Махам с крачета и ръчички,а през Юли аз ще радвам всички - Тема 9

• 27 857
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
Май така ще направя , имам спомен че с малкият я правих май в средата на 7 месец и се виждаше реално личицето му същият беше като в корема ми така  че мисля да изчакам . Тогава някъде се пада третата фетална морфология но с точност нз коя седмица е . В фемина плащах преди 5 г . 90 лв. за снимки диск и преглед .
Благодаря ти ТоНи_  Simple Smile

# 451
  • Там някъде
Благодаря за отговорите, момичета, поуспокоих се  bouquet

# 452
  • София
Честито на всички за хубавите новини от ФМ!

Аз съм на 24.02 при Марков и се надявам мъжа ми да дойде с мен, че сега е командировка в Румъния и го чакам да се върне. Иначе, прегледа е 100 лв без диск, 10 лв е диска. Мамите, които мислят да ходят там, да знаят, че часът се записва месец/месец и половина предварително.=, специално за д-р Марков. За другите доктори не знам.

Мисля, че имаше още една мама за 24-ти на ФМ там, аз съм от 15 и 20ч., може да се засечем  Mr. Green

По отношение на кг - на последния преглед преди 10-тина дни бях +7 и не съм много доволна от това, но здраве да е. Миналия път по това време съм била +5/6 кг някъде и мислех, че сега ще са по-малко, но уви...Мога само да се надявам, че ще сваля всичко след като родя, като миналия път.  Praynig Peace Обаче, да си призная, този път бая си похапвам. Не съм гладна, но всичко, което видя ми се дояжда и не се ограничавам. Миналия път не съм била така. Сега буквално унищожавам храната и най-вече сладкото Joy hahaha

Включвам се и с предложения за заглавие:

Баба Марта чука на вратата, а Юлските мами обсъждат имената!

Пролетта насреща се задава, Юлки половината път ни остава!

Сега обсъждаме килограми, а през Юли всички ще станем мами!

# 453
Момичета,

направих си бебешко олио и вече не ми се изсушава кожата на тялото. Първоначално прочетох рецептата във форумите за нашите юлски бебоци, но намерих и други подходящи за нас рецепти - за пудра, против подсичане на бебчето и олио. Радвам се да ги споделя с вас: http://www.purvite7.bg/articles/view/4225/3_domashni_recepti_za_ … metika.html?rc=45

ИЗСЛЕДВАНИЯ: Днес ходих за Васерман и вземане на проба за хепатит, очаквам всичко да е наред. А ФМ ми е на 3 март - някак празнично  Hug.

АКТИВНОСТ И ВЪЗРАСТ: Колкото повече остарявам, ставам по-активна. Ходя на йога за бременни, активно и на училище за бременни, всеки ден на работа, вървя повече от преди да забременея, както и на мануална терапия. Всичко ми действа супер. Нямам време да спя следобед, малко наваксвам със сутрешното поспиване уикенда, но дори и тогава давам дежурства. Иначе би ми било много скучно вкъщи с безкрайните домашни задължения.

Дано и по-нататък нямам нужда от някой, който да ме задушава с грижите си. Но от внимание всяка от нас се нуждае, както и от много разбиране...

КИЛОГРАМИ: Не мърдам от няколко седмици от +2, даже и след закуска и с много дрехи днес кантарът ми показва пак +2.

ТРАНСПОРТ: И никой не ми прави място в градския транспорт, даже ми се карат, че не съм възрастна да сядам  Simple Smile Аз обаче ги разставам често.

Моля, кажете как се справяте с ежедневното пътуване/клатене с градския, имат ли хората разбиране за положението ви, личи ли ви много коремчето?

# 454
Вчера бях на преглед, тежим 252гр, големи сме 17см, вече съм +2кг. За пола-предния път беше момиче, сега момче... А така се бях зарадвала на момиченцето... Надявам се вече на ФМ да ми кажат окончателно. Кратка съм, че ме скусиха сутринта на работа... Banghead

# 455
  • Там някъде
milevami , а къде ходиш на училище за бременни? Аз съм на работа от понеделник до петък от 9 до 17.30 и не мога да си намеря подходящо училище newsm78 Всички лекции са преди обяд...

# 456
milevami , а къде ходиш на училище за бременни? Аз съм на работа от понеделник до петък от 9 до 17.30 и не мога да си намеря подходящо училище newsm78 Всички лекции са преди обяд...

И аз съм с работно време като твоето и ми се иска да си намеря нещо за събота и неделя,но не успявам.Моля,ако някой знае да сподели  Weary

# 457
  • София
ToHu_ хехе ето това се казва изненада  Grinning честито ти синьо щъркелче   bouquet знаеш ли в работата продължават да ми казват че ще е мочмие, а вече на три прегледа казват че е момче, вкл. на фм-то. много е странно...
благодаря и за отговорите за подарък за 5 годишна принцеса, определено ще са ми от полза, понеже и да питам майката, тя примерно ще ми каже някаква дрешка, а детето си играе с играчки все пак и искам да имам и допълнителни варианти Wink
Sunny kiss браво за мерките  Peace
kalata2011 пиши за прегледа после Sunglasses
fuzzyblue аз ходих на училище за бременни след като влязохй в 45дневния болничен, това е идея все пак за работещите мами.
сега по-скоро бих се организирала да ида на отворени врати в тк, търсят се други кандидатки?  Simple Smile

# 458
  • Там някъде
elpet аз съм за отворените врати в Тина Киркова Peace Знаеш ли кога ще се провеждат? И още едно питане нашия татко и той иска да дойде, това дали е проблем?

# 459

Ходя на 2 места :

В кабинет "Гинета" - но е само за пациенти на докторите там, мога да попитам дали имат нещо против и ти да идваш, безплатни са, а практическите курсове се заплащат 15 лв. В "Гинека" са по обед в сряда - от 12 ч., и от 10:30 в събота.

Второто училище е на списание "9 месеца" - обикновено лекциите са и в събота и може да си избираш. Каквото изтървеш този месец, го предлагат същото или много подобно в следващите. Отново са безплатни.
Пиши ми пак.

# 460
Здравейте мами.Тези дни имах малко повече работа и пропуснах повече от половината тема. Браво на вас, много сте активни Simple Smile

Аз искам да ви споделя че вчера се запалих много по една количка. Не мислих да взимаме нова, защото братовчедка ми ще ми даде нейната която си е хубава. Но вчера като я разглеждах тази и се влюбих просто и сега много се чудя дали да дадем парички за хубава количка или да караме с подарената, която е оранжева а ние чакаме момче  Thinking

Ето я количката:
http://www.chipolino.com/bg/products/vreme-za-razhodka/baby+strollers/neva+move

Най-отдолу има и клипче на което е показано как с едно движение и гумите му почват да завиват наляво и надясно.
Вие какво мислите за този модел  Grinning

# 461

И аз съм с работно време като твоето и ми се иска да си намеря нещо за събота и неделя,но не успявам.Моля,ако някой знае да сподели  Weary

В събота предлага училище сп. "9 месеца", виж програмата в сайта на "Моето дете".

# 462
  • Варна

Аз искам да ви споделя че вчера се запалих много по една количка. Не мислих да взимаме нова, защото братовчедка ми ще ми даде нейната която си е хубава. Но вчера като я разглеждах тази и се влюбих просто и сега много се чудя дали да дадем парички за хубава количка или да караме с подарената, която е оранжева а ние чакаме момче  Thinking

Ето я количката:

Количката изглежда много красива, но наистина ли е 17 кг?  Shocked Това май е най-тежката количка, която съм виждала. Ако е така, аз не бих си я взела.

# 463

В събота предлага училище сп. "9 месеца", виж програмата в сайта на "Моето дете".

Благодаря ти,ще погледна!
Здравейте мами.Тези дни имах малко повече работа и пропуснах повече от половината тема. Браво на вас, много сте активни Simple Smile

Аз искам да ви споделя че вчера се запалих много по една количка. Не мислих да взимаме нова, защото братовчедка ми ще ми даде нейната която си е хубава. Но вчера като я разглеждах тази и се влюбих просто и сега много се чудя дали да дадем парички за хубава количка или да караме с подарената, която е оранжева а ние чакаме момче  Thinking

Ето я количката:

Най-отдолу има и клипче на което е показано как с едно движение и гумите му почват да завиват наляво и надясно.
Вие какво мислите за този модел  Grinning
Относно количката-аз също съм я гледала,но тези 17кг.....нещо ще ми дойдат в повече,в крайна сметка се спряхме на Jane muum,но ще си променя мнението още 10 пъти до 9-тия месец  Rolling Eyes

# 464
Здравейте мами, как сте в петък  newsm68
Събирам мнения по следните въпроси:
* За или против сте по отношение на  обиколниците за креватче?
*Пластмасови/без бисфенол/ или стъклени шишета са за предпочитане?
*Може ли портбебето да замени ползването на шезлонг у дома?

Общи условия

Активация на акаунт