Операция на щитовидната жлеза - 9

• 138 077
  • 995
  •   2
Отговори
# 855
  • с/у ОколоМръсТното
А диклофенака за какво и е?

Ами хА, де  Thinking
Страшно се учудих и аз, защото съм го пила заради болки от дископатия...

Глухарче, да ясно ми е това. Разбира се, че д-рите имат думата, но понякога е добре да чуеш и минали през такива манипулации.
Иначе д-ра е казал, че може в това състояние да изкара спокойно 4-5г. и без операция.
На нейните години мисля, че ако се стигне до операция ще махнат цялата жлеза, което води до прием на разни препарати след това, нали?
А тя е много зле със стомах, жлъчка и нищо не може да пие. Диклофенак-а направо я е скъсал от болки в стомаха. Оф, изникват ми 100 въпросителни. Извинете ме, че задавам лаишки въпроси.

# 856
  • Варна

На нейните години мисля, че ако се стигне до операция ще махнат цялата жлеза, което води до прием на разни препарати след това, нали?

Ако се махне цялата жлеза се пие Ел тироксин до края на живота.

# 857
Хапчетата като еутирокс не влияят на стомаха , аз съм с гастрит и ми няма нищо от тях. Риска при майка ти е да не си увреди сърцето, това ми обясни кардиолога и на мене. Този пулс съсипва сърцето. Не е казано, че ще й махнат цялата жлеза, това вече преценяват хирурзите, моят съвет е да не се мъчи, просто да се оперира Hug Този диклофенак не знам за какво се мъчи с него, тя има ли болки, наистина това е ужас за стомаха, нека си купи нещо и за стомах, пулсет, хексиум, каквото си пие по принцип за стомах. Hug

# 858
Благодаря lora_jump за информацията. Можеш ли да ми кажеш къде в София се оперира, т.е при кой лекар? Аз не искам да я отлагам повече, единствено се надявам да мине добре и да ми оставят част от жлезата. При мен е много голяма, забелязва се дори и от хора, които понятие си нямат от заболяването. Сега пия таблетки на буарон, освен това минах и на 90 дневната диета и се чувствам страхотно. Преди имах страшно сърцебиене, нямах сили,все бях уморена. Сега съм супер, мога да тренирам във фитнеса без да спра, имам страшна енергия.
Това не означава, че ще ми се размине операцията, но все пак е важно човек да успее да влезе в някаква форма.
Забравих да кажа, че АНТИ-ТПО ми бяха над 1000 при референтна стойност до 34. Откакто вземам хомеопатия паднаха на 300 за месец и половина. Другият месец пак ще се изследвам и ще видим.

# 859
  • с/у ОколоМръсТното
METIZOL е предписано пък сега на мама.
Става дума за ниски нива на ТСХ и висок Т4.

Някой да го е пил и отзиви?

# 860
  • Burgas, Bulgaria
Много хора с ниско ТСХ го пият. Аз го пих около 2 години до преди операцията, защото диагнозата ми беше Базед. Той регулира стойностите на хормоните, но ако жлезата реши да прави поражения някъде по тялото METIZOL-а не може да я спре. Лекарите от Ендокринологията в Майчин дом ми казаха, че е доста токсичен. При мен пострадаха очите, въпреки METIZOL-а, но не при всеки става така.

# 861
Здравейте момичета от минаха три месеца от моята операция но след нея съм с хипопаратиреоидизъм и частична пареза на гласни връзки !Има ли някой с подобни проблеми да обменим информация?

# 862
Здравейте момичета от минаха три месеца от моята операция но след нея съм с хипопаратиреоидизъм и частична пареза на гласни връзки !Има ли някой с подобни проблеми да обменим информация?
Аз съм с хипопаратереодизъми съм 4 месеца от операцията. Колко рокалтрол пиеш, аз три на ден по 0,25 и ми вика ендото ела след шест месеца, калция ми го спря, каза той се изпикава след три часа и няма смисъл да пиеш. ShockedСега каза парадхормон зимата не се изследвал, та не знам паращитовидните жлези още ли не работят, иначе калция ми беше 2,01, фосфор 1, 87 , а трябва да е до1,5 и какво значи това не знам, хормона в норма, пия еутирокс 100 през седмицата и събота и неделя 75. Пиши ти по-подробно Hug

# 863
Аз съм с хипопаратереодизъми съм 4 месеца от операцията. Колко рокалтрол пиеш, аз три на ден по 0,25 и ми вика ендото ела след шест месеца, калция ми го спря, каза той се изпикава след три часа и няма смисъл да пиеш. ShockedСега каза парадхормон зимата не се изследвал, та не знам паращитовидните жлези още ли не работят, иначе калция ми беше 2,01, фосфор 1, 87 , а трябва да е до1,5 и какво значи това не знам, хормона в норма, пия еутирокс 100 през седмицата и събота и неделя 75. Пиши ти по-подробно Hug
Аз пия рокалтрол 1 таблетка вечер и по две на ден калций запазих си дата в тироидна клиника в София за 26 март там ще ми направят парат хормон и всички други изследвания и аз пия еутирокс 100 постоянноно .Теб къде те оперираха?И колко от жлезата ти оставиха, крампи получаваш ли?Изписаха ли ти рокалтрола по здравна каса?

Последна редакция: пн, 16 фев 2015, 17:13 от donidaniil

# 864
  • Варна
Аз пък имам проблем с възвръщането на гласа.Вече втори месец след операцията.Имам напредък,но съм далеко от моя глас все още,но пък се надявам един ден,може би ....

# 865
Аз пък имам проблем с възвръщането на гласа.Вече втори месец след операцията.Имам напредък,но съм далеко от моя глас все още,но пък се надявам един ден,може би ....
Вече трети месец се боря и аз пия милгама нивалин и от днес съм на физеотерапия а гласа ми е като на коте писклив.Ти вземаш ли медикаменти?

# 866
  • Варна
Не ,абсолютно нищо не вземам.Казаха ми "Ами ще се оправи".
И аз нали съм си наивна седя и чакам.Това на шега.Имам голям напредък,първата седмица само шептях глас не излизаше.Хирурга се беше притеснил.След някой ден започна и глас малко да се чува,че си отдъхнаха всички.На последната консултация ми каза,че като спадне изцяло отока ще се оправи и гласа.
Но предвид всичко останало,това за в момента ми е най-малкия проблем.Е вярно приятелките се шегуват с мен,но те от любов  Laughing

# 867
donidaniil , пиех калций по три на ден , но го спрях, сега почти нямам мравучкания, но имах след операцията тетаничен гърч, сковах се и се върнах в болницата. Наливаха ми калций венозно може и около 20 банки да отнесох, едва овладяха положението. Сега съм по-добре, парат хормон съм изследвала два пъти не е в норма, почти го нямам , жлеза също нямам никаква, махната е цялата. Рокалтрола е по каса 100% иначе е доста скъп. Лежах и в ендокринологията в Александровска болница и там ми определиха дозата за пиене на рокалтрола. Оперирах се в същата болница във втора хирургия при професор Тодоров. Гласа ми го нямаше известно време , но бързо се оправи, имах частична пареза на гласни струни, но сега си е моя глас мисля и слава богу, защото работя като учител и мисля да се връщам на работа на 26 този месец. Кой ти постави диагноза хипопаратереодизъм и къде се оперира. Какви оплаквания имаш. Мене ме гледа един лекар в Александровска и ми каза, ако не се оправя да ходя на фониатър мисля в исул ме пращаше при някакъв професор , но не съм сигурна кой беше.

# 868
Не ,абсолютно нищо не вземам.Казаха ми "Ами ще се оправи".
И аз нали съм си наивна седя и чакам.Това на шега.Имам голям напредък,първата седмица само шептях глас не излизаше.Хирурга се беше притеснил.След някой ден започна и глас малко да се чува,че си отдъхнаха всички.На последната консултация ми каза,че като спадне изцяло отока ще се оправи и гласа.
Но предвид всичко останало,това за в момента ми е най-малкия проблем.Е вярно приятелките се шегуват с мен,но те от любов  Laughing
Обърни си внимание защото се лекува до 6 месеца а проблема не е с гласа а с дишането една настинка и ще се затруднява дишането ,милгамата са витамини от б групата но доста помагат ,задължително се консултирай със специалист.

# 869
Значи намерих го проф Досков и доктор Бенов съм си записала УМБАЛ Царица Йоанна. Ако искате ги търсете става дума за някакви разпявания ми обясни доктора , ох добре , че се оправих, пожелавам и на вас същото Hug

Общи условия

Активация на акаунт