Термин на раждане

• 1 540
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте, аз съм бременна в 36-та седмица.
Исках да попитам какво означава термин на раждане. Точно в деветия месец ли влизаш или...?

Моля за съвет!

Цитат
Zraweite, az sam bremena na 36,ta  sedmica Iskah da popitam kakwo oznachawa termin na rajdane tochno dewetiq mesec li wlizash ili ... ?? Molq wi za sawet

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 11:40 от Mamma

# 1
Това е датата, на която се очаква да родиш според изчисленията.

# 2
Моля, спазвайте правилата и пишете на кирилица!

Извинявам се, но ми е трудно да приема, че въпросът е сериозен.

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=643

термин = приблизителна/предполагаема дата на раждане

# 3
  • София !
Сериозно ли задаваш такъв въпрос  Shocked ??  ooooh!

# 4
Сериозно ли задаваш такъв въпрос  Shocked ??  ooooh!
Явно ...

# 5
Сега отиваш при лекаря си и много сериозно го питаш след коя дата вече да ходиш всеки ден за запис на тонове и след коя дата, ако не се е родило още детето, да влизаш директно в болницата, защото преносваш, а това е опасно.

Терминът е краят на 40-та седмица.

Ако искаш, има онлайн калкулатори, написваш датата на първия ден от последната менструация (денят, в който започва кървенето за последен път преди бременността). Те ще изчислят кога е датата. Но това не значи, че бебето ще се роди тогава. Аз си нацелих термина по случайност и тогава родих. Но не е гаранция, всичко между 38 и 40 и малко седмици се зачита:) така да се каже.

# 6
Smisal takif po tochno v koq sedmica stawash 9 meseca tochno v termina li ili po rano ??

# 7
Най-добре иди и попитай наблюдаващият те лекар

# 8
Smisal takif po tochno v koq sedmica stawash 9 meseca tochno v termina li ili po rano ??
Както обяснихме по-нагоре - това е датата на раждане, влизаш в деветия месец по-рано.

# 9
  • Beyond the stars
 Shocked Shocked

Аз просто не мога да повярвам,че този въпрос се задава в 36-та седмица ..  Crazy
Но и моят съвет е -обърни въпросът към лекуващият лекар  Peace

# 10
Moq lekar mi kaza che v termina si nawirshwam 9 meseca nachi po nqkakuf nachin toi e zgreshil mersi na wsichki za sawetite..

От 36-та седмица влизаш в 9-ти месец и остават още 4 седмици до раждане /принципно, не задължително Simple Smile / , като последния ден от оставащите 4 седмици ти е терминът - т.е. предварително изчислената ти дата за раждане е термин /конкретна дата/.
Би трябвало още на първата консултация с наблюдаващия те АГ, да ти е казал коя дата ти е термина, а и ти би трябвало да си я знаеш, щом си наясно в коя седмица си.

П.П. Т.е. "термин" и "седмица" са две различни понятия.

# 11
 ooooh! ooooh! ooooh!
Терминът е предполагаемата дата около която трябва да родиш. Това е края на 9-ия месец, влизаш в 9-ия месец по-рано, а не на термина.

Общи условия

Активация на акаунт