Операция на щитовидната жлеза - 9

• 139 296
  • 995
  •   1
Отговори
# 450
Току-що звънях на Дойче клиник. Професора е тук и днес от 14.00 часа ще преглежда в клиниката.

# 451
Здравейте, момичета  Simple Smile
Нова съм във форума. Разгледах някои от старите теми, но тепърва ще се чете.
Откриха ми конгломерат от възли, който засяга половината щитовидна жлеза. В момента нивата на хормоните ми са в норма и въпреки, че образуванието е едро, не ми пречи и не си личи. Лекарите препоръчват операция, ходих при двама. Притеснявам се, че няма да мога да водя нормален живот след операцията. Знаете ли за хора, които живеят с възлите? Как се чувстват?

Надявам се ако се стигне до операция остатъкът от жлезата да върши работа. На кой хирург или хирурзи в София може да се разчита? Rolling Eyes

Поздрави  Peace
Здравей! Аз бях с възел и нормални хормони, махнаха ми половината жлеза и си водя абсолютно нормален начин на живот. Не пия хапчета и хормоните пак са в норма, остатъкът от жлезата успява да компенсира за сега. До колкото знам не е хубаво да се седи с възли, понеже има риск да се изродят,така да се каже, в злокачествени или да започнат да пречат на съседни органи като сърцето, примерно. За лекар в София нищо не мога да кажа,аз се оперирах в Пловдив. Прочети темите, за да си прецениш към кой хирург да се насочиш. Успех Simple Smile

# 452
Не е чак толкова страшно да живееш с възли, стига да знаеш какви са. Има хора които не са минали само с една операция. Махали са възли , след което пак се появяват. Така че е много относително дали е добре или не да се живее с възли. Само лекарят ще прецени.

# 453
Искам да попитам други оперирани с махнати изцяло жлеза, как ви влияеше слънцето. Аз изляза ли на слънце всичко започва да ми трепти пред погледа и ми става лошо, като замаяна съм. Още в началото след операцията ми ставаше така, но си мислех, че е много рано, но сега мина почти месец откакто съм оперирана. Взе да ми пада и кръвното, днес ми беше някъде 95 на 70. Имам и сърцебиене 85 удара в минута. по принцип ниско кръвно и сърцебиене са несъвместими и не знам какво да мисля, намалих хапчетата за кръвно, но не мога да ги спирам рязко, те не се спират отведнъж, тъкмо се бях успокоила, че съм по-добре, а то пак взе да ми става лошо. Иначе еутирокса ми е 50 мг и по принцип ми е малко тези дни ще го увеличавам на 75 така ми казаха. Ако някой се е чувствал така да сподели Hug Hug

# 454
  • при моите деца .....
Искам да попитам други оперирани с махнати изцяло жлеза, как ви влияеше слънцето. Аз изляза ли на слънце всичко започва да ми трепти пред погледа и ми става лошо, като замаяна съм. Още в началото след операцията ми ставаше така, но си мислех, че е много рано, но сега мина почти месец откакто съм оперирана. Взе да ми пада и кръвното, днес ми беше някъде 95 на 70. Имам и сърцебиене 85 удара в минута. по принцип ниско кръвно и сърцебиене са несъвместими и не знам какво да мисля, намалих хапчетата за кръвно, но не мога да ги спирам рязко, те не се спират отведнъж, тъкмо се бях успокоила, че съм по-добре, а то пак взе да ми става лошо. Иначе еутирокса ми е 50 мг и по принцип ми е малко тези дни ще го увеличавам на 75 така ми казаха. Ако някой се е чувствал така да сподели Hug Hug

Аз не съм имала подобни симптоми или поне не си спомням...

Сега се запъхтявах, но то е от ниското TSH.

Добър ендокринолог в София за преглед...
След операцията ходих при хирурга, който ме оперира, но сега искам да се консултирам... 7 години не съм ходила....

# 455
Здравей! Аз бях с възел и нормални хормони, махнаха ми половината жлеза и си водя абсолютно нормален начин на живот. Не пия хапчета и хормоните пак са в норма, остатъкът от жлезата успява да компенсира за сега. До колкото знам не е хубаво да се седи с възли, понеже има риск да се изродят,така да се каже, в злокачествени или да започнат да пречат на съседни органи като сърцето, примерно. За лекар в София нищо не мога да кажа,аз се оперирах в Пловдив. Прочети темите, за да си прецениш към кой хирург да се насочиш. Успех Simple Smile

Благодаря за бързия отговор, на 4eri също. Звучи обнадеждаващо. Поздрави  Heart Eyes

# 456
Благодаря на всички които се отзоваха с бързи отговори  bouquet
За сега не съм се свързала с него, но пак ще опитвам...
Хубав ден на всички!

# 457
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Здравейте момичета,
при мен нещата са добре, хормоните са ми в норма, правих си и ехограф на жлезата, докторката ме пита дали съм ходила друг път да ми гледат жлезата, защото си мислела че ми е недоразвита по рождение  Laughing До такава степен белега ми е почти незабележим  Simple Smile Имам обаче проблем с левкоцитите, при мин.стойност 4.5, моите са 3.1. След месец ще си пусна още едни изследвания и тогава ще преценя какво да правя. Четох че причината може да е в увреден лимфен възел.. но се надявам следващите резултати да са по добри. Сега наблягам на плодовете и ядките.
На новите момичета в темата желая успех и късмет  Hug

# 458
   Здравейте и аз се включвам с прясно открита струма нодоза, обхванала почти целия ляв лоб на жлезата. В понеделник(10,11) си правих изследвания при ендокриноложката, хормоните ми са в идеални норми. А вчера бях в София на преглед при проф. Пандев. Разбрахме се да ме оперира на 3.12, макар, че ме успокои и каза,че мога още да изчакам, но като му споменах,че планираме бременност, реши да не отлагаме. Та така, не ме е страх от операцията. Страх ме е от неизвестното след това. Проф. каза, че мине ли операция, не иска да се пазим, а напротив да си продължаваме с опитите за бебе и толкова, за да видим колко бързо ще станат нещата.  newsm78 Ендокриноложката в Бургас пък подчерта, че трябва да чакаме.
    Благдаря ви,че споделяте мнение, аз сега ще ви кажа, че не се налага да чакате за час в Дойче клиник, ОСОБЕНО, АКО Е СПЕШНО. Просто бъдете по-нахални и отидете на място в деня, когато преглежда, той няма да ме върне. Мен така ме посъветва една сестра от тази клиника и така стана. Обадих се на 11.11 и разбрах, че ще е там на следващия ден, а на 12.11 чаках пред кабинета и човека ме прие след 1 час, прегледа ме , взе ми парите и се разбрахме. За сега съм доволна, ще видим по нататък.  bouquet

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 13:10 от sesil99

# 459
Здравейте,може и да ми препоръчате добър ендокринолог в Русе само за преглед.. Благодаря предварително

# 460
Здравейте! Дали е възможно да имам безсъние от някаква промяна на хормоните? От една седмица не мога изобщо да заспя. Лягам вечер, въртя се и сън не идва. Вече ме боли главата през деня, чувствам се ужасно. Без щитовидна жлеза съм. Март месец хормоните ми бяха в норма. Случвало ми се е и преди, но за няколко дни и се оправяше. По принцип не спя по много , но явно ми е достатъчно. Но сега въобще не мога да заспя.

# 461
Възможно е. Ако ти е по-висока дозата може да ти е паднало повече ТСХ-то. Имаш ли ускорен пулс - при мен това е показателя, по това си познавам. Направи си изследванията, може би по-често трябва да ги правиш. успех  Peace

# 462
Благодаря, Фри! Май усещам от време на време ускорен пулс. Ще отида утре. Не ми се ходеше, че трябва да ги плащам, но какво да се прави. Не мога да издържам на това безсъние.

# 463
Аз искам да попитам нещо - колко време ви беше подута операцията и колко време ви дърпаше като преглъщате. Вярно е че е минал месец и нещо от операцията, но днес като че ми е по-подуто и го усещам гърлото като по-оточно. Аз се душа като говоря бързо, някак си трябва да спра да говоря, за да си поема дъх, не знам нормално ли е и при вас така ли е било. А и може и аз да съм си виновна трябваше калция да го пия по три пъти на ден заедно с рокалтрола, аз на обяд го махнах. И днес усещам пак мравучкания по ръцете и краката и гърлото като чели ми е подуто. Не знам аз ли си внушавам или просто подуването на ларингса има връзка с калция, но при мен като че ли е така. Почне ли да ми пада и да мравучкам, май и гърлото ми се подува. Ако някой е имал тези проблеми да пише. Ще съм благодарна, че ми омръзна да се влача по доктори. Имам и такава като лаеща кашлица ако искам да се изкашлям. Абе точно като ларингит при децата. И кръвното ми от високо стана ниско под 100 на 70 на 80. Ако знаете пишете. А и зрението като че ли рязко ми намаля и виждам размазано, аз по принцип съм си с очила астигматизъм и виждам размазано, ама сега съвсем. Някой беше писал някъде, че може да е свързано с хормона. Благодаря предварително.
mami isi , може да е от хормона и аз съм без жлеза и в началото не спях, сега обаче даже се успивам, затова си мисля, че хормона ми е малко, ти колко пиеш аз 75 мг еутирокс Hug

# 464
  Здравейте,
Аз имам подобен проблем.Операцията по отстраняване на щитовидната жлеза ми бе през м.май 2013г.Веднага след нея получих схващане на крака и ми дадоха да пия калций с вит.Д.Имах същите изтръпвания и мравучкания по крайниците.Освен това имам и все още го имам този проблем с гърлото.Задавям се ужасно с хапчетата за кръвно и се наложи да ги сменим с по-малки.Пих почти година този калций и правих изследвания на паратхормона/в норма/ и калций последно в норма.Едва спрях този калций, защото не можех без него,веднага ми започваха изтръпванията.Беше кошмар,като през зимата ми бе сгрешена и дозата на л-тироксина и тсх ми бе 0,03.Бавно нещата започнаха да се нормализират,най напред с л-тироксина,който също дава тези странични ефекти на спазми в мускулите.Едва спрях този калций с помощта на невроложката ,като ми изписа магнезий с вит.В.Но ми остана това стягане в гърлото и понякога ме притеснява.Незнам от какво е и никой не ми казва.Дали е от калция, но скоро не съм го изследвала.При мен стягане или подуване в гърлото ми е придружено и с гадене.Освен това от операцията насам съм с вечно безсъние.Понякога си мисля,че е на нервна почва.Но преди не е било така.Скоро трябва да проследя тсх,а ще включа и калций.

Общи условия

Активация на акаунт