Париж 8

• 75 570
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, мили дами! Ние също планираме една седмица в Париж от понеделник - 01.09. Дали ще може да влезем в Сакре кьор в понеделник следобед, т.е. дали ще е отворено?
Разбире се, че ще е отворено.
Ето повече информация конкретно за Сакре Кьор: http://www.sacre-coeur-montmartre.com/english/practical-informat … nd-service-times/

# 616
Сърдечно благодаря! Хубав ден!

# 617
  • Варна
Писах на музея на Салвадор Дали - сега получих отговор :
"Hi ! yes we're open 365 days in the year ! welcome !"
Явно за по-малките музеи не важи правилото -- почивен ден  - понеделник!
 Peace

# 618
  • Варна
Здравейте, мили дами! Ние също планираме една седмица в Париж от понеделник - 01.09. Дали ще може да влезем в Сакре кьор в понеделник следобед, т.е. дали ще е отворено?
Разбире се, че ще е отворено.
Ето повече информация конкретно за Сакре Кьор: http://www.sacre-coeur-montmartre.com/english/practical-informat … nd-service-times/

Bookshop-a i Религиозния магазин обаче са затворени в понеделник! Жалко.

# 619
Привет и от мен . Не съм влизала в темата от ...2011 , когато за първи път стъпих в този прелестен град и се влюбих за цял живот . Сега ми предстои , в началото на другата седмица , да го посетя отново , този път семейно .

В тази връзка искам да попитам , тъй като ще водим с нас сина ни , който е на 8 години , разполага с валиден задграничен паспорт , пътува заедно с двамата си родители , нужно ли е да подготвям за него някакви допълнителни документи ? Много ще съм благодарна ако някой знае , да сподели .

За момента нямам други въпроси , може би , все още не съм решила дали да купувам карта за транспорт Paris Visite или да ползваме карнети , но , вероятно , това ще го реша на място .

Оставам на разположение на питащите за всякакви въпроси , свързани с музеи и културни забележителности , както и за всякакви други , стига да съм в състояние да помогна .

Приятно планиране , момичета .  Heart Eyes

# 620
Аз знам, че други документи не са нужни след като пътуват и двамата родители.

# 621
nice, ако случайно сте с различни фамилии носете и копие от акта за раждане.

# 622
  • Варна
Привет,
само да кажа, че вчера получих билетите за Лувъра, които бях поръчала от  http://www.parisinfo.com/  - коректни са - писаха доставка 4 раб. дни с DHL и си спазиха срока. Вярно, имаше допълнителна такса за доставка до дома, но сега съм спокойна, че няма да се редя на опашка за билет поне.
Някой знае ли, дали като си купиш билети за метрото (10 бр, както съветват) например и важат за 1 ден или не?
 Peace

# 623
  • Paris
nice, ако случайно сте с различни фамилии носете и копие от акта за раждане.
Да, за всеки случай. Peace

# 624
...
Някой знае ли, дали като си купиш билети за метрото (10 бр, както съветват) например и важат за 1 ден или не?
 Peace

Важат докато свършат.  Laughing
Могат да се ползват от повече от един човек(не като в София).

# 625

Карнето представлява 10 броя отделни билети и можеш да ги ползваш в различни дни,когато ти е нужно,докато свършат.

п.п. С Мими писахме заедно. Party

# 626
  • Варна
Благодаря!
  bouquet

# 627
  • Хасково
 Здравейте, чета и се обърквам все повече а пътуването наближава. Не ми стана  ясно ако отидем във Версай в ден без шоу в градините и не искаме да влизаме в двореца ще си купуваме ли някакви билети. И от къде можем да взимаме туристически автобус .как мога да разбера цената и марширута предварително

# 628
Здравейте, искам да попитам дали ще ни трябват снимки(да си носим) за Paris Visite travel card. Четох разни стари коментари, но ако може някой да даде актуална информация. Благодаря ви

# 629
Благодаря , момичета ! Ще взема 1-2 копия , за всеки случай , нищо , че съм с тире . Wink

Да се включа и аз с отговор - доколкото знам за Paris Visite не е нужна снимка , само за Navigo . Ако нямате , в съседство до машинките за билети има автомати за снимане или поне на по-големите метростанции . Peace

Ако ползвате английски , тук има ценна информация за двата вида транспортни карти http://parisbytrain.com/paris-visite-pass-card/

Последна редакция: ср, 23 юли 2014, 14:14 от nice

Общи условия

Активация на акаунт