Операция на щитовидната жлеза - 9

• 139 101
  • 995
  •   1
Отговори
# 690
Никак не вярвам на лекарите дори и когато става дума за диагноза като рак. На мой близък му поставиха такава на лимфните възли. Последваха две химиотерапии, които го съсипаха.Предложиха трета , явно да смъкнат пари по пътека.  Говоря за елитна болница.Оказа се , че няма никакъв рак, просто обикновено възпаление , което по - трудно се поддава на лечение.Сега лекува негативите от ненужната химиотерапия. Човекът си е жив и здрав, просто поредния излъган и ошашкан пациент.Споделям всичко това , за да не се поддавате на манипулация. Ако туморните маркери са в норма, значи няма място за паника. Просто и лесно е нещата да се проверяват първо пък тогава да се говори за радикални намеса.

# 691
А коя е елитната болница?  bouquet

# 692
  • Варна
За съжаление и аз съм чувала за такива случаи.При такава диагноза говорим за източване на хиляди левове.Как спят тез хора не знам.

# 693
 Това ,което казва anri е жестоко ,но сигурно е така.А и колко ненужни интервенции се правят по същата причина.А какъв е проблема да се обърнем към народните средства за лечение, разбира се пак същия!Една бедна държава като Куба се лекува именно на база билки,които сама произвежда.И знаете ли тя попада в списъка на държави  с най-голяма продължителност на живота, и най-малка детска смъртност.

# 694
Ами военна болница.

# 695
  • Варна
Шокирана съм,това е грозна гавра с хората!

# 696
  • при моите деца .....
Днес стават 8 години от моята операция...

Добре съм....

Малко небрежна към здравето си....
Сред операцията ходих на контролни прегледи до 6 м., но от тогава - не....

Изследвам си хормоните 1 или 2 пъти в годината.....

# 697
Здравейте, дами!
Не знам някой дали ме помни тук... Аз бях момичето, което не искаше да дава на мъжа си хормона Л-Тироксин! Е, не му го дадох! Започнах да го лекувам аз от тази Хипофункция с наличие на възел на ЩЖ! Проведох такова с множество натурални, пресни сокове, Йод (под формата на Луголов Разтвор, а после и Орехова настойка), бърканицата с мед  и др.

Давам Ви резултатите от изследванията, направени преди да разберем, че има Хипофункция.
01.12.2014г. ТСХ -  6,03 /0,34-2,50/, Пролактин - 15,11 /2,64-13,13/ (направено в МЦ КИРМ - Плевен)

Ето и описанието на ЩЖ по време на преглед при Ендокринолог от дата 18.12.2014г.
ЩЖ - правилно рачзположена, неясен контур, нормална форма. ДЛ - 9,4 см3. В горна трета хипоехогенен възел с ясни граници и размери - 9/4/5мм. Истмус-5мм. ЛЛ - 5,9 см3. Нехомогенна хипоехогенна структура, без усилен кръвоток двустгранно.

Както по-долу ще видите и резултатите от изследванията, направени на 15.01.2015г. в ДКЦ Авис Медика - Плевен
16.01.2015г. ТСХ - 1,975 / 0,35-4,67/, Пролактин - 227,05 /45-375/,  FT4 - 15.9 /11.5 - 22.7/

Това стана само за 1 месец с 2-ву или 3 седмичен прием на Йод и другите неща, които споменах горе!
Просто исках да Ви го споделя  Hug

bouquet
Марина

# 698
  • Sofia
Много се чудих дали да пиша, преди да прочета цялата тема и да не задавам излишни въпроси. Все пак се реших и се надявам някоя от вас да намери търпение и да ми отговори на обсъждани неща.
През 2007 -8 г. имах два спонтанни аборта и си направих изследвания всякакви. ТАТ и МАТ бяха в норма, ТСХ - 3,5. След това започнах да го следя и беше паднал по 2, така беше през цялата бременност. Не съм пила хапчета, след бременността не съм следила хормона. При втората ми бременност започнах да ходя при д-р Начев. Хормонът се задържаше малко под 2,5 и той се въздържаше от хапчета, чак в края на бременността пих ниска доза л-тироксин за около месец. Тогава ми направи и УЗ. Каза, че съм с възел около 17 на 12 мм и Хашимото. МАТ излезе над норма. Като родих - 6 месеца след УЗ направихме второ- възелът без динамика. Каза да отида след 1 година. Бях в края на декември- 3 мм ръст на възела. Цитирам Начев "Няма да ви се размине операция в този  живот. Единственото, заради което не настоявам за спешност е, че жлезата ви работи добре". Насочи ме към хирурзи в ендокринологията и ми каза, че ако не се оперирам да отида при него на ехография след 1 година. Не ме е съветвал да правя биопсия.
Така- от самата операция не ме е страх. Страх ме е от последствията. Досега не знам дали изчетох нещо успокояващо за страничните ефекти при отстраняване на цялата жлеза- ако такова се наложи при мен. Имам две малки деца, не си представям как ще ги гледам, като ще съм в такова състояние. Не прочетох колко време се "напасват" нещата- 3-4 месеца, година, цял живот ли ще имам проблеми.
Отделно естествено ме притеснява рискът от злокачественост. Кажете ми все пак има ли някакви начини да се предположи поне малко. Туморен маркер, някакви кръвни изследвания. 3 мм за една година предполагам, че е голям ръст, самият възел също не е малък. Аз съм склонна да образувам доброкачествени тумори. Имах миома на матката, фиброаденом на гърдата, които премахнах, но за тях не съм имала никакви притеснения. Благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят.

# 699
  • Варна
По-принцип добрите ендокринолози разпознават злокачествените образования по форма,контури и т.н.При мен лично още на ехографията д-р Райков знаеше какво вижда и ме насочи задължително за биопсия.
За липсата от щитовидната жлеза-все още не са ми напаснати хормоните,но нямам неразположения.Чувствам се физически добре.Единственото последствие при мен от операцията е че все още не ми се е възвърнал гласа.Но все още нямам и месец от операцията.Това е че всеки божи ден ще пия едно хапченце рано сутрин.Ако имаш някакви съмнения консултирай се и с друг лекар.

# 700
Браво Марина!Първо се опитва с други средства и тогава тежката артилерия!Хубавото е ,че не си се поддала на паниката и си опитала няколко народни средства и резултатът не е закъснял.Аз също опитвам народни средства за възлите , независимо че хормоните са ми о.к и се надявам поне да не ми създават проблеми. Смятам , че като са стари и калцирали от 15 години  поне по думите на моя доктор да си кротуват. Има ли промяна във възела като размер? Успех  на всички дами при лечението на проблеми със щитовидната жлеза каквото и да е то!

# 701
Момичета,извинете ме за грешката EmbarassedВажно е,че сте разбрали тайната ми мисъл:)
В случай,че калция започва да тормози бъбреците се приема бор,само дето не съм сигурна за дозата.Рокатрола е тежка категория калций и не може да се заменя,но вит.Д се пие за по-доброто му усвояване.
desive78,разбирам страховете ти.За съжаление обаче,гаранции в този живот никой и за нищо не може да даде.Единственото,за което мога да те посъветвам е да си намериш лекар,на когото да се довериш,за да си сигурна в предприетото занапред.Операция може да се направи винаги,въпросът е да се съхрани(ако е възможно)поне малка част от жлезата.Техниката на опериране на отделните хирурзи е различна като се започне от разреза,мине се през същинската операция и се приключи с или без дренажи.Именно поради тази причина някои си остават с наранени паращитовидни и неработещи жлези,други с остатъчни възли и т.н.За собствено успокоение си направи маркер,но те са различни и ще ти струва повече,защото не се поемат от здравната каса.За мен безспорният корифей в тази област е Пандев,той е лекарят,който успява да овладее и най-тежките и сложни случаи,при мен поправя грешките на колегите си от друга болница.Опитай да се свържеш с него,нека те прегледа и прецени състоянието ти.Така поне ще знаеш какво да предприемеш,ще ти спести притесненията и излишните средства.Напред в темата имаше публикувани координати.Не се бави,направи го.

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 12:15 от М Е А

# 702
В случай,че калция започва да тормози бъбреците се приема бор,само дето не съм сигурна за дозата.Рокатрола е тежка категория калций и не може да се заменя,но вит.Д се пие за по-доброто му усвояване.
Рокалтрола не е калций, а витамин Д за възрастни Peace
Marina , искрено се радвам за съпруга ти, но ти нищо не пишеш за възела, да разбирам ли, че си е същия newsm78. Освен това смятай, че ТСХ е много променлив хормон, а доколкото разбирам и изследването е в различни лаборатории. Това не трябва да те успокоява, моят съвет е да не спираш със следенето на нещата, мъжът ти не се е излекувал, това трябва да ти е ясно надявам се. както сега е в норма, другата седмица може и да не е и даже да не разберете. Слава богу отклоненията ви не са големи и той не го усеща тежко физически, не и като мен аз съм с ТСХ 16.
desive78 , никой не може да ти даде съвет трябва сама да решиш. Аз не съм по-добре без жлезата, но се надявам да стана по-добре. Да вярно е, че кръвно, световъртежи и сърцебиене вече нямам, но и жлеза нямам, а това е проблем, още напасвам хормон, още пия калций и витамин Д . Но ако можеш да спасиш част от жлезата не се колебай нито секунда да се оперираш. Аз много съжалявам,че не разбрах по-рано че съм за операция, щях да спася нещо от нея, а сега нямах нищо здраво останало и моята работеше добре, даже преди да се оперирам всичко беше в норма и какво от това, възли едно чудо , даже ми пречеха да гълтам, не и от вън де, там не се виждаше нищо, за съжаление Sad

# 703
Лошото е,че тези възли са напаст и никой лекар не казва че в последствие при съхранена по- голяма част от жлезата могат отново да се настанят. И така  няма гаранция ,че една операция ще реши проблема.Има момичета с последващи операции за цялостно премахване на жлезата точно поради тази причина- увреждане на останалата здрава жлеза.Така , че явно всеки сам за себе си търси правилното решение за това как да се лекува.

# 704
Здравейте!
Знам, че изследванията са направени в различни лаборатории! Наличието на възела ни най-малко не ме притеснява, защото природата за поява на такъв лекарите няма никога да кажат на пациента Simple Smile И въобще   махането на възела е истинска заблуда! Нека си стои на мястото си (сега тук ще ме помислите за луда, да, знам Simple Smile ) и имам основание за това, и то сериозно!!!

Ако някой лекар каже подробно на пациента си как се появява възел, аз няма да се казвам Марина Simple Smile И въобще връзката на органа ЩЖ с храносмилателния тракт. Едва някога на някой от Вас докторът да Ви е казвал, че органът ЩЖ се образува от него Wink както и едва ли е Доктор да е казвал на някой от пациентите си за фоликулите, клетките на ЩЖ и тяхното възстановяване! Едва ли някой доктор да е казвал, че Възелът е активно работещ участък, образуващ хормони!!!!!!!! Обърнете внимание на това, мога да Ви обясня как така става това Wink... Едва ли някой Доктор да е казвал на пациентите си другата причина за поява на Хипофункцията на ЩЖ -  а тя е, че това СЪСТОЯНИЕ може да се появи при нормално количество образувани хормони от самия орган, НО... другите органи на тялото да изискват още по-голямо образуване на последните! Това не е ли също причина??? Едва ли някой Доктор да е казвал на пациента си, че физиологичната работа на органа е от 20:00ч. до 22:00ч. вечерта и кръвта се взема в 21:00ч., в  работното време на органа, а не в работното време на "лабораторията" Wink И въобще някой обяснявал ли е връзката на яденето на сладости след 19:00ч. вечерта, повишаването нивата насила на Инсулина, както и пречката на Инсулина да предаде щафетата за производство на Мелатонина и връзката от там нататъка  с органите на цялата ендокринна система??? Някой да Ви го е казвал това???????

Да, съвсем чудно звучи това, което написах - съвсем се разминавам с официалната медицина. Защо ли? Защото лекарите не ги интересува това! Тях ги интересува да си продадат Хормона, ЩЖ да "отиде на курорт" и след това съвсем да залинее!!!!!

Да, вярващите на официалната медицина затова все повече и повече затъват! Организмът е система от органи! Един орган никога не страда, защото страда самият той, а неговото страдание идва от страданието на другите....

Аз си оставам на прием на Йод и витамини от естествен произход, спазвайки "работното" или физиологичното време на работа на органите, давайки им възможността да се ВЪЗСТАНОВЯВАТ!!!! Всичко се възстановява в организма! Както и клетките на органите, така и клетките на костите се възстановяват...

Има още много неща, които не съм описала тук, пък и няма нужда, защото никой и никога няма да се поинтересува от това, което написах - нито пациентите, продължаващи да живеят в ЗАБЛУДА, нито лекарите, за които това, което написах, не носи печалба.

Общи условия

Активация на акаунт