Честит 5-ти рожден ден, Декемврийче 2010 :) - 24

• 55 865
  • 462
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета  Hug
Честит празник на всички цветя и дръвчета Simple Smile Да сте здрави и усмихнати!
Second,  Heart Eyes
Надявам се, че няма болнички както миналата седмица. При нас каката е с наченки на "нещо", дано да уталожим преди да се е проявило.  Малкият и той прави опити да се сополиви.
Днес времето е много подвеждащо. Седнахме с приятели на открито да се почерпим, заваля. Преместихме се, пекна, после пак заваля...
KalinaZ, първо персонално честит празник! Второ, разминала ви е варицелата. Аз също вече искам да я изкарат, време е, стига съм го мислила. Но засега нищо. Запазих дати за морето, дано не стане като миналата година да чакам карантината точно по време на ваканцията.
Вече чакам моренцето с нетърпение!

# 136
И от мен цветята в темата да са живи и здрави:)

Добра,Секънд,благодаря ви,момичета!

Добра,май мина периода...ами сега беше добре,пролет е,не е жега...но то си е писано някъде кога..Дано по морето нямате приключение ...и ние де..Аз така се ентусиазирах нещо...Simple SmileНямаме търпение..и Ая пита...интересно й е:)

Ние бяхме тия дни на зъболекар.Мина много добре при мойта зъболекарка,и са й ОК зъбките.Големи деца са си,не е казала нищо:) Сега я увещавам за очен,и на ортопед бяхме скоро,с това мисля профилактиките да минат.При Драганов също се държа идеално.Даже той я пита ЗаЩо няма лак на краката..а тя се смее и му казва Ми нали съм дете още:)

Приятен ден на всички!

# 137
Здравейте! Аз отдавна не съм ви чела , но определено нЕмам време за почти нищо. Изпитите ми свършиха (уча магистратура ,че ми е "скучно"  Laughing) Марио от 4 седмици не е на градина , защото някаква странна кащлица не се маха и това е (без червено гърло , без температура , без сополи , без нищо..)  Спира , пускам го на градина и като го взема ми казват ,че е кашлял. Обикновено това започва на обяд...ЩО за чудо е не знам  newsm78 И така в понеделник го пуснах и пак така... Тази вечер обаче вдигна температура, утре пак на док  Sad

# 138
rossy-pm, много си екстремна! С две малки деца и магистратура! Да си жива и здрава скоро да си вземеш дипломата. Дано при Марио е нещо леко!
Моите все пак успяха да се разболеят, разбира се и двамата, няма как да е лесно. Остри болки в гърлото, каката започна да прокашля. Слагам компреси с извара, но малкия не ги търпи и реално при него полза няма, защото ги махам след час. Давам и лекарства, дано овлядея скоро. В цялата ситуация ЛЛ ме вбеси. Обаждам се да питам дали може да дам същите хапчета на малкия, които преди ми е изписвала за каката. Те са за 4+ години. Можело, но да оправям бързо каката и да съм я водела за ваксина, че щяла да ме докладва в РЗИ да ме глобят.
Скрит текст:
Ако можех по телефона сигурно щях да и прехапя гърлото. На всичко отгоре дори не съм просрочила времето за тази ваксина, имам още поне 7 месеца преди да съм в нарушение. Така че ще се разделяме с тази докторка, трябва да дочакам юни и да търся нов/а. Не ме впечатлява глоба 50лв, ще им ги даря дано се задавят, дразни ме шантажа и грубостта. Още не съм взела твърдо решение ще я слагаме или не, дала съм си максималния срок да мисля.

Последна редакция: ср, 16 апр 2014, 11:24 от dobra

# 139
  • София
здравейте,

Калина, Ая добре му е отговорила на Драганов Simple Smile Много ме веселят Simple Smile В този ред и ние водихме Гоги на профилактичен преглед при зъболекарката ни и тя каза че всичко е ок. Така да продължаваме.

Роси, дано бързо да се оправи Марио. Браво на теб за магистратурата.

Аз съм се заела с един курс по английски език и ми идва доста зорно. И то не за друго, а просто нямам време да се съсредоточа, засега върви горе-долу, но аз разчитам на предишните си знания, но като стане по-сложно най-вероятно ще изостана, но колкото толкова.

Гоги много тормози Елица. Аз направо изтрещявам като го видя как и се хвърля или как и мята ръцете насам-натам. А тя само му се усмихва, но напоследък забелязах, че като го види наблизо и малко се стряска- явно и е взел страха.

Добра, представям си аз как бих побесняла при такъв разговор. Гадно, че децата са се разболяли, аз всеки ден съм на тръни като вземам Гого от градината.

# 140
АА Цвети , приготви се ... Моите не спират да се дразнят. Малката се закача , следва ответен удар от МАрио и тя започва да пищи... И това е през 10тина мин Simple Smile)))
МАрио е с леко червено гърло. Дано да минава бързо и да тръгва на градина ,че ми се иска да изчистя остатъка от къщата мааалко по-спокойно Simple Smile)

# 141
Добра,Роси,дано бързо минава!То в това променливо време...аз само нося пълна голямата си чанта с дрешки..махам едно,слагам друго...топло,студено...Е сега е само студ...днес не сме се подавали.Добре че минаха нашите за компания.И сами си намираме вече лесно занимавки ама друго си е дс има някой:)

Добра,много тъпо с личната..сменяй я!Друга работа нямат ли си значи...

Роси,рдвам се че писа:)Напоследък си мислех,че сигурно време нямаш...а ти и магистратура..как ги правите тия неща!?!:)

Цвети,образи са големи:)А според мен също тепърва ще има битки между двамата:)Лато поотрасне още и почне да му иска всичко...ама ще си намерят общия език;)

Ние утре ще боядисаме яйцата по традиция с мама и татко:)Мислим да посрещаме гости по Великден и Ая взе да пита Кой ще дойде,какво ще правим?Simple Smile

Вчера видях една идея за игра и ви споделям.Съд с вода,и различни предмети-щипка за пране,камъче,мидичка,листо от цвете,капачка от бутилка,монета,нещо метално дребно,някоя лека играчица,сламка за пиене..всякакви неща...Идеята е да се пускат във водата и да гледа кое плува и кое потъва.Впечатли се доста.После я питах кое според нея е леко и ще плува,взе дс налучква. Познаваше кое е дърво,метал,пластмаса.Също накрая се заигра да слага в капачката едни мини кученца (колкото нокът са) да види как плуват.Ако нямате какво да правите в тоя дъжд,тествайте:)

Приятен ден!

# 142
Кали  Hug И аз съм постоянно с един сак дрехи  за двамата и сменям ли сменям..
Определено не ми се намира много време, но сега се надявам да е по-леко. Семестрите ми минаха м един след друг , нямахме почивка между сесията и 2рия семестър , оттам пък се включих и на една практика в детска градина  и едвам смогвах с всичко това + изпити , готвене , пране и чистене всеки ден.. Сега ще съм по-често на линия  Laughing
Кали , много си изобретателна ти.. Ама Ая слуша , а пък Марио е като дивак , прави си каквото си иска . Идеята за играта е супер , но се съмнявам ,че ние ще я разберем по друг начин - мокри ръкави до раменете , предметите + любимите колички във водата + тоалетна хартия (много интересно изчезвала)  Laughing

# 143
Вчера видях една идея за игра и ви споделям.Съд с вода,и различни предмети-щипка за пране,камъче,мидичка,листо от цвете,капачка от бутилка,монета,нещо метално дребно,някоя лека играчица,сламка за пиене..всякакви неща...Идеята е да се пускат във водата и да гледа кое плува и кое потъва.Впечатли се доста.После я питах кое според нея е леко и ще плува,взе дс налучква. Познаваше кое е дърво,метал,пластмаса.Също накрая се заигра да слага в капачката едни мини кученца (колкото нокът са) да види как плуват.Ако нямате какво да правите в тоя дъжд,тествайте:)
Кали, браво за търпението и креативността! Затова Ая ще стане умно и самоуверено дете!!!
Моята представа за игра е "моля ви не се избивайте"! В момента се занимават страхотно, заливат се от смях. Кака държи спукан балон, а малкия пробива дупки с химикал  Crazy Чак почервеняха да се хилят .... детска им работа. След около 10 мин (най-много) поне единият ще реве. Обикновено театрално, колкото да съм на негова страна, но се случва и да е по-сериозно.
Времето хубаво или лошо излизам, влача и двамата. ММ го няма за няколко дена и трябва да пазарувам, да тичам по задачи все с тях. По N пъти влизат и излизат от колата, щото пеш е абсурд да свършим нещо. За щастие като го няма тате  са много кротки. Иначе както са казали хората "много баби, хилаво дете".

# 144
Здравейте и от мен ,
нещо не смогвам да се справя с работата , децата , нещата в къщи и да седна да пиша. като че ли напоследък съвсем изгубих способността си за организация и все бързаме, бързаме и не смогваме с нищо ...  Иначе всеки ден хвърлям по един поглед , но тъкмо тръгна да пиша и нещо друго захвана. Доста време не съм писала ... Sad
При нас нищо ново ... много ми хареса това  :
... Моите не спират да се дразнят. Малката се закача , следва ответен удар от МАрио и тя започва да пищи... И това е през 10тина мин Simple Smile)))
Същата работа са и мойте, въпреки че баткото е на 9, а Алекс на 3. Няма оправия. Баткото като че ли иска повече да си играят, но Алекс е чешит и не дава, винаги разваля всички наченики на игри. А пък му се играе ... и като не се получи игра сядат пред телевизора. .. може би това е едно от малко неща , които правят на партия ... заедно .. .
Иначе Алекс си ходи на ясла, много съм доволна , напоследък всеки ден се прибира с ново стихче ,песничка. Вече и той се поочовечи и като че ли порастна и почна да схваща нещата  Mr. Green Пее , разказва ... е все още е труден за разбиране в някои моменти , но определено има напредък голям GrinningСега съм в треска за детската градина ,че нали кандидатстваме тази година. Тъкмо си бях избрала една хубава ,в която влизахме на 100 % ,защото няма и много чакащи с нашите точки и хоп намерих една , която ни е още по-удобна и се чуват много прекрасни неща за нея ... новичка , че и с басейнче , че незнам какви ли не глезотийки , че накрая и г-жите всичките прехвалени ... и нали съм си шашава реших да се пробваме... та засега треперя ,че и наплива е голям ,а хич не ми се излиза от сигурното на жребий...  но ще видим Simple Smile

Кали , браво за търпението и всичко ,което правиш за Ая . При нас или няма време за такива занимания, което е много жалко наистина или просто не получавам грам внимание. Играта , която казваш е много интересна , но и при нас трудно би се получило , а главната идея грам няма да се разбере ... може би след година Grinning но все пак ще я пробвам ,но в друг сезон, по летен Wink

Ние ще боядисваме на два тура яйцата , децата днес с майка ми,че ние сме довечера на гости , а тя да ги занимава нещо  и всъбота аз, най-вероятно пак с децата.  Всичко останало великденско от магазина. Гледам страхотни козунаци във ФБ , но аз нито ги умея , нито пък време имам Sad

Цвети , Роси  много успехи ву желая с учението . Цвети и аз бях захванала англиския идоста добре вървеше , на база стари знания, но последното ниво доста се узорих изкарах го и от тогава не съм и пипвала Sad То си трябва постояноство  и най-вече комуникация в такава среда  ,ама ... ще се справиш ,сигурна съм Simple Smile

Та това от нас . ... желая ви весели и хубави празници ,дано има и хубаво време, поня някой от дните Simple Smile и най-вече всички да сме живи и здрави  Hug

Последна редакция: чт, 17 апр 2014, 10:03 от mama_Iva

# 145
Марги,Иве,Роси...много ме разсмяхте с тия истории...с две е съвсем на друго ниво цялата работа:)В интерес ма истината,според мен,е трудно да се съсредоточи едното,като нонстоп някой го закача:)Но и тя както е сама не й продължава повече от 5-10 мин заниманието...в редки случаи можем да рисуваме по един час..но задължително заедно.А иначе любимо й е да я гоня(съседите се оплакват вече),криеница,да ритаме топка или волейбол..все такива игри не многонза вътре..Но като не се излиза тия дни,така е:)С татко си само пищи и се залива от смях,той я размята нагоре надолу,катери се по него,тя се катери навсякъде в момента,скача по дивана,после долу..спира ми сърцето..

Вчера боядисахме малко яйца,утре пак:)В тая връзка весело посрещане на празника! Simple Smile

Исках да ви питам започнаха ли да излизат от периода с тръшкане,Не,Няма...ей такива готини неща?Значи четох наскоро Додсън пак,ьа нашата възраст вече,според него 1,3,5 годинки били стабилни...в смисъл по-кротки са,по-разбрани..2 и 4 били много зле...Та се зачудих как вие ги намирате вашите...?Аз лично мисля,че тя сега на 3 започна повече да казва Не,все да иска нещо,да тропа с краче,да се разплаква ако не й се угоди някой път,не се тръшка,но тя почти никога не го е правила чак така.Имаше един момент дето се хвърляше на земята в нас..но отмина след няколко пъти и много обяснения.Но като цяло ми прави впечатление,че по-трудно се води вече:)Има си мнение нонстоп.Та ще ми е любопитно как ги виждате вие.

Приятен ден от нас! Simple Smile

# 146
Христос Воскресе! Бъдете живи, здрави и балгословени, нека са светли душите ни и щастливи домовете ни! Hug

# 147
Здравейте и от нас с Мишето  Hug

Минаха една част от празниците и сме в очакване на майските такива. Вълнуваме се около матурата на кака и избора на ново училище. Вълнуваме се и за един неочакван великденски подарък - имаме си декоративно зайче и децата са много щастливи...ние с половинката се грижим за него, но радостта, с която ни дарява новия член в семейството е огромна и си заслужава.
Децата, за сега са добре, боледуваме, но в рамките на нормалното - хреми, кашлици, червено гърло и др.
Аз поприкючих с дипломната работа и очаквам защитата през юни, ангажиментите ми намаляха и намирам повече време за себе си и за почивка...
И аз виждам Мишето с други очи - някак по-разумен, задава необикновени въпроси, прави точни и логични заключения, на моменти ни изумява с прости, но мъдри изводи...
У нас за сега е хит пластелина на play-doh, Мишето прави сладоледи и сладкиши всеки ден - преди да тръгне на градина сутрин и веднага след като се прибере...готви непрекъснато...
Хубав и слънчев ден пожелавам на всички  Hug

# 148

...При нас или няма време за такива занимания, което е много жалко наистина или просто не получавам грам внимание...
Хихихи и ние сме така. Опитвам се да го занимавам , да апликираме или да рисуваме (макар,че Марио драска много , не рисува нещо смислено (ония ден само нарисува подобие на кола , пак е нещо..) )

Кали, ние не сме излизали от период -МРЪНКАНЕЕЕ. Не знам за дургите , но Марио е супер мрънкащ , постоянно искащ нещо , постоянно трябва да го обсужвам и обгрижвам. Вчера рева за едни самолети. Ходихме в книжарницата за пластелин (много обича да играе с него ) и балон и видя едни самолети. Заинатих се да не ги вземам (т.е. ще ги купя утре , но ми се иска да не се учи ,че като поиска и веднага го купувам) Днес пак мрънка за тях, обяснявах му ,че не може от всеки магазин да му купувам нещо. Уж ме разбра... Като казах обаче - Утре ако си послушен , ще ги вземем , разбрахме ли се ? Отговор - не, не се разбрахме... Та ние не сме излизали от четните периоди по Додсън  Laughing

# 149
  • София
Здравейте и от нас! Отдавна не съм писала, но започнах работа и съм невероятно щастлива. Децата що годе ходят на градина и се надявам занапред да е така.
Влади също става вече на човек, но малко ми е трудно и на мен с някакви креативни занимания. Винаги всичко прави по своят начин и се свършва винаги с мазало. Ако евентуално му дам съд с вода  там ще се окажат разбира се колите, тоалетната хартия- както каза rossy-pm+ задължително половин упаковка шампоан или душ гел Twisted Evil че да е по-весело.
Миналият ден нарисува първата осъзнана картина, действително отдалечено прилича на дърво и къща, които той обясни че е нарисувал Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт