Операция на щитовидната жлеза - 9

• 139 086
  • 995
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Това с възлите явно е спорен въпрос,някой казват операция,други наблюдение.
Но за да имаш възел това означава ще имаш проблем,не е задължително хормона да е разбутан,проблема е патологичен/това означава,че на този възел мястото му не е там/
Аз така или иначе вече нямам жлеза,защото малкото възелче/3мм/се оказа карцином.На доктора много не му се вярваше,но добре че ми направиха ТАБ.
Та така де,не се заблуждавайте,че възлите са толков безопсни........винаги структурата им може да се промени,не е задължително ,но се случва!

# 706
  • Варна
Марина ,щотовидната жлеза е създадена от фоликули,всеки го знае това,предполагам ,че също се знае че възлите или произвеждат ли не хормони.Инсулина ....много не те разбрах,той се произвежда от панкреаса.

# 707
Според Марина, аз трябваше да чакам да ми се унищожи хранопровода и да взема да получа някой инсулт от високото кръвно, или пък да вземе да ми се увреди сърцето с пулс 120 непрекъснато, ми то защо да пия хапчета като може с природни средства. Да взема да се лекувам с йод например или да спра да поглъщам такъв. Няма да е лошо да си поправя експерименти. На чужд гръб и сто тояги са малко, но никой не знае как се чувствах аз и как беше дошъл края на света за мене. А още повече ме ядосва това, че Марина казва какво да прави съпруга й ooooh! ooooh! ooooh!. Това един трезвомислещ  човек не знам как го позволява, моето мнение е , че всеки трябва да взема за своето здраве решение сам. И да Марина знаем всички неща, които пишеш, ако ми прочетеш постовете ще видиш, че отдавна съм написала , че моят възел сам произвежда хормони, доктор Начев ми го каза и не е да не знаят тези неща, които пишеш. просто ако няма нужда не го обясняват.

# 708
  • Sofia
Благодаря на всички за отговорите и съветите.  Peace

МЕА, кои маркери да си изследвам. Не намирам такива, свързани с  щитовидната жлеза.
Посъветвайте ме при кой друг ендокринолог на ида за ехография и второ мнение.
Ще си запиша час и при Пандев, отдавна чета хубави неща за него, но той е хирург, предполагам, че повече клони към операция.
Все се чудя, ако не бяха неуспешните ми бременности, дали щях изобщо да съм ходила на ендокринолог, да ми е правил ехография и да разбера, че имам проблем.  newsm78 Сигурно щях да съм още в неведение. Предполагам, че много жени са така...

# 709
  • Варна
Не познавам д-р Пандев,но това което съм чела и чувала за него,мисля че със чиста съвест можеш да му се довериш.Дори ти завиждам,че ти е близко.Не мисля,че ще ти препоръча операция,ако не ти се налага.Той ще ти каже какво да изследваш,за да си спокойна.
Гледах клип на едно минало предаване,насълзих се.Защо няма повече доктори като него.
За съжаление много жени са в неведение.Аз лично отидох да прегледам млечни жлези,добре че доктора явно беше от старателните и ми прегледа по собствено желание и щитовидната жлеза.
Би трябвало да се въведе като профилактика,но ....

# 710
Здравейте, бих е радвала ако някой се включи с мнение. Резултатите от последните изследвания 14.01 , тсх -0,58 при референтни стойности 0,47-5,01 при прием на еутирокс 125. Това което най-вече ме притесни този месец е оскъден цикъл, иначе си дойде на датата. Възможно ли е да е от по ниското тсх или от това че съм отслабна /6 кг/? Благодаря  Simple Smile

# 711
За  цикъла не знам, но ти си в хиперфункция и затова слабееш, еутирокса трябва да се намали Peace, тази доза ти е много.

# 712
Не съм крайна в мнението си, но съм съгласна  с Марина че изкуствения хормон прави жлезата мързелива и след това трябва да се пие до живот. Странични ефекти като напълняване , косопад и остеопороза са част от менюто. Би трябвало  да се лекува причината , а не следствието.Изкуственият хормон прави жлезата мързелива и трябва да се приема до живот. затова е добре да се пробва и с други средства, като хомеопатия природни и т. н . Необходимо е повече търпение и за тази цел, а не паника.За високо кръвно и други болежки не е задължително жлезата да е виновника. От това биха се възползвали веднага лекарите.Мисля че в ендокринологията цари пълна мъгла.Операцията не е решение. Тя трябва да е крайна спирка .Това е средновековно лечение, на което самите лекари не се подлагат независимо , че и те имат подобни проблеми.Има ли някой който ще каже от какво се получават тези гадини възлите?Едва ли.Може би природа, с възрастта се получават, както вече казах в преден пост или занижен имунитет. Лекарите хирурзи си знаят урока- операция  .. Няма да гладуват я!Ами дерзайте кой както си реши!

# 713
  • Варна
Момичета вчера д-р Чаушев ми е минал документите през комисията.Ще ме лекуват в най-скоро време.Ще направят графика и ще ми звъннат.Нещата най-вероятно ще се случат в края на февруари началото на март.
Предлагайте занимания за 5 дневния престой в който ще съм затворена в болницата.Книги,списания е ясно.С какво друго бих могла да си оплътня времето,за да не изперкам.Стаята е за двама,но не знам дали ще съм сама или с някой.Тъй като е на ниско,в маза не е сигурно дали ще има интернет.Ще попитам когато отидем да оформим документите.Приемам всякакви идеи и предложения Simple Smile

# 714
  • Варна
Глухарче,идеалното време да се научиш да плетеш или да бродираш гоблени😘

# 715
  • Варна
skabiela другия път като се видим ще ти взема мерки.Един пуловер имаш от мен,но ще държа да го носиш когато се виждаме Simple Smile

# 716
# 717
Здравейте, бих е радвала ако някой се включи с мнение. Резултатите от последните изследвания 14.01 , тсх -0,58 при референтни стойности 0,47-5,01 при прием на еутирокс 125. Това което най-вече ме притесни този месец е оскъден цикъл, иначе си дойде на датата. Възможно ли е да е от по ниското тсх или от това че съм отслабна /6 кг/? Благодаря  Simple Smile

Въпреки ,че лекарите казват спирулината не е проблем,нооооо ето резултата.И тя е повлияла.Може би вземайки спирулина,ще трябва да намалиш синтетичния хормон.

# 718
Марина ,щотовидната жлеза е създадена от фоликули,всеки го знае това,предполагам ,че също се знае че възлите или произвеждат ли не хормони.Инсулина ....много не те разбрах,той се произвежда от панкреаса.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B0%D1%81

Четете тук и ще видите, че Панкреасът е известен под името задстомашна жлеза
Simple Smile

# 719
  • Варна
Марина,ти знаешли че далака е слезка,а лопатката е скапула?......защо мислиш ,че не знам каво е панкреас?

Общи условия

Активация на акаунт