Операция на щитовидната жлеза - 9

• 138 081
  • 995
  •   1
Отговори
# 840
  • Варна
Аз също съм оперирана от Славов,като цяло имам добри впечатления от него........но ако искаш да си спокойна по добре иди в София при Пандев,все пак той е ендокринен хирург.

Ако моето положение не изискваше възможно на бърза намеса,и ако не бях толкова ошашкана,аз също щях да си изчакам реда в София.

# 841
По принцип мисля да отида и за консултация с ендокринолог или направо хирург в София. Есента лежах в св. Марина в ендокринологията за становище, което е задължително операция. Отлагам я от доста време, но май няма да ми се размине. Проблемът е, че жлезата е страшно голяма, но не искам да ми я махат цялата, уж щели да оставят малко,. но нали като те отворят, тогава се решава.
Чух и добри отзиви за д-р Ганчев в София.
Вие как се чувствате след операцията? Нормализира ли се и функцията на жлезата. При мен ТСХ е много нисък, а ФТ3 висок. АНТИ-ТПО около 300, т.е си има автоимунен процес.

# 842
  • Варна
Аз лично се чуствах като маруля,сега вече съм по добре.Като цяло аз и глухарчето сме с напълно отстранени жлези,няма какво да ни се нормализира........за нас най-добре ще бъде да нямаме нито една жива щитовидна клетка☺

Както ти казах,ако имаш възможност Пандев е човека със златните ръце/е,има и други/

# 843
Да, разбирам, щом така се е наложило...Важното е сега да сте добре и да си вземате редовно хормоните. Вие при кои ендокринолози ходите във Варна? Аз съм ходила при няколко - проф. Коева, д-р Райков, д-р Нели Ключкова и сега при д-р Татяна Кьосева, от която съм и най-доволна. Тя обаче ме праща на операция в гръдна хирургия към Св. Марина, каза, че ще мина през комисия и ще се вземе решение, но тъй като не могат да ми се нормализират антителата и хормоните, в момента нямало как да се оперирам.

# 844
  • Варна
И двете с skabiela ходим при д-р Райков.Той пък работи с д-р Славов.Всеки се е навързал с някой за това се препоръчват един друг.
Момичета вчера ми се обадиха от нуклеарна медицина отлагат ми лечението с една седмица.Знам,че не е кой знае какво,но ми писна.Нищо не ми се получава от първия път.Все спънки и забавяния.То не беше операции,после чаках толкова време епикризата заради празниците,сега ще чакам още.Така се моля всичко да свърши,уморена съм Confused
А се мъча със зъби и нокти да мисля положително,че ще се повлияя от лечението и всичко ще е наред,но тези на пръв поглед дребни спънки ме обезкуражават Tired

# 845
  • Варна
Гухарче,може всичко да е трудно при теб ...но накрая ще завърши с HAPPYEND  bouquet Hug

# 846
  • Варна
Ами мъча се да го вярвам skabiela,но все по трудно ми се получава Confused

# 847
Аз си правих изследвания вчера и ооо чудо ТСХ - 1,9, калций нисък естествено 2,01- трябва да е 2,12, но фосфора ми е висок 1,8, а трябва да е горна граница 1,5. Някой за този фосфор знае ли нещо, аз много не си обяснявам нещата с него. Лекарката казва щом фосфора е висок, калцият е нисък. каза ми да си продължавам рокалрола по 3 пъти на ден. И еутирокса по 100лг през седмицата събота и неделя по 75мг. Та така и ми казва след 6 месеца да ида , ама това е много време за мен не знам какво е това чак 6 месеца newsm78. Питах за това дето като се уморя и на слънце ми трепка пред очите , казва не е хормона. Е какво е като само след операцията го получавам е било за очен, ама ходих и даже цветна снимка си правих. Както и да е, можело да е диабет ми казва, ама не ми пуска изследвания е нямаш в рода диабетици ми вика Joy. Ей хора голям смях, ама карай.
Глухарче, ще изтърпиш и това, какво е една седмица , не си мигнала и айде минала. Я да ви питам нещо със Скабиела, на вас като сте гладни става ли ви зле. Аз като съм навън и огладнея и не хапна нищо, почвам да мравучкам и ми прилошава, вчера кръвно 86 на 66 пулс 57. Та все така ли ще е да не оставам гладна, ама аз като почна работа не мога все да ям и не винаги е удобно, Не знам какво ще се прави, направо ми прималява и мравучкам после до края на деня бе, защо така, ужас. тия жлези дето не работят са страшна работа ей. И този рокалтрол все ли ще се тровя с него, а ако се предозирам как ще разбера , абе много  въпроси имам към ендото , като й нося резултатите ще видим.

# 848
  • Варна
Да аз не търпя на глад,прилошава ми и съм стигала до повръщане.Но не е след операцията,от доста години преди операцията.Има нещо общо със захарта да ти кажа,въпреки че ми е в норма.Понякога явно спада рязко(това без доказателства)
При мен рецептата е такава,никога не се оставям да прегладнея.Най-добрия и здравословен режим на хранене е 5-6 пъти,но по-малко.Другия вариант е една бонбона,дъвка нещо сладичко,като усетиш,че ти премалява лапаш.

# 849
  • Варна
Хъм , преди време издържах по 12 ч без да ям ...и не ми пукаше,сега се хващам ,че ми става лошо....и тва  вярно е след операцията.
Сиско, аз ходих на очен лекар , оказа се че ми няма нищо ,но и лекарката се замисли дали не е от хормона.А твоята лична е за убиване, като се съмнява за захар ми че да ти пусне едно изследване .......Аз от лекари се докарах на такъв хал ,викам боли ме главата .вие ми се свят,пулса ми е ускорен ,отговора "нищо ти няма .Преумора.Вземи един аналгин и си здрава"...та от такова лечение , дет никой не се сети да ме прати на ендокринолог се докарах до това дередже.

Калция ми е 1 и нещо си , ама влизах в референтните стойности newsm78
Аз спрях да пия калций и рокалтрол, изтръпвам сутрин ...ама съм ината , да видя до кога ще задържа фронта
Костите ми болят много, еле счупеното ...дали всичко е от жлезата, или си имам друг проблем ,но ми е по удобно да обвинявам нея Confused

# 850
Там е работата, че аз се изследвах основно септември очите и даже с контрастно вещество цветна снимка. Съмняваха се за рак на очното дъно , оказа се бенка, оффф какво ли не преживях, тогава още не знаех за жлезата. Аз тръгнах от очите, щото ме болеше едното око и дясната част на главата и сърцебиене и вълни. Главата ми мравучкаше цялата и като в менгеме ми се стягаше. Но аз нали съм с махнати яйчници викат ми от тях е  Joy, абе цирк, какво да ви разправям. Захар ендото ми вика, че като ми трепери пред погледа може да е. Но аз и захар съм изследвала, преди да разбера за жлезата-пълна кръвна картина, после за операцията и после в ендокринологията като лежах. та там ми беше висока , но ми тече система калций и после в 12 часа вечерта изядох половин шоколад и един тостер, щях да умра така ми прилоша след системата, не можех да не ям. И после ми беше висока, та правиха на другия ден ново изследване но да не ям след 8 вечерта и беше в норма. Ми няма да я изследвам сто пъти последно ми беше 5,1. Ами калция ми е 2,01 а почват стойностите от 2,12 до 2, 62. Тя всяка лаборатория си има стойности. Та треперене на погледа имам на слънце като съм и като съм се поуморила, например, ако бързам или физическо усилие правя. Но няма да забравя в болницата всичко ми трептеше пред погледа , но тогава заради калция всичко ми играеше, даже сърцето ми трепереше, страшно беше, страшно не искам да ми се повтаря за нищо на света Cry. И на никой не го пожелавам. на мен калция ми го спря ендото , но рокалтрола остава.

# 851
darina_zhecheva,
аз съм оперирана от Базедова болест в София.Оставиха ми съвсем малко от левия лоб.Носих си болестта  7 години и така и не можах да вляза в ремисия.  Сега съм по-добре , но пия хормон. От началото по-малко сега повече -заради зимния сезон-така казват лекарите.Още не съм напаснала хормоните, но поне с нервите съм малко по-добре. Така, че не я отлагай повече. Щом се нормализира поне единия хормон я направи.А ти щом нямаш възли е възможно да ти оставят повече жлеза и после да си заработи нормално и да не се налага да пиеш хапчета.
При мен постоперативния период мина много гладко и не съжалявам , че съм се оперирала в София.
Но и в страната явно има добри специалисти.По темата е писано много, но най-важното е ти да си убедена къде и кой точно да я направи.
Желая ти успех в избора.  bouquet

# 852
  • с/у ОколоМръсТното
. От 10 години съм с Базедова болест - хиперфункция на жлезата.

И при мама е така. Хиперфункция.
ТСХ - нисък, а F4 на горна граница (в момента нямам точнте стойности).
Обилно потене нощем и лош сън, страховито заслабване (което ме плаши), нервност и пулс около 90. Тя твърди, че никога не е била с пулс под 75-80.

Увеличен ляв лоб, не знам коя степен се води.
Д-ра е изписал диклофенак (!!!) за срок от 7-10 дни.
Днес пак е при него на ехограф и нови хормонални изследвания. Аз тепърва почвам да чета за тази болест, но вие като минали дори през операции какво мислите за състоянието на мама и нужна ли е операция? На 68 е.

# 853
  • Варна
Шани само доктор може да прецени дали е за операция.Аз мога само да те успокоя,че дори и да се наложи не е кой знае какво,възстановяването е бързо.

# 854
  • Варна
А диклофенака за какво и е? Той нестероидно противоревматично средство....

Общи условия

Активация на акаунт