На море в Гърция 2014 - II

• 72 899
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Крит май не е много интересен , но има зеленина , която е лукс на други южни острови . Северна Гърция е по-зелена и май не толкова жегава. От островите пак казвам, за мен единственото, което си струва е Санторини.

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 17:04 от adelinda

# 136

Цените се променят в зависимост от сезона и фериботите зимата ги спират за Крит , или поне разреждат. От Атина май няколко часа беше с ферибот до Крит .
И аз така си мислех но на сайта има само една цена. Докато за другите курсове са разделени на сезони. Пише че тръгва в 21 часа и пристига в 6 сутринта (това може да варира).

# 137
Някой да е ходил към Крит с автомобил? Не съм бил никога в Гърция, но от доста време ме блазни този остров. Интересува ме колко време се пътува и груби разходи за пътя, фериботи и др

Ето нашето пътуване с мъжа ми до о. Крит с кола: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=119459
Със самолет е по-лесно, но с кола е много по-вълнуващо.  Grinning Можеш винаги да спреш, където ти хареса по пътя и да обиколиш острова.

# 138
.......тъпото ми чувство за хумор. Тук съм нямала до сега такива проблеми... Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Що пък тъпо? Аз бих казала освежаващо.

От островите пак казва, за мен единственото което си струва е Санторини.

Иха, рече и отсече. Не го казвай...или малко си видяла от другите или си супер пристрастна.

# 139
  Аделинда, не ща да влизам в полемики, но никак не си права. Да кажеш за Крит, че не е интересен, че останалите острови освен Санторини не си заслужават ходенето е меко казано некомпетентно. Но, имайки предвид, че не помниш имената на посетени от теб острови, обяснимо е.

# 140
Ама, тя дори имената на островите не помни, къде говорите вие тук за компетентност Simple Smile

Сградите и уличките са същите навсякъде . Поне аз разлика не виждам. Била съм на Иос, Миконос, и доста други чиито имена не помня. Всичките Кикладес + поне още 5 други .

Цените се променят в зависимост от сезона и фериботите зимата ги спират за Крит , или поне разреждат. От Атина май няколко часа беше с ферибот до Крит.

Красотата, както е ставало дума и друг път, е в окото на очевидеца, или някои минават с чисто затворени очи покрай местата...

П.П. Като една друга потребителка, дето не я бива в броенето до 5 и пише само колкото да се отбележи, че е казала нещо  Joy

# 141
Ама, тя дори имената на островите не помни, къде говорите вие тук за компетентност Simple Smile

Сградите и уличките са същите навсякъде . Поне аз разлика не виждам. Била съм на Иос, Миконос, и доста други чиито имена не помня. Всичките Кикладес + поне още 5 други .

Цените се променят в зависимост от сезона и фериботите зимата ги спират за Крит , или поне разреждат. От Атина май няколко часа беше с ферибот до Крит.

красотата, както е ставало дума и друг път, е в окото на очевидеца, или някои минават с чисто затворени очи покрай местата...

Да разцъкат чекбоксчетата в анкетата за обиколката  Mr. Green:

Хотел - чек
Плаж - чек
Църква - чек
и пак хотел- чек
и пак хотел - чек
и пак хотел - чек
и пак хотел - чек

# 142
Хубаво , не съм компетентна . Изказвам си мнение , нали форума е за това. Не ги помня, защото са много и гръцките имена са трудни , не защото съм малоумна, но щом така ти харесва да мислиш . Мен това ме е впечатлило .На Крит не съм била , това съм чувала.

# 143

Пътуването с автомобил отпада в този случай, ще гледам варианти със самолет. Струва ли си, да се ходи до най-далечният им остров? Избирам го, понеже е най-голям и предполагам, че ще има най-много неща за гледане. Като цяло, не ходят много хора към Крит
Преди няколко дни и аз го разглеждах заради ниските цени на самолетните билети. Има супер места. Ето един плаж който не е за изпускане http://www.panoramio.com/photo/2957848. И има едно езеро което някой беша писал за него.

# 144
Пътувала съм 3 месеца , всяка вечер съм била на различен остров, па нека съм некомпетентна Wink То ако се избира цяла година и се седи седмица на едно място , ясно че се знае името. Имената и да не помня, мога да кажа на всеки какво има  Mr. Green

# 145
Крит е цяла една държава. Толкова е голям.
Дори като генетика, нрави и история е много различен от останалата Гърция.
На изток е различно от на запад, на север - различно от на юг. Може да прекараш цяло лято в пътуване из острова и пак да не си обиколил всяко кътче.
Въпреки че аз лично някои части не бих ги обикаляла точно лятото - има региони, където туризмът е прекалено развит за моя вкус.

Но "на Крит не съм била, чувала съм, че май не е много интересен" ми хареса  hahaha

Аделинда,
"3 месеца - всяка вечер на различен остров", означава 90 острова. На мен лично ще ми е интересно да споделиш впечатления от някои от тези 90, чиито имена не помниш, но за сметка на това са те впечатлили (за разлика от Цикладите и Крит, които не са).

# 146
  Аделинда, ако си обикаляла островите 3 месеца, аз с радост бих чула твоите впечатления по-подробно. На Иос, Миконос не сме отделяли нужното внимание.

Абе, Параход, кво става! Непрекъснато пишем едни и същи неща в едно и също време!

# 147
Цитат
Със самолет е по-лесно, но с кола е много по-вълнуващо.  Very Happy Можеш винаги да спреш, където ти хареса по пътя и да обиколиш острова.
Самата истина, но аз бих добавила, че с 2 деца е още по-вълнуващо  Mr. Green
Ilieva_08, страхотен пътепис! Само цената на фериботните билети до Крит ни спира, иначе и моят мъж си обича с кола навсякъде  Laughing

# 148
Най -атрактивни и популярни са т.н. кикладес Цикладските острови или Циклади (гр. Κυκλάδες, Кикладес) са островна група в централния регион на Егейско море, част от територията на Гърция. По-големите острови са известни световни курорти - Санторини (Тира), Миконос, Аморгос, Андрос, Иос, Милос, Наксос, Парос, Сифнос, Сирос, Тинос. Цикладите също са един от номите на Гърция. Те са група острови над 20, от които 1/3 са по- малки .  и туризма им с яхти около тях се върти . Пък Крит дали е интересен или не ,не знам както казах. То в Гърция острови да искаш  , като древна цивилизация, все има къде какво да се види .

# 149
Оф, още една мерудия преписваща от нета.

adelinda дай малко по-конкретно. Това и аз мога да си го прочета в уикипедия.

Общи условия

Активация на акаунт