Тайланд 2

• 131 019
  • 978
  •   1
Отговори
# 900
Смърфиетка, благодаря за разясненията. Нас ни устройват изискванията. Може ли да ми кажеш какво трябва да представлява този банков документ за средства. И на какъв език съответно?

А имам и малко страничен въпрос към тези, които са пътували с Катар. Теглят ли малкия ръчен багаж? Понеже в сайта пише, че общо дамската ми чанта и малкият ръчен не трябва да са повече от 7кг заедно. Аз не виждам как ще се вместя..

# 901
Банково извлечение на сметка с налични пари по нея (в линка пише по колко пари на човек искат), на английски език, но почти никога не го искат. Просто го имайте в себе си за всеки случай.

Досега Катарците не са ми мерили ръчен багаж, ама никога не се знае. Най-малко не значеш на какъв служител ще попаднеш при чекирането. Гледай да си сложиш повечето бягяж в чекирания куфар, а ръчният да не повече от 9-10 кг, че ако решат да ги мерят, да може да изкараш нещо от него.

# 902
Да, наистина е относително, но знам ли може стриктно да следят.
Благодаря!
Аз вече много се вълнувам, тия дни мисля да ходя да сменям пари. Ще обменя от тавекс повечко бати, за всеки случай ако трябва да платим визи и всичко останало в долари.

# 903
  • София
Във връзка с тази виза, която е безплатна и се вади при пристигане дали може да се възползваме от това два пъти?
Кацаме в Банкок, но посредата на почивката имаме отклонение до Камбоджа и после пак ще се наложи да влизаме в Тайланд. Възможна ли е на два пъти и от Камбоджа като влизаме в Тайланд това издаване на визите безплатно?

# 904
Да, може, стига двата престоя в Тайланд да са под 15 дни. Иначе има re-entry permit, но той струва някакви пари и се вади преди напускане на страната. http://www.thaiembassy.com/thailand/re-entry-permit-thailand.php

# 905
Ние заминахме с полупразни куфари, върнахме се с пълни до горе. Оставете си място. На децата например донесохме истински ананас и манго, малкия пощръкля Simple Smile Сега иска да го водим в Тайланд, за да си хапва плодове. Там има всичко, на повечето неща цените са съвсем нормални.

# 906
  • София
Да, може, стига двата престоя в Тайланд да са под 15 дни. Иначе има re-entry permit, но той струва някакви пари и се вади преди напускане на страната. http://www.thaiembassy.com/thailand/re-entry-permit-thailand.php

Благодаря много за отговора!
Да общо почивката е 14 дни.

# 907
  • До морето
На дневните екскурзии какво си носите - хавлии (имам от тези микрофибърните), слънцезащитно и репелент....какво още?

# 908
Някой правил ли си е застраховка в Worldnomads?

# 909
На дневните екскурзии какво си носите - хавлии (имам от тези микрофибърните), слънцезащитно и репелент....какво още?
Бутилка вода, антибактериален гел и плажен саронг.

# 910

Ако огладнявате през 2,3 часа като мен си вземете и нещо за хапване- солети, бисквити, вафли Simple Smile според мен и аква обувките са удобство, защото плажовете и трасетата са малко боцкащи. Имах и лепенки под ръка, защото имахме малко порязвания от скалите по време на шнорхелинга.

# 911
Аз издирвам съвети къде да отидем на плаж. Исками се нещо тип нашето черноморие- шезлонг с чадър и кафе/ бар. Хотелът ни е на Карон, но тук има много малко чадъри и не ми се пържи по цял ден на слънцето. Някакви предложения от по- вещите?

# 912
Хотелът ни е на Карон......
[/quote]
Не мога да помогна със съвет, но понеже и нашия ще е в Карон, как се казва  вашия? Нашият е The village resort &spa.Кои екскурзии предпочетохте и на каква цена ги договорихте?

# 913
Хотелът ни е на Карон......
Не мога да помогна със съвет, но понеже и нашия ще е в Карон, как се казва  вашия? Нашият е The village resort &spa.Кои екскурзии предпочетохте и на каква цена ги договорихте?

Аз съм в същия хотел:) вие кога пристигате?
Ходихме на тигрите, като в екскурзията е включено посещение на Голямата буда, разни магазинчета за мед, кашу и т.н, може да се комбинира и с возене на слон- на мен мн ми хареса програмата, дават я полудневна но си отива почти цял ден. Взехме е на 1100 без возенето на слонове, 1200 беше със слоновете.
До острова на Джеймс Бонд цената беше 2300 бата, но имаше и др българи на цена 1800, така че пазаренето му е майка. Ако мога да помогна с нещо друго съм насреща Simple Smile
[/quote]

# 914
Някой ползвал ли е IQOS в Тайланд? Все още не мога да разбера забранен ли е, не е ли.

Общи условия

Активация на акаунт