Операция на щитовидната жлеза - 9

• 139 156
  • 995
  •   1
Отговори
# 660
Глухарче и аз мисля като теб. Hug

# 661
  • Варна
Ами не трябва да сме крайни.Едни апелират биопсиите са опасни и несигурни,други операциите са бизнес.
Да не вкараме някой в беля  Confused

# 662
 И е така и не е,защото готова рецепта няма.Но като потерпевши/пациенти/,много лесно можем да бъдем манипулирани.Лично аз след цялостното премахване на жлезата получих толкова негативи.Но слава богу постепенно нещата започнаха да влизат в ритъм. Чела съм,а и знам от лекар , че жлезата много рядко се изражда ,но виждам,че не са малко тези случаи.Нека всеки сам вземе своето решение.

# 663
Взех си изследванията ТСХ- 16, норма 4,2
Калций 1,97, норма 2,12 нагоре
Фосфор 0,8 норма до 0,5, демек висок
Каза ми еутирокс 100мг до сега пиех 75 , калция да не го пия нямало смисъл и рокалтрола да го увелича на три пъти, защото си го бях намалила на два.
След месец пак изследвания. В диурезата изследванията са ми добре, т.е. нормално количество, калций и фосфор в изпиканата урина.
Имам въпрос, нещо не ми е много ясен повишеният фосфор в кръвта, ако някой знае да го обясни, какво се прави , диета, и въобще всичко..., на какво влияе.., нещо в нета не намирам почти нищо.

# 664
sisitons тук http://ruse.cibalab.com/?page_id=597 прочетох това:
Състояния с повишен фосфор: ХБН, хипопаратиреоидизъм (↓Са, ↑Р), повишен внос на фосфати, интоксикация с Vit.D, остро лизиране на туморни клетки (цитостатично лечение), кръш с-м и др.
Как е резултата за витамин Д?

# 665
Не ми изследват витамин Д не знам защо и тези от ендокринологията не бяха го включили, може би защото пия такова през устата и картината няма да е нормална , знам ли newsm78. Рокалтрола е витамин Д за възрастни. Той отговаря за калциево-фосфорният обмен. Чрез парадхормона му се регулира смукването през червата на вит. Д -то и затова ме блъскат с него. Ендото каза калция да не го пия рече няма смисъл ти го изпикаваш за три часа рече. И ми каза рокалтрола да си го пия три пъти, аз си го бях намалила на два пъти заедно с калция  Peace. Ми то имам и бъбреци бе #2gunfire. Сега ще чета твоята статия, видях, че са изброени и на други места разни заболявания , но при мен е постоперативна причината в това няма съмнение, въпреки, че не се знае да ви кажа. На мен ми изтръпваше главата и преди операцията , даже не знаех от какво е Peace

# 666
 Прочети в нета,кои храни съдържат калций,кои фосфор.Набавяй си повече храни с калций и много по-малко с фосфор.Витамин Д помага за усвояването на калция.Ендокринолозите не го пущат за изследване тъй като не върви по каса.

# 667
  • Варна
Прочети в нета,кои храни съдържат калций,кои фосфор.Набавяй си повече храни с калций и много по-малко с фосфор.Витамин Д помага за усвояването на калция.Ендокринолозите не го пущат за изследване тъй като не върви по каса.
Ами като не върви по каса да си кажат,всеки ще извади 5 лв. да си го плати.

# 668
  • Варна
Глухарче,ние диспансеризирани ли сме,трябва ли ни направление ново за Райков,полагат ли ни се някакви изследвания......или си плащаме както до сега?

# 669
sisitons, знам какво е рокатрол и си мисля, че трябва да се изследва поне веднъж на няколко месеца, като се пие редовно, защото е опасно за бъбреците.  Аз също пия вит. Д, защото съм на някаква хормонална терапия, но не и калций. Чула съм че в храната ни има достатъчно калций, проблем има когато липсва вит. Д, а и както във вашия случай с параЩ.Жлези. Страхувам се без да съм сигурна, че предозирането с вит. Д е опасно и за черния дроб и затова се изследвам редовно. При първите пробождания в бъбрека спирам да го взимам за известно време.

Глухарче, вит. Д изследването е към 25 лв доколкото знам.

# 670
  • Варна

Глухарче, вит. Д изследването е към 25 лв доколкото знам.
Ами и толкова да е.Те да ти кажат,че не е лошо да се изследва,а всеки ще си реши дали може да си го позволи.Ядосвам се,защото те просто си премълчават и толкова.
skabiela идея нямам,но утре ще ходя до личната за ЛКК и ще я питам как седят нещата.

# 671
е, да бе, ще ти кажат лекарите хах то ако казваха и правеха всичко което трябва, щяхме ли да си пишем по форумите  Laughing не че имам нещо против тях, и те са хора все пак, синът ми е 4ти курс студент медицина, та имам представа  Mr. Green
Да ви кажа ако не знаете, че ако имате епикриза с онкозаболяване не плащате потребителска такса при лекарите.

# 672
ето какво прочетох за неработещи паращитовидни жлези и клиничната картина
Диагнозата се поставя на базата на характерната клинична картина и лабораторната изследвания. Серумната констелация е характерна - калцият и магнезият са понижени, а фосфатите са повишени. В урината е налице хипокалциурия и хипофосфатурия - понижаване на уринното отделяне на калций и фосфор. Общият паратхормон е понижен.
При мен нещата в урината са в норма не са понижени, та не знам точно какво се случва, важна роля играе вит Д то, той се регулира от червата и всмукванетому, като това пък се командва от паратхормона. Ето една статия, не разбрах всичко ама за някой може да е полезна.
http://www.medik.bg/?page=cat&id=65

# 673
е, да бе, ще ти кажат лекарите хах то ако казваха и правеха всичко което трябва, щяхме ли да си пишем по форумите  Laughing не че имам нещо против тях, и те са хора все пак, синът ми е 4ти курс студент медицина, та имам представа  Mr. Green
Да ви кажа ако не знаете, че ако имате епикриза с онкозаболяване не плащате потребителска такса при лекарите.
Аз да ви кажа в подкрепа на мнението на Фри. Започнах сърцебиене и високо кръвно, това лятото не знам какво става , отивам при джипката и тя казва пълна кръвна картина и после шитовидна жлеза. правя я не са бъбреци и черен дроб, аз й казвам, а хормон за ЩЖ и тя ми казва ама той не е по каса #Crazy. Направо паднах не била изключила ЩЖ, където се оказа и проблема и сега не съм с нея, е какво да кажа. Казах, така като ме гледаш дали имам 15 лв или не  Shocked

# 674
  • Варна
Ох,Сискоооо,пак съм във филма😕

Общи условия

Активация на акаунт