Операция на щитовидната жлеза - 9

• 137 967
  • 995
  •   1
Отговори
# 945
  • Варна

П.П. Може и ендо да даде препоръка за удължаване на болничен, не е задължително хирург. Има си постоперативен период с усложнения, треперене нисък ли висок хормон и така Peace
Знам,че може.Плюс това мен ме очаква лечение от 5 дена съм спряла хормона,след още 5 ще съм парцал.Имам лечение бе,това трябва да е достатъчно като основание за болничен.
Само понеделник да ми даде тоя и повече няма да се вясна при него,ще търся други вратички.

# 946
Аз пия рокалтрол и почти не изтръпвам вече, ендото каза, че няма предозиране на витамин Д, защото аз се притеснявах. Каза диапазона е голям , само при бебета може да има предозиране. Peace. Калция се вдига с прием на витамин Д. Мен ме притеснява повече това, че ми трепери пред погледа особено на слънце, но аз си правих цветна снимка с контрастно вещество септември, не вярвам да ми има нещо на очите. И моето ендо твърди, че не е от операцията и хормона. ѝвсе едно гледам през мараня, така ми е като съм на слънце и съм се поуморила от нещо.
gia_n , на теб какви ти бяха оплакванията, при мен категорично не е отлепване, казаха ми това изследване е по-добро от скенер newsm78
  Моите проблеми с очите са резултат от високото кръвно налягане, и това което ти изпитваш и още куп други неудобства, да не те плаша.Предполагам твоето не е органично/т.е заболяване/.До преди 5г.аз бях много добре с очите,не съм носила и очила.А сега съм с два чифта-едните за улицата,другите за четене и пак проблеми,неясно виждане,замъгляване ит.н.
 И както казва Глухарчето,едно да е имаш право,друго е дали ще го получиш!

# 947
аз не съм сигурна за "правото на 6м. болничен", къде го пише?
Не е ли "право на до 6месеца болничен" ?
те могат да си го тълкуват както си искат ако е "до".

# 948
Да, до 6 месеца е и какво от това, тя има още да се лекува, не могат да отказват болничен, да не си дават парите от джоба бе #Cussing out.
gia_n , аз съм  с астигматизъм по рождение, но до ден днешен не са се променили не са малко диоптри 1,5 и 2,5 едното за близо другото за далеч. И сега се повеи старческо далрекогледство имам очила прогресив, не мога да свикна с тях дадох 700лв  #Crazy, вие ми се свят и ми се повръща, ама сега като тръгна на работа ще ги боря. Почнах да вдигам кръвно и така разбрах за жлезата сега съм с ниско. Не знам от какво е ама виждам понякога като през мараня , всеки вдига рамене, не било от хормона и от това, че съм без жлеза,ама било нормално следоперативно да ми пригладнява и да се разтрепервам, казаха ми да не стоя гладна и щяло да отшуми. Аз съм тук и ще чакам пък да видим, било свързано с кръвната захар, тя била кристал и окото било с кристална структура, ей такива работи ми обясни последно ендото, ама и аз я засипах с въпроси, хич не си поплювам Joy .

# 949
 Аз астегматизма,го получих след операцията на едното око.Вчера бях в София на контролен преглед, притесняват ме светкавиците, които получих.Но за сега попреминаха и ми се размина лазера.А след операцията на щитовидната жлеза си бях трагедия със зрението.Бях се уплашила, но постепенно се възвърнаха нещата.Не трябва да вдигам повече от 2кг.,изобщо да нямам физическо натоварване.
 Аз пак получавам това задавяне и задушаване ,сега по-рядко при положение ,че вече почти 2г. от операцията.Не мога да гълтам големи таблетки и ако ми се наложи изпадам в ужас.Когато пиех калций с вит.Д ги трошах на прах, защото иначе се давих ужасно.Така и никой не ми даде смислено обяснение от какво е това.Дали ми е засегнат гълтача от операцията,ли е някаква форма на фарингит незнам. Взех да не му обръщам внимание доколкото е възможно  Rolling Eyes

# 950
  • Варна
И аз се дава като мисирка.До скоро и вода не можех да пия.
Фри точно така е,имат вратичка.Но все пак си мисля,че като предстои лечение би трябвало по друг начин да стоят нещата.
Понеделник отивам пак,само да ми даде болничен да не се прецакам.След това започвам да въртя телефони,ако трябва и оплакване ще пусна.

# 951
имаш ли жлеза, аз не и аз се задавям, но при мен единият възел е бил зад хранопровода и аз се задавях още преди нея. Кога ти проработиха паращитовидните жлези, на мен ендото ми казва не се знае ако изобщо проработят. Чак юли ще изследвам паратхормон. За сега е 8 , а трябва да е от 16 нагоре, ще рече няма го. Светкавици имам когато имам очна мигрена скоро разбрах, че е от ниско кръвно и недостатъчно кръвоснабдяване , но отшумява до час след като се появят от дете съм така и до скоро никой не ми го обясняваше какво е, само вдигат рамене. Аз пък имам едни паяжинки дето се движат не светят, виждам ги като погледна небето или бяла стена. Абе мани...

# 952
  • Варна
Абе толкова хора се оплакваме от проблеми с очите ,а докторите ни обесняват че не е от операцията.
Когато правим операция и упоим жувотните,те остават с отворени очи,ако не им сложа гел или капки лигавицата се изсушава.......може ли ние докато сме били в упойка никой да не се е погрижил за очите ни...

# 953
Н Praynigямам идея, но анестезиоложката ми беше много отговорен човек и не вярвам да не си е свършила работата.

# 954
И аз се дава като мисирка.До скоро и вода не можех да пия.
Фри точно така е,имат вратичка.Но все пак си мисля,че като предстои лечение би трябвало по друг начин да стоят нещата.
Понеделник отивам пак,само да ми даде болничен да не се прецакам.След това започвам да въртя телефони,ако трябва и оплакване ще пусна.
И аз ревах със сълзи за един от предпоследните болнични  Confused - личната ми беше дала някакво "грешно" направление и хирурга при който отидох ми отказа болничен. Каза, че му трябвало някакво друго направление. Бях склонна дори да си го платя - "приема", но точно в този момент нямах и пари в себе си. Отидох на другия ден на ЛКК в друга поликлиника, дадоха си ми болничния както обикновено. Загубих още час и половина...

# 955
  • Варна
Значи все пак може в друга поликлиника да се отиде,не е задължително да е по местоживеене.
Интересното е че skabiela си взема болничен точно с такова направление за ЛКК,а в нашата не можело.Тез по други закони ли работят.А не ще ги уредя аз с една проверка,не става така.Да се гаврят с болни хора.Аз този болничен не го искам да ходя на почивка.А съм сигурна,че ако му бутна 100 лв. под масата няма да имам проблеми повече.
Само ми кажете тоз хирург си е наумил,че в понеделник трябва да ми пусне документи за пред Телк.Не разбирам защо и какви ще пусне.Навсякъде пише,че трябва да се пуснат след 6 м. болничен.Да не ми пусне като за обикновена операция на щит. жлеза и да имам неприятности после.Казвайте кой каквото знае да съм подготвена.И ако все пак си науми и подготви някакви документи може ли без мое съгласие да ги предвижи?

# 956
Здравейте , както писах предните дни и аз имам проблеми с болничния , но при мен е от хирурга . Говорих с член на ЛКК ( в 4 ДКЦ ) той ми казва имаш право на до 6 м. болничен, но трябва да те насочи хируг , а той казва отивай на работа  #Cussing out. Отказвам се. Вчера бях при личната и  според нея мога и сега да пусна документи за ТЕЛК
Глухарче мисля , че няма как да ти ги пуснат за обикновена операция на щитовидна жлеза защота се прилагат копия от всички епикризи и документи за съпътстващи заболявания (ако имаш такива ), а на епикризите ни пише карцином.

# 957
  • Варна
А сега де,могат или не могат да се подават документи към Телк,без да имаш 6 м. болничен Thinking
Аз държа на болничен само докато ми мине лечението и се въстановя от липсващия хормон.После не ми пречи да се върна на работа.Само всичко след лечението да е наред де  Praynig

# 958
............ Вчера бях при личната и  според нея мога и сега да пусна документи за ТЕЛК .........
аз мисля, без да съм сигурна, че след като минеш на ТЕЛК вече нямаш право на болничен. За какво ти е тогава да минаваш на ТЕЛК? Вярно, че ще взимаш някакви дребни пари - "инвалидна пенсия", но те са наистина нищожна сума... Не може да се живее с тези пари ако не работиш.

# 959
  • Варна
............ Вчера бях при личната и  според нея мога и сега да пусна документи за ТЕЛК .........
аз мисля, без да съм сигурна, че след като минеш на ТЕЛК вече нямаш право на болничен. За какво ти е тогава да минаваш на ТЕЛК? Вярно, че ще взимаш някакви дребни пари - "инвалидна пенсия", но те са наистина нищожна сума... Не може да се живее с тези пари ако не работиш.
Е то дали ще минеш Телк на 4-тия месец или на 6-тия разликата е 2 месеца,колко ще те оправят тези болнични.Не говорим да се остане без работа,връщаш се на работа.

Общи условия

Активация на акаунт