Операция на щитовидната жлеза - 9

• 139 180
  • 995
  •   1
Отговори
# 555
Момичета оперираха майка ми на 11 декември на 12 я изписаха.Доктора каза че възлите били доброкачествени но доста от жлезата е отстранена . Сега си е у дома но има проблем не може да изкачи стълбите от първия до третия етаж жестоко се задъхва нз. дали е нормално днес трябва да излезе и хистологията и да запазим час за контролен преглед да видим какво ще стане.

# 556
Болката ще мине, ще остане дърпането, Скабиела Hug, не си сама и аз съм така, но ми е добра хистологията.
Натали, аз още се задъхвам, не толкова, но се задъхвам, като говоря бързо трябва да млъкна , за да си поема дъх, не съм се върнала на работа, трябва време, няма как да е.

# 557
  • София
Имам въпрос към момичетата без жлеза. Каква доза Л Тироксин приемате и какви стойности на TSH поддържате?

# 558
Вземам 75 мг, мисля, че е малко , кто вземах 50 мг съвсем в началото ТСХ ми беше 33 Cry, сега се надявам да е по- малко, трябва да е около 4.

# 559
Момичетаааааа, здравейте!
Ходихме на Ендокринолог да видим на ММ ЩЖ Simple Smile и това, което ще Ви напиша, сигурно ще Ви стресне и повечето няма да посрещнат добре идеят ми по въпроса: Ами сега какво?
На прегледа от Ехограф се разбра, че има възел и ЩЖ е нехомогенна, хипоахогенна, и е с хипофункция. Не са изследвани FT4 и FT3 Simple Smile а вече ни е изпипсан L-Thyroxin по 1 хапче сутрин. И Антителата също не са изследвани...... newsm78

Какво ще стане сега? Ще приема по едно хапче, в следствие на което щитовидната НИКОГА НЯМА ДА СЕ СТИМУЛИРА ДА РАБОТИ САМА!!!!!!! И най-страшното е, че ще бъде зависим от него цял живот, както и ще повиши дозите с времето..... става редовен пациент на доктора, в частност - Ендокринолога, както и ще стане редовен пациент и на Кардиолозите!

Ето сега сигурно ще ме осъдят повечето от Вас .... мисля да направя така, че тази Жлеза да заработи сама.... Как? Ще му давам Спиртната Настойка от Орехи, както и някакви Витамини (Добавки), които да стимулират работата й. Пиша "някакви", защото все още не съм проучила въпроса - сега започвам. Но не искам той да се заробва с този хормон за цял живот и ЩЖ съвсем да спре да функционира. Има начини и аз ще намеря кой е пътя... Не искам някой друг да поема отговорност вместо мен...

И за отговорността сигурно ще ме осъдите Simple Smile но аз и за това ще проуча, което ми е по силите, както и за всичко останало съм проучила и за сега, да "чукна на дърво" - нямам проблеми. Поех отговорността за гъбичките - отървах се, поех отговорността за ПМС - отървах се. Сега ще поема отговорсността и за ММ - няма кой да мисли вместо мен Simple Smile шубе му е да не приема Л - Тироксина, но като помисли, че остава без функциониращ "диригент" на ендокринната система, също му е "шубе" ....

Ще действам, докато не е късно! Дано не съм Ви шокирала с това мое изявление, момичета! (Сега ще си кажете - тази е луда, но аз няма да Ви се разсърдя  Wink  )
 Hug
Марина

# 560
Марина, недей да се отчайваш и никой няма да те критикува. Моя съвет е сега да си пие хапчетата, да мине време и после нещата ще си дойдат на мястото. Ти си чети през това време и никой няма да ти пречи да си ползва витамини и здравословно хранене.До колкото разбрах идеята ви е да си имате бебе, което ви пожелавам от сърце.  Hug Сама ще видиш, че мъжът ти с хапчето ще се почувства по-добре, личен опит. Освен това сърцето ще се чувства добре с хапчето пак личен опит, аз хапчето за кръвно го махнах, ще махна и бета блокера. Аз пък нямам избор без жлеза съм и ще го пия цял живот. Така, че това не е края на света, всичко ще се нареди, успех Hug Hug
П.П. Сега те прочетох внимателно, ти искаш да не му го даваш, това според мен не бива и да си го помисляш. Знам как се чувствах след операцията и изобщо не му завиждам. Това ви решение и то по-точно свое не го приветствам изобщо. Ти не можеш да вземаш решения и за него и това не са ти някакви гъбички и тая дето си я намислила няма да стане, тук липсва хормон отговарящ за цялостната обмяна на организма. Това ти решение не приветства и това не е играчка да се коригира с настойка от орехи, ужас. #Crazy Нарушената функция и липсата на такава може да е с лоша прогноза, за целия организъм, това можеш да го прочетеш навсякъде. И диригента е хипофизата, щитовидната е работник, ако е увредена няма как да се възстанови, нали се сещаш, навсякъде ще ти кажат , че възлите няма да намалеят, по скоро е добре да не растат Peace. Кистите са друго нещо.

Последна редакция: пт, 19 дек 2014, 11:03 от sisitons

# 561
Да, знам, че диригентът е Хипофизата, ама направо се отвлякох. Благодаря за написаното и ЩЕ ГО ИМАМ В ПРЕД ВИД. Мноооого, мнооого благодарп за Вашия коментар  Hug

# 562
Marina I Аз не бих казала, че си луда, а че си ... неинформирана и прекалено емоционална, примерно. Аз не съм пила още Еутирокс, но толкова много хора го взимат и са добре, защо си ги измисляш тия зависимости и "редовен пациент.... " И честно, наистина ли сравняваш гъбичките и ПМС с проблемите с ЩЗ .... Доколкото разбирам искате дете и бързате, но .... ако има Хашимото или Базед, или недайсибоже рак, какво правим?
Колко му е ТСХ?
Защо не изследвахте антителата, направете го поне сега в началото би трябвало да ги знаете. ФТ3 не се прави по здравна каса, но винаги може да си ги платите него и ФТ4 и да ги направите, не е толкова скъпо.
Настойката от орехчета е много опасна. И не само тя. Всички мултивитамини и "добавки", които съдържат йод - също. В този сайт има доста интересна обща информация (има и доста реклами, игнорирайте ги) http://www.nationalthyroidinstitute.org/?s=iodin&x=24&y=4
А тук точно пише накратно за опасността от йода : http://www.nationalthyroidinstitute.org/thyroid-treatment-succes … angers-of-iodine/

Това което аз разбрах в последните 4 години е, че нещата съвсем не са така еднозначни и прости, както си ги представяме. Много по-сложни са и не е правилно така да вземеме решения щото във форума някой (си мисли, че) нещо му е помогнало.

# 563
Пак здравейте!
Разбира се, че не слагам тези неща на един и същи кантар. Но започването на приема на Тироксин без изследван такъв, както и без изследвани Антитела...... това вече е недопустимо според мен.... Назначени са ни  изследвания след прием на Тироксна за15.01.2015г. , а те са: TSH и FT4, без Антитела Sad Аз пък ще ги изследвам Simple Smile Както и FT3

Предварителните изследвания преди да се насочим на Ендокринолог са както следва:

На 18.11.2014
Prolactin 12.79 ng/ml (2.64 - 13.13)
FSH 10.31 mIU/ml  (мъже-1.27-19.26)

На 01.12.2014
Тиреотропен хормон (TSH) H 6.03 uU/ml (0.34-2.50)
Prolactin H 15.11 ng/ml (2.64 - 13.13)
Testosteronе 3.63 ng/ml (мъже 1.75- 7.81)

Това е момичета Simple Smile И пак, не си мислете, че сравнявам онези неща с ЩЖ Wink
 Hug
Марина

# 564
Пак продължавам да пиша: четя статията на английски за опасността от Йода. Благодаря за статията  Hug Първо ще направим всички изследвания, тогава ще предпириемам мерки. Ние не знаем дали има Хашимото или друго заболяване на ЩЖ. Затова, толкова време е живял без да взема каквито и да е мерки, може да почака още някой друг ден Simple Smile

# 565
Извинявай Марина, но това дето правите е безотговорно, при норма 2,5 ТСХ да е над 6, това значи завишен почти три пъти, това хич не е за " няма нищо да му стане толкова време не ги е вземал". Еутирокса се назначава и без да се правят други изследвания ТСх е достатъчно показателен за това, че на него този хормон му е нужен и жлезата не го произвежда , а от там страдацелият организъм и то не малко - качват се килограми, сънливост, запек, започва да пада косата, кожата става суха, ноктите чупливи, получава се подуване, човек просто оглупява. Била съм в тази ситуация и мога да се изкажа. Не бих си правила никакви експерименти докато не се уточни точно от какво боледува съпруга ти. Но до тогава той просто трябва да си взема хапчето. Какво от това, че ще го взема и ще е зависим, то струва 3 лева. Ти сама виждаш, че неработещата щитовидна жлеза влияе на възможността му да има деца даже. Назначили са ви изследвания, за да видят след месец дали няма да има нужда от по-висока доза или от по-ниска, колко еутирокс му назначиха. Аз даже му се чудя на него как ти позволява да правиш такива експерименти. Shocked Работата на ендокринолозите никак не е проста и повечето лекари не се произнасят за тяхната материя, това трябва много да ти говори. Peace

# 566
Благодаря Ви  Hug
50 микрограма Л-Тироксин е предписан.
Започвам да се убеждавам, че трябва да ги пие, момичета, и ще ги приема! Струва си Simple Smile  Hug А изследванията ще ги направим: и ТАТ, и МАТ (и другите, разбира се)

# 567
 Фри, това което споделяш за за добавките  и витамини е абсолютно вярно ,и искам да ви кажа от личен опит,че когато вземах рибено масло тсх ми падна на 0,42,а по-късно когато се борих със безсънието пиех чай от маточина тсх ми стигна 5,11 и то при една и съща доза.Хранителните  добавки  и билките макар да ги считаме за безобидни не са ,особено за тези които са без жлеза!

# 568
Здравейте, аз също съм без жлеза. Какво е мнението Ви за спирулината? Благодаря!

# 569
  Спирулината е водорасло и по принцип водораслите съдържат много йод .Не съм го ползвала, но го препоръчват като добро средство за отслабване и засилване на метаболизма.Така , че и аз  съм си мислила да го пия,но на този етап се въздържам!

Общи условия

Активация на акаунт