Махам с крачета и ръчички,а през Юли аз ще радвам всички - Тема 9

• 27 902
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Добро утро мили дами  Hug Как е настроението днес?   bouquet А относно имената измъчват ли ви оттук оттам на кого да се кръщава , че мен са ме нападнали от двете страни на кой дядо да е и съм пред огромна дилема как да съчетавам  #Crazy

не си длъжна на никого да кръщаваш, или пък да се съобразяваш с нечии желания. Не се връзвай на такива неща. Като ти говорят ги режи от сега - както решим с ММ така ще се казва - че после да няма обидени. И без обяснения защо сте избрали това име. По-малко главоболия после Wink

# 331
И на мен ми е мъка когато коментират третата ми бременност.Най-мразя като видя едни такива опулени очи като разберат.Но най-боли от близките ,когато никой не се зарадва като съобщихме.Почувствах ме се гузни.Все едно е престъпление.А аз така се радвам.Сега ще си имам кака на 13г. ,батко на 7г. и малка принцеса.Израснала съм сама ,защото родителите ми не искали второ дете и от малка съм си обещала голямо семейство.По едно време исках и да осиновя едно.
Иначе имаме две кучета ,едното е кокер ,а другото е осиновено без порода.

# 332
Да , брат ми така направи , на никого не го кръсти за да няма сърдити , ама като сме под един покрив с родителите ми става малко напечена ситуацията  Laughing

# 333
  • Бургас
Добро утро мили дами  Hug Как е настроението днес?   bouquet А относно имената измъчват ли ви оттук оттам на кого да се кръщава , че мен са ме нападнали от двете страни на кой дядо да е и съм пред огромна дилема как да съчетавам  #Crazy
Ееееее на тази тема няма как да се въздържа  Naughty Аман от закостенели мозъци на баби и дядовци. То само в БГ е така, да го кръстиш на някого. Аз смятам, че името трябва да е добре подбрано, защото е за цял живот. С ММ за баткото си го избрахме двамата и на никой не позволихме да се меси. Не знам с какъв акъл млади семейства си кръщават детето Пена, Спаска, Паруш и т.н  newsm78 само и само да няма сърдити.

# 334
Добро утро и от мен момичета,

Желая един страхотен ден на всички и успех на всички, които днес са на ФМ. И аз да се включа за имената, аз имам голямо желание да го кръстя на майка, но май няма да е на никой, за да няма сърдити пък и не виждам защо трябва да се съобразяваме с някой:)

# 335
bee_di,

и ние сме заедно с ММ близо 12 год. и отдавна вече ни говорят без заобикалки да се решим на детенце. Особено откакто сестра ми, която е по-малка от мен, роди прекрасния ми племенник, оттогава, 3 години вече постоянно. Но по отношение на имена никога никой не е предявил желания. Нито за пола - всички казват ДА ИМА ДЕТЕ пък момче ли ще е, момиче ли, пък как ще се казва - няма значение, важно е да е живо и здраво.
Може би защото никой не ни притиска, с ММ сме решили живот и здраве да го кръстим на баща ми - Ангел. Засега не сме казвали на никого, ще бъде изненада.

Мили момичета, които чакате трето, и четвърто (имаме в групичката) - това е прекрасно ! Когато започнат да ви дразнят, просто си помислете как вашите деца ще си помагат цял живот, как ще изградят здрави връзки помежду си и ще бъдете голямо и весело семейство. Винаги съм мечтала и аз и съм се възхищавала.

Хубав ден на всички !    bouquet

# 336
Добро утро, момичета!  Hug

Да се отчета и аз, вчера бях на ФМ, пак момиченце ще си имаме, не знам как се слагат тия щъркели, но ако Мимето чете моля за един розовичък Simple Smile Толкова с мечтата ми за шарени деца, но пък съм безкрайно щастлива, че всичко с бебето е наред. При мен има аномалия на пъпната връв (само 2 кръвоносни съда, а не 3 както е нормално) и това по принцип се смята за мек маркер и за други аномалии. Направо се родих след вчерашния преглед като установиха, че всичко му е съвсем наред на малкото човече.

За имената, дъщеря ми не е кръстена на никой, мисля и с второто така да постъпим. Не че виждам нещо лошо в това детето да е кръстено на баба/дядо, просто е въпрос на лично решение на родителите. Ние преценихме, че може да има обидени или недоволни, затова така постъпихме. Друго ми се вътри в главата... дали двете деца да не са с една и съща първа буква? Дали непрекъснато ще ги бъркам?  newsm12

# 337
  • Пловдив
На мен ми е втори брак и близките очакваха да забременея. Всички се радват. Лекарите се чудят и ни гледат странно.

# 338
И на мен ми е мъка когато коментират третата ми бременност.Най-мразя като видя едни такива опулени очи като разберат.Но най-боли от близките ,когато никой не се зарадва като съобщихме.Почувствах ме се гузни.Все едно е престъпление.А аз така се радвам.Сега ще си имам кака на 13г. ,батко на 7г. и малка принцеса.Израснала съм сама ,защото родителите ми не искали второ дете и от малка съм си обещала голямо семейство.По едно време исках и да осиновя едно.
Иначе имаме две кучета ,едното е кокер ,а другото е осиновено без порода.
Goliama ludetina, успокоих се като прочетох. При мен също близките не реагираха много добре, някои дори смениха темата без да кажат нищо. Sad Защо така незнам...Какви хора има, сигурно си казват, тая пък не се спря , сега и трето  #2gunfire Опитвам се да не мисля за това, но като се сетя за реакциите им и ми става мн криво...Такъв е животът... Hug

# 339
  • Варна
Маменца, които чакате трето - искам само да вметна, че не сте прави за тези, които ви заглеждат на улицата.  Naughty Или поне не всички. И аз се заглеждам, но се радвам. И аз, и мъжа ми идваме от големи семейства и плановете са и нашето да е такова. Живи и здрави да сме само. Но това, че някой ви упреква за това, дори и само с поглед, е гадно. Но пък погледнете и от друга страна - може би ви завиждат, но даже пред себе си не си го признават.  Thinking

За имената - и на нас не ни се бъркат изобщо. Майка ми, когато забременях със сина ми, изрично ми каза, че не иска да кръщаваме деца на нея. Тя всичките си деца ги е кръстила с имена, които не иска и не иска и аз да съм така. Аз пък имах голямо желание да кръстя на нея девойката, имах си и име, мъжа ми нямаше нищо против, но в последствие си харесах друго. А това ни е първи приоритет - името да ни харесва. Така, че момичета, не се чувствайте длъжни. Това, че родителите ви са ви довели на този свят, че са ви отгледали и ви помагат е техен избор, не ваш. Вие така ли ще си тормозите децата за всичко, което им давате?! Не, нали!  ooooh!

# 340
Добро утро момичета.

Аз днес съм нещо мързеливо насочена, а колко работа само ме чака - чистене , готвене, малкия - ама не лежи си моя мързеливост в леглото и чака да стане време да звънне на доки да видим какво съм завъдила този път ха-ха- ей ама по време на бременност все си отглеждам нещо - а гъбки , я бактерии, а иначе винаги чиста работа ама те искат да споделят момента с мен тези мои любимци хи-хи.

А за имената на никой няма да го кръщавам ние и миналия път сами си го избрахме- както съм казвала ако е момче ще е Стоян ( казвала съм и педи зареди старото българско поверие  че изгубиш ли дете или има опастност да изгубиш и сегашното трябва да се казва Стоян че да остане при теб а не да умре и да си иде ) или Калоян , а ако вземе и ни изненада и е момиче аз съм се наточила на Андрея. Интересното е че свекърва ми и свекър ми които са с по стари разбирания- понеже са и доста възрастни де той е на 82, а тя на 72 още първият път ме изненадаха с думите - а много правилно няма на никой да го кръщавате то си е вие вие си решавате.

А за коментарите за три деца- въпреки че още нямам три - но както казах това ми е крайната цел- като го кажем и супер ме дразнят реакциите-" вие луди ли сте , ще се заробите за цял живот, за какво са ви три деца и накрая какво ще им оставите , цял живот ще се бъхтите и за какво " и т.н. Аз пък не ги разбирам тези възгледи - аз съм дете на разведени родители от 13 годишна семейство нямам - вечно лашкана между скандали и съм имала доста кофти детство - не че скандалите и сега не продължават - и за мен семейството е най- важното и колкото повече толкова по-весело пък финансово ще се справим някак , а и какво са седнали да ми гледат в моята паница. Мечтая за голямо семейство, много глъч.  Една приятелка на мъжа ми така ме издразни- понеже ние нямаме собствено жилище и живеем под наем в апартамент на наши роднини ( искаме да сме самостоятелни - не искам да живея с техните, а моите родители след развода продадоха жилищата и двете и опукаха средствата и сега и самите те нямат ) и аз казвам че искам да го купим, но трябва голяма ипотека да плащаме и трябва да увеличим малко дохода че няма как, а тя пък си купи един маломерен двустаен за почти същите пари и ми каза една вечер - "ти как искаш още деца като не можеш да си ги позволиш щом нямаш жилище и аз искам още деца , но не мога да си ги позволя пък ти без жилище пък и тристаен искаш съвсем не можеш - ще си купите двустаен и ще имате едно дете, а не три и това е кои колкото има" е онемях, а аз съм си устата и рядко ми се случва но такава велика наглост ме изуми.
Така че мамчета да не ви пука - вие искате  имате - не се мъчете зареди чуждата глупост.
Ай стига съм ви писала фермани - доки не дига ще си почакам явно е в секцио или нещо друго спешно.

Хубав ден и много усмивки Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 10:16 от MAMA_SANCHO

# 341
Добро утро и от мен!
От сутринта ометох 3 принцеси, парче торта, банан и портокал. И още съм гладнаааа  #Cussing out На всичкото отгоре и гърло ме боли и много упорито си мисля да сляза до магазинчето да си купя бака сладолед! От около седмица налитам само на сладко. А от 10 години не обичам сладкото!  

Чета ви и ви се радвам, особено на мамите с повече дечица. Аз ще спра до номер 2, живот и здраве. Три ще ми дойдат повече и не бих могла да им дам вниманието, което заслужават. Засега синът ми е принцът в живота ми и се чудя от много време - как ще обичам още едно дете? Това наистина ми е голям проблем и причина да  се реша на бебе 7 години след сина ми. Мислите ли, че ще обичаме едното дете повече от другото?  

# 342
  • София
Да , брат ми така направи , на никого не го кръсти за да няма сърдити , ама като сме под един покрив с родителите ми става малко напечена ситуацията  Laughing

и ние за сега живеем при моите родители. Вярно те половината време са в чужбина, но все пак. Ние казваме, че "Ники е кръстен на дядо си Васко" SunglassesЯсно е, че е в кръг на майтапа, но никой не може да ни накара да си кръстим детето на някого конкретно. Вие помежду си се разберете, то и това понякога не е никак лесно, пък на другите угодия няма, то е ясно.
Сегашното бебе, ако се окаже момиче сме се спрели на Екатерина (още от предният път), майка е Катя, та много хора ще си мислят, че е на нея, но да си мислят каквото искат. Екатерина Велика. Може да си имаме малка императрица  Mr. Green Ако е момче вече имаме няколко варианта - Кристиян, Виктор или Адриян. Още не може да се определим, ама и не го мисля. Първо пола да разберем Simple Smile 

# 343
Ох момичета засегнахте болната ми тема - всички наши познати имат по едно детенце и са категорични че второ не искат защото и с това им било трудно финансово! Това са пълни глупости според мен! Ние с ММ също искаме 3 деца и той и затова не се е отчаял че е момиченце защото знае че няма да се спрем с едно  Mr. Green
И аз съм на мнение че хората по улицата ви заглеждат със завист, но не си го признават!
Ама за какво живеем ако не е за децата си. Когато толкова години се борихме с ММ за детенце той все викаше "Господ ни наказва и най-лошото е че няма да има кой да ни зарови като умрем!" Много криво ми ставаше от това, защото наистина си е така, ако нямаш деца....
Като споменахте и свекървите - оня ден отиваме на рожден ден на свекъра и ММ им казва ще си имате внучка  Mr. Green Ако щете ми вярвайте, но майка му знаете ли какво изръси - Е нищо де каквото такова! Идеше ми да стана и да и откъсна главата, едва ли не като е момиче е наказание  #2gunfire
Така че тумбачета радвайте се на бременността си и на дечицата които имате, защото когато нямаш нещо тогава оценяваш колко е важно! А Колкото повече толкова повече - детски смях!

# 344
MAMA_SANCHO сега се сетих, да те питам-преведоха ли ти болничен? Моят за голямо мое учудване дойде на още 13-ти февруари /миналия месец-на 27-ми/
ТоНи успех и хубави новини от ФМ ти пожелавам!  newsm10
за коремите нисък или висок, това си е по-скоро до анатомия на жената.  Моя корем тръгна доста високо и напред, точно по този начин са вървели и бременностите на майка ми и с брат ми, и с  мен.
Около мен също има доброжелатели и съветници аз се старая да приемам с насмешка повечето коментари, а някои са си наистина смешни. Ето пример: Питат ме- ти кой погледна, като те ритна бебето за първи път, защото детето на него ще прилича? А една приятелка отговаря вместо мен-ами тя погледна котката  Laughing Laughing Относно имената, свекървата мноого страда, че няма да се съобразим с Нейния избор на име за Нашите бебета  #Crazy!!! Онзи ден ми дръпна една лекция по нумерология в тази връзка и понеже версията й не издържа, реши да ме почне по друг фланг: Внимавай, казва ми-на който кръстиш дето, на него ще прилича! За това не кръстих сина ми Пешо, за да не стане пияница  Laughing Laughing Аз на свой ред питам-еми всички пешовци ли са пияници, а тя ми вика-еми да  Joy
Дано да съм ви разсмяла малко

Общи условия

Активация на акаунт