Манипулативни родители

• 7 070
  • 107
  •   1
Отговори
# 60
  • Русе
Дзвер , ти май много обичаш да се заяждаш.
Останалите 20 деца вече се бяха приобщили към "масовката" и се чувстваха добре заедно, а и децата са на ДГ от 7 ч. сутрин до 18 ч. вечер- това са 11 часа и в това време имаш възможност да отделиш 20 минути на дете което е по-затворено и има нужда от приобщаване.
Чудя се защо ти се обяснявам ти просто си човек който винаги е НАОПАКИ.
Добре ,че не си учителка  #2gunfire

Peace

..... След 2 месеца напусна, или я изгониха - беше добро решение.
То е така и с политиците например, ако не си лъжец и крадец, те обявяват за такъв и те гонят. Мисълта ми е ако не се вписваш в картинката, макар и да е грозна - си излишен. То затова и образованието ни е такова, че и всичко останало. Все едно да си худочник или музикант и да не чувстваш работата със сърцето си. Аз твърдя че с всяка работа е така. Но по-лесно и безболезнено е иначе.

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 11:32 от ramlim

# 61
  • София
 Ще кажа само,че това не е само въпрос на фантазии на детето. Майката наистина му е внушила такова отношение към другите деца и към учителите в ДГ.
 Когато има такова неуважение към другите,е много трудно да се работи с децата. Като порасте това отношение ще се пренесе и в училище и в работата ....
 Чест прави на авторката ,че се вълнува за съдбата на своите възпитаници,естествено е първо да се обърне внимание там ,където има проблем. Това не значи ,че другите деца са неглижирани.

# 62
Добре, де, вие как разбрахте, че детето се държи с неуважение към останалите?
Къде го пише, какво точно прави?
Аз от толкова дълги и обстоятелствени постове, накрая съвсем загубих нишката.

# 63
Обичам и уважавам децата, не си позволявам да ги лъжа съзнателно. Не зная какво влага Дзвер-ът в думата обичане, но за мен обич е да искаш другият да се чувства добре и времето ви заедно да е щастливо и пълноценно.

Не, това не е обичам, сори. Това е - добронамерен съм, толкова. И след като уважаваш децата и не искаш да ги лъжеш съзнателно, опитай да не го правиш и несъзнателно  Peace .
Обичам е - готов съм на всичко за теб, а обичам за майката към детето и е - давам си поне единия бъбрек, но ако се наложи и двата. Ти не си готова на всичко за това дете, предполагам. А ако си готова да му дадеш бъбреците си и аз щях да се притеснявам, ако беше учителка на децата ми.

Предполагам, млада си, неопитна, но добронамерена и нещо в ситуацията с детето те притеснява  Peace . Лошо няма, даже е добре. Съветвам те говориш с колежките си и с директора, обсъдете какво да предприемете и има ли нужда да се предприема нещо.

Иначе изхождаш от позицията, че децата са непременно добри и за всичко са виновни родителите, за съжаление аз вече не мисля така, някои хора си се раждат манипулатори.

Обърни внимание на мнението на  LadyBird78, според мен е много адекватно.

Колкото до докладването на модератор, в качеството си на такъв - не виждам някакво нарушаване на правилата на форума, няма изнасяне на лични данни или инфо за градина, дете и т.н., което да налага намесата ни. За сега ...

# 64

Касита, с предположението, че сме колеги бъркате - Вие очевидно сте с диплома и обширен опит в сферата на простатита. Аз съм на ниво обща култура. Ако ми се наложи да се заяждам с продавачките на женския пазар, задължително ще се обърна към Вас за насока и библиография. На този етап, уви, не съм в състояние да оценя иначе безценната Ви помощ.

Простатит от простата ли идва, Ели?

# 65
 Абе вий вицове не знайте ли? Това е от ерата на зрелия социализъм, където масово разни партийни секретари се коментираха, че страдат от хроничен простатит.

# 66

Касита, с предположението, че сме колеги бъркате - Вие очевидно сте с диплома и обширен опит в сферата на простатита. Аз съм на ниво обща култура. Ако ми се наложи да се заяждам с продавачките на женския пазар, задължително ще се обърна към Вас за насока и библиография. На този етап, уви, не съм в състояние да оценя иначе безценната Ви помощ.

Простатит от простата ли идва, Ели?
Ако употребата на "простатит" те е обидила, авторката е цитирала друго мнение преди това, едва ли е лично и целенасочено. Предполагам, ще се извини.
Нека не издребняваме, все пак, моля  Peace .

Но, за да бъдем точни, верни и справедливи - Обръщам се с предупреждение към всички участнички, да спазват добрия тон, за да не заключваме, трием и санкционираме!

# 67
  • Русе
  Темата ми хареса, защото е най-малкото любопитно  Wink в наше време човек да се вълнува, притеснява, консултира и най-вече да харесва професията си. Когато човек харесва (обича Grinning) професията  си, нормално е да търси по-добро решение на възникнал проблем. И понеже е напълно възможно колегите му да са минимум заинтересовани  Mr. Green, както е по "дифолт"  Laughing да попита и на друго място. Грешката е може би че попита тук Wink, тук и' беше обяснено, че понеже обича децата и работата си, а "това е невъзможно и тя е луда", да си намери друга работа, докато не са я изгонили  ooooh! smile3555.

# 68
Не, никой не я обвинява , че е загрижена.
Въпроса е да не се престарава и да не направи някоя глупост, подлъгана от собствената си неопитност и желание да се докаже. Тя е младо момиче, няма опит с деца, практиката и теорията са различни неща.
Защото аз, пак казвам, не видях нищо конкретно , което да е притеснително в поведението на детето или семейството.

# 69
  Темата ми хареса, защото е най-малкото любопитно  Wink в наше време човек да се вълнува, притеснява, консултира и най-вече да харесва професията си. Когато човек харесва (обича Grinning) професията  си, нормално е да търси по-добро решение на възникнал проблем. И понеже е напълно възможно колегите му да са минимум заинтересовани  Mr. Green, както е по "дифолт"  Laughing да попита и на друго място. Грешката е може би че попита тук Wink, тук и' беше обяснено, че понеже обича децата и работата си, а "това е невъзможно и тя е луда", да си намери друга работа, докато не са я изгонили  ooooh! smile3555.
Да, така е, не това е мястото, където една учителка трябва да пита подобни неща. Непрофесионално е. Това не е форума на учител.бг. Все едно лекар да попита как да постави диагноза в Здравния ни подфорум. Всички вкупом щяхте да го изядете. А понеже авторката няколко пъти казва колко "обича" децата, сега видиш ли, трябва да и ръкопляскаме. Сори, за мен и явно някои други е май-малкото наивно. Ако беше детегледачка, да, но тя е учител.

Пътя към ада е постлан с добри намерения. Това, че правиш нещо с добро изобщо не означава, че няма да навредиш. Вярно е, че някои мнения са малко резки, но те ще помогнат на авторката да се приземи, поне аз така ги възприемам.

# 70
Мнението ми като педагог и психолог е, че малкият е страшен манипулатор, а ти вместо да се вторачваш в него, обърни внимание и на останалите деца в групата.

Игнорът най-добрият начин за справяне с манипулаторите ли е? Нещо като спиране на захранването с интерес към тях?
Би ли посочила къде съм написала да игнорира детето? Tired

# 71
Радвам се, че авторката се интересува, пита и най-вече чувства децата, които са й поверени. Според мен, това е отлична основа за добър детски възпитател. Вярно е, че все още някои неща като любовта не са й ясни, но ето, че не някъде другаде, а точно тук, чрез всички, мисля че ще осъзнае разликата между любов на майката и добронамереност, загриженост и уважение - на учителя. Може да не е с дълг стаж, но това я прави уникална тук и сега, като помага и на нас да погледнем от другата страна. От изписаното и на мен тези две мнения много ми харесаха. Даже мисля да се опитам да приложа част от написаното от ЛейдиБърд78, като в случая аз съм учителката, а родителят е баща му ... 
Не съм психолог, но ми се струва, че трябва да постъпите по най-непредубедения начин. Ако нещо в поведението на детето не Ви харесва - казвате му, че така не е хубаво да говори, прави....Но кратко и ясно, колкото по-малко обяснения, толкова по-ясни послания.
Като говори странни неща, не влизайте в полемика да му се обяснявате кое е вярно и кое не, ами го разсейте, като предложите да прави нещо друго - включето го в колективна игра, или да прави някакви физически упражнения.
На онези странни неща, които е казало, аз бих се посмяла и бих му казала "Така и така си тук, искаш ли да поиграем на...."
Естествено насърчавате позитивното държание, подтиквате го към такова и го хвалите, ако се държи добре. Ако се държи лошо с децата или с вас - казвате на родителя, колкото и странен да Ви се струва той/тя. Казвате го като факт - не с обвинение, не със съжаление, просто му разказвате как е минал денят на детето му. Родителят може да не вземе никакви мерки, но пък детето вече ще внимава какво говори и прави в детската градина, защото знае, че ще кажете на родителите му.
Дори да е странна майката, едва ли ще й е приятно, че детето й говори така на учителката си и на другите деца - и по всяка вероятност ще вземе мерки. Дано коригира своето поведение, но дори да не коригира своето, а да каже на детето си да не прави така - за вас и другите деца пак ще е добре. Не се бойте, че детето ще Ви намрази - важното е да разбере кое поведение се толерира и кое не. Ако му обръщате извънредно внимание, когато се държи лошо, така го насърчавате още повече.
Бързо ще схване, че за да го харесват другите, трябва да се държи добре в обществото, пък какво се случва в главата му, не се тормозете. Няма идеални родители за съжаление, някой ден и Вие ще имате свои деца и ще се убедите, че колкото и да искате и Вие няма да сте идеална и ще допуснете много грешки във възпитанието...
Мнението ми като педагог и психолог е, че малкият е страшен манипулатор, а ти вместо да се вторачваш в него, обърни внимание и на останалите деца в групата.
Това, което ми прави впечатление е когато оцветяват - често оцветява картинката (пак повтарям - има наистина прекрасно чувство за съчетание на цветовете) и когато е готова, задрасква главата с тъмен цвят.

А, защо ли детето зачерква лицата на тези, които е нарисувало?.... Какво иска да каже с това? Не е ли добре психолог да поговори с него? Ако дори само просто иска да привлича внимание и с това и(ли манипулира, срещата със специалист-психолог може би ще му е от полза....
Може би, ако покажеш, Амае, рисунките на детето на директорката и й обясниш поведението на детето, то тогава директорката би трявбвало да извика детски психолог да разговаря с детето или да каже на майката да направят консултация с детски психолог и да донесат следващият път, когато доведат детето на градина, бележка от него за проведения преглед и насоки за поведение.... може би, нещо такова...

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 16:04 от LifeIsBeautiful

# 72
Ето какво сподели днес една майка в групата ни във ФС , което твърдение подкрепи и учителката ни.
Ама как ми се върза с темата  Simple Smile :
https://www.facebook.com/116115238431264/photos/a.11612758176336 … ype=1&theater

# 73
Това е снимката, много е готина, наистина  Laughing 

# 74
  • София
на мен това малко ми прилича на "аз няма да повярвам, че ти си направил мръсно на колегата, а ти няяма да повярваш, че аз съм спал с жената на шефа+.  Joy Нещо като съучастничество.

Общи условия

Активация на акаунт