не ми кажеш, че имаш в амитата стадо малки крави' Mr. Green
Към мен и неразположенията ми се отнася с разбиране, като му кажа, че ще си легна вместо да играем на тенис на маса и можем да играем на мемори или нещо кротко, носи ми редовно някакави напитки, забърква ги от мялко и чубрица, това е представата му за лекарство, за да не ми било лошо Laughing

# 77
Много са сладки горките Laughing Моята най вече за вниманието ми се притеснява, тя не е от гушкащите се, но не иска и аз да го правя с друг Thinking Но ще свикне, като види, че ще има и за нея, колкото и за бебето Hug Hug Hug

# 78
  • ул. "Мечтание"
Големия се радва. Малкия непрекъснато ме пита кога ще дойде бебето. Simple Smile
Тая вечер караха баща си да им рисува бебето в корема ми.  Joy

# 79
  • Plovdiv, Bulgaria
И аз да се запиша в новата тема! Макар и да не пиша много, ви чета редовно и с удоволствие, а и вие доста пишете  bouquet

Днес е мноого дълъг ден за нас. Имах изпит, а уча в Свищов, и съм от Пловдив.. пътуването не беше от най-хубавите, а не е и малко пътя. Ставане посред нощите, после докато мине изпита, после чакане и пак връщане..направо си е ад и нямам търпение да заспя..

Много хубави снимчици си имате  Simple Smile аз на 19.02 ще ходя на преглед, дано всичко си е наред и тогава!
Спря да ми се гади тези дни, но мине ли 20ч и започва една тежест в гърлото, като да си преял..а повечето пъти нищо не съм яла. Много е неприятно и си мисля, че ми е от хапчетата, но знам ли..

Както и да е, стига толкова съм писала Simple Smile
Лека и спокойна вечер на всички, и лека работа утре на работещите..  Hug

# 80
Zdraveite budeshti mami! predvaritelno se izviniavam ako tova saobshtenie se poiaviava na pogreshnoto miasto no sam nova v tozi forum i oshte go razuchavam v miniaturnoto svobodno vreme s koeto razpolagam. iskah da izkaja mnenie za spirulinata-kolkoto i da si mislim che e superhrana i e neveroiatno polezna, zamislete se tia otkade idva: iaponia. Pri polojenie che okolnata sreda sled inzidenta vav Fukushima e napulno toxichna, kakvo bi vi nakaralo da konsumirate radioaktivni hranitelni dobavki? az sam ia pila v minaloto, no otkakto se sluchi Fukushima izbiagvam vsiakakvi hrani vnos ot iaponia. savetvam vi v imeto na vasheto zdrave i zdraveto na vasheto budeshte bebche da se zamislite seriozno dali si struva riska. Ako razbira se ima vnos ot skandinavskite strani-tova e za predpochitane. No kato zialo ne vi e neobhodima za bremennostta.
Za mamite sas zapek mislia che nai-dobre bi bilo neshta kato priasno mliako sutrin leko zatopleno, oveseni iadki, musli,susheni slivi ili sok ot slivi sashto pomaga strahotno. A sushto i zelulozata kato zialo-iajte zele, karfiol, brokoli, zeleni salati ili zadusheni zelenchuzi, brukselsko zele....vsiakakvi takiva pomagat za razmurdvane na stomahcheto. Edna ot vas beshe spomenala che pie po 4 litra voda na den i tova ne pomagalo. Mili dami, ako piete po 4 litra voda na den riskuvate da izhvurlite mnogo ot poleznite vitamini i minerali ot koito tialoto vi ima kreshtiashta nujda v momenta! Az pia voda s ogromno udovolstvie, no ne mislia che sam nadvishavala 2.5-3litra na denonoshtie.
oshte edna kratka zabelejka osobeno ako vi predstoi pulen kruven test i genetichni izsledvania: ako sluchaino vi izkarat s nedostig na jeliazo, zvekloto pomaga mnogo za povishavane na nivata na jeliazo v tialoto vi. Az pochti vseki den pia fresh vkushti i otskoro reshih da slagam po polovin ili chetvurtin rezenche cherveno zveklo. Pridava mnogo zviat na fresha, vkusa mi haresva i znam che e bogat na jeliazo.men tepurva shte mi praviat vsichki izsledvania na 18ti i shte razbera dali imam problemi s jeliazoto ili ne, no reshih prevantivno da go vklucha kato sustavka vav freshovete.
nadiavam se neshto ot vsichko koeto kazah da mu e bilo polezno na niakogo Simple Smile

leko bremeneene i se nadiavam vsichki se chuvstvate dobre Simple Smile

# 81
  • София
Еспa, много си прaвa. Aз усещaм, че нещо не е кaкто трябвa, a всички около мен ме рaзубеждaвaт и ми кaзвaтдa не се вкaрвaм във филми, детето си било добре и т.н. Но вчерa психоложкaтa ми кaзa, че всъщност той е с цялостно изостaвaне с 6м. Не знaм дaли го кaзвa, зa дa ме убеди дa ходя при тях нa консултaции с логопед и групови зaнимaния. Въобще не знaм дaли дa й вярвaм, понеже всеки все пaк си гледa интересите. Отдругa стрaнa aргументите й звучaхa много логично. Aз понеже зaписaх нa диктофон цялaтa консултaция и вечертa я пуснaх нa ММ, той отсече, че сaмaтa тя е достa несигурнa в aргументите зa товa че детето нaистинa имa нуждa от помощ. След кaто го изслушa,ММ кaзa, че според товa, което е чул, детето нямa проблеми. Все пaк той слушa кaто стрaничен нaблюдaтел, не беше тaм и съм склоннa дa му вярвaм. Според него тя си е смукaлa от пръстите всякaкви проблеми с детето сaмо и сaмо дa го изкaрa, че му е необходимa рaботa със специaлист. Ще вземa и aз дa прослушaм зaписa и дa се опитaм дa вникнa и в неговaтa гледнa точкa.
Относно бенето и първото дете, зaсегa сме нa фaзa дa гaли нa мaмa коремчето, дa го пaзи, понеже вътре имa бебче. Зaсегa слушa, но нaли не говори и не знaм кaкви мисли имa в глaвaтa. Зa моментa просто му кaзвaм дa внимaвa и дa пaзи бебето кaто си игрaем и дa внимaвa дa не го ритне неволно. Зa по-нaтaм нямaм идея кaкво ще му обяснявaм, зaщото е нa еднa тaкaвa възрaст, хем рaзбирa, хем не

# 82
Добро утро Simple Smile
За момичетата със запек препоръчвам повече плодове, както и трици, накиснати от предната вечер в мляко. Аз откакто съм бременна ми се появиха други гадни неща - хемороиди - които са ужасни и не знам как да се справя. Допускам, че и преди съм имала, но никога не са боляли толкова или да са възпалени, така че ако имате лек за това помагайте.

Аз мисля да си купя кокосово масло и да се мажа с него, пък дано не се появят стрии. Чия от къде купувате и може ли да споделите цена?

Нека денят ви е много хубав   bouquet На тези които празнуват Свети Валентин, пожелавам да са винаги влюбени, а на Трифон Зарезан - пийнете чаша червено вино довечера Simple Smile

# 83
Добро утро!

Честит празник на влюбените, бъдете обичани и обичайте!

matsutka, аз бих потърсила и друго мнение, щом усещаш че може би има някакъв проблем с тази психоложка. От това което пишеш мисля, че е добре да направите консултация и с логопед. Добрите логопеди гледат и за евентуални поведенчески проблеми, но от това което пишеш за отказа от непасирана храна, от дъвчене, от запаса на думи които изговаря, от моя опит смятам че по-скоро е въпрос на работа и с логопед. Ти си от Варна и там нямам впечатления за логопедите, но някъде в мамата има тема за деца със закъсняло проговаряне, ще я потърся, в нея със сигурност има на първа страница линкове с контакти на логопеди, психолози и т.н. Във всички случаи дори детето да няма проблем, което е най-добрият вариант, нито консултацията, нито допълнителните занимания могат да му навредят. Смятам, че при Сами те помогнаха драстично, да преодолява проблема по-бързо,и се отразяват положително не само върху говора му, но и върху цялостното му интелектуално развитие. Заниманията са забавни, под формата на игра - за финна моторика, за оцветяване, рязане, броене, подреждане, логика, говор - правим ги всеки ден в къщи, и детето адски много се забавлява. Как е синът ти с финната моторика, според някои изследвания развитието и е в пряка връзка с развитието на мозъка, защото едни и същи центрове в мозъка отговарят за това.
Съжалявам за отклонението от бременната тема Peace

Хубав и усмихнат ден   bouquet

# 84
Във връзка с червеното цвеклото не знам дали не ни е рано - аз също започнах превантивно да си го слагам в сока почти всяка сутрин и в ПКК желязото беше малко НАД нормата, а преди 10 години бях с желязодефицитна анемия.. и док ми каза да спирам цвеклото Simple Smile

# 85
Аз вече съм с нисък 112 хемоглобин, какво общо има цвеклото с желязото ...?

# 86

Вдига хемоглобина.

# 87

Вдига хемоглобина.

По-скоро желязото, за хемоглобина май не е съвсем сигурно или май не е задължително (но аз не съм особено запозната - когато бях с желязодефицитна анемия и желязото, и хемоглобинът ми бяха ниски). Моят хемоглобин си беше на нивата от преди това, само желязото беше скочило.

# 88
Здравейте Simple Smile Имам въпроси и е съм ви много благодарна,ако ми помогнете  Hug
Тук има доста момичета от Варна и то такива,които посещават Майчин дом ,та може ли да ми кажете ,попринцип прегледа с ултразвук е 35 лв , проследяването и чуването на пулс заплаща ли се допълнително ?
Иии вторият въпрос е дали ако отида днес на преглед за пулс,ще го открият понеже съм в 7-ма седмица,а лекарката попринцип ми каза да отида на 19.02. ?
 Hug Hug Hug

# 89
Иии вторият въпрос е дали ако отида днес на преглед за пулс,ще го открият понеже съм в 7-ма седмица,а лекарката попринцип ми каза да отида на 19.02. ?
 Hug Hug Hug

desss9011, би трябвало да се чуе сърчице - при мен го чуха в 7 г.с.+2дни, а (за пореден път ще кажа, ама наистина в тези случаи е необходимо) моето бебче изостава с 4-6 дни по размер, т.е. по размер в било в 6 г.с.+4 дни. И си в осма седмица  Peace

Общи условия

Активация на акаунт