Каква риба готвите?

• 71 319
  • 303
  •   1
Отговори
# 90
Някой да знае, що за сьомга е тази, която се продава на Рибния пазар във Варна? Изчистена я продават за 10лв килото  Thinking  Евтино ми се вижда, та се чудя - дребна ли е? Сьомга ли е или не съвсем...?

# 91
  • Countryside
Някой да знае, що за сьомга е тази, която се продава на Рибния пазар във Варна? Изчистена я продават за 10лв килото  Thinking  Евтино ми се вижда, та се чудя - дребна ли е? Сьомга ли е или не съвсем...?
Филе или стек от сьомга? Ако е цяла риба има една сьомгова пъстърва май беше, пак е розово месото и на вкус го докарва, а и не е толкова тлъста риба като самата сьомга.

# 92
ами цяла риба е, доста по-голяма от пъстърва, но има малко като нейната шарка - на петънца. Розово е месото. Май, май, нещо такова ще е. Те за сьомга я продават, но е по-дребно от сьомга, те сьомгите са огромни...

# 93
  • Варна
Освен на рибната борса на Колхозния пазар, друг вариант за прясна рибка във Варна е да отидете към 10ч. на кея (аз съм го правила на Траката) и да си изберете направо от рибарите. smile3503

В нашето семейство обожаваме рибка всякаква и морски дарове. Делегирала съм приготвянето обаче на повечето риби на мъжа ми, а пък чистенето - изцяло. Хапваме сьомга, скумрия, лаврак и ципура, маслена риба, риба тон, много обичаме и кая и сафрид. Не че се хваля, ама добра ми се получава и рибената чорба, много обичаме и паейа с морски дарове, както и треска приготвена по следните рецепти:

Треска с картофи
3 глави лук
1 яйце на  човек
магданоз
треска - по едно филе на човек
по 1 картоф на човек
зехтин

Лукът, нарязан на дребно се запържва в зехтина. Треската се обезкостява, маха се кожата и се накъсва на дребни парчета, който се добавят към лука. Междувременно картофите на нарязват на дребни, тънки пръчици (дълги около 3 см), изпържват се, но не прекалено и се добавят към треската. Накрая се разбиват яйцата и се смесват при постоянно бъркане докато са готови.

Треска със сметана
600 гр. треска
1 л. мляко
1 глава лук
250 мл сметана
6 жълтъка
6 средни картофа
зехтин

Треската се готви в млякото, като се оставя да ври десетина минути. Картофите се нарязват на кубчета и се запържват до златисто. В отделен съд се запържва лука пак до златисто. Когато треската е готова, махат й се костите и кожата и се накъсва на дребно (то се получава нещо като конци). Прибавя се към лука, заедно с картофите и млякото (но да не става много течно). Разбиват се 3 жълтъка и също се прибавят към сместа. Накрая се добавя сметаната и се разбърква. Изсипва се в тава и се пече докато се позачерви. Изважда се и се залива с останалите 3 разбити жълтъка. Връща се за още малко във фурната и е готово.

# 94
  • Countryside
ами цяла риба е, доста по-голяма от пъстърва, но има малко като нейната шарка - на петънца. Розово е месото. Май, май, нещо такова ще е. Те за сьомга я продават, но е по-дребно от сьомга, те сьомгите са огромни...
Дам, сьомгова пъстърва е, аз съм взимала, хубава е. На вкус е като по-лека сьомга, не е толкова тлъста, пробвай мисля, че ще ти хареса  Flutter

# 95
Оххх с тая рибна тема ... направо ми потекоха лигите ..Ей сега за обяд ще си изпържа едно калканче , че не се издържа вече .
Ееееее,ама не те е срам!  Laughing Как можа да кажеш таквоз нещо....Идвам ти на гости.Ама-ха!  Joy Joy  bouquet  bouquet  bouquet

Колко му е килото на калкана във Варна?

# 96
Дам, сьомгова пъстърва е, аз съм взимала, хубава е. На вкус е като по-лека сьомга, не е толкова тлъста, пробвай мисля, че ще ти хареса  Flutter

мерси много за разясненията, ще я пробваме

# 97
Оххх с тая рибна тема ... направо ми потекоха лигите ..Ей сега за обяд ще си изпържа едно калканче , че не се издържа вече .
Ееееее,ама не те е срам!  Laughing Как можа да кажеш таквоз нещо....Идвам ти на гости.Ама-ха!  Joy Joy  bouquet  bouquet  bouquet

Колко му е килото на калкана във Варна?
Aaaa незнам колко му е килото .. домашен калкан е този който беше в тигана (вече в стомаха).... hahaha Joy
Не купувам риба или почти никога не купувам , рядко с две думи .

# 98
8-10лв е килото на Калкана във Варна. Много калкан има последните години. Колко е в София?

# 99

В Бс я има също, прилича на сьомга, но не е като голямата

# 100
  • Countryside
8-10лв е килото на Калкана във Варна. Много калкан има последните години. Колко е в София?
Последно купих за 22лв килото  Rolling Eyes

# 101
ooooh! ooooh! ooooh!
Ми то почти колкото сьомгата бе....Айде на калканен туризъм във Варна....

# 102

уау, уау, уау!!  Shocked
тука се излъгват да пускат и по 5лв килото, но са дребни и то като махнеш глава, перки и прочие и не остава, та не си струва.

# 103
  • Countryside
Ами всъщност повече - сьомгата върви 16-18лв  Laughing Аз си ходя на калканен туризъм във Варна, ям домашно ловен и приготвен  Sunglasses

# 104
  • София, Младост 2
Най-често скумрия (на грил-тиган, във фолио или плакия), пъстърва (фолио с лимонче, гъби и масълце в коремната част), сьомга (грил-тиган). Рибни филета ядем рядко, правя ги с доматен сос и картофи във фурната, сега съм замислила едни филета от пангасиус да ги правя на фиш фингърс, ама не пържени, а печени.
Шаран ядем на Никулден (с орехи и доматен сос), понякога купувам и най-обикновени червеноперки и ги пържа, голямо хапване пада въпреки костите.
Кажете откъде (освен от Метро) може да се купят барбуни в София - невероятни рибки са, ама само в Гърция съм ги яла. Харесвам и другите гръцки риби - лавракът е с много нежно месо (обаче е ужасен за чистене) и ципурата също е много вкусна.
В Младост на пътеките също има от пъстървовата сьомга, май 10 лв килограма беше. И класически шайби сьомга има на много прилична цена - 16 лв срещу 26 в Хит Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт