Честит 5-ти рожден ден, Декемврийче 2010 :) - 24

• 55 863
  • 462
  •   1
Отговори
# 120
  • София
здравейте Simple Smile

Калина, много ме разсмя тази Ая Simple Smile Надявам се, че сте добре.

Ние изместихме Елица при Гоги в детската стая и познайте дали спя, на всеки кръгъл час ги проверявам на бейбифона, а пък малката се буди в 5 часа и направо ходя като замаяна.

Хубавата новина е, че ще направим едно пътуване до Лондон с таткото в началото на май, а децата ще ги пратим при бабите. И вече нямам търпение. Simple Smile

# 121
Здравейте момичета  Hug
Порастнаха дечицата,  времето се стопли и темата замря.
Нямам нещо за споделяне, влязох да кажа, че ми липсват постовете на много от вас!
Цвети, да си изкарате страхотно в Лондон! И аз зяпам разни оферти, някой за без деца... но само със зяпането си оставам. ММ не иска да ходи никъде.  Моите приятелки обаче са се запалили по кратки пътувания из Европа и следващия път ще зарежа родата и ще си направя една хубава разходка с тях. Залепнах за тази София и ми  писна! Направих обаче резервация за ранно море..поне това с благословията на мм. Пак ще сме в Бг, за поредна година  "децата са малки, за да излизат в чужбина".

# 122
Илиянче  Hug

Цвети,добре сме засега...15 дни минаха..още седмица чакаме..Обяснявам й нашироко какво може да е...каката вече й завяхнаха..показа й ги:)Ще видим...Супер за Лондон!Това е мястото,което адски ме впечатли..веднага тръгвам пак:)

Ние с тези баби..само млже да мечтаем:)Но след още 2-3 години с нея:)

Добра,и аз в тая София...за половин година сме мръднали един път януари до село...какво да кажа...той е нонстоп на работа,няма уикенд..няма два поредни дни почивни...кофти ама..Сега се надявам някак да успее май някой ден да вземе и да идем с нея до Сандански.Много искам да я разхождаме вече насам натам:)Нали вече и пътува по-читаво;)

В тази връзка кои бяха добрите столчета за кола за 15-30 кг?След 3 годинки дето са.Искам вече да вземем,че този е малък.А и не ще в него:)Иска Голям стол:)Ще го слагам в джипа ми и ще я возя вече сама,така е обещала:)Кажете от кои марки сте доволни?Гледах на  Maxi Cosi и Recaro в един магазин.

Приятен ден!

# 123
Писах ...и ми изтри  Close
Столчето на Али е  Грако Наутилус.
Най-големият плюс, по който го избрах е 5-точковия колан. В този клас повечето столчета са с колана на колата, което за моите разбирания не е приемлива сигурност. В момента тя е 116см и още я хваща, свободно по блузка и със зор по зимно яке. Задглавката има още мнооого за вдигане, почти на най-ниска позиция сме. Решила съм да дам коланите на шивач да им вземе механизмите и да ми ушие по-дълги.
Друг плюс е вградената поставка за шише и тайник в подлакътника за играчки. И двете екстри са много ценени от детето.
Минусите не са за пренебрегване. Основният е, че крилата на задглавката (не знам как да го кажа по-издържано Simple Smile ) са доста големи и при заспиване главата клюмва напред. Беше голям зор първата година, сядах при нея, подпирах с възглавнички, мъка. Сега като порастна и се издължи дори при заспиване не клюма напред, успява някак да си подпре главичката странично. Под дупето е доста твърдо. Не се е оплаквала, но на мен не ми харесва. Това се решава лесно, слагаш под плата тънка възглавничка. На 4г и бях сложила, сега не виждам смисъл и я махнах.
Има друг стол, който е просто разкошен, с 5-точков колан, но по времето, когато търсех не го внасяха в Европа. Има го само в САЩ. И понеже е тежък, с транспорта идваше 600-700лв.  Той е с колани до 135см по спомен. Имаше снимки на деца 11-12г в него и вързани. Ляв и десен колан се щракват отделно и децата сами си ги слагат. Допълнително има една тока, която събира коланите да не падат по раменете и да се фиксират правилно.
Ето ТОВА. Сега цената доста е паднала. Гледала съм видео в ютюб, чела съм оценки и сравнения на потребители. Най-доброто Simple Smile))
От стандартните седалки, които ползват колана на колата бих взела изофикс на Макси кози. Но както казах не съм фен детето да е с колана на колата на толкова крехка физика и възраст.

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 17:01 от dobra

# 124
Добра,много ти благодаря за хубавата консултация Hug  bouquet Имаш ли идея тези Britax някъде в БГ дали ги има?Не съм се заглеждала досега хич и не ми се щура по магазини излишно.Аз видях макси кози...дето писах.Това Грако май също ми го предлагаха..и Рекаро им било най-доброто...

Ще поразгледам малко сега из нета и аз:)

Приятен ден!

# 125
Добра,много ти благодаря за хубавата консултация Hug  bouquet Имаш ли идея тези Britax някъде в БГ дали ги има?Не съм се заглеждала досега хич и не ми се щура по магазини излишно.Аз видях макси кози...дето писах.Това Грако май също ми го предлагаха..и Рекаро им било най-доброто...

Ще поразгледам малко сега из нета и аз:)

Приятен ден!
Този бритакс и в Европа трудно се намира, а в Бг съм почти сигурна, че го няма. Той отговаря на американските изисквания за безопасност, не на европейските. Гракото... за града е отлично, но както планувате разходка до Гърция....недей. Ако купуваш за 2 коли става това да е едната седалка.

Последна редакция: чт, 03 апр 2014, 22:02 от dobra

# 126
  • София
Калина, ние взехме Бритакс Еволва Плюс и той е с петточково закопчаване на колана, но няма тези екстри на Фронтиер 90 като поставка за чаша, подлакътници. Засега Гоги е доволен.

# 127
Много замря темата, къде сте момичета. Аз ви чета когато има какво да добавя пиша когато не пасувам. Ние вече караме колело с две гуми , разбира се  с помощни колела . Днес пак заляхме клавиатурата с кафе , но този път се размина . Сега спи, после ще ходим на вън. Това е за сега от нас.

# 128
Добра,ясно..аз намерих някакъв сайт Бритакс за БГ..има разни модели,но такъв няма..Сега се чудя дали имаше този дето Цвети казва..Цвети,вие по нета ли го взехте или от тук?Аз нали много не обичам да поръчвам онлайн,око да види..Simple SmileЗа Гракото може наистина да го сложим при мен за в София. Така или иначе ще е добре са са два стола,а не само да местим.Досега не пътувахме сами и нямаше нужда ,но все повече ще има.Ллюс,че тя твърди,че ще се вози само с мен и ще е "послушна"Simple Smile

Наистина ни замря темата съвсем с топлото време...Нормално,пораснаха си мишките малки:)

Приятен ден на всички!

# 129
  • София
Кали, столчето го взехме от продавалника  чисто ново една мацка ни го продаде за 270лв, но мисля че ги има в магазини Мадъркеър.

# 130
Здравейте , ние сме добре , като изключим запушения нос. Да ви кажа какво стана , това дете ще ми докара инфаркт Бяхме в къщи и докато разбера какво стана се чу силен рев и докато отида тя не можа да се задържи на крака и падна като талпа и си удари главата в пода нищо и нямаше изкарала си въздуха, всичко премина и го забравихме и точно три дни след това си изкара въздуха на градинката , но този път беше кошмарно ,две деца имам за първи път виждам такова нещо ,толкова се уплаших като си спомня и тръпки ме побиват. Веднага  след удара я взех на ръце пак изплака силно  и в момента в който ми беше в ръцете започна да прави " ха-ха " сякаш не можеше да си поеме въздух , тръгна да затваря очи пребледня за малко да изгуби съзнание . Просто не мога да ви опиша какво преживях , а тя след 20 мин пак тичаше все едно нищо не е станало.

# 131
KalinaZ ,  ние сме с бритакс еволва плюс, взехме го от  амазон за 85 лири.  Сега погледнах и са 130, но винаги може да се намери някоя по добра оферта. Като цяло тука ми искаха 480  същият стол. Сега по велик ден ще го пробваме  за дълъг път. Иначе Фифо казва, че по му харесва от предния, но това може да е и защото е нов.

# 132
Ангиа,благодаря и на теб за Коментара,и ка Цвети пак:)Май към Бритакс вървят нещата,четох и в нета,сравнения туй онуй...Но ще търся в магазин,това пазаруване онлайн наистина нещо не ме грабва.Поръчах си един бански така...еми два месеца минаха...не си е работа...Та ще търся тоя Еволва тогава някъде.

Иначе сме добре,днес ни е към 20 ден от контакта с варицелата...като гледам може и да размине.Не знам дали да се радвам де..всеки казва,че по-добре сега като малки..ама ще видим.

Много лошо време тия днк и Великден май ще е едно..за др седмица даже сняг...Мислехме до село,че и братовчедите ще са там...но надали ако е такова.
 Роси,дано никога вече нямаш такива случки!Звучи много страшно!Само не разбрах..тя се удря и след това започва да плаче..така ли?И при това губи въздуха си.Братовчед ми като малък,така се счепкахме,аз го изритах без да искам в стомаха и като ревна и сякаш нямаше въздух ..добре че баба ми беше там,нали е мед сестра..та го оправиха някак...Ужас.

Приятна събота и уикенд!

# 133
Честит празник на всички с имена на цветя! Пожелавам ви здраве, щастие и много усмивки  newsm51

# 134
Честит имен ден на всички празнуващи-Ивето, Калина, Цвети Георгиева, другата Цвети, Добра, Роси и Роси Hug сигурна съм че забравям някого, но всички се чувствайте поздравени:-)

Общи условия

Активация на акаунт