Операция на щитовидната жлеза - 9

• 139 190
  • 995
  •   1
Отговори
# 540
Скабиела, жлезите ни не работят , защото там има оток, то има отвън та вътре, да се надяваме, че ще проработят, но на мен ми казаха след три месеца евентуално, може и по-натам. Това е положението, аз съм на два месеца и пак трудно преглъщам, няма как, по едно време не можех и да говоря , гласа ми падна, това са все нормални неща, не се притеснявай, време трябва, време, ама не се минава лесно Hug.
Марина, аз мисля, че няма да минете без еутирокс, диетата няма да е достатъчна, но това не е страшен за пиене хормон и самия той ще се почувства по-добре от него. Благодаря на хората, които са го измислили, без него моят живот щеше да е невъзможен. Освен това има случаи да се вкара жлезата в норма, при повечето се повлиява от лечението и няма нужда от хормон, дай боже. Лятото например производството на хормон се увеличава и разни такива, те ще ви обяснят. Но и вие трябва да четете и дай боже да получите това дето най го искате, пожелавам ви го от сърце Hug

# 541
skabiela,аз съм с премахната една от паращитовидните жлези и положението и след втората операция хич не беше розово.Пих ударни количества калциев глюконат,след което продължих с калций.Мина доста време преди да отшумят крампите,трептенето на лицевите мускули и останалите ''благини"получени след това.Явно си зависи от оператора,защото при Пандев изобщо нямах подобен проблем.Спокойно,всичко ще отшуми и нещата ще си дойдат на мястото,просто е нужно повече търпение и кураж.Оток около раната ще има,ще спадне бавно и мястото около самата рана доста време ще е безчувствено на допир.Приеми това като нещо нормално и отшумяващо във времето.Ще мине също време,нужно на тялото ти да се приспособи към новите условия,ще му бъде нужна и малко помощ(имам предвид добавки),ще се напасва дозата на хормона,но това са неща,които не могат да бъдат избегнати.От всичко най-важна е нагласата,защото ако непрекъснато живееш в страх какво още гадно ще ти се случи,как няма да се справиш,колко е несправедливо,че това точно на теб ти се случва и още и още......се потапяш още по-дълбоко.Човек не предполага колко е силен и с колко неща може да се справи,просто защото друга алтернатива няма:)))От позицията на човек,преминал през загуба на дете,"сюрпризиран"с диагнозата по телефона мога отговорно да ти заявя-има начин да се справиш,не че е лесен,но има.
Гелика,ти си ми слабост и не мога да не те мисля smile3525
Провери ли въпросните капки на Качов?
Момичета Hug

# 542
  • При розите и топлата вода ......!
М Е А txtloves  Hug Не ме мисли, мила.  Two Hearts Добре съм. Капките не съм ги търсила. Мозъка ми е зает с друго, ама де да видим.  Wink
Надявам се тия дни да пиша повече.
Момичета Hug

# 543
Скабиела, жлезите ни не работят , защото там има оток, то има отвън та вътре, да се надяваме, че ще проработят, но на мен ми казаха след три месеца евентуално, може и по-натам. Това е положението, аз съм на два месеца и пак трудно преглъщам, няма как, по едно време не можех и да говоря , гласа ми падна, това са все нормални неща, не се притеснявай, време трябва, време, ама не се минава лесно Hug.
Марина, аз мисля, че няма да минете без еутирокс, диетата няма да е достатъчна, но това не е страшен за пиене хормон и самия той ще се почувства по-добре от него. Благодаря на хората, които са го измислили, без него моят живот щеше да е невъзможен. Освен това има случаи да се вкара жлезата в норма, при повечето се повлиява от лечението и няма нужда от хормон, дай боже. Лятото например производството на хормон се увеличава и разни такива, те ще ви обяснят. Но и вие трябва да четете и дай боже да получите това дето най го искате, пожелавам ви го от сърце Hug

Благо Даря  Heart Eyes

# 544
  • Варна
Нещо не мога да разбера много или малко ми е хормона,вечер не мога да спя а през деня ми се вие свят...не мога да се отлепя от леглото.И с тоз калций същата работа,добре че вече само тръпна а не правя гърчове :cry
Дали не се предозирам с вит д newsm78,пия калций+вит Д и отделно рокалтрол.....ако сте наясно да ми кажете,че сега кусур ми е и една хиперкалцемия!
Освен по_ горе изброените неприятни неща, всичко друго ми е наред.
Честно да ви кажа,преди операцията се чувствах по здрава от сега...е те тва ако не е ирония...
Уаааа,да ви се похваля,вече 7 дена не пуша,странното е че дори и не изпитвам нужда, или желание да запаля цигара.Акоо се изкуша......ще съм най тъпата жена на 2014г Mr. Green

# 545
  • София
Скабиела, бързо възстановяване дано скоро се почувстваш отново добре. И аз след операцията ги отказах, но 4 дена след нея се мъчих да пуша, който пуши знае колко е гадно Mr. Green и тъкмо започна да ми минава и ги отказах. Не съжалявам, това е най-ужасната зависимост. Peace Вече 7 месеца, даже като гледам почти 8 съм свободна. Simple Smile

# 546
Скабиела, не си се предозирала не се притеснявай, трябва много време за това. Следващия път ще си купиш от синия калций, не този с витамин Д. Но на мен ми казаха допий си този с витамина не е проблем. Аз си купих от другия и ги смесвам. Не е проблем. Те в аптеките много ме ядосват ами няма друг, не е евярно има само калций, същото шише, но синьо, без витамин Д. И аз бях по-зле след операцията и се бях много уплашила, страшно беше, сега съм по-добре, но са минали 2 месеца. И аз не спях, после малко по малко запо1нах и сега си спя. Пий си хормона, и калция и се подготви, че ще е доста време. Аз сега съм по-добре, обаче почнах да качвам килограми ограничих яденето, не мърдат грам качените 5 килограма не са малко Cry. Но хормона ми е малко аз си знам 75 мг пия и съм без жлеза. та така ще е , аз не пуша още преди операцията Hug. Успех ти пожелавам и да си добре. На мен не само ми се виеше свят, всичко пред погледа ми трепереше и не можех въобще да седя на слънце, то и сега ми става лошо на слънце, ама добре, че няма много Crazy Crazy

# 547
  • Варна
сиско,същата работа......трепери ми погледа #Crazy...Два месеца,аз имам деца да гледам,трябва да се взема в ръце много бързо,че съм ги оставила на майка ми, пък тя горката изнемогва вече.ЗА калция и на мен ми казаха, че няма друг newsm78

# 548
здравейте,искам да задам един въпрос-извинявам се ако е обсъждан,но нямам време да прочета всичко-на майка ми и правиха операция за премахване на възел преди около 2 седмици,всичко е наред,но започна едно набиране на някакви течности и подуване-според доктора е нормално,ходи няколко дни да и го източват и каза,че щом вече е по-малко няма смисъл да я боцка вече и че организмът сам ще го преработи,но се притеснява,че седи подуто и леко твърдо.Помоли ме да ви попитам дали знаете кога ще спре да събира течност?Благодаря предварително   bouquet

# 549
  • Варна
Ако не се подува,значи вече не събира.Дугото ще се резорбира само от тъканите.

# 550
сиско,същата работа......трепери ми погледа #Crazy...Два месеца,аз имам деца да гледам,трябва да се взема в ръце много бързо,че съм ги оставила на майка ми, пък тя горката изнемогва вече.ЗА калция и на мен ми казаха, че няма друг newsm78
Ох писна ми от тези тъпи аптекари, няма оправия ей и мен така ме лъгаха, ама нали лежах в ендокринологията на Александровска болница и там на съседното легло имаше една аптекарка и тя ми каза да търся  синия, ето този - http://apteka.framar.bg/11000336/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D1%86%D0%B8% … 0-%D0%BC%D0%B3-60
 Миличка какво да ти кажа, иска ми се да те обнадежда, ти си по-младичка може по-бързо да се възстановиш, аз съм по-възрастна на 48 години вече. И бавно става, ама вече съм по-добре, за жлезите ми казаха поне три месеца, че и повече Sad. Пия си калция и така, нямам кръвно обаче и мисля и хапчето за сърцето дето е бета блокера да махна. Калция и рокалтрола си го намалих на два приема лично аз сама, почна да ме боли десния бъбрек, може и жлъчка да е ама е от калция Peace Еутирокса ми е малко, но януари ще видим като направя изследвания. Пожелавам ти бързо възстановяване и те прегръщам много наистина  Hug Hug Hug Hug

# 551
skabiela ,  мерси а за колко време горе-долу става това-седмици-месеци,засхтото се оплаква,че я придърпвало и и се повдигало

# 552
  • Варна
Фани,
То това е индивидуално,на мен лично доктора ми каза, че поне месец ще си имам оток.За придърпването предполагам е нормално,все пак там е имало отпрепариране на тъкани,сега ще има и сраствания.......но това е оздравителния процес,при всяка операция има известен дискомфорт/това не е болка за умиране/

Сиско Hug,ще се справя с калция....ама що да е така.....

# 553
Е защо да е така, ама ето случило се е. Иначе Фани кажи на майка си, че доста време ще я дърпа. Имам приятелка с махната половин жлеза април месец, казва още ме дърпа като преглъщам. Това е операция и то сериозна.

# 554
  • Варна
То пък бивали такава каръщина хахахах, то биопсия след биопсия и накрая гадна диагноза.Ама тва явно не ми стига , че и паращитовидните номерца трябва да ми правят.
За дърпането , мен не ме дърпа ,направо си ме боли, особено от едната страна, само в определена позиция на шията не усещам толкова силно болката(като силно пробождане е)
Искрено се надявам това да отшуми с времето ...все пак само 8 дена са минали от операцията

На всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт