Операция на щитовидната жлеза - 9

• 138 098
  • 995
  •   1
Отговори
# 795
Ами аз съм по-спокойна, даже се изненадвам на себе си Peace. Първоначално хич не спях сега си спя, даже доста, имах едни фобии, мисля да понамаляха ми се струва, все ме беше страх, че ще се случи нещо лошо я на мъжа, я на сина Cry

# 796
  • Варна
Чудя се,аз ще усетя ли нещо по различно от високата доза  еутерокс?
Мисля да почна диета,че без това съм дебелка....а явно ще стана още повече.Мисля за 90дневната ,малко ще ми е трудно,но ще пробвам да нагодя и домочадието към режима.

И да ви кажа белега ми е много грозен,червен и релефен.....тва нещо ще стои като дамга поне 20г
Сискооо,аз съм кралицата на черния сценарий,ни можеш ма мина по апокалиптични мислисега се тренирам да съм по-малко черногледа......
Глухарче,то на теб  няколко килаца отгоре ще те светнат направо

# 797
За мен 90 дневната диета е издевателство, аз се чувствам добре със системата минус 60, даже пиша там. Но сега съм се записала при една диетоложка, вече си получих режима пък ще видим. Иначе днес бях на телк. Скабиела, не мож ме би, аз преди 2 години ползвах 6 месеца за махнати яйчници, кисти, пролетта си счупих рамото и сега , за да имам болнични всеки път телк. Та днес една ми каза, че аз съм си здрава и мога да си се върна на работа, защото не работя в строителството. А това, че ще надвиквам 18 годишни по цял ден , какво толкова, стоях и слушах, колко съм добре, как с този калций няма да получа гърч и как с това ТСХ 4 пъти по-високо просто ставали по-бавно нещата и вече нямала съм нужда от болнични. Все едно си ги плати от джоба, отпусна ми 30 дни. Повече смятам това да не си го причинявам. Просто си тръгвам на работа , това е. И да ви кажа зарадвах се, че Москов иска да ги закрива, е казах си Hug

# 798
  • Варна
Майка ми в момента е на тази 90-дневната диета,може би от 2 седмици.Свалила е 4 кг.,а мога да ви кажа че е изключително несериозна.Не вярвам да я спазва стриктно.
Сисито и аз на последния си болничен изслушах една тирада,как нямали право да ми дават толкова болнични,но защото съм му била симпатична щял да ми даде.Това не беше вярно,разбира се имам право на 6 месеца.
А моя белег е перфектен.Красив,малък и нежен.Стои ми изключително секси,като бижу Crazy
skabiela точно пък белега ли те притеснява,кажи на мъжо да ти купи диамантено колие Flutter

# 799
След 3-4 месечно пиене на по-висока доза Еутирокс, TSH най-после ми влезе в нормата. Обаче тоя паратхормон така и не се сваля. И нищо не ми изписват ендокринолозите за него. Вече не знам какво да го правя. Не че го усещам, чувствам се добре. Ще взема да спра да го мисля…
Skiabela, ти с какво се мажеш? Година и половина мина от моята операция, но и на мен ми е доста грозен белегът – зачервен, релефен. И ме сърби. Уж спазвах всичко, което ми казаха след операцията и се мазах с разни мазила, ама не става. Страх ме е, че е станало келоид. Имам една приятелка с келоидни образувания от ваксини и знам какво ходене по мъките е това и не се оправят нещата, че даже и по-зле стават и се притеснявам. Ще трябва май да отида на кожен лекар.
Sisitons, те докторите са така – гледат колкото може по-малко болнични да дават. След първия болничен след операцията не се чувствах много добре, беше едно много горещо и тежко августовско време и исках да ми го удължат. Да, ама докторът, при който отидох, се заинати, че съм била добре, и не искаше да ми дава. Казах на шефа ми, а то беше едно "мъртво време" /работя в училище, бяхме приключили с приема, с изпитите и всички бяха в отпуска, а училището заключено, а и отпуската ми за нея година беше свършила/. Той ми вика: "Ти луда ли си, няма заради тебе да отключвам училището, че и охрана да назначавам, намирай си болничен." Grinning . Та така – единият не ми дава болничен, пък другият не ме иска на работа… Добре, че един друг доктор ми даде болнични

# 800
Анн, парадхормона малко ли е или го няма . Аз имам проблем с него но моя е 7 при норма 14 до 60. Аз пък нямам , но на мен не ми работят паращитовидните жлези. При теб какъв е проблема. За него не се изписва нищо само витамин Д - рокалтрол и калций. Аз се мажа с крем от невен и съм доволна не ме сърби толкова. и взеха да падат едни много малки корички Hug

# 801
Sisitons, при мен паратхормона е много висок - движи се от 100 до 150. И това е още отпреди операцията. Мислеха, че имам някое туморче на паращитовидна жлеза. Обаче докторът каза, че при операцията не е намерил нищо на паращитовидните жлези и затова не ги е отстранил. Но този паратхормон така и не се нормализира.

# 802
Значи той ти предизвиква усвояване на витамин Д и от там насищане на организма с калций. newsm78. Имаш ли някакви неприятни последствия ...., ако не какво толкова.

# 803
Здравейте момичета , малко информация и от мен .  Миналата седмица ходих до патологията в окръжна болница Варна да си взема хистологичните препарати  и оригиналния фиш от хистологията и се оказа ,че според него съм pT1 Nx Mx , a на епикризата ми пише pT4 N0 Mx (което означава е объркан стадия на карцинома) После при д-р Вичева (патоанатом в онкологията) където ме прати д-р Чаушев , според нея е Хъртъл клетъчен карцином . Вече си мисля , че ми трябва чудо за да ми потвърдят поне една от диагнозите .

# 804
  • Варна
Като за начало се потвърдиха съмненията ми,че е оплескана епикризата.
Ама пък новата диагноза вече тотално ме хвърли в оркестъра.Какво става бе,един читав патоанатом ли не е останал.
Какво е мнението на д-р Чаушев?
Аз не разбирам защо е толкова спорна тази хистология.

# 805
 Според д-р Вичева двете хистологии (стъкла) са повредени и съм склонна да се съглася защото ги видях . За самия карцином и двамата с д-р Чаушев ми обясмиха , че е подвид на фоликолярния , но пак е объркващо ,защото имам четири различни мнения .Направо ме е страх да търся още едно.
Сега чакам д-р Чаушев да ми се обади след като прегледа всичките ми документи и да видим как продължаваме за напред.Той наистина беше много любезен както и д-р Вичева , а за последните шест месеца  рядко срешнах такива .

# 806
  • Варна
Казах ти аз,златен е този д-р Чаушев.За секунда не съжалявам,че избрах той да ме лекува.
Най-вероятно проблема идва от повредените стъкла.Изчакай да видиш доктора какво ще те посъветва,той няма да остави нещата така и ще вземе мерки.

# 807
 Искам да попитам колко трябва да ми е тириоглобулина и ТАТ  при  отстранена щитовидна жлеза , защото мисля , че някъде бях чела (не съм сигурна) да е около нула . При мен месец след операцията беха съответно ;тириоглобулин 1,92 и ТАТ <10
 Ако някой е наясно моля да ми пише.

# 808
  • Варна
До колкото знам 0 трудно се постига.А ти въпреки,че ти е махната жлезата имаш останки от нея,а тя продължава да произвежда тириоглобулин.Но пък и само месец след операцията.Е защо не пита Чаушев,той най-компетентно щеше да ти обясни.

# 809
Да ще го питам като се видим , че вчера нямахме огуворка и бързаше , а и ми се иска да се разбере какво ми преди го питам  В главата ми е боза от всичко прочетено за всяка от диагнозите , че вече се обърквам кое какво е.

Общи условия

Активация на акаунт