Операция на щитовидната жлеза - 9

• 139 306
  • 995
  •   1
Отговори
# 435
Този форум е да помага и аз намерих истинската подкрепа на хората в него. Ще се включат и други -сигурна съм. На мен лично всички, които ми писаха наистина ми помогнаха.Сигурна съм, че и за теб ще е така .Давай повече информация за състоянието си и ако трябва им пиши на лични. Не се срамувай.

# 436
Не знам биопсия да излиза за два часа, това е несериозно. Последно преди 4 дни в ендокринологията Александровска болница правиха биопсия на съседка по легло и казаха 10 дни Peace. Там разполагат с най-добрите патоанатоми и в Ендокринологията в Майчин дом и Военна болница. Поне моята ендо така ми каза, не се оперирай на друго място, това й бяха думите. При самите операции, когато се налага се прави гефрир, когато се налага обаче, той става бързо и не е надежден, после пак се чака хистологията. Моят съвет е да си направиш на друго място втората биопсия,  в еднокринологията няма да ти откажат да те приемат сигурна съм, а и разполагат с моного добри професори, Каменов и Боянов Peace

# 437
  • Варна
Резултата от тънкоиглената биопсия излезе дочно за 2ч.(частна лаборатория)Аз също се зачудих ,но това е факт!

# 438
lora_jump,Права си за второто мнение, но мисля да изчакам другата биопсия ,насрочена за 20.11.
Преглежда ме Николай Райков, казват че е добър диагностик.

Имам само едно изследване :ANTI TPO-ELCSYS-17,37   границите са <34,0(дори не знам за какво е...ще ме извинявате за невежеството Embarassed
)

skabiela,
Изследването, което имаш е на антитела срещу щитовидната жлеза или така наречените МАТ, които показват дали имаш автоимунен процес.В случая твоите са в норма, което значи, че нямаш Хашимото примерно.Ако и хормоните TSH и FT4 са ок, предполагам щитовидната ти жлеза си работи нормално и няма да се налага да пиеш хапчета.
Лора е права като казва, че нито един добър специалист няма да ти спести, ако има нещо лошо.Затова - не се тревожи излишно.Кистата не е нищо страшно, ако започне да ти създава проблеми, съм виждала да и инжектират нещо като алкохол доколкото разбрах, за да "изсъхне" най-профански казано и да забравиш за нея.Доколото другата "лезия" - звучи непознато и естествено страшно - за теб:) Райков по принцип така практикува - биопсиите му излизат в рамките на деня, но не зная кой патолог ги гледа.Аз също те съветвам или да си вземеш стъкълцата от биопсията ( имаш право на това) и да ги занесеш на друг патолог да ги види, или да я повториш, но при друг ендокринолог.По принцип, когато процедурата минава по здравна каса предпочитат да те приемат в болницата ( проформа) за 3 дни, за да могат да си вземат парите от пътеката:)) Така, че не се плаши.Поне не предварително.За успокоение ще ти кажа, че дори резултата от въпросната биопсия да не е толкова добър, колкото ни се иска, ПАК не е толкова страшно колкото изглежда:)))))
Успокой се и давай напред, ние сме тук при нужда Hug Hug Hug

# 439
Резултата от тънкоиглената биопсия излезе дочно за 2ч.(частна лаборатория)Аз също се зачудих ,но това е факт!
Опитвам се да ти кажа, че не е надеждно, не знам как си ме разбрала Peace. Нарочно ти посочих къде са добрите патоанатоми, изрично ми беше подсказано от моята ендокриноложка.

# 440
  • Варна
Вие сте златни Hug
В понеделник ще си пусна другите хормони пък да видим там какво е.

За това ,че ми треперят шортите......разбираемо е Sick
Голямата киста я източиха и напълниха със спирт , почти не се вижда.............
Ама тая лезия ли какво е там с дегенеративни промени ми прозвуча много страшно

# 441
Здравейте, момичета! Успех на всички в борбата с жлезата!
Аз искам да питам някой има ли мнение за Д-р Славейко Минев и Д-р Милена Чамова от втора хирургия към Александровска болница. Май ще се оперирам при един от двамата.
Благодаря предварително.

# 442
Като оперирана преди 20 дена мога да кажа, за доктора Минев, беше дежурен и ми обясни всичко за падането на калция , видя, че съм притеснена, компетентен ми се видя. Във втора хирургия поседях 15 дена, затова съм толкова компетентна Crazy Иначе повечето са добри като хирурзи, в стаята основно операциите ги правеше професор Тодоров. Иначе другите оператори бяха доктор Велев, мисля завеждащ беше на нашия сектор и доктор Младеновски, лекуващ на стаята. Другите всички 10 операции професора. Той правеше лапароскопии на надбъбрек-2 броя,една  жлъчка и всичко друго гуши, да не кажа голяма дума, но оперираше по два пъти на ден без петък Peace. Доктор Милена Чамова не я знам коя е и не съм я видяла и на визитации, там минават по 20 човека, но може просто да е била отпуск. Докторки бяха две специализантки, които оперираха с професор Тодоров - доктор Василева и доктор О Хеда, стрхотни сладурани, основно с тях контактувах, много съм им задължена Hug. Ето ти екипа на втора хирургия.
http://alexandrovska.com/display.php?bg/%D0%B5%D0%BA%D0%B8%D0%BF … D1%81%D1%82%D0%B8
Пожелавам ти успех Hug

# 443
sisitons , благодаря много за бързия отговор. А защо си седяла 15 дена и за какви проблеми с калция става дума?

# 444
Малко по-напред съм обяснила, доста е дълго, точно в тази тема. Peace

# 445
Здравейте, за първи път пиша в темата.
При биопсия май месец тази година ми откриха Палпиларен карцином Sad
Бях на преглед при Професор Пандев и се разбрахме за операция, есента....
Но е неоткриваем...
Пиша му на пощата, но явно има някакъв проблем, на няколко пъти ми излиза Недоставена поща /връща ми писмата/.
Телефонът за сега не го вдига, писах му и SMS, и там нямам отговор Thinking
Някакви идеи...

# 446
Здравейте, за първи път пиша в темата.
При биопсия май месец тази година ми откриха Палпиларен карцином Sad
Бях на преглед при Професор Пандев и се разбрахме за операция, есента....
Но е неоткриваем...
Пиша му на пощата, но явно има някакъв проблем, на няколко пъти ми излиза Недоставена поща /връща ми писмата/.
Телефонът за сега не го вдига, писах му и SMS, и там нямам отговор Thinking
Някакви идеи...

.
Oбади се в Дойче клиник на 029860404 или направо в Исул и кажи, че си за операция по повод карцином, ще ти съдействат, поне при мен стана Simple Smile))

# 447
Той може да не си дойде скоро, ако е в чужбина, има и други хирурзи. Моят съвет е да не чакаш, папиларният карцином си е сериозна диагноза. Hug Hug. Може да се засегнат лимфни възли.

# 448
Той може да не си дойде скоро, ако е в чужбина, има и други хирурзи. Моят съвет е да не чакаш, папиларният карцином си е сериозна диагноза. Hug Hug. Може да се засегнат лимфни възли.
От позицията на оперирана от такъв карцином и ужаса, който изживях в следствие на това, смея да твърдя, че папиларния карцином е " най- доброто" от лошото, което може да се случи! Да, понякога може да се засегнат и лимфни възли, но това не променя прогнозата. Още при биопсията, а предполагам и после с консулта с професора е преценено, че за няколко месеца нищо лошо не може да се случи. Няма нужда от паника, в чужбина хора с папиларен ги наблюдават по 5г преди да ги оперират. Споко, ножа е гумен:) Simple Smile Simple Smile

# 449
Здравейте, момичета  Simple Smile
Нова съм във форума. Разгледах някои от старите теми, но тепърва ще се чете.
Откриха ми конгломерат от възли, който засяга половината щитовидна жлеза. В момента нивата на хормоните ми са в норма и въпреки, че образуванието е едро, не ми пречи и не си личи. Лекарите препоръчват операция, ходих при двама. Притеснявам се, че няма да мога да водя нормален живот след операцията. Знаете ли за хора, които живеят с възлите? Как се чувстват?

Надявам се ако се стигне до операция остатъкът от жлезата да върши работа. На кой хирург или хирурзи в София може да се разчита? Rolling Eyes

Поздрави  Peace

Общи условия

Активация на акаунт