Каква риба готвите?

• 71 312
  • 303
  •   1
Отговори
# 75
Най-често скумрия, хек и пъстърва, а иначе и лаврак, ципура, сьомга, чернокоп, шаран, паламуд и цаца  Laughing

# 76
Днес в "Бон апети" имаше страхотна рецепта за Плакия с паламуд. Хареса ми и ако намеря рецептата с удоволствие ще я направя. Става и с други видове риба.

# 77
рибката която най-често говтвя е пангасиус на фурна или тефлонов тиган и скумрия с домати

# 78
От скоро купувам Саворин - много е вкусна, особено приготвена на барбекю. От време на време купувам и сьомга. Пъстърва - само ако си уловим.  Flutter

# 79
Днес в "Бон апети" имаше страхотна рецепта за Плакия с паламуд. Хареса ми и ако намеря рецептата с удоволствие ще я направя. Става и с други видове риба.

Какво трудно има да намериш рецептата?

http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=4053

# 80
  • Mediterraneo
Обичам риба, но мъжът ми може да живее и без нея. Затова готвя доста рядко, най- много 2 пъти в месеца. Предимно скумрия и хек купувам.

# 81

Толкова ли е страшно да се яде риба? Laughing Да не повярва човек че точно във Варна може да има хора с рибена фобия. Laughing

Интересното е, че много варненци не само не консумират риба, но и не я понасят, да! Simple Smile Аз пък си мислех, че който живее покрай морето, задължително трябва да може да плува, ама и това не е така - детски ми разсъждения!  Laughing

Вкъщи се консумира основно риба, морска и най-често прясна.Мъжът ми е рибар и от дете има това си хоби.В мое лице пък, е срещнал "жената-рибояд", както ме нарича, шегувайки се.Та, при всички случаи 6 дни в седмицата се храним с "морски дарове".
Засега с трицона (цаца), сафрид, ципура.Първите са пържени, ципурата на скара.Имаме запаси от зарган (задушена или на скара, защото е есенна и доста тежичка), илария (тези дни мъжът ми си маринова, а аз правих плакия) и кая (попчета, както я наричат още) - нея я пържа.
Единственото, което не ми понася, е да чистя прясна риба - на няколко пъти се разплаквах, докато й режа главата, ама...нали обичам да я хапвам...
През зимата често си вземаме и пъстърва, понякога скумрия.Пъстървата...правя я на фурна, защото нямам фритюрник за пърженето й, а и избягвам доколкото е възможно пърженото.Скумрията на скара.
Ве още мъжът ми е майсторът на рибената чорба, не само у нас, ами въобще - там е редът на калкана, който също рядко успяваме да купим (мнозина знаят как стоят нещата с улова му).

# 82
  • Разград
Ние сме на Саворин.Днес ще ходя да купувам и ако има ще сме на риба довечера.

# 83
  • Варна
Риба у дома се яде веднъж седмично. Купувам каквото харесам на момента в магазина Simple Smile - скумрия, сафрид, хек, риба тон, цаца и др., чиито имена не помня  Blush. Избирам риба, която няма много кости - попчета приготвям много рядко и винаги ме е яд като почна да ги ям ooooh!.
Приготвям я пържена или в тава с чесън, сол и много малко олио.

# 84
Избирам риба, която няма много кости - попчета приготвям много рядко и винаги ме е яд като почна да ги ям ooooh!.

Костите ли те плашат при попчетата? Simple Smile
Хващаш една рибка и я разделяш на две филета - отгоре, през гърба.След това  внимателно отделяш гръбнака и в същност с него отстраняваш по-голямата и страшна част от костите.  Simple Smile Останалите са по...долната "линия" на рибата - долната перка и др. - нея я отделяш цялата, защото там е останалата час от ужаса. Wink
Искам да ти кажа, че по този начин, горе-долу, се обезкостяват повечето от рибите, които купуваш.А каичката ми е една от най-любимите и вкусни рибки - свикнеш ли да си я привеждаш в безопасен за ядене вид, ще я заобичаш със сигурност! Simple Smile

# 85
снощи Ципура, правим сьомга, пангасиус, лаврак, скумрия на скара (но от малките рибки), шаран (колкото и да не го обичам), пъстърва, сомчета, има едни готози замразени и овкусени филета на Роял фиш, останалата каквато хване рибаря. Правя я на скара, във фолио на фурна или пържена/панирана в зависимост от рибата, не харесвам плакии, чорби и манджи с риба.

# 86
Много интересна тема. Благодаря.

# 87
Да използвам темата и питам - някой да е виждал да продават фили от ПУТАСУ, невероятна риба, за паниране. Преди години в Бс се намираше, но сега май и е забранен уловът в EС.

# 88
Оххх с тая рибна тема ... направо ми потекоха лигите ..Ей сега за обяд ще си изпържа едно калканче , че не се издържа вече .

# 89
  • Countryside
Оххх с тая рибна тема ... направо ми потекоха лигите ..Ей сега за обяд ще си изпържа едно калканче , че не се издържа вече .
Ах, вие във Варна си нямате проблеми с пресен калкан. В София рядко се намира, предимно на рибния щанд на халите, а и цената му е  Mr. Green Обаче ми е любимата риба на мен, хем не съм много по рибите.

Общи условия

Активация на акаунт