Всяка СЕПТЕМВРИЙКА чу сърце, някои дори по две! - тема 2

• 28 041
  • 759
  •   1
Отговори
# 105

Stela0708, по калкулатор какво ти излиза?

8гс+5д, а вчера лекарката каза 9гс+0д

# 106
  • ул. "Мечтание"

8гс+5д, а вчера лекарката каза 9гс+0д
На предишни прегледи имало ли е разминаване?
Възможно е овулацията ти да е била 1-2 дни по-рано.  Peace А и разликата не е от особено значение в случая, тъй като е малка. Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 12:18 от Нощни очи

# 107
  • София
matsutka, имам добри впечетления от един терапевт в Пумпелина. Била съм на обучение при нея, свързано с деца, които имат проблеми с храненето. Ще потърся визитката, ако проявяваш интерес.
Моето обучение беше свързано с новородени, но предполагам, че работи и с по-големи деца. Peace

Нощни, аз вчера бях точно в Пумпелина, но тази не беше логопед, а психолог и за това и разгледа нещата цялостно. Каза, че специално за храненето ще трябва да го запиша при логопед и паралелно с това да ходим на сборните занимания.
Стела, разликата наистина не е огромна. При мен термин по калкулатор е 17.09 по датата на зачеване, тъй като знам кога беше овуто. На видеозона на доки всеки път излиза 15.09.

# 108
Стела, разликата е много малка, защо те притеснява? При мен бебето върви с една седмица назад, но това се приема за нещо често срещано. При други мами, като теб, бебчетата вървят с някой и друг ден напред. Важното е да са здравички  Praynig .

# 109
Имаме си сърчицее Simple Smile)) Как само си тупка  Hug Много съм щастлива,дано всичко да е наред до края  bouquet

# 110
Чия от къде купувате и може ли да споделите цена?

Аз в началото я купувах от Пикадили, но последните 2-3 пъти от Слънце и Луна(в София на Юрий Венелин), там е насипна и малко по-евтина. Цената в Пикадили мисля беше около 10лв за 200гр, в Слънце и Луна по спомен беше 4 и нещо за 100гр
Трудно ми е да ти кажа, че съпружето като види че намалява купува и допълва бурканчето, но мисля че за поне месец стигат 200гр
alaskan summer, и на мен фаворит ми е Вяра, според мен е много силно име. Винаги съм мислела, че ако е момиче ще е Весела, но откакто лятото се сетих за това име, просто не мога да си представя, че ако е момиченце ще се казва по друг начин, въпреки че ММ иска да е на мен, защото моето име било най-прекрасно, но аз си държа на Вяра. Ще видим накрая какво ще стане, ако е момче ще трябва да се примири че няма да е на мен, ако е момиче, може да е компромисен вариант, Кипърка например като от столичаните, шегувам се разбира се  Joy
desss9011, браво мила, много хубава новина  Hug

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 13:37 от Пух_Мечо

# 111
  • София
Имаме си сърчицее Simple Smile)) Как само си тупка  Hug Много съм щастлива,дано всичко да е наред до края  bouquet
Браво, Дессс!!!!  Hug Hug Hug  bouquet

# 112
Не, не ме притеснява. По скоро ми беше любопитно от къде идва разликата. Горе долу кога, или по точно кой преглед може да каже коя е "правилната" дата? newsm78

desss9011, браво за хубавата новина!

# 113
Здравейте  момичета ,искам  да  споделя  с вас  че съм  много  отчаяна и притеснена .Вчера  бях  на ФМпри  д-р Даскалов  -всичко  каза  че  е  добре  ,даже  покани  съпруга  ми  и  бъдещата  кака  да  й кажем че  ще  има  братче  или  сестриче  ,защото досега  не  сме й казали.Но след  като  продължи  прегледа  измери  нухалната  гънка  -2,43   ;2,57  ;2,55  ;което е по близо до границата  3 мм;каза  на  съпруга  ми да  излезнат   за  да  си  поговорим с  него и  оттам   вече  не  съм  спокойна  .Дадох  кръв  и за БХМ ,ще  чакаме резултатите  ,и незнам  къде  се намирам  ...а  и  какво да  обясня  сега  на  дъщеря  си  ?

# 114
  • гр.Варна
Пух_Мечо,на мен ми харесва и смисъла,значението на името Вяра!На английски също звучи добре-Faith,буквално преведено:)Ноооо..и Валерия ми харесва.
Абе това с пулса май не е вярно:)Гледах си бележките и синът ни е бил с 150 удара/мин:) Joy Joy
desss9011 ,само толкова ли ще споделиш от прегледа?Simple Smile))Дай малко повече инфо:)Там ли ще ти водят ЖК?

# 115
matsutka, и аз навремето водих дара на 2 г. на психолог, защото не говореше. прегледът продължи около час, кара я да рисува разни неща, говореше й, караше я да играе с разни играчки, между временно ни разпита и нас. накрая заключи, че се развива малко по-бързо от възрастта си и след като липсата на говор е изолирано нещо не е притеснително. според нея до 3 г. ще се изравни с връстниците си. сега е на 3 г. и вече говори. е, може би не толкова добре, колкото децата проговорили преди година и половина, но няма проблеми. интересното е, че психоложката тогава изказа съмнение, че говорът се забавя, защото Дара си служи равностойно с двете ръце. тя тогава ги използваше напълно рановностойно, примерно хапваше 2 лъжички с дясната ръка, след която хващаше лъжицата с лявата и хапваше две лъжици с нея. лекарката обясни, че при децата, които си служат приоритетно с дясната ръка се развивало по-бързо лявото кълбо на мозъка, което отговаряло за говора. ако не е така леко се забавял във времето...

а за тръшкането не виждам нищо притеснително на 2 г. да се случва, все пак тогава е бебешкият побертет и всички деца минават през това. (не че и аз не съм се консултирала с осихолог за него де Laughing)

Flapper, Дара много се кефи, че ще има бебе. Непрестанно говори за това и ме пази. обяснява как ще го гушка и обича, след което авторитетно додава, че то понякога ще плаче, но после ще се успокоява (опитваме се да й обясним, че не всичко ще е зветя и рози Mr. Green). засега смятам, че за възрастта си реагира напълно нормално.

кая, няма лек за гадните хомороиди. можеш да облекчиш положението с добра хигиена (миене всеки път!), недопускане на запек и разни дразнещи храни. но като цяло си е кофти тръпка и в общи линии ще се мъчим с тях цялата бременност. Sad

стела, и на мен бгмамският калкулатор ми дава 8 г.с., а в токуда ме водят 9-та, но това е защото бгмамата смята първата седмица за нулева, а там я смятат за първа.

# 116
Имам въпрос към момичетата които са ходили на БХС, понеже си записах час за БХС и ранна фетална морфология на 20.03, та питането ми е на гладно ли се ходи, понеже видях че БХС е кръвен тест, а часа ми е следобед? Ох дано да съм си задала въпроса правилно, да не съм ви объркала  newsm78

# 117
И моя час е кьсен следобед . Не е задьлжително на гладно да се взема крьв >

# 118
  • София
Бену, според мен няма място за притеснение. Челая съм за доста случаи, при които е дори и повече от 3мм и се раждат здрави дечицата! Нали се сещаш, че едно трепване на ръката на доктора и тези милиметри, които е измерил може да не са верни. Силно се надявам да е негова грешката и на бебчето всичко да си му е наред.  Hug
Елч, на мен психоложката ми каза, че изоставането му не е само в говора, а е цялостно. Алек съо си служи да кажем почти равностойно, като доминантна е лявата му ръка, съответно рита топка примерно само с левия крак. Но пък се храни с дясната. Иначе си служи в повечето случаи с лявата.  newsm78 Може и това да е обяснението. Ама всички доктори си приказват каквото си поискат. Тази не ми обясни такива неща. Обясни само, че бързото разсейване и недовършването на поставените задачи отговарят за дете на 1г и 6м. Също така, че му е по-интересно да види предметите как се разглобяват, дали се търкалят, отколкото предназначението им. Това също било присъщо за деца на 1г и 6м. Не знам. Ще видим тая работа.  Thinking
Цветелина, не е задължително да се взема кръв на гладно за БХС

# 119
  • гр.Варна
Цветелина Костадинова,аз вчера бях на ранен БХС следобеда.Взеха ми кръв,а бях хапнала.т.е.няма значение хранила ли си се или не;)

Общи условия

Активация на акаунт