Париж 8

• 75 571
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, момичета!

Утре и аз пътувам за Париж.
Имам 2 бързи въпроса:
1.Трамваите /ще ползвам 3А за придвижване до апартамента в 15 район/ до колко часа се движат в петък? Кацам късно /около 23 ч. на Шарл де Гол/ и след това ще имам поне около час път с метрото до връзката с трамвая.
2.За понеделник, когато не работят повечето музеи, кой район бихте препоръчали за разходка?
Уточнявам, че съм за 3 дни в Париж и предпочитам архитектура и разходки навън пред музеи.

Благодаря предварително!

# 601
Здравейте, момичета!

За понеделник, когато не работят повечето музеи, кой район бихте препоръчали за разходка?
Уточнявам, че съм за 3 дни в Париж и предпочитам архитектура и разходки навън пред музеи.

Благодаря предварително!

Групирам ги долу -горе по близост според моята визия  Simple Smile, (но ако вървите повече може и още неща да се включат, според мен Париж спокойно може да се обхожда пеша):
1. Района около Операта Гарние (много е красиво вътре да се разгледа, не отнема мн. време), Мадлената 2. Рю Риволи (много лукс) до Плас Вандом, и посока  градините Тюйлери, Плас дьо ла Конкорд (от там може по Шанз-елизе да се продължи към Триумфалната арка); ; 3. Монмартър с художниците и кафенета, Сакре кьор; 3. разходка по протежението на Сена, от Нотр дам посока към Музея Орсе;

# 602
Бих предложила същия вариант като inca. Добавям само гробището Пер Лашез. На мен лично ми беше мечта да го посетя.
Явно ние сме имали огромен късмет, така като ви чета. Качихме се на кулата след 15-20 минутки чакане. Беше обаче след 20 часа.

# 603
  • Варна
Супер,
значи и да закъснеем, ще успеем да се качим.
А за тези корабчета има ли също опашки - видях, че няколко вида има ...?
Благодаря на всички за инфото, надявам се и аз да бъда полезна някой ден.
Ако се сетя нещо друго , ще питам.
  bouquet

# 604
Привет!
В понеделник се завърнахме от Париж!

Първо трябва да ви кажа, че времето беше много хладно. Не е като тук. През целия престой не сме се събличали по къс ръкав. На моменти имам чувството, че беше 10 градуса. нещо като късно есенно време.
Имайте предвид, че на Версай много силно духа, тъй като мястото е малко равнинно и няма завет от никъде. И предния път, когато ходихме /през март/, и сега през юли беше адски студ на Версай и едва сме поразгледали градините. Обличайте се!

Тези, които ще пътуват скоро, да имат предвид също, че очевидно туристическия сезон е в разгара си и по забележителностите се получават огромни опашки. Отново правя сравнение с март месец, когато съвсем спокойно разгледахме всичко, а този път направо беше неприятно - като някаква манифестация от хора, чак клаустрофобия да те хване. В Орсе сме се редили на опашка да видим определени картини. За да влезем в Нотр дам също. Да не ви разправям на Айфеловата кула какво стълпотворение беше. А бяхме там в 9 и нещо /отварят в 9/. Някъде около 3-4 часа ни отне да се качим и да слезем - това с чакането за купуване на билети и чакането по асансьорите за качване и слизане. Кошмар! В Лувъра също беше манифестация. В Сакр кьор тоя път успяхме само да прекрачим прага и да си излезем, защото беше пълна до краен предел.
Бяхме планували Астерикс, но заради лошото време се наложи да го пропуснем.

Този път летяхме от Буве. Служителката издърпа от ръцете на детето бутилката с вода, за да я изхвърли в коша. Знам, че е забранено по принцип да се носи вода, но специално заради детето винаги са ни пускали. Та да знаете, че на Буве мерките се спазват стриктно.

# 605
  • Варна
utro77,
колко време чакахте опашки пред Лувъра и Орсе?
В Нотр Дам има ли асансьор или може да се качиш само пеша?
 Peace

# 606
...
В Нотр Дам има ли асансьор или може да се качиш само пеша?
 Peace

Пеша, а стълбите са тесни и завити. По едно време стават много тесни и двупосочни - т.е. тези, които слизат се срещат с тези, които се качват...

# 607
Utro77, добре дошли!
Във Версай и при нас беше ветровито. В такова време пуснатите фонтани са цяло предизвикателство - облаци ситни капчици има навсякъде. От тях дори не се виждат фигурите - като плътна мъгла. При нас в края на май за Орсе почти нямаше опашка, а тези с Париж мюзиъм пас ги пускат с предимство. За Лувъра опашката беше също малка, но ние отидохме ранния следобяд в деня с удължено работно време.

# 608
Винаги ползваме Париж мюзиъм пас!Да, наистина се пускат с предимство. Има отделни входове за тази карта. Но Нотр Дам не влиза в тази карта, нито пък Сакр кьор. Въпросът е , че вътре по музеите беше като манифестация.  Crazy В Орсе чакахме половин час на опашка, за да влезем в залата с картините на Ван Гог.

За кулите на Норт Дам няма асансьор. Аз този път не се качих. Мъжът ми заедно с приятелите, с които бяхме три дена се редиха на опашка, докато успеят да се доредят и да влязат. Помня, че предния път, когато се качихме заедно, отидохме рано сутринта. Изобщо добре е, ако имате такава възможност, да отивате по забележителностите рано сутринта. Примерно в 8ч. Тогава е по-вероятно да избегнете тълпите туристи. Този път бяхме с децата и не успявахме да излезем толкова рано от квартирата.

Последна редакция: пт, 18 юли 2014, 10:11 от utro77

# 609
За Орсе препоръчвам варианта "ноктюрно" (в четвъртък вечер) - има много по-малко хора, за няколко часа всичко се вижда на спокойствие. За Лувъра - също след 18.00, мааалко по-малка е лудницата. Въобще народът е пощурял по музеи.

# 610
В тази връзка - на мен много повече ми харесва Орсе отколкото Лувъра.

С изключение на Мона Лиза всички останали известни картини на известни художници всъщност се съхраняват в Орсе - Ван гог, Моне, Мане, Дега, Реноар и мн. други.

Забравих да кажа за музеят на Роден. Много ми харесва това малко музейче. "Портите на Ада" са изключително произведение. Скулптурата "Целувката" също. Много е любопитно, че в същия музей са изложени и произведенията на Камий Клодел - любовница на Роден.

Музеят на Пикасо също мн ми допадна, въпреки че този път не го посетихме. Освен шантавите картини, той е рисувал и съвсем нормални, които са много майсторски.  Peace

# 611
В тази връзка - на мен много повече ми харесва Орсе отколкото Лувъра.

Музеят на Пикасо също мн ми допадна, въпреки че този път не го посетихме. Освен шантавите картини, той е рисувал и съвсем нормални, които са много майсторски.  Peace

И аз така, Орсе много повече ми допадна и като база от картини, и това, което има от арт нуво. Другото което ми хареса в Оресе е добрата климатизация, а в Лувъра, дори в пролетен следобед, имах чувството, че съм риба на сухо, под гигантски стъклен похлупак.

(А казаното за Пикасо важи в пълна сила и за Дали, има уникални неща в най-различни стилове.)

# 612
  • пак на Рив Гош
И аз повече харесвам Орсе  Grinning, в Лувъра съм ходила само заради определена колекция или изложба.

Между другото, тарапаната по музеите миналата седмица може да се обясни и с ужасното време, дъжда и 18 - 19тте градуса навън (а в момента термометърът на балкона ми показва 36,7°С  ooooh!)

bebka72, може вече и да ти е късно, но сега проверих, че трамваите по линия Т2, обслужваща 15ти район се движат докъм 1ч30 - 2ч през нощта (в зависимост от спирката)

# 613
  • Варна
В понеделник планувахме да се качим на Монмартър, там е музея на Дали и на Еротиката. Музеите в понеделник почиват, но на сайтовете на тези двата гледах, че работят всеки ден. Някой да е по-запознат?
  newsm78

# 614
Здравейте, мили дами! Ние също планираме една седмица в Париж от понеделник - 01.09. Дали ще може да влезем в Сакре кьор в понеделник следобед, т.е. дали ще е отворено?

Общи условия

Активация на акаунт