Операция на щитовидната жлеза - 9

• 139 137
  • 995
  •   1
Отговори
# 675
Ох,Сискоооо,пак съм във филма😕
крампи ли имаш охххх , дано не Hug Hug Hug

# 676
  • Варна
Аз не съм спирала да имам, свиркам си и се правя че всичко е наред ...ама не е...
Вече се страхувам да изляза с малката, да не би да взема да се нагъна,хем ще му изкарам акъла,хем все още бебе.....знам ли дали няма да хукне на някъде докато майка и си отключи ръцете Sad

Мина вече месец и нищо не се променя, пия си калция и рокалтрола ....все едно гълтам бонбонки
Докторите ми казват ,ще пиеш, ама никой не ми казва ще се оправиш #2gunfire..............та наредила съм си на  шкафчето една армия от лекарства и те така #Crazy

# 677
Колко пъти рокалтрол пиеш. Днес разбрах , че е все тая дали ще пия калций, даже ми каза спри го. Но рокалтрола ми го увеличи на три пъти. аз нямам крампи за сега ама имам мравучкания, чак ме боцка кожата много гадно. Ама това ще го преживея. Кога си на изследвания, много бавно стават нещата много, аз вече съм на три месеца и не съм в норма както виждаш. Спокойно, малко време е минало всичко ще се оправи, няма да имаш вече гърчове, мина доста време от операцията, няма да ти се случват такива работи Hug Hug Hug

# 678
  • Варна
skabiela ти просто искаш всичко да се оправи сега и веднага.Казаха ти,че минимум два месеца трябва да минат,а може и три.Вземи се в ръце и не мисли за глупости.Ако толкова те притесняват крампите намери си сестра,да ти бие калция.Венозно определено е по-добрия вариант.В болницата едната сестра ми беше казала,че през устата е същата работа.Да ама не,точно тогава тръгнах да трептя и аз.Та отнесох още два дена престой в болницата заради този калций.Не стига,че врата ме болеше,ами и гъза   Confused

# 679
Няма да се навият да го сложат венозно сестрите, ако не си в отделение, калция натоварва сърцето. аз отнесох около 20 банки, бях 25 дни по болниците и много ми се тресяха като ми го вливаха. Аз пък да ви кажа за моите перипетии от предишната операция от мускулни инжекции имам едно топче ама ей голямо колкото орех. Ходих на хирург, каза от инжекция, нищо не може да се направи , ако се възпали ще дойдеш да го режем, понякога ме боли като ходя, сега в момента не. Сега от тази операция ми биха една единствена мускулна инжекция аналгин, не  ме е боляла много операцията и какво мислите същото топче, оня ден си го напипах Shocked, карък ви казвам отвсякъде Joy, чак не повярвах , че е истина. А хирурга вика каквото и да слагаш все е тая реваноли, ихтиоли , няма да ти мине Crazy. Та тъй с мен Hug

# 680
  • Варна

А ти си карък.Аз три дена само шептях,звук не излизаше от тази уста.Започнаха ами може да са се парализирали гласните струни,ще видим може до 6 месеца да се оправиш.След 3-4 дена започна да се чува и слаб глас.Сега вече говоря,но далеко е от моя глас.Кой знае след половин година може и  да викна след детето.

# 681

А ти си карък.Аз три дена само шептях,звук не излизаше от тази уста.Започнаха ами може да са се парализирали гласните струни,ще видим може до 6 месеца да се оправиш.След 3-4 дена започна да се чува и слаб глас.Сега вече говоря,но далеко е от моя глас.Кой знае след половин година може и  да викна след детето.
А, ей от това ме беше най страх, аз говорех, ама след три дни почти изчезна гласа, та ме пращаха на УНГ и той веднага фониатър , някакъв професор ала, бала, и моя професор се беше пошашкал, щото аз с избор на екип. А да не говорим, че учителка се явявам викам си край, ще трябва да напускам, а ученици големи по на 17, 18 години не мога да ги надвикам. Но после оправиха се нещата, сега е почти моят глас, но като взема да викам малко съм като робокоп имам метални нотки Joy, ама карай. Но аз имам друг проблем като говоря бързо не ми стига въздух, трябва да млъкна , за да си поема дъх, има ли някой да е така newsm78

# 682
  • Варна
Да,аз.Като говоря се задъхвам,като вървя се задъхвам.Днес питах хирурга каза ще мине.Има още вътрешен оток,да сме траели  Simple Smile

# 683
  • Варна
 Да,и аз се задъхвам,освен това като се ядосам и  се задушавам.....
Ако щете вярвайте ама първите дни си мислех ,край,сърцето ми не е в ред😂

Някой получавал ли е обриви , уртикария  или изобщо някакви кожни неразположения след приема на хормона?

# 684
  • Варна
Все се гледах обаче , явно подсъзнателно съм се съмнявала, отвън нямах нищо, все гърло лекувах, фарингити, изсъхване, даже му казах на УНГ - абе човек да нямам гуша, той вика не, нищо ти
Това изсъхване на гърлото ли имаш предвид.
При мен доста често се получаваше,най-вече нощем.Обаче сега сякаш отново е така.Тази сутрин чак имах усещането,че езика ми е сух.
Аз също мислех,че е от гърлото.

# 685
При мен се получаваше преди операцията, при преглъщане имам сухо гърло, но непрекъснато и УНГ ми каза, че бил фарингит. Лигавицата ми била изгладена, той смята в следствие на гъбички от хранопровода и стомаха. лекувах се с диета , витамин Д и някакви за смучене . Няколко пъти ми се случваше, след операцията съм добре. А ти не се притеснявай, сега е нормално заради отоплението да ни съхне езика и гърлото, аз сутрин също трудно преглъщам Hug

# 686
  • Варна

Абе отопление няма,но аз имам заден секрет,останала екстра от един явно не добре излекуван синозит.Много е възможно да спя с отворена уста.

# 687
Ох, аз днес ходих та се разправях с телкове  и докато стигна ми стана лошо взе да ми трепери всичко пред погледа все едно е мараня , като съм на слънце, не знам дали ви се е случвало. На мен така ми ставаше още в болницата след операцията. Дано е от високия хормон ТСХ. Или по-точно липса на еутирокс. Трябва да питам ендото защо така се случва , четох някъде , че има зрителни смущения при хипофункция ама не пише какви. Ако знаете казвайте.  Hug

# 688
  • Варна
След като отвори този въпрос,и при мен се случват странни неща с очите😕,не съм го споменавала защото съм късогледа,но не си нося очилата.
След операцията  имам чуството ,че нещо ми дразне на очите,понякога все едно съм на 3D,  понякога е размазано,днес си капнах изкуствени.сълзи.....да видим дали нещо ще се промени.
Все пак в пн. ще си взема направление за очен лекар,да видим там какво ще ми кажат🙅

Глухарчето вика търпение му е майката,ама вече здраво взе да ме стяга шапката,овиках целия свят

# 689
Ами аз също съм с очила даже съм с прогресив и на близо и на далече. И първоначално започнах с изследване на очите, даже цветна снимка ми правиха, още не знаех, че проблема е в жлезата. И тогава виждах треперене пред очите, но след операцията беше страшно , виждах все едно под вода , или като през мараня ей така виждам и то само на слънце , вътре съм добре. Офф, писна ми вече да съм зле и аз, но има и по-страшни неща като се замисля. Прочетох, че при хипофункция има проблеми със зрението. Хубава вечер на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт