Операция на щитовидната жлеза - 9

• 138 040
  • 995
  •   1
Отговори
# 885
Аз също мисля да кандидатствам за телк , но още не съм се интересувала по този въпрос, ако научите нещо казвайте. Освен това на мене ми дадоха за рокалтрола един протокол от ендокринологията, но после се оказа, че е в някакъв списък дето няма нужда от протокол. Джипито само прочете епикризата и си остави един екземпляр за нея и ми направи книжка. Ако не си лежал в болница не знам как се дава. Даже не знам дали се подновява , за година ли е , нямам идея. Иначе се ходи и в касата за заверка Peace
Шани, няма как да стане с билки според мен, могат да помогнат, но чак трайно и завинаги не вярвам. Аз също омам проблем с очите, всичко ми трепка пред погледа като се уморя и съм на слънце, виждам като под вода, не могат да ми кажат от какво е, а според мен не ги и интересува особено, аз си се оплаквам и никой не обръща внимание. Аз обаче като ми стане така много се притеснявам, защото не знам с мозъка ли е свързано или е нещо по-безобидно. правих цветна снимка с контрастно вещество , няма нищо е не мога повече да вися по доктори.

# 886
Телк комисята, мисля че е за пенсиониране по болест..........и ние ще минаваме ,дават процент инвалидност #Crazy,щот ни липсва орган newsm78
То тъй,ама не е след 2 месеца,а след 6.Поне така знам аз. Имах предвид че ще вече три месеца съм в болнични ще ми дават още 2 и ме пращат на телк.Благодаря на всички за информацията за рокалтрола ,много ми помогнахте!

# 887
Пращат те на телк, когато си просрочил 6 месеца в болнични в една година назад, аз бях така от втори месец. Понеже паднах и си пукнах рамото март месец, ползвах 4 месеца и веднага след два месеца от операцията  ходих на телк. Те са причината да се откажа и да се върна на работа, не мога повече да ходя по лекари. Процедурата е следната ходиш при джипката, тя ти дава направление за ендо, то ти назначава изследвания, правиш ги , връщаш се при ендото, той пише протокол, отиваш в ЛКК, оставяш документите, отиваш след колкото ви кажат, вземаш си ги и отиваш в телка, там ти дават час за преглед, отиваш със всички документи снимани, изследвания , епикризи. Отиваш на преглед в телка, минава прегледа и ти казват кога да си вземеш решението, вземаш си го обикновено в друг ден, отиваш при джипката , вземаш направление за ЛКК и го носиш с решението в ЛКК , там ти казват кога да си вземеш болничният, който е 30 дни.  Mr. Green. Е кажете ми сега от тези 30 дни аз колко съм си в къщи и реших край с болничните. Телка може да даде удължение 2 месеца , но на мен ми казаха че съм добре и ми дават един , ако даде два се ходи само до ЛКК , еми това е дано съм била полезна. Ааа има и още нещо о тук нататък и грип да ме хване една година от връщането ми на работа нямам право на болничен, всичко трябва да мине през телк, с тази процедура ей това е , да вземе да се гръмне болният най-добре ще е #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 888
  • Варна
А няма ли вариант направо да те пенсионират по болест или трябва още 2 месеца да си в болнични.
Много ми е мътна тази част.
А също ако те пенсионират по болест,губиш ли си настоящата работа?

# 889
Ами те те пенсионират по болест с право на работа за една или две години. Ти ще си ли съгласна да си загубиш работата и после да останеш на улицата, ако след две години не ти продължат временната нетрудоспособност. Освен това ако ти дадат над 50% се събират УП за пенсия и тя ще е зависи ама за мен не повече от 200лв. И като мине една година и свърши какво правя. да не говорим, че се чака няма да казвам колко , сега подавам документи и ме викат догодина по това време , страшно е. Свекърва ми една година чака да я викнат, не ми се говори направо #Cussing out, хем беше с онкологично заболяване жената. Аз надали имам изобщо шанс за телк , но не ми пречи да се пробвам. Моята хистология е добра и слава богу и само за това съм благодарна, всичко друго ще изтърпявам къде ще ходя. Rolling Eyes

# 890
  • Варна
Ами не не съм съгласна да си загубя работата,за това питам предварително.Аз бих си подала документите ако си остана на сегашната работа.После ако искат да се бавят все ми е едно.

# 891
А няма ли вариант направо да те пенсионират по болест или трябва още 2 месеца да си в болнични.
не!
губиш правото на болнични, но получаваш някакви пари-пенсия, което не е нищо...
ти понеже имаш онкозаболяване, доколкото ми е известно ще имаш 50+%, което дава някои екстри - данъци, винетка, карта за градския транспорт и т.н.
Аз чаках ред 3-4 месеца а не 1 година, следващата седмица се явявам.

Шани, майка ти взима ли бетаблокер?

# 892
  • Варна
Фри благодаря.Това много ме мъчеше,не желая да си губя работата.
Не си ли струва пенсията,аз все си мислех,че все е някакъв сигурен доход.Тогава за какво да минаваме за картата от градския транспорт ли  ooooh!
А Фри да те питам ти колко месеца беше в болничен преди подаването на документите за Телк ?

# 893
Значи свекърва ми чака в Перник една година в телка. И Глухарче, не си губиш работата, казва се група инвалидност с право на работа, но освен пенсия 200лв, получаваш винетка, липса на данък общ доход 10%, за заплатата става дума, карта за пътуване и невъзможност на работодателят да те съкращава. Законът те пази от това Peace. Освен това данъка 10% си е цифра и те си стават над 300лв на месец, което не е за изпускане, а има и някакви пари за пътуване веднъж или два пъти годишно се получават, за по-дълги дестинации.

# 894
Глухарче пенсията по болест е нищожна, да, но е все пак някаква помощ. Доколкото знам нещо от рода на 100-200лева, не повече. Потърси подробности, аз не съм много информирана и не мога да съм ти полезна, но знам че за инвалидите има намаление в дод в размер на над 600лв годишно, намаление на данъците на имотите и колите, винетка и т.н. Картата за градския транспорт доколкото знам е 57 лева на месец, това не е нищо все пак, дори и за мен която не съм ползвала градски транспорт последните 20 години...
Аз бях болничен 6 месеца от октомври 2013г и чак през ноември миналата година се натутках да ида да се запиша за ТЕЛК.

# 895
  • Варна
Е щом и данъци приспадат и това,онова започва да си струва.
Боже колко грозни сметки си правя Tired

# 896
Да , вярно данъка за кола става от 180 лв 40 лв , зависи от колата, една приятелка се беше похвалила, та тази пенсия на мъжа й беше 600лв, но той човека е с големи заработки и на 50 години. После след телка се представят всички доходи като за пенсия и ти дават пенсия и си работиш, хубаво е да се напишат съпътстващи заболявания за по-голям процент Peace. Но и аз не съм подавала и не съм наясно Peace

# 897
не!
губиш правото на болнични, но получаваш някакви пари-пенсия, което не е нищо...
ти понеже имаш онкозаболяване, доколкото ми е известно ще имаш 50+%, което дава някои екстри - данъци, винетка, карта за градския транспорт и т.н.
Аз чаках ред 3-4 месеца а не 1 година, следващата седмица се явявам.
Ох и аз въобще не искам да си загубя работата но явно ще се наложи !
След като се върна на работа ще ме изпратят на медицинска комисия и ще ме уволнят, това е единственото което ме трови в момента защото си обичам работата но за съжаление нищо не може да се направи!Когато отивах на операция си мислех ще мине един месец и всичко ще е нормално и пак на работа ,но не стана така,затова се ядосвам на докторите че не дават  никаква информация предварително а те оставят да се луташ сам!
Шани, майка ти взима ли бетаблокер?

# 898
  • Варна
donidaniil не разбирам защо биха те уволнили.Липсата на жлеза пречи ли на работата ти ?
Зададох си въпроса и при счетоводителките копирам ти какво ми отговориха:
"Това, че ще получите решение от ТЕЛК не е причина за прекратяване на договора. Единствено в случай, че % на инвалидност е 100, тогава нямате право да работите или в случай, че извършваната работа не е подходяща, според определените в решението ограничения. Освен това лицата с % инвалидност имат закрила от уволнение."

http://otgovori.info/protect/vseki-s-telk-zashtiten-po-chl333/
Така,че до някъде закона ни защитава.Вярно винаги има вратички,но няма да им е толкова лесно.

# 899
donidaniil не разбирам защо биха те уволнили.Липсата на жлеза пречи ли на работата ти ?
Зададох си въпроса и при счетоводителките копирам ти какво ми отговориха:
"Това, че ще получите решение от ТЕЛК не е причина за прекратяване на договора. Единствено в случай, че % на инвалидност е 100, тогава нямате право да работите или в случай, че извършваната работа не е подходяща, според определените в решението ограничения. Освен това лицата с % инвалидност имат закрила от уволнение."

http://otgovori.info/protect/vseki-s-telk-zashtiten-po-chl333/
Така,че до някъде закона ни защитава.Вярно винаги има вратички,но няма да им е толкова лесно.

В армията няма място за инвалиди и затова уволняват.Ние не работим по кодекса на труда.

Последна редакция: ср, 18 фев 2015, 08:16 от donidaniil

Общи условия

Активация на акаунт