Операция на щитовидната жлеза - 9

• 139 149
  • 995
  •   1
Отговори
# 645
А направление за биопсия от ендокринолога ли се взема?
не, постъпва се в болница, от джипката, поне в ендокринологията беше така Peace

# 646
  • Sofia
Ок,мерси.

# 647
  • Варна
Сиситооо,споко,важен е резултата не количеството!

# 648
  • Варна
Аз биопсията си я правих на частно, и не ми се наложи да влизам в болница.
Сисито,права си,на мен ми правиха 2пъти биопсия,докато се разбере😕

# 649
Ами нали сега си добре, ей това е важното, сега и на Глухарче така да й кажат и сме си супер Hug Hug Hug

# 650
semelyna , ако неприятният тип е доктор Начев аз бих те посъветвала да се довериш на неговото мнение Peace. ............
Относно операция или не аз пък бих препоръчала дори още едно мнение.

Начев разбира се, че ще препоръча операция щото му влизат едни 1300+лв пари.
А при добра биопсия и нормална функция на жлезата изобщо не е нужно да се подлага човек на мъките и проблемите на сиситонс и скабиела. В това съм убедена след като 4 години вече чета за различни случаи тук.
Още едно нещо, с което не съм съгласна, е че хирургът трябва да е ендокринолог. Според мен хирургът трябва да е добър.
Ендокринолозите, които оперират, защо изрязват цялата жлеза (а и някои други неща около нея....) Защо не само възлите например както при мен? (аз имах 6, най-големият беше 2 см). Защото им е по-лесно и не им пука за пациента.
Не че моята операция беше безплатна, но явно съм имала късмет или операторката е била много добра - в момента съм без никакви проблеми с ЩЗ, тсх е около 2, не съм пила еутирокс никога. Преди операцията бях с хиперф-я.

Аз си изследвам калция в кръвта, не в урината, струва доколкото си спомням 2-3 лева - не е ли показателно това изследване?

# 651
  • Варна
То в кръвта си е показател,но урината се следи,защото често бъбреците ни се бъгват от калция😕
Права си ,че хирурга трябва да е добър,но гръдните/аз съм оперирана от такъв/не правят много от нещата които правят ендо хирурзите,примерно това автотрансплантиране  на паращитовидните жлези/мисля,че така се казваше/
Точно за това ние със Сиситооо,Гелика и др се гънем и тръпнем

😕
Аз си мислех ,че ендокринолозите правят по щадящи операции..

# 652
И Гелика (в Пловдив) и Сисито - в София доколкото си спомням са оперирани от ендокринолози

# 653
  • Варна
Ами нали сега си добре, ей това е важното, сега и на Глухарче така да й кажат и сме си супер Hug Hug Hug
Ще ви разочаровам.На мен ми се налага лечение,заради лимфните възли.Ще вдигам наздравица с йод.
Туй жените сме странни животни.В началото мислих със зъби и нокти да драпам за лечение за застраховка.Сега като ми казаха,че ще ми го проведат ми увисна носа.
Та и аз си взех решение,подадох си документите тук,а после ще отида на консулт на частно при Хаджиева.Не ми се гони дивото,тук ми казват лечение февруари,а ако сега тръгна на комисии из София и т.н. кой знае кога ще мога да се уредя на лечение.Е има и вариант веднага де,като си платя.
Даже и стаята ми показаха-климатик,телевизор,хладилник,абе 5 звезди Simple Smile
А и забравих аз съм ЗА биосията.Не е болезнена,слагат упойка.С малки игли вземат от 4 места проба.Цялата процедура е 10 минути.

Последна редакция: ср, 14 яну 2015, 19:03 от Глухарче

# 654
       Сподели какво те е посъветвал ендокринолога.Защото четох някъде, че може да си хапваш и няколко ореха на ден.Това количество йод,което се съдържа в тях, не би трябвало да има негативни последици.Възможно е да е безопасно количеството от спирулината,което приемаш.Аз в последно време се опитвам да пия сироп от бъз.Той също засилва метаболизма,ноооо нещо не се чуствувам  добре с него, започват ми крампи на мускулите.Когато го спра ми минават.След това ,изчетох всичко в нета и разбрах ,че той засилва дейността на щитовидната жлеза.
Здравейте, днес бях на преглед и попитах за мнение относно спирулината. Ендокринолога ми каза, че няма никакъв проблем да продължа да я приемам /вземам само по една капсула/, което е доста по малко от препоръчаната дневна доза.  Simple Smile

# 655
Да се изкажа по дискусията - първо Начев няма как да взема 1300лв той не съм чула да оперира, на мен ми препоръча хирурзи Ганчев и Сечанов, тъй че не е пристрастен като съветва за операция. Човека си написа само телефоните им, каза ми къде са, не ми е препоръчвал да ходя от негово име. Аз не съм се оперирала при ендокринолог, а при завеждащ втора хирургия на Александровска болница. Освен това проф Тодоров още 88 год е правил нововъведение за автотрансплантация на паращитовидни жлези и има титла присъдена за новаторство Peace. Той не е виновен, че операцията е голяма и жлезите ми са травмирани, той твърди, че са там, но не работят, заради оток, нарушено кръвоснабдяване и т.н. Не мога да обвинявам някой, който си свърши работата добре. Аз понесох нещата тежко, това си е до организъм и наблюденията са ми, че и малко жлеза да има нещата са коренно различни в положителна посока. По протокол хирурзите нямат право да режат здрава част от жлезата Peace, това го гарантирам, всичко останало са фантасмагории. Урината се изследва за йонизиран калций, за обикновен калций и за фосфор. Като се събира 24 часа и тогава се взема проба Peace. Отчита се и колко е като количество.
 За биопсията изказвам мнение , че ако има нещо капсоловано, след биопсията вече не е в капсула и това е по-опасно. Мненията за убождането са противоречиви. А за повече мнения съм за, аз самата ходих на два ехографиста, плюс още двама ендокринолози и професора Peace. Не съм се решила веднага, кратки бяха сроковете, но операцията беше наложителна, беше ми трудно да преглъщам и храната ми присядаше, аз си усещах, че става нещо, но не знаех, че е от щитовидната жлеза. Все се гледах обаче , явно подсъзнателно съм се съмнявала, отвън нямах нищо, все гърло лекувах, фарингити, изсъхване, даже му казах на УНГ - абе човек да нямам гуша, той вика не, нищо ти няма , гърло е . Започна да ме боли хранопровода, мислех, че е от киселинен рефлукс, то е било от възел, който никой не видя на ехо, то няма и как зад хранопровода да видят. Вслушайте се във вътрешният си глас, той най-добре ще ви подскаже какво да направите. Хубава вечер и успех!

# 656
И отново казвам- три пъти мислете -един път режете!От няколко години ви следя , защото имам същия проблем с възли,а хормони и всичко останало като по учебник. Е, не мисля че трябва човек да бърза  щом се чувства добре.Настръхвам като си помисля как момичетата смятат че щом съвпадат мненията на двама хирурзи хайде хоп в джаза. Несериозно е да се мисли че който и   да е лекар хирург ще ви каже че не сте за операция. Не забравяйте че всичко е бизнес.Та те ще умрат от глад ако оперират само най -належащите. В нета има статии, в които ясно е казано че тези възли и кисти не се пипат ако не създават проблеми.Даже и да има такива се пробва с лечение ,а не с ножа.Последващите негативи и рискове са за сметка на пациента.С възрастта почти всяка жена се сдобива с такива екстри, като възли. Когато са калцирали и не растат не се закачат.Просто трябва да се чете и търси правилното решение, а не да се оставя да бъде манипулиран пациента, защото е едва ли не невеж в тая посока.Не смятам че след операцията всичко  ще е е като по ноти. Започва вечния абонамент към  ендокринолозите .

# 657
Много вярно anri Peace
Моята история е потвърждение - първите ми възли се явиха когато бях на 22 години след като родих първото дете. Оперирах се чак след 25 години.

# 658
  • София
Всеки сам за себе си е преценил кое е по-важно в случая. Едва ли има хора дето се оперират защото така им харесва. Всеки чете, пита, интересува се.
Аз съм с Базедова болест, при мен единствената индикация за операция е желана бременност. Това ме сложи в графата задължителна операция. Дадоха ми информиран избор и аз избрах. Peace

# 659
  • Варна
И така,и не е така.
Аз с моето микровъзелче от 6 мм. ако не бях го оперирала,дали щях да разбера че е рак.По вид не всеки ендокринолог успява да ги различи,имах късмет че попаднах на добър.

Общи условия

Активация на акаунт