На море в Гърция 2014 - II

• 73 167
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Момичета,моля за помощ  Praynig
Както бях писала преди 2-3 дни ,харесах студио от този сайт-https://www.google.com/url?q=http://www.petros-reisen.de/&sa … W5N1-YcE0rejd6wZw.По време на цялата кореспонденция с тях /запазила съм я/ ,ставаше дума ,че искам резервация за 7 нощи от 22.06.14-29.06.14.Сега ми пратиха потвърждение в което:
-резервацията е от 22.07.14-29.07.14
-искат депозит 1/3 до 03.03.14-/което тук е почивен ден/
-искат доплащане на цялата сума 1 мес. преди датата на настаняване
-преводът е към Дойче Банк

Въпросите ми са :
-дали да искам да ми потвърдят резервация за м. юли,вместо за м. юни /мисля,че ще има разлика в цената,която сме договорили за м. юни/.Юли ме устройва прекрасно на тази цена,но все пак мисля,че са сбъркали  newsm78,но това е тяхна грешка,не моя .
-да им пиша ли,че предвид почивните дни тук може да се забавя /впрочем дочух ,че и утре банките няма да работят с клиенти,че си сменяли единните сметки,дали е вярно ?/
-доплащането на цялата сума пак са го сметнали към дата -м. юли
-някой плащал ли е в тази банка,дали няма да "цепят глави" ,и то за 2 превода

и накрая,сега разбирам,че това е тур. агент от Германия,но аз никъде не съм посочвала,че съм от България-дали ще имам проблем ?
Моля,запознатите да помогнат  Praynig Hug

# 271
  • София
Пиши им и им посочи грешките за месеците. И на мен ми се е случвало, объркали се бяха хората.

Обясни им и за празниците, те надали знаят за трети март  Wink

Това, което лично мен би ме притеснило е желанието цялата сума да се плати месец преди настаняването. По принцип остатъка се доплаща при напускане на хотела.
Но от друга страна, щом е немски тур. агент, може би изискванията са по-други  Peace

# 272
Немските туристически компании сключват договори с  разни хотели , като хотелите им предлагат много изгодна цена тур. агенции им гарантират заетост за сезона. Германците са много планирани и си правят резервациите дори от предната година. Това с предварителното плащане , предполагам е свързано и с някакво намаление в цената . Не рядко се отказват в последния момент , а стаята не е продадена защото е била резервирана.

# 273
A аз бих се опитала да намеря сайта на студиото (ако има такъв) и да букна директно от собствениците, ако цената е подходяща.

# 274
  • София
Да, обикновено при плащане на цялата сума предварително, и цената е доста изгодна.

медлаб, ако мястото ти харесва и цената ти е ок, не се отказвай.
Просто се разберете за датите, все пак стават и грешки (както при нас).

Блис, добра идея  Wink

# 275
Благодаря,
за съжаление не открих  сайт или мейл на собсвениците.Тези 2 превода ми оскъпяват с поне 40 евро почивката  Mr. Green,сега проверявах тарифите.Резервирам просто студио,не хотел,защо трябва да е толкова сложно #Cussing out

Последна редакция: чт, 27 фев 2014, 10:19 от medlab

# 276
  • София
А кое е студиото, ако не е тайна? Извинявай, ако си писала по-назад  Peace

# 277
Студиото е Alekos -в Неа Перамос,нищо особено,но на нас ни хареса и доста се наточихме за там.Дадоха ми цена 58 евро/нощ -за 4 възрасни /апарт .с 2 спални./Винаги съм плащала около тази цена,че и по-малко за този период /края на юни/.Имах доста други отговори и предложения и бяха по-скъпички.Ще си помисля в почивните дни . Пратих им запитване за датите-да видим. Ако са по германски точни би трябвало да ми потвърдят за м. юли  Mr. Green

# 278
Според мен сайта е гръцки http://www.petros-reisen.de/navigare/gutentag.htm вижте края на страницата. Пишете им ,че сте от БГ и питайте за някоя от банките в които са ви изгодни -дали в тях нямат сметка.

# 279
И аз си мислех ,че е гръцки,но сметката им е в Хамбург  newsm78,а адреса в Гърция.Писах им за датите,ако се разберем ,ще им пиша и за плащането.

# 280
aleina , благодаря за информацията за Закинтос. Дано и ние да имаме ден два топличка водичка!

# 281
Може да имат сключен договор да продават само през туристическата агенция .

# 282
medlab, не е ли даже висока цената за настаняване на сутереннен етаж? До края на юни има доста места с цени около 15 евро на човек.

# 283
medlab, не е ли даже висока цената за настаняване на сутереннен етаж? До края на юни има доста места с цени около 15 евро на човек.

Цените са все в този диапазон-30  за евро за двойно студио и 60 за апартамент с 2 отделни спални.Това е най-ниското,което ми предложиха в района,в който търсим.Ние искаме задължително с кухня,по възможност с барбекю , да има широка тераса за 4 човека ,да е на 2-3 мин. пешеходно разстояние от организиран  плаж,до 120-130  км. от  Маказа.Някои селища съм изключила от търсенето,защото не повтаряме.Ако имате някакви подходящи идеи-приемам,все пак не съм платила още нищо и търсенето може да продължи  Laughing

# 284
Здравейте, харесах си няколко къмпинга - Каламици, Арменистис, Реа, Ретцика- за периода 01,05-05,05 интересувам се ако отидем без резервация ще има ли места, предвид ранния период или задължително трябва с резервация? И ако някой е ходил моля за отзиви. На снимки всичко изглежда прекрасно.

Общи условия

Активация на акаунт