Операция на щитовидната жлеза - 9

• 139 191
  • 995
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Такаааа,вече съм без жлеза.......да ми е честито първото хапче!

# 526
Такаааа,вече съм без жлеза.......да ми е честито първото хапче!
Пожелавам ти всичко да е добре при тебе, радвам се, че толкова скоро си започнала да пиеш еутирокса, мен много ме забавиха и бях много зле Hug Hug. Все по - добре ще ставаш, успех!

# 527
  • Варна
Момичета,много съм притеснена,случват се странни неща с тялото ми.Вчера ми изтръпнаха крайниците,реших че е от лежането.......но днес вече съм убедена ,че нещо не е наред.Изтръпват ми краката и ръцете без да е има причина....уф много  ме е страх  Shocked

# 528
skabiela,

Изтръпването е от калция, т.е от травмирането на паращитовидните жлези и нарушената обмяна на калций в организма.Би трябвало да ти го кажат, но за жалост премълчават и това допълнително притеснява пациентите.Предполагам док ще ти даде да пиеш таблетки калций и всичко ще отшуми, ако въпросните жлези не са махнати.Питай док за всичко, което те интересува, не се притеснявай.Бъди спокойна и всичко ще се нареди.Горе главата Hug Hug Hug Hug

# 529
Скабиела, веднага започвай да пиеш калций от 600 мг, поне три пъти на ден, и рокалтрол, което е витамин Д , пак по три пъти на ден, ти си без жлеза като мене. Аз още ги пия и нещата едва се стабилизираха. Два месеца след операцията и на мен паращитовидните жлези не ми работят все още. Опитвам се да намаля дозата поне да не пия на обяд, но веднага почвам да изтръпвам, лошото е, че започна да ме боли десния бъбрек, защото се блъскам с калций. Аз съм тази дето се върна в хирургия с гърч, на мен ми се закопчака ръцете и не можах да ги отворя. Вляха ми калций и се оправих споко. Говори с ендокринолог и с хирурга си, но лечението е това, аз ти го казвам. Тези жлезички произвеждат парадхормон и задържат калция, той пък отговаря за мускулите и движението им. Парадхормон на хапче не е измислен пие се калций и витамин Д. да се молим да ни заработят жлезите, моя хирург се кълне , че са там, аз също съм с махната жлеза изцяло и много ти съчувствам. Аз се върнах в болницата и ми преляха около 15 банки с калции. Сега се научих да си го контролирам. Пожелавам ти успех питай за всичко, което те интересува, прегръщам те Hug

# 530
Здравейте, момичета!
Видях темичката случайно, а следващата седмица ще водя ММ при Ендокринолог, та реших да я следя.

Изчетох всичко, каквото успях и пак продължавам да четя. Изучих работата на щитовидната жлеза, както и хормоните, които тя произвежда и т.н. Прочетох много важно нещо, поне за мен това беше едно от двете важни информации, които тръся!
Първото нещо, което ме интересува живо е: дали щитовидната жлеза може да се предозира с Йод (I).

Второто нещо, на което отговора намерих е, че: щом има функционираща ЩЖ, не се налага операция!!!!! Има други начини на възстановяване на функцията й.

Вие имате опит с посещението на Докторите, както предполагам и, че сте много повече информирани от мен... Ако някой знае това дали е така, може ли да ми каже за предозирането и възстановяването на функционирането й.

Много ще съм Ви благодарна!
С уважение,
Марина

# 531
Марина, не знам какво си чела ама май не си дочела нещо, аз имах функционираща жлеза и сега съм без нея. Даже хормона ми беше в норма, имах възел един 6 см и друг чак зад хранопровода, пречеше ми да преглъщам, даже не знаех, че е от него, мислех, че е фарингит. Според теб трябваше да чакам да ми увреди хранопровода, да стане рак или какво друго.... Това дето си го прочела не е панацея и не е за всеки случай. Ако е била за оставяне моята жлеза нямаше да я махнат цялата  Peace. А ТСХ точно преди операцията даже беше в норма. За предозирането с йод не мога да отговоря , но с вторият ти извод категорично не съм съгласна. Peace

# 532
Марина, не знам какво си чела ама май не си дочела нещо, аз имах функционираща жлеза и сега съм без нея. Даже хормона ми беше в норма, имах възел един 6 см и друг чак зад хранопровода, пречеше ми да преглъщам, даже не знаех, че е от него, мислех, че е фарингит. Според теб трябваше да чакам да ми увреди хранопровода, да стане рак или какво друго.... Това дето си го прочела не е панацея и не е за всеки случай. Ако е била за оставяне моята жлеза нямаше да я махнат цялата  Peace. А ТСХ точно преди операцията даже беше в норма. За предозирането с йод не мога да отговоря , но с вторият ти извод категорично не съм съгласна. Peace

Здравейте! Именно, че не съм запозната добре с материята, затова написах, че изчетох, каквото успях. Както и, че Ви питам дали някой знае нещо за възстановяването й... Това ми е голямото питане Sad а не мой извод Sad

# 533
Не пишеш нищо за заболяването, хиперфункция , хипофункция, хашимото...., напиши нещо за изследванията, как да кажем newsm78

# 534
ММ ще посети Ендокринолога чак на 18.12 Sad за първи път, затова аз започнах да четя Sad
Иначе изследванията му са както следва:
18.11.2014 - Prolactin - 12.79 ng/ml (2.64 - 13.13)
01.12.2014 - Тиреотропен хормон (TSH) H 6.03 uU/ml (0.34-2.50)
                  Prolactin - H 15.11 ng/ml (2.64 - 13.13)
                  Testosteronе 3.63 ng/ml (мъже 1.75- 7.81)

Изследванията са направени в Инвитро Център поради лоша СГ. Така стигнахме до Ендокринолог.
От прочетеното до момента от мен си мисля, че става дума за Хипо... Кажете ми вашето мнение.

Т3 и Т4 заедно с TSH ще изследваме след посещението на Ендокринолого. От Инвитро Центъра ни предложиха да се хоспитализира за 3 дневно изследване. Ще се радвам на всяко Ваше мнение, дами   bouquet
Много се надява да се оправи ЩЖ, както и СГ да се подобри Simple Smile
Предварително Ви благодаря на всички Simple Smile

# 535
  • Варна
Честно да ви кажа такава кошмарна нощ не съм преживявала.
То не бяха гърчове,задух и за капак разстройство/явно от л тироксина/.....
Пращам мъжо за Рока...незнам кво беше пък да видим кво ще става.
Престраших се да видя раната......леле.....толкова е подуто,все едно е част от друго тяло,освен това и доста трудно преглъщам

# 536
Съпричастна съм  Sad  Желая Ви скорошно и безпроблемно заздравяване  Hug

# 537
Скабиела, ти си за болница, послушай ме и се върни там, няма да ти помогне рокалтрола , не бързо поне. Трябва ти венозно да ти влеят калций. Ако имаш задух, това не е шега, при някои се сковават дихателните мускули и може да получиш затруднено дишане. Много те мисля наистина, но те съветвам да се върнеш в хирургия Hug. Колко еутирокс пиеш, не вярвам разстройството да е от него. Аз почнах да го пия не веднага след операцията , а чак на 20 ден, но ТСХ ми беше 33. Аз лично след хирургия лежах в едндокринологията на Александровска и там ми нагодиха всички дози след за каквито се сетиш изследвания. Почнах с еутирокс 50 , след две седмици ми казаха 75. Пиши за всичко, което те интересува и звъни на докторите, поне на някой ендокринолог, аз поддържах връзка с моята Hug
Марина, на твоя съпруг му липсва хормон от щитовидната жлеза, затова мозъка праща по-голям хормон , за да кара жлезата да работи. ТСХ му е по-високо по тази причина. Най-вероятно затова и другите изследвания не са в норма. При хипо всички процеси са забавени, човек е сънлив, с ниско либидо, повишени килограми.... Това лесно се коригира с малко еутирокс, не се притеснявай, дано няма възли Hug. Той не е предозиран с йод, а по-скоро е с липса.  Има препоръчани храни при хипофункция, ето тази статия е полезна, успех Hug
http://medpedia.framar.bg/%D0%B0%D0%BB%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D … D0%B7%D1%8A%D0%BC

Последна редакция: сб, 13 дек 2014, 11:37 от sisitons

# 538
Благо Даря много за инфото - започвам да четя   bouquet
Прочетох Simple Smile Предполагам, че при липса на възли ще съставим диета и, ако докторът разреши, ще приемаме повече Йод (без да прекаляваме)

# 539
  • Варна
Обадих се на доктора,каза ми че паращитовидните ми жлези боледували........аз пък си мисля ,че ги няма.Ендокринолога каза да му се обаждам по всяко време......

Общи условия

Активация на акаунт