Париж 8

• 75 614
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Колко ли време е необходимо за Версай: двореца и градините, като съпруга иска да посетим и светлинното шоу с фонтаните/ май събота и неделя/, т.е. не сме наясно как да планиране този ден.

Маги, светлинното шоу с фонтаните, Les Grandes Eaux Nocturnes, е вечер, в 21ч всяка събота от 21 юни до 13 септември, тоест вие може би ще хванете това на 6ти септеври. Но ще трябва да резервираш много отрано, понеже билетите свършват страшно бързо.

Другото шоу с фонтаните е Les Grandes Eaux Musicales, което е всяка събота и неделя от 5 април до 26 октомври и някои определени дни през седмицата. Но то е през деня и няма светлини, само музика.

Има и Les Jardin Musicaux, което е през седмицата, във вторник от 1 април до 13 май и от 1 юли до 28 октомври.
За това шоу си мислим: The Fountains Night Show, третия вид. Събота 6 септември ще е датата. За 7-ми ще предвидим Айфеловата кула по възможност преди и след заздрачаване, за тая дата залеза е в 20:20.
Остават 5-те нощувки и програмата, която не е готова. Всичко изчетено ще го наредим за 7 пълни дни и деня на пристигане верочтно след 18:00/ кацаме малко след 15:00. Засега сме стопирали всичко. Планиращия/съпруга/ е в Унгария и ще се върне след месец, като междувренно ще наблюдаваме за промоции на хотелските вериги. За 5 дни дали не е по-добре апартамент или срока е малък?

# 151
  • в семейството
magi_todorova , мисля, че с апартамент ще е по-добре. На сайтовете за отдаване на апартаменти пише минимален престой за всеки апартамент (студио).

# 152
Някой може ли да ме насочи за евтини самолетно билети до Париж от 01.06.2014 до 06.06.2014 год.?

# 153
Момичета, помагайте за последно с апартаментите, харесали сме два, на път сме да резервираме, но не можем да стигнем до консенсус. Единият е в 5-ти район http://www.homeaway.com/vacation-rental/p452791vbi#map, а другият в 3-ти, http://www.homeaway.com/vacation-rental/p1149137a#map. Какво бихте ме посъветвали, мисля утре да буквам, че голямо търсене падна.
Мерси предварително

# 154
  • в семейството
kristinita , аз бих запазила този в 3-ти район. Спалните са самостоятелни и е по-  в центъра (така да се каже). Този, който е в 5-ти район малко по-отдалечен ми се струва, квадратурата му е приблизително два пъти по-малка от другия и гледам се катериш по стълбички за спалнята Simple Smile  Виждам, че има разлика и в цената  newsm78
Виж бележките на Роца на 1-ва стр. за районите.

# 155
kristinita , аз бих запазила този в 3-ти район. Спалните са самостоятелни и е по-  в центъра (така да се каже). Този, който е в 5-ти район малко по-отдалечен ми се струва, квадратурата му е приблизително два пъти по-малка от другия и гледам се катериш по стълбички за спалнята Simple Smile  Виждам, че има разлика и в цената  newsm78
Виж бележките на Роца на 1-ва стр. за районите.

Fotka, мерси. Ние понеже сме голяма група са общо два апартаментите, които ни трябват, едните са в 3-ти, едните в 5-ти район. Та мисълта ми беше само за районите, аз съм дала за пример в едниния район големия, а в другия малкия, просто като местоположение за съвет. Иначе ето го този в 5-ти, на който сме се спряли плюс студиото http://paris.citycosy.com/uk/appartement/apt-port-royal-garden. Малко объркано стана Confused. Пак ще прочета за районите, макар че групата клони към тези 5-ти...

# 156
Момичета, помагайте за последно с апартаментите, харесали сме два, на път сме да резервираме, но не можем да стигнем до консенсус. Единият е в 5-ти район http://www.homeaway.com/vacation-rental/p452791vbi#map, а другият в 3-ти, http://www.homeaway.com/vacation-rental/p1149137a#map. Какво бихте ме посъветвали, мисля утре да буквам, че голямо търсене падна.
Мерси предварително

И двата района са хубави за отсядане. Наистина Маре е по-централен, но пък 5-ти район е по-живописен, бих казала. Няма да сбъркате нито с единия, нито с другия. Преценете си според изискванията ви към хотелите по-скоро.

# 157
Здравейте момичета,
искам да попитам как стои въпроса с нета, има ли wi-fi на обществени места?

# 158
Здравейте момичета,
Да! И в галери Лафайет, и в малко квартално кафене.

# 159
Здравейте!
Ще пътуваме през май-двама възрастни и дете на 6г.
Чудя се дали да изберем летище Буве-разликата в цената е поне 150 евро,заслужава ли си тази гимнастика-колко време е трнасефра до Париж,удобно ли е,или да вземем по -скъпи билети, но да си кацнем на Шарл де гол?

От кои сайтове си резервирате самолетни билети?

Благодаря!

# 160
Аз взимам от там, където ме устройва цената. Като гледам с колко багаж ще пътувам и т.н.
Пътя от бове до Париж е около час до час и половина, ако попадне в задръстване. Цената на трансфера е 16 евро на посока и се плаща и за децата.
Калкулирайте си разходите с различните авиокомпании и си преценете.

# 161
Здравейте!
Чудя се дали да изберем летище Буве-разликата в цената е поне 150 евро,заслужава ли си тази гимнастика-колко време е трнасефра до Париж,удобно ли е,или да вземем по -скъпи билети, но да си кацнем на Шарл де гол?

Благодаря!

Пътят от Шарл де Гол също не е кратък /като време/.  Трансферни автобуси им много. Нашият стигаше директно до Гар дьо Лион. Самолетите на Уиз пристигат вечерта, когато няма трафик и трансферът е песен. Но за връщането......просто ад. Доста по-рано трябва да тръгнете, за да не треперите като гледате, че разстоянието от светофар до светофар се взема за 20 минути.

Последна редакция: чт, 20 мар 2014, 12:04 от ASSAMARIS

# 162
  • пак на Рив Гош
Здравейте момичета,
На първа страница има линкове с местата, където има обществен wi-fi  Peace

# 163
  • Германия
Здравейте!

Благодаря!
Трансферът от и до  Бове е организиран чудесно. Това не е проблем - като кацнахме, автобусът чакаше и стигнахме много бързо - точно 1,15 мин. От Париж също се придвижихме за толкова - нямаше задръствания. Билети се купуват за автобусите и онлайн - на първа страница на темата има линк. Автобусите спират на Порт Мейо - това е нещо като паркинг до Двореца на конгресите и е на една спирка до Триумфалната арка. Там има спирка на метрото - №1 .
Билети за полета се купуват от сайта на съответната авиокомпания - влизаш директно в сайта на Wizz air, Bulgaria air, Air France. Може да се купят и през тур-оператор, може от други сайтове - е-скай, например, но има комисионна. За това е най-хубаво директно от авиокомпанията.

# 164
Много благодаря Elinia,за изчерпателния отговро!  bouquetСъщо и на другите които ми отговориха на въпроса!  bouquet
Сега остава да убедя мъжа ми за Бове Crazy,като се е заинатил че не иска да кацаме там,а най добре на Шарл де гол ...

Общи условия

Активация на акаунт