Париж 8

• 75 669
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Включва Версай (виж в раздел around Paris), но доколкото помня се доплаща ако посещаваш в ден, в който има светлинно / музикално шоу, което го пише някъде с малки буквички, не е в основния списък.

# 586
  bouquet  благодаря Simple Smile

# 587
Ние бяхме с такъв пас и си взехме допълнително онлайн билети за градините  Peace 

# 588
Здравейте!Предстои ми скоро да пътувам до Париж и искам да попитам нещо за безплатните входове до 25 години за музеите и дворците.Трябва ли да се редя на опашка за билет пред касите или направо влизам и показвам личната си карта на входа?Прочетох,че се чака пред касите по час-два и повече ако няма смисъл да не се редя.Благодаря!

# 589
  • Хасково
резервирах апартамент , сега си изготвям марширутите. От летището CDG трябва да стигнем до метро станция Menilmontant. Не ми е много ясно...от летището се качваме на RER B,после трябва да сменим с  не знам какво (дава ми буква К )Aulnay-sous-bois- gare du nord-, после M5 Gare du nord- Jaures-M2 нашата спирка. Някой може ли да ми обясни  как ще стане тази смяна на РЕР с метро на Gare du nord, цялото пътуване с един билет ли ще стане и има ли и друг вариант.

# 590
  • Варна
Привет на всички!
На 2 август към обед трябва да сме в Париж.
Ако следобед към 15.00 ч. отидем към Айфеловата кула, имаме ли шанс да се качим до вечерта на върха? И аз пробвах с билети от сайта, но всичко е изчерпано. Имаше доста писано за там (2-3 часа чакане минимум), но ако се отиде следобед ... ? Sad
Някой поръчвал ли е онлайн билети за Лувъра. Снощи поръчах от http://www.parisinfo.com/ доствка до дома (в България), да видим какво ще пристигне.?! newsm78
Някой знае ли колко трае обиколката по Сена с катерчетата (лодките)? Около час?
Ще съм Ви много благодарна за съдействие, особено ми е притеснено за Айфела ...
 Praynig

# 591
За Айфеловата - в краен случай може да се качите пеша до първо ниво  Mr. Green На този вход почти винаги е празно и веднага влизаш - да ме поправят местните дами ако греша  newsm78
Корабчетата са различно време според фирмата - 2та пъти като съм се возила бяха между 1 и 1,5 часа

# 592
  • Варна
Drozi, благодаря!
Аз разбрах, че опашката за билети е една - в смисъл чакането за билет така или иначе си отива 2-3 часа (и после след взимане на билета избираш пеша или с асансьор), а пък за началото на август ... не ми се мисли  Shocked

# 593
Drozi, благодаря!
Аз разбрах, че опашката за билети е една - в смисъл чакането за билет така или иначе си отива 2-3 часа (и после след взимане на билета избираш пеша или с асансьор), а пък за началото на август ... не ми се мисли  Shocked

Не е една опашката.
Една е за качването пеша до първо-второ ниво.
За качването с асансьор има отделни опашки(за всеки асансьор).

Със сигурност ще успеете да се качите, но колко ще чакате никой не можа да каже предварително.

# 594
  • Варна
Drozi, благодаря!

Не е една опашката.
Една е за качването пеша до първо-второ ниво.
За качването с асансьор има отделни опашки(за всеки асансьор).

Със сигурност ще успеете да се качите, но колко ще чакате никой не можа да каже предварително.

Някога става и за 40 мин.
Максимума е около 2 часа, много рядко повече.

# 595
  • Варна
Благодаря момичета!
Ще видим какво ще стане.
  bouquet

# 596
Може да се качите пеша и до второ ниво, (аз до там, че бързахме, но мисля, че може и до върха), въобще не се чака сутрин, минаваш бързо и нагоре не е много време, мисля, че се качвахме до всяко ниво не повече от десетина-петнайсет минути. Имаше и много хора с малки деца, а и сутрин е по-прохладно. Цената е 5 евро. Препоръчвам отвсякъде този варинант. На второ ниво като се качихме пуснаха хората с лифта, бяха натъпкани като сарделки вътре.

# 597
А кога е най-добре да се качиш?

# 598
Възможно най-рано сутринта (ние мисля, бяхме там малко преди 9), защото освен всичко друго, като тръгнеш от първите пеша, все още не са пуснали асансьорите, и на ниво 1 беше супер спокойно, но на ниво 2 вече като се изсипа народа, стана голяма блъсканица.

# 599
Привет на всички!
На 2 август към обед трябва да сме в Париж.
Ако следобед към 15.00 ч. отидем към Айфеловата кула, имаме ли шанс да се качим до вечерта на върха? И аз пробвах с билети от сайта, но всичко е изчерпано. Имаше доста писано за там (2-3 часа чакане минимум), но ако се отиде следобед ... ? Sad
Някой поръчвал ли е онлайн билети за Лувъра. Снощи поръчах от http://www.parisinfo.com/ доствка до дома (в България), да видим какво ще пристигне.?! newsm78
Някой знае ли колко трае обиколката по Сена с катерчетата (лодките)? Около час?
Ще съм Ви много благодарна за съдействие, особено ми е притеснено за Айфела ...
 Praynig
Бяхме на кулата в 19 ч  неделя, преди една седмица.. Не купих билети по интернет, защото на мен изобщо не ми се качваше. Wink Но останалата част от семейството реши на място, че именно там трябва да се покатери. Чакаха на опашка около половин час за билети до върха и после пак толкова, докато ги вземе асансьор. На върха бяха около 21ч, точно когато гледката е най-обхватна.
Така че действай и не се притеснявай от чакането.
Корабчето по Сена пътува около час или час и половина, зависи от фирмата, която избереш.
Горещо препоръчвам на уморени туристи, /както бяхме ние/, както и на семейства с деца Paris Open tour. Купихме комбиниран билет за автобус и лодка за два дни. няма такъв кеф да се разгледа града. Автобусът има 50 спирки на 4 линии обхожда целия Париж. Бяхме разгледали вече две други европейски столици и бихме се скапали тотално, ако нямахме тези билети.
А  паркът на Версай е чуден, като се возиш на голф количка и за четирима, както сме ние, е малко по-скъпо от влакчето, но емоцията да се разхождаш така из Версай е незабравима. Heart Eyes

Последна редакция: чт, 17 юли 2014, 15:25 от artemida70

Общи условия

Активация на акаунт