Операция на щитовидната жлеза - 9

• 138 048
  • 995
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета. Утре ще се обадя за час при доц. Пандев да видим такво ще правим след биопсията. Размерите на възела от изследването в Майчин дом са малко по-малки от тези които ми показват на ехографа на доц. Пандев. Много наивно е да смятам че възелът се е смалил след като една позната ми препоръча да слагам компрес от тиква и зехтин. При нея дори бил изчезнал. newsm78( Малко съм голяма вече за да вярвам в чудеса. ) Е направих го няколко пъти, но се обринах от тиквата и спрях . Предполагам е статистическа грешка при отчитането.
Тук чета че дори и при доброкачествени възли доцента пак назначава операции. При мен обаче не иска ( за сега, ще видим на прегледа). Малко съм притеснена да стане " някоя беля" с това изчакване. От друга страна хич не ми се мисли за операции.
От майчин дом след като ТСХ показа 3 и нещо ми увеличиха еутирокса. Мислех да чакам мнението на доцинта за това, но ще почна да ги пия, защото се чувствам много нервна и депресирана и съм си навила на рогата че е от това. Дълго стана малко, но имам нужда да споделя с вас,, защото само тук получавам разбиране, а не : "изследванията са добри, значи нямаш за какво да си напрегната" Mr. Green
Късмет на всички от мен.  bouquet

# 76
Чери, аз бях 1мес в същата чуденка. На прегледа проф. Пандев ми каза, че можело да се наблюдават възлите ми известно време дали растат, но в крайна сметка пак ще се стигне до операция. Реших, че няма да отглеждам гадости в шията си, които даже са непредсказуеми. Определихме дата и се надявам всичко да е наред! Желая го и на теб, и на останалите момичета! 
Аз не се връзвам на бабини деветини, защото това са изродени клетки, устойчиви на какво ли не, няма как да се стопят от тиква... По принцип съм фен на алтернативните методи, но не и в случая.

# 77
  • София
Като стана дума за алтернативни методи, чели ли сте за Йорданка Христова на която й инжектирали някакъв серум във възела на жлезата в Куба и възелът се бил стопил наполовина?
И чували ли сте за това лечение с ултразвук: http://www.monitor.bg/article?id=379513 ?

# 78
Чери, аз бях 1мес в същата чуденка. На прегледа проф. Пандев ми каза, че можело да се наблюдават възлите ми известно време дали растат, но в крайна сметка пак ще се стигне до операция. Реших, че няма да отглеждам гадости в шията си, които даже са непредсказуеми. Определихме дата и се надявам всичко да е наред! Желая го и на теб, и на останалите момичета! 
Аз не се връзвам на бабини деветини, защото това са изродени клетки, устойчиви на какво ли не, няма как да се стопят от тиква... По принцип съм фен на алтернативните методи, но не и в случая.

Напълно съм съгласна с теб, но нали знаеш човек се лови за сламка като е на зор. Не разбирам само защо е тази биопсия, след като така или иначе се реже.

# 79
Готовата биопсия спестява време при операцията и се знае какво и колко да махат. Аз не пожелах да направя и като ми отрежат възлите, ще изчакат да ги изследват, за да преценят дали да ме шият или да продължат да изрязват. След това пак има 1-2 седм изчакване за окончателното мнение от патолога.

# 80
Тънкоиглената биопсия не е по-надеждна от гефрира.

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 22:20 от sun sea

# 81
Често се случва гефрира по време на операция да не даде точна картина,пък за биопсията да не говорим.
Оставам с усещането,че просто си точат клиничната пътека и това не е само мое мнение,а и на хора,които са вътре в системата.
Доверете се на Пандев,той най-добре знае налага ли се операция или не.В случай обаче че се налага,правете го възможно най-скоро,не за друго,а заради чакането,което товари с излишни страхове и стрес.
Колкото до алтернативното лечение-до сега не съм чула някой да е стопил възли по метод,различен от скалпела.Да не говорим,че се случва дори след операция отново да има рецидив.
Опитвала съм доста неща,но аз лично не се повлиях от нито едно от тях.Залагах много на хомеопатията,защото при дъщеря ми(алергия)тя помогна.Билки,чайове,добавки-никакъв ефект.
За въпросното лечение с ултразвук четох доста противоречиви отзиви,клонящи към негативни.
Момичета Hug

# 82
  • София
Днес бях при проф. Пандев и обсъдихме тези методи. Ултразвуковото лечение действало основно при фиброаденоми на гърдите и при гинекологични проблеми. Само 3% от възлите на щитовидната можели да се повлияят - трябвало да са определен вид, размер и с определено местоположение. Моят естествено не спадал към тях:-(   Професорът беше запознат и с лечението на Йорданка Христова, но то е също с ограничено приложение при точно определени възли. Правели го не само в Куба, но и в Щатите и в Европа.

# 83
много ви моля кажете ми във операцията заплаща ли се и кой лекар ми препоръчвате , благодаря

# 84
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Здравейте мили момичета,
На 25.03. ми беше операцията при проф. Пандев, вчера се прибрах и бързам да се похваля Simple Smile Всичко мина много добре засега, резултата от гефрира /извинете ако не съм го написала правилно/ е добър, дай боже и хистологията да е така. Професора каза че може да има 10-15% разминаване, което не ми се вижда никак малко, но ще бъда оптимистка. Трябва да ви кажа, че от моя страна имаше прекалено много страх от всичко свързано с операцията, най вече и от упойката. Бях прочела какви ли не щуротии за безумни сънища и т.н. Както се оказа абсолютно неоснователен. Нямах никакви проблеми с повръщане, само ми беше замаяно и вечерта имах леко сърцебиене, казаха че е нормално, обратното действие на упойката. За разреза - той е 2.5 см, в момента съм със Стери Стрип, който трябва да махна на 2.04. Имах три възела, единия от които беше голям и със сраствания, отстранен ми е почти целия ляв лоб и малка част от десния, там също имаше малко възелче. Професора е много внимателен, преди операцията ми обясни подробно как ще протече, вечерта ми се обади по телефона да се информира имам ли някакви проблеми. Целия екип е много внимателен. В момента все още имам болка при преглъщане и лек дисконфорт от раната, но предполагам че е нормално. Самото място е леко подуто и някак си безчувсвено а и ме сърби и някак си все още ме опъва. В стаята бяхме с baba mp3 Simple Smile На 10.04. ще ходим заедно на контролния преглед. При нея също нещата минаха добре, резултата е добър и днес предполагам че ще я изпишат. По късно ще и звънна да чуя как се чувства. Ние сме от Бургас и затова престоя ни е с един ден повече, заради дългия път. Иначе по принцип Професора изписва на 24 час от операцията. Изписа ми Л-тироксин 1табл. от 100мг сутрин на гладно, на 20.05. ще направя изследване на TSH, което ще му изпратя и тогава ще прецени дали има нужда да го продължавам. Каза че най вероятно жлезата ще започне сама да си произвежда нужното количество хормон. След като махна Стери Стрип-а ще мога да започна да се мажа с Контратубекс, Репарил Гел или Дерматикс, незнам  все още какво ще избера. Пандев каза че често се случва от Контратубекса да има алергии, а аз по принцип съм алергична и може би ще си взема едно от другите две. Препоръча ми богата на калции диета, всъщност на един листа ми е написал всичко необходимо, кога какво да правя, кога евентуално да имам притеснения и да търся лекарска помощ.
С една дума съм благодарна на всички тук, които ми препоръчаха професор Пандев, който е наистина невероятен професионалист. Благодаря на всички ви за съветите и за подкрепата  newsm51 Голяма  Hug на всички   bouquet 

# 85
Неда,не разбрах за коя болница питаше какво е заплащането.Тарифата е почти еднаква,само редът е различен:)
Алекс,добре дошла и бързо възстановяване Hug

# 86
  • София
Привет от още една прясно оперирана шия.Simple Smile

Преди операцията толкова се страхувах, че изчетох всичките 8 теми - информацията, която открих тук, както и всички споделени истории, безкрайно ми помогнаха да си подредя главата, малко да се успокоя и преди всичко да се уверя, че съм взела правилното решение. Безкрайно съм ви благодарна, нямате представа каква огромна роля изигра за мен този форум!

Затова се регистрирах, за да мога да се включа с моята история - много бих се радвала, ако успея и аз да помогна на някоя сгърчена от страх и колебания душа.

Оперира ме д-р Сечанов, на 17 март. Имах два възела в левия лоб - един голям (почти 2 см) и един мъничък, плътно до него. Диагноза: струма нодоза. Хормоните ми винаги са били в норма, не съм имала никакви оплаквания, възлите ги откриха случайно. Препоръчаха ми операция, защото големият възел започна доста бързо да расте през последните 1-2 години. Операцията не беше спешна, можех да изчакам още, но реших да не я отлагам, за да не го нося този възел в ума си, а и за да не рискувам да ми направи някоя беля.

По принцип съм спокойна и разумна, рядко се паникьосвам за щяло и нещяло - така и не разбрах защо толкова се изплаших, когато датата на операцията вече беше известна. Незнайно защо най-много се страхувах от упойката, и особено от интубацията. Сега дори ми е неудобно да ви кажа какви страхотии си представях. В действителност нито един от тези страхове не се оправда. Blush

В болницата бях малко повече от денонощие, на другия ден ме пуснаха. Веднага след излизане от упойката много ме боляха главата, вратът и гърлото - е, и разрезът, разбира се. Но не е било нещо непоносимо, с малко болкоуспокояващи системи ми олекна. Първите 2-3 дни нямах глас и само шепнех, после гласът ми се върна и сега ми е почти същият.

Сега, 10 дни по-късно, раната е напълно затворена, само над нея има един отекъл участък, но доколкото зная, това е нормално и може да мине още доста време, докато отокът изчезне съвсем. Чувствам се добре, само съм малко по-сънлива и лесно се уморявам. Хистологията ми е добра, запазена е към 80% от жлезата ми, според лекаря няма да се налага да пия хормони.

Оперирах се в МБАЛ "Св. Пантелеймон" - очарована съм от екипа там и горещо препоръчвам болницата на всеки, който може да си я позволи финансово (там няма клинична пътека конкретно за тази операция).

На тези, които тепърва ще се оперират или пък все още се чудят, бих казала само едно: не се страхувайте и не отлагайте.

Благодаря още веднъж на всички тук! Невероятно много ми помогнахте!

# 87
Здравейте,току що се регистрирах ,интересувам се много от темата,която дискутирате,тъй като и на мене ми предстои операция на 07.04. при доц.Сечанов.
Моята история е следната,
преди 6 месеца на един профилактичен преглед на млечни жлези и щитовидна жлеза ми откриха възел с размер 22/19 мм.Още тогава ми казаха,че е много голям и трябва да се оперирам.След преглед при ендокринолог ми казаха същото,но остави възела за сега за наблюдение.Каза ми след 6 месеца пак да отида след като си направя изследването на хормоните.А между другото забравих да кажа,чи и тогава хормоните ми бяха ок,както и по никакъв начин не съм се чувствала зле,т.е тя ми каза че жлезата ми е напълно здрава,но рано или късно този възел би могъл да започне да ми прави проблеми ,заради големината.Изпрати ме на биопсия,която също беше ок.И така началото на м.Март аз отидох на контролен преглед,възела си беше там,непораснал,хормоните ми бяха в час,но тя настоя да се видя с хирург и той да даде мнение.Насочи ме към доц.Сечанов,и така отидох при него,мненията им се препокриха,т.е. и двамата смятат ,че трябва да се оперирам и така си запазих час за операция,която ще ми направи доцента тук в Бургас.Доста се двоумях дали да си правя операция след като за момента този възел не ми пречи и хормоните ми са ок.,но след като размислих реших ,че май ще е по-добре да го махна,че да не го мисля само.Незнам вие какво ще кажете,има ли някои като моя случай,да обменим инфо,имам още малко време да се откажа от операцията Smile

# 88
Здравейте момичета,
не съм писала скоро надявах се, че нещата при мен ще се нормализират някак но...

По повод фасцикулации - трептения по тялото , мравучкания, изтръпвания най-вече краката невролога ми назначи паратхормон, излезе резултатът Паратхормон(PTH)   102.500   pg/ml   15 - 65 - референтни г-ци.  Shocked

Утре имам час за доц. Пандев Ако някой може да да сподели имал ли е такива стойности и как се процедира,  ще съм благодарна.
Ще пусна още веднъж изследването в друга лаборатория, моля се да има грешка... но в предвид оплакванията от близо 2 месеца и търсене на отговор... вероятно хормонът ще е завишен.

Edit:

Дали при завишение на този хормон винаги се процедира с операция или може да се нормализират стойностите с лекарства, добавки - магнезий, вит . Д?

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 17:38 от deep

# 89
Deep, аз имам подобен проблем, бях писала някъде из форума за това, но никой не ми отговори. Може би подобно нещо е рядко срещано. В навечерието на операцията на щитовидната жлеза реших да си изследвам паратхормона /който никога преди не съм изследвала/ и той се оказа повече от два пъти над нормата. Бях притеснена, споделих с ендокринолога си, но той ми каза, че най-вероятно се касае за някакво туморче на паращитовидна жлеза, макар че ми бяха правили скенер на шия и за паращитовидните пишеше б. о. Споделих и с хирурга преди операцията, той ми отговори същото и каза, че ако има нещо, ще го изрежат.  Но не е имало подобно нещо и затова ми е махната само щитовидната жлиза, а паращитовидните не са пипани. Месец след операцията пак си пуснах паратхормона, но той пак беше висок. И два месеца след операцията пак беше висок. Ендокринологът ми каза, че щом не е тумор, ще се нормализира по-нататък. Но нямам никакви оплаквания и може би затова не са ми изписвали нищо. Тъй като сега имам други грижи, повече не съм правила изследвания и не съм ходила на ендокринолог. И така този въпрос остана отворен. Но при теб щом има някакви оплаквания може би наистина трябва да ти изпишат нещо. Надявам се да споделиш какво ще ти кажат лекарите

Общи условия

Активация на акаунт