Париж 8

• 75 610
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • Германия
Elinia, понеже така и така оспамихме темата, кажи какъв инцидент стана в самолета?  Laughing

А относно самолетните компании винаги проверявайте цените и избирайте според вашите критерии.
На летището в Бове винаги са доста стриктни, но ... не само там. Даже в София напоследък са доста наблюдателни. Но действително на по-малките летища имат повече време и желание да спазват нормативите.

Нямам против стриктния контрол, имам против престараването, като например - да извадим кутиите с бонбони, щот били метални. Shocked ShockedДа ме разпитват кой парфюм е мъжки, кой женски и какви марки са Shocked,при положение, че са в допустимите количества. Освен това, защо трябва да си извадя лаптопа, като не го отвориха, за да се види дали вътре няма нещо. То и на монитора се вижда, че е компютър. Мразя да ме третират като второ качество, а отношението беше точно такова.
Един мъж направи припадък. Аз винаги съм си мислела, че стюардесите са минали някакъв поне елементарен курс по даване на първа помощ в разни ситуации. Да, ама не. ShockedОсвен една малка кислородна бутилка нямаше нищичко друго - ни апарат за кръвно, ни слушалка, ни чанта за спешни случаи.Бяхме двама доктори в самолета / освен припадналия, който също се оказа колега/. Добре че, винаги си нося лекарствата в ръчния багаж, та някак се справихме със ситуацията. Накарахме ги да викнат линейка на летището, действително ни чакаше, та го взеха пациента, за да му се направи обстоен преглед.

# 136
  • In the shadows of my mind
Момичета,
Бърз въпрос - препоръчайте малък (или среден  Laughing ) джобен пътеводител или подобно за Париж - да си чета и да си набележа някакви нещица и да си го нося с мен там?

# 137
Нешънъл джеографик "Пеша из Париж"- това е малкия на NG. Има три - из Париж, из Лондон и из Рим

# 138
Elinia, понеже така и така оспамихме темата, кажи какъв инцидент стана в самолета?  Laughing

А относно самолетните компании винаги проверявайте цените и избирайте според вашите критерии.
На летището в Бове винаги са доста стриктни, но ... не само там. Даже в София напоследък са доста наблюдателни. Но действително на по-малките летища имат повече време и желание да спазват нормативите.

Нямам против стриктния контрол, имам против престараването, като например - да извадим кутиите с бонбони, щот били метални. Shocked ShockedДа ме разпитват кой парфюм е мъжки, кой женски и какви марки са Shocked,при положение, че са в допустимите количества. Освен това, защо трябва да си извадя лаптопа, като не го отвориха, за да се види дали вътре няма нещо. То и на монитора се вижда, че е компютър. Мразя да ме третират като второ качество, а отношението беше точно такова.
Един мъж направи припадък. Аз винаги съм си мислела, че стюардесите са минали някакъв поне елементарен курс по даване на първа помощ в разни ситуации. Да, ама не. ShockedОсвен една малка кислородна бутилка нямаше нищичко друго - ни апарат за кръвно, ни слушалка, ни чанта за спешни случаи.Бяхме двама доктори в самолета / освен припадналия, който също се оказа колега/. Добре че, винаги си нося лекарствата в ръчния багаж, та някак се справихме със ситуацията. Накарахме ги да викнат линейка на летището, действително ни чакаше, та го взеха пациента, за да му се направи обстоен преглед.
Да допълня, че не бяха осигурили и калцуни. Ми не е хигиенично да ходиш бос /или по чорапи/.
С пет минути е разликата от другия полет до Тревизо. Гъчканицата беше невъобразима. Само два пункта работиха.
Но Париж си е Париж. Хайде, че се меткам в лондонската тема.

# 139
  • Германия
Обещах да напиша подробности за пътуването. Хиляди благодарности на всички, които са написали мнения в темите за Париж. Въпреки, че съм била много пъти, пак си извадих много полезни неща.
За хотела вече написах - взех го от тук:
http://www.housetrip.com/en/rentals/184831
Това е студиото, мъничко е, но си има всичко необходимо: диван, който се разтяга и става много удобен креват, ние нсе го сгъвахме. Има гардероб, втори - с полици и достатъчно място за дрехи. Кухненският бокс има микровълнова печка, плоча с 3 керамични котлона, тостер, кана за топла вода, пералня, която пере и суши. Има хавлиени  кърпи за банята - 2 големи и 2 малки. Кухнята е оборудвана с всичко - чинии, чаши за кафе, за вино, прибори, ножове, има тенджерка, тиган, абе - всичко необходимо.
Студиото е на 4 етаж, но има асансьор, има портиер, който е непрекъснато там. Ние пристигнахме късно, но тя ни чакаше и ни заведе в апартамента. Във всичките частни жилища има особеност - вратите на двора и на кооперацията са с електрически брави, които имат код. Преди пътуването хазяинът ми изпрати двата кода - за дворната врата и за тази на входа. жилището вече е с ключ. Не зная как е по другите сайтове за апартаменти, в този сайт при резервацията веднага дърпат парите от кредитната карта. Като, освен цената на нощ, тука беше по 82 евро, има и такса към сайта, мисля, че беше около 28 евро. Като от сайта превеждат парите на хадяина 24 часа, след нашето настаняване, като или се обадим, че всичко е наред. Или пък, ако не се обадим, смятат, че е наред, което е нормално, щото, ако има проблем, ще го направим веднага. Местополжение - на две крачки от градините на Тюйлери и входа на Лувъра.
Удобно и като място за придвижване от Порт Мейо - там минава №1 на метрото, слиза се на спирка Тюйлери и само се пресича Риволи, за да се стигне до сградата.
Аз исках да е на такова място, защото се движихме предимно пеша. На ден по 30 км, защото така човек вижда много повече неща. Метрото ползвахме при ходенето до Дефанс и на Битака.
На Марше о пюс, има интересни неща, който се интересува от антики или книги. Има и много парцали всевъзможни, за един ден е трудно да се обиколи всичко.
1. Айфеловата кула - купих билети до горе от сайта, посочен на първа страница. Добре е да се направи - наистина пести време, опашката за билети се беше извила още преди 9, а почваха от 9,30. Времето беше много хубаво, та направих нелоши снимки.
2. Ползвахме Батобус - слизаш и се качваш на 8 места. На мен, лично не ми хареса, много време се губи по акостиране-слизане-качване. Но пък, направих много хубави снимки на кулата от корабчето. По- добре е Батомуш - корабчетата са по- високи и се вижда повече, но с тях си е разходка само, без слизане-качване. Така мисля аз.
3. Автобусите Опен тур - имат 4 кръга - зелен, жълт, оранжев и син. Най- добре е с тях, при хубаво време. На 10 езика има обяснения, пак може да се слиза, разглежда и качва, като билетът може да е за 1 или два дни. На нас ни стигна един ден, за да извъртим всичките кръгове. Ама преди това бяхме обходили пеш почти всичко, сега го разгледахме отгоре. Според мен, това е най- добрият начин да се разгледа Париж самостоятелно, когато си за пръв път там.
От музеите бяхме в Лувъра - взехме си еднодневен билет, сутринта разгледахме крилото Денон, половината от Ришельо,после ходихме из града, вечерта/ в петък е с удължено работно време/ се върнахме около 18 и седяхме до затварянето. Достатъчно, не може да се разгледа всичко, защото "преяждаш" с картини, скулптори и ти омръзва. Любимата ми Нике от Самотраки беше на реставрация и много се разочаровах. newsm45
Бяхме в Сент Шапел - леле ква опашка имаше и там #Crazy, Нотр Дам, Сакре Кьор, лифтът струва 1,70 евро в едната посока, / половин ден отделихме на Монмартр, на уличките, кръчмичките и кафененцата.
На 9 бяхме в Мулен Руж - пак онлайн купих билети от този сайт:
http://www.cometoparis.com/
Колебаех се дали да е с вечеря, ама прочетох в един руски сайт лоши отзиви и купих само за шоу+1/2 бутилка шампанско. И добре че така го направих - не си струва. Четох, че залата побира 850 души, ама е голяма теснотия, направо клаустрофобично. Шоуто бива, ма чак за прехласване не е. Ама веднъж човек да отиде - може. Мъж ми не беше ходил, та за това. на мен лично, последната програма в Лидо, която гледах, ми хареса повече.
За концерта в Мадалената по- нагоре написах. Имаше концерти и в други църкви, обикновено си има плакат на входа, в някои са безплатни. Просто трябва да се огледа за афиш.
Времето беше направо лятно, от не знам си колко години не било така топло по това време в Париж, ама аз си го пожелах такова, че съм топлолюбиво Joy
Пазарувах по Риволи, по Рю Опера, мен ме интересуват предимно магазините на Дезигуал - в нашия район имаше няколко. В Галери Лафайет ходихме като на музей - нямаше никакви намаления #CrazyНо трябва да се види, красиво е като сграда и интериор.
Това е в общи линии, някой, ако иска да ме пита нещо - тук съм.

# 140
  • Milano
Аз не видях нищо странно (с изключение на мъжкия и женския парфюм).
Знае се, пише си, че лаптопите трябва да се вадят.
Мен също са ме карали да вадя метална кутия и даже празно шише (не в Париж).

Да не казвам, че в София веднъж трябваше почти да си разкъсам сака...за да им извадя една кутия с бисквити, която им се струвала съмнителна.

Явно е, че жената е афектирана, но прави големи ''обобщения'' за нискотарифните компании.

Аз напр. летях до Париж от най-близкото до града ни летище до най-близкото до града там (Орли) и то в съвсем нормален час (сутринта ок. 9-10 часа мисля), плюс компанията си прави автоматично отреждане на места, така, че не съм трябвала ''да се блъскам'' за място.

На останалите, които сравняват ''халето'' с терминал 2 в София - не е равностойно сравнението.
Сравнете го с Шарл де Гол, защото това им е основното летище.

Няма база за сравнение на последното с това в Каспичан прим. Mr. Green

И в Италия, в доста случаи отиваш пеша до самолета (като ти е под носа), напр. в Бергамо с Раян Еър или на Малпенса с Изиджет.

После, както е казала Мими всеки си преценява с коя компания ще лети.

# 141
  • София
Да допълня, че не бяха осигурили и калцуни.

Това може да се случи навсякъде. Имам гадничък спомен как ходя по чорапи на летището във Вашингтон, хем е голямо международно летище, хем там всички се събуват - ама калцуните ги нямаше.
Но това няма общо с авиокомапнията...

# 142
Да допълня, че не бяха осигурили и калцуни.

Това може да се случи навсякъде. Имам гадничък спомен как ходя по чорапи на летището във Вашингтон, хем е голямо международно летище, хем там всички се събуват - ама калцуните ги нямаше.
Но това няма общо с авиокомапнията...
Аз  си бях с чорапи, но една мацка пред мене беше боса. В началото на март....брррррр!
Професионално изкривяване!  Embarassed По цял ден ми се оплакват от гъбички по краката!

# 143
  • София
Купихме билети! Ще сме в Париж от 02.09 до 10.02. Ще летим с Austrian airlines с прекачване във Виена, общо 403E. Имаме и три запазени нощувки в хотел на Радисон по програма, т.е. без да плащаме/330Е на нощувка на стая е стандартната цена за този период/ и хотела е на около километър от Айфеловата кула. Остава да изберем и резервираме останалите 5 нощувки. Трябваше да са 7 общо, но съпруга направи грешка и купи билети за един ден в повече, т.е. ще имаме време за по-лежерно разглеждане на града.
Ще правим 7 дневна програма и ще четем отново всичко във форума, добре че има достатъчно време.
Съпруга иска да идем и до музея на авиацията в Бурже.
Колко ли време е необходимо за Версай: двореца и градините, като съпруга иска да посетим и светлинното шоу с фонтаните/ май събота и неделя/, т.е. не сме наясно как да планиране този ден.
На 07.09. ще сменяме хотел и този ден ни е най-труден за планиране.
Тази екскурзия я планираме от 2010 и най-после и дойде ред Simple Smile

# 144
  • Варна
Може би, с лоу кост си струва да се купят билетите много рано, когато цената е доста по- ниска от нормалните, но за стотина лева разлика не си струва. Часовете на излитане и кацане все са едни никакви, местата на излитане и кацане - и те.

В това е смисъла - летели сме за Италия по за 9 евро/човек Simple Smile
Бедна ви е фантазията какво се е случвало в Лондон или Маями -цял Джъмбо по бели гащи почти.Да не говорим , че навсякъде лаптопите и металните кутии се вадят и отварят.

# 145
Купихме билети! Ще сме в Париж от 02.09 до 10.02.

Колко ли време е необходимо за Версай: двореца и градините, като съпруга иска да посетим и светлинното шоу с фонтаните/ май събота и неделя/, т.е. не сме наясно как да планиране този ден.
На 07.09. ще сменяме хотел и този ден ни е най-труден за планиране.

Щом като имате намерение да го давате по-лежерно отделете си един цял ден за Версай-двореца, градините, Трианоните и самото градче. До Трианоните върви едно влакче, от което можете да слизате и да се качвате, а така можете слизайки в парка да си направите и пикник(много хора го правят), да се повозите на лодка или просто да се разходите. За фонтаните не мога да кажа нищо, бяхме там в неработно за тях време.

За да не ви е разпокъсан денят с местенето на хотела изберете втория в същия район, навсякъде ще ви приемат багажа за съхранение преди часа за настаняване.

Париж ви очаква!:-)
Поздрави!

# 146
Здравейте на всички и аз планувам пътуване до Париж през втората половина на август. За Айфеловата кула ви дава,че мога да си купя билети, но не мога да се ориентирам за сайтове от които да се закупят билети за Лувъра и Версай!? Ако може малко помощ с линк към сайтове Rolling Eyes

# 147

Маги,понеже препрочитам всички теми назад и сега съм стигнала до тема 5 ,ще ти копирам мнението на една дама,която е била на нощното шоу във Версай,по-натам може и други да срещна,но до пета тема само тази дама е писала за него:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=661111.msg22357642#msg22357642

Голямо четене падна и още има,а въпроса как да стигнем до Дисни,до Версай и от и до Бове сигурно е зададен стотици пъти,така че моите адмирации,че при толкова повтарящи се до втръсване въпроси Роца,Ивенце,Мими и Петерки продължават да отговарят и обясняват на всеки.   bouquet

Доби,за Версай можеш от страницата им :
http://billetterie.chateauversailles.fr/index-css5-chateauversai … les-lgen-pg1.html

За Лувъра не може през техния сайт,трябва през такива,които продават за много забележителности,но после трябва да отидеш на място да  вземеш билетите в някой близък офис на съответната фирма.Затова аз предпочетох да вземе ПАС за два дни,поне опашката за билети да спестя. Peace

Последна редакция: пн, 17 мар 2014, 11:44 от Анонимен

# 148
Много благодаря за бързия отговор!

# 149
  • пак на Рив Гош

Маги, светлинното шоу с фонтаните, Les Grandes Eaux Nocturnes, е вечер, в 21ч всяка събота от 21 юни до 13 септември, тоест вие може би ще хванете това на 6ти септеври. Но ще трябва да резервираш много отрано, понеже билетите свършват страшно бързо.

Другото шоу с фонтаните е Les Grandes Eaux Musicales, което е всяка събота и неделя от 5 април до 26 октомври и някои определени дни през седмицата. Но то е през деня и няма светлини, само музика.

Има и Les Jardin Musicaux, което е през седмицата, във вторник от 1 април до 13 май и от 1 юли до 28 октомври.

Общи условия

Активация на акаунт