Операция на щитовидната жлеза - 9

• 139 175
  • 995
  •   1
Отговори
# 570
Аз  започнах да я пия преди 13 дена и след като прочетох предишните коментари относно хранителните добавки малко се притесних  newsm78. В началото на месец януари съм на преглед и смятам да попитам ендокринолога за неговото мнение.

# 571
       Сподели какво те е посъветвал ендокринолога.Защото четох някъде, че може да си хапваш и няколко ореха на ден.Това количество йод,което се съдържа в тях, не би трябвало да има негативни последици.Възможно е да е безопасно количеството от спирулината,което приемаш.Аз в последно време се опитвам да пия сироп от бъз.Той също засилва метаболизма,ноооо нещо не се чуствувам  добре с него, започват ми крампи на мускулите.Когато го спра ми минават.След това ,изчетох всичко в нета и разбрах ,че той засилва дейността на щитовидната жлеза.

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 14:20 от gia_n

# 572
  • Варна
Честита Коледа на всички!!! Hug

Днес разбрах колко съм се здухала,от два дена си мисля,че пия еутерокс 100.....бях сигурна даже,ама на аз съм пиела по едно хапче от 50.......що така се заблудих не знам Mr. Green
Днес пернах две таблетки и краката ми трперят ,дано да се оправя ,че трябва да се отчета подобаващо за коледа......не да фъфля и залитам

Отделно,имам чувството ,че съм глътнала топка за голф,такова нещо преди операцията нямаше,другото което е още на 10_ия ден малката така ме срита в раната ,че въздух не можех да си поема.....абе все весели неща при мен !

Взех си хистологията ,не е добра ,умерено диферинцирам папиларен карцином,казаха че съм в начален стадий без разсейки....което звучи успокоително.
Вече съм на отчет в онкологията,комисията ми е на 6.01 ......те там кво ще ми правят не знам.....ама каквото е ,се надявам да е за добро Simple Smile

# 573
 Честита Коледа !
Пожелавам ви да сте здрави и усмихнати,да  ви се случват само хубави неща!

skabiela,желая ти всичко да се оправи при теб.Имай куража и знай,че подобна диагноза при щитовидната жлеза се лекува .Труден период,но ще отмини!
 Всичко най-добро на всички! Hug

# 574
Искам да ви питам 3-4 месеца след операция и почти 80-90% премахната жлеза, добра идея ли е да правя диети? Въобще даже не знам дали ще има смисъл, защото аз и сега почти не ям, а качвам. Хормоните още не могат да ми ги вкарат в норма и най-странното е, че съм хипер и пълнея  Rolling Eyes

# 575
Честита Коледа на всички пишещи в темата ! Да сте живи и здрави преди всичко!
Цветно, смятам да почвам и аз диетата, аз обаче съм с липса на хормон, с високо ТСХ и е нормално да пълнея. Не знам може ли не може ли ама и ударих 90 кг , още не ми е в норма хормона . Януари ще видя.
Скабиела, ние сме с тебе, всичко ще се оправи. Да си изпила хапче и половина, попий малко 1, 5 хапче недей веднага две. Не се увеличават така рязко и аз съм без жлеза и пия още  75 мг Hug Hug Hug. всичко ще е наред няма страшно ,тази диагноза се лекува.

# 576
Момичета, Честита Коледа на вас и семействата ви! Дано идната нечетна година е добра за всички ни! Отиващата си е една от малкото гадни години за мен Sad и се радвам, че свършва Grinning

skabiela, спокойно, всеки проблем, здравословен или не, хванат в началото се решава сравнително бързо и с добър край Peace С теб сме, не го мисли сега, празнувай и се забавлявай със семейство и приятели! Не си първата или единствена. Ще видиш, че всичко ще остане лош спомен, а ти ще даваш кураж на следващите, защото неминуемо ще има следващи, колкото и да не ни се ще.

Моето ТСХ е 1,8 с 1/3 премахната жлеза. Калция ми е в горни граници. Не пия еутирокс от 5 мес. и се чувствам добре. Като усетя умора в краката и стана по- раздразнителна и нервна от обикновено, пия калций, магнезий и вит. Д на Допъл Херц по 1-2 седмици. През зимния период обикновено пиех по чаша червено вино вечер, защото краката ми все са студени, но тази зима се оказа, че не ми действа добре и го пия изключително рядко. От него ме болят краката от коленете надолу, а стъпалата не си усещам от болка. Не вярвах, че е от виното, посъветва ме приятелка да го спра. Оказа се права и сега се лиших от зимното си удоволствие.
От диета имам нужда, но все отлагам. Имам 5-6 кг., които са ми в повече още преди операцията и си поддържам- нито качвам повече, нито свалям. След НГ може и да се заинатя по някоя диета. По- скоро ще махна сладкото и тестеното, а ще увелича водата, отколкото да си правя експерименти с разни диети.

Желая ви незабравима Новогодишна нощ и една здрава, късметлийска и спорна 2015г  bouquet  bouquet  bouquet

# 577
  • Варна
Здравейте,
да ви се представя и аз.От скоро съм в редиците без щитовидна жлеза.За съжаление при мен диагнозата  е като на skabiela.
Общо взето физически се чувствам добре,но психически съм доста нестабилна.Ту се успокоявам,ту изпадам в дупка.
С щитовидната жлеза са ми махнали и 4-5 лимфни възела,които според думите на доктора са нетипично възпалени като се има предвид,че тумора е бил малък.И за капак на всичко заради празниците ми се бави хистологията.Трябваше да е готова вчера,но не би.Ще чакам до 6-ти,а това чакане и тази неизвестност е убийствена.
Та приемам всякакви съвети,най-вече как да преодолея страха.Не се чувствам пълноценна така.Товаря и околните с настроенията си.
Дано не съм досадила.
Весели празници !

# 578
Глухарче,

Това за което говориш ми е до болка познато:( Моят съвет е да повярваш, че какъвто и да е резултата от хистологията - заболяването е лечимо!Самата дума звучи ужасно грозно, но има много, много по-страшни неща.Аз лично намерих спасение в акупунктурата, акупресурата и изобщо в източната медицина.Бях стигнала до психиатри и антидепресанти, но успях да си стъпя на краката и сега съм същата каквато бях преди диагнозата.Разковничето е да се успокоиш и да повярваш, че лошото никога не е чак толкова лошо, и че след операцията си здрава!Истина е - малките неудобности от липсата на жлеза не трябва да помрачават радостта от живота Hug Hug Hug
Момичета, искам да пожелая на всички ни една разкошна, по-здрава и успешна Нова Година.Да си помагаме както досега и да бъдем здрави  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 579
Глухарче, не се притеснявай предварително, не я мисли хистологията, няма какво да видиш в нея. Гледай напред и аз не съм добре без жлеза, ама вече не са ми такива настроенията, оправям се и живея и без нея вече трети месец. Време трябва и всичко ще си дойде на мястото, не се притеснявай и спокойно. Аз съм благодарна на господ, че на мен хистологията ми е добра, може и твоята да е вярвай в това и си го повтаряй на ум непрекъснато. Прегръщам те Hug
На всички момичета пожелавам щастливо посрещане на Новата Година и много здраве в следващата, само това, другото ще си дойде на мястото  bouquet  bouquet  bouquet

# 580
  • Варна
Моята хистология няма да е добра.При предварителна биопсия и по време на операцията си е излязъл папиларен.Няма вариянт да е друго на хистологията.Аз се моля да няма нищо в лимфните възли.
Да самата диагноза е изключително страшна.
az_alexa ще се мъча да повярвам,че е лечимо и че съм здрава.
Благодаря ви !

# 581
ЧНГ,момичета Hug
Пожелавам ви успешна и ползотворна година.Не забравяйте да си напомняте,че няма непреодолими неща и че повечето препятствия не са никъде другаде освен в главите ни:)
Глухарче,повярвай на  препатилите,трудно е,но не е невъзможно:)

Последна редакция: чт, 01 яну 2015, 15:13 от М Е А

# 582
ЧНГ момичета   bouquet Нека да е много здрава и щастлива за всички   bouquet
Глухарче, доколкото знам винаги изрязват определен брой лимфни възли за да ги изследват за разсейки и според процента на възлите с мети се класифицира степента. Спокойно, лекува се и всичко ще се оправи. Ако това ще те успокои през октомври 2013г. ме оперираха от рак на гърдата в 1ви стадий, ревах две седмици и това е  Laughing сега реално съм по-здрава от поне 50% от хората около мен и се чувствам идеално.
Виж и Аз _Алекса и тя май беше с такава диагноза - сега тя звучи много добре и щастлива, а още си спомням каква паника беше преди операцията  Laughing

# 583
             Честита Нова година!Здраве и късмет да ви съпътствува  през 2015год.
 Глухарче,опитай се първо да се успокоиш и когато е в начален стадий особено при щитовидната жлеза ,процента е почти 100 на излекуване.Опитай се да го приемеш и виж ,че тук препатилите също могат да се радват на живота!Е не на на 100, но и при другите хора е същото!В живота има върхове и спадове.Като паднем , трябва да намерим сили отново да се изправим!Има много грешки ,които ние допускаме и когато сме зависими от грешките на другите,но живота може да бъде и красив!
 Пожелавам ти на теб , а и на всички да ни се случват само добри неща през годината   bouquet!

# 584
Честита нова година момичета! За себе си и за вас си пожелавам само едно нещо - здраве, всичко друго ще си дойде на мястото Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт