Операция на щитовидната жлеза - 9

• 137 973
  • 995
  •   1
Отговори
# 930
Препоръчвам да пробвате 90 дневната диета. Аз съм с хиперфункция, но напълнях от тирозола. Идеята на диетата е да се храниш разделно. На мен лично много добре ми влияе. Вече не ми се подува коремът и не ми е тежко.
Другото, което бих ви посъветвала е да почнете да ходите на йога. Дори има специална йога за щитовидна жлеза, аз днес ходих. Чувството е невероятно, който се интересува, да ми пише на лично съобщение. Дори и някои от вас да са без жлези, пак смятам, че ще има ефект.

# 931
Аз нямам жлеза вече и съм пробвала тази диета, за мен беше кошмарна. Системата минус 60 е в пъти по-щадяща. Hug

# 932
 Искам да ви кажа,че аз тия дни се явих на ТЕЛК.Бях подала документи преди операцията,като причината е очите.Имам операции на стъкловидното тяло и тем подобни на едното око.Разбира се нещата се усложниха  след операцията на щитовидната жлеза и другото око започна да боледува.Но ми казаха,че причината не е в щитовидната жлеза, а че просто очите са чифт и затова.Но представих епикризата на ТЕЛК от операцията на щитовидната жлеза и какво мислите, никакъв процент не получих от това.Разбира се тя и джипито помогна за това,не ми писа нищо ,под предтекст, че е нещо нормално и едва ли не всеки го има.Не стигнах до 50%,дадоха ми 45%.Незнам дали е за добро !
  А за това ,което се оплаквате от глад и треперене и аз го имах след операцията.Препоръчвам да вземате всеки ден по 1-2супени л.тахан,може и с мед заедно.Той е много богат на калций, а на нас това ни трябва.
 Дарина Жечева,това което казваш за йогата е интересно ,ако ти е възможно прати информация на лични!

# 933
  • Варна
Аз си мислех,че при онкологичните заболявания дават повече......Аз и Глухарчето и Добчето сме такива,сега четох в АПОЗ че имаме право на 6м болничен ,и право на пенсия по болест към 75% през първите 5 г.,после процента пада до 50

# 934
 До колкото съм чела ние с онкологичните диагнози през първите две години имаме право на 82% ТЕЛК после пада на съответно 50 % и 30 %  до петата година ако сме добре ( дай боже )

# 935
Аз си мислех,че при онкологичните заболявания дават повече......Аз и Глухарчето и Добчето сме такива,сега четох в АПОЗ че имаме право на 6м болничен ,и право на пенсия по болест към 75% през първите 5 г.,после процента пада до 50
Mоже ли да ми кажете какви са ви хистологиите, и какво предприемате когато започнете да изтръпвате?

# 936
Аз пия рокалтрол и почти не изтръпвам вече, ендото каза, че няма предозиране на витамин Д, защото аз се притеснявах. Каза диапазона е голям , само при бебета може да има предозиране. Peace. Калция се вдига с прием на витамин Д. Мен ме притеснява повече това, че ми трепери пред погледа особено на слънце, но аз си правих цветна снимка с контрастно вещество септември, не вярвам да ми има нещо на очите. И моето ендо твърди, че не е от операцията и хормона. ѝвсе едно гледам през мараня, така ми е като съм на слънце и съм се поуморила от нещо.
gia_n , на теб какви ти бяха оплакванията, при мен категорично не е отлепване, казаха ми това изследване е по-добро от скенер newsm78

# 937
  • Варна
Оле момичета скъсах си нервите днес.Имам чувството,че се борих с вятърни мелници.Значи ако някой ви каже имате право на това..... не му вярвайте нямате право на нищо.Днес съм изгубила цял ден да споря с тъпа комисия за болничните.Хора ако щете ми вярвайте не можах да ги убедя,че имам право на 6 м. като онкоболна.Звънях на няколко доктора от различни болници всичките казват 6 м.,тез не.Имала съм право на 2 месеца и да съм се явявала на Телк за удължаване на болничния.Обяснявах им,че имам лечение и т.н. е не.И цялата работа стана защото личната отказа да ми даде направление за хирург ,а ми даде направо за ЛКК.Игати скапаната държава.
Накрая личната кандиса като видя,че ще ме прецака,да ми даде понеделник направление за хирург,стискайте палци ония да не ми се направи на важен и да не ми даде.В безизходица съм,само той може да ми го пусне със задна дата.
Ако щете ми вярвайте ревала съм пред кабинета,в такава безизходица не бях изпадала скоро.
Гледам сайта на Апоз на всякъде пише,че имаме право на 6 мес. ще ги извикам да дойдат да убедят тез дървари  #Cussing out

# 938
  • Варна
donidaniil моята и на skabiela са папиларен аденокарцином на щит. жлеза.

# 939
Не само онко , всички с операция на щитовидна жлеза имаме право на 6 месеца и аз имам , ама и аз дигнах ръце бе ей, не ща телкове вече , аз пък се влача при тях щото си чупих ръката и направих повече от 6 месеца с нея, оффф дано се справиш и недей им рева Hug Hug Hug
П.П. Може и ендо да даде препоръка за удължаване на болничен, не е задължително хирург. Има си постоперативен период с усложнения, треперене нисък ли висок хормон и така Peace

# 940
Аз пия рокалтрол и почти не изтръпвам вече, ендото каза, че няма предозиране на витамин Д, защото аз се притеснявах. Каза диапазона е голям , само при бебета може да има предозиране. Peace. Калция се вдига с прием на витамин Д. Мен ме притеснява повече това, че ми трепери пред погледа особено на слънце, но аз си правих цветна снимка с контрастно вещество септември, не вярвам да ми има нещо на очите. И моето ендо твърди, че не е от операцията и хормона. ѝвсе едно гледам през мараня, така ми е като съм на слънце и съм се поуморила от нещо.
gia_n , на теб какви ти бяха оплакванията, при мен категорично не е отлепване, казаха ми това изследване е по-добро от скенер newsm78
При мен е изтръпването ,чувство на сухота в очите боля ме и ми парят не ми стига въздух особенно при физическо усилие и трудно преглъщам и говоря,а на  всичко отгоре от три дни не мога да стана от леглото защото съм с 80/60 кръвно и ми е замаяно а доктора дига рамене!

# 941
Не само онко , всички с операция на щитовидна жлеза имаме право на 6 месеца и аз имам , ама и аз дигнах ръце бе ей, не ща телкове вече , аз пък се влача при тях щото си чупих ръката и направих повече от 6 месеца с нея, оффф дано се справиш и недей им рева Hug Hug Hug
П.П. Може и ендо да даде препоръка за удължаване на болничен, не е задължително хирург. Има си постоперативен период с усложнения, треперене нисък ли висок хормон и така Peace
На мен хирургичната лкк ми даде четвърти месец и ми каза че ще ми даде и пети месец следващия месец нямах никакъв проблем.Ох всеки прави каквото иска!

# 942
За очите изкуствени сълзички, и си капеш. Помагат много очната каза при махната жлеза при нужда си капеш. Другите симптоми ще отшумят и аз ги имам ама се подобряват, колко време от операцията, аз съм 5 ти месец. при ниско кръвно айрянче със сол и веднага живваш, препоръка от кардиолог и течности повечко, с това мога да съм полезна и аз се задушавам даже като говоря бързо трябва да млъкна , за да си поема дъх Hug

# 943
За очите изкуствени сълзички, и си капеш. Помагат много очната каза при махната жлеза при нужда си капеш. Другите симптоми ще отшумят и аз ги имам ама се подобряват, колко време от операцията, аз съм 5 ти месец. при ниско кръвно айрянче със сол и веднага живваш, препоръка от кардиолог и течности повечко, с това мога да съм полезна и аз се задушавам даже като говоря бързо трябва да млъкна , за да си поема дъх Hug
Началото на четвърти месец съм от операцията капя си капки но и те не помагат ,а за говоренето и храненето и аз съм на почивки защото се душа.На 26 март ще влизам в Майчин дом в хипоклиниката надявам се там да ми определят точната доза на рокалтрола и калция та да спра да изтръпвам!

# 944
аз лежах в ендокринологията на Александровска болница и ми определиха дозата, но ендото рече калция и да го пиеш все е тая. Това ми го казаха още в хирургия, като ми вливаха системи, аз бях с гърчове и седях 25 дни по болници. И аз сега не пия калций. Спрях го. Hug

Общи условия

Активация на акаунт