На море в Гърция 2014 - II

• 72 889
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • София
pontes, това се казва истинска свобода и почивка Simple Smile
Може ли да се гледа някъде в мрежата този филм, ще ми е интересно да го гледам и аз Hug

И още един въпрос  Laughing Колко се плаща на ден за паркинг на летището в Солун?

# 91
  • София
Здравеите,някой бил ли е скоро в Олимпиан бей

dunova Аз съм ти отговорила на този въпрос ТУК в пост 181....

Moharet

Цитат
Моля, дайте ми съвет къде можем да я оставим и да сме сигурни, че ще е на сигурно място. Може би трябва да е на някакъв паркинг близо до летището

Има няколко варианта освен летището, за паркиране в Солун.
Първо, използвания от нас и изпитан метод. Избирайки винаги хотел с паркинг, дори за една нощувка, молим на място в хотела при възможност колата да остане там до нашето завръщане. След което оставаме в хотела още една нощ или си тръгваме. В повечето случай системата работи, безплатно/ако е/ или срещу заплащане, което не е голямо. Последния път в Пирея, колата ни остана на паркинг срещу 50 евро за 14 дни. Използвали сме го навсякъде по света.
Вариант в Солун е системата Thessaloniki’s Urban Mobility Center, която предоставя безплатно паркиране но някъде в края на града, което не е удобно.
Друг вариант, в района на летището има много търговски центрове Космос, Икея и т.н., както и хотели в крайбрежната част. Избирате място, което да не прави впечатление и е оставяте. Едно такси и на летището. А може и там да ползвате хотел, ако трябва. Ние бяхме в подобен хотел миналата година, близо до летището и нямаше никакъв проблем за колата/безплатно/. Това, разбира се не е сигурно място, но сме нямали проблеми.
Другите варианти са платени, и не е малко, няма да ги споменавам.

# 92
  • София
Bled, Мерси за идеите, но ние не мислим да спим някъде в Солун или околностите, а директно да си отидем с колата, да я оставим и да излетим. В търговски център също не бих си оставила колата за две седмици, дори и в София.
Сега гледах, че има месечни карти за паркинга на летището за по 90евро.
Намерих и този паркинг, който излиза по-евтино. Отдалечен е от летището, но предлагат безплатен трансфер, или поне аз така разбрах.

# 93
  • София...........
Имам зелена светлина от цялата компания(3 семейства с 4 деца) за Лефкада Simple Smile
За кои населени места да се оглеждам за къща?, като много важно е наблизо да има хубав, плитък и леснодостъпен плаж. Ясно е, че ще се разходим и до някои по-известни плажове. Ще се радвам ако някой сподели хубава къща с двор и барбекю Wink

# 94
Bled, Мерси за идеите, но ние не мислим да спим някъде в Солун или околностите, а директно да си отидем с колата, да я оставим и да излетим. В търговски център също не бих си оставила колата за две седмици, дори и в София.
Сега гледах, че има месечни карти за паркинга на летището за по 90евро.
Намерих и този паркинг, който излиза по-евтино. Отдалечен е от летището, но предлагат безплатен трансфер, или поне аз така разбрах.

moharet и аз бях намерила този паркинг. Имат трансфер до летището и цената за 7 дни ми излизаше нещо от сорта 35 евро. Единствено не разбрах дали имат трансфер и от летището.  Освен това не оставяш ключовете си. Познати преди време си бяха оставили така колата на паркинг в Атина (оставят се и ключовете) и им бяха изчезнали разни дреболии от колата - скъпи очила, дискове, чадъри...

# 95
Тъй като обмисляме почивка в гърция, по-точно на Корфу, някой има ли впечатления от хотел www.gelinavillage.gr ? В края на юни подходящо ли е вече времето за плаж там и дали водата няма да е студена, все пак ще сме с детето. И другото , което ме интересува, прочетох че имало много комари на Корфу. Вярно ли е?

# 96
Пак имам въпрос, за тези които ходят на къмпинги на палатки- на какво разстояние горе долу са баните и тоалетните.

# 97
djalma, писала съм накратко за нашите впечатления от комплекса в предишната тема. Ако нещо конкретно те интересува - питай.
Параход, с малко закъснение, благодарности за чудесното оформление!
За нас е твърде рано да планираме лятна почивка, но за Великден може би ще се разходим до Атина. Свекърва ми живее там повече от 15 години, а ние никога не сме ходили. За да избегнем трафика, мъжът ми мисли да минем през Златоград  Shocked Но дотогава има цели два месеца, а при нас нищо не може да се планира със сигурност предварително. Засега се радвам, че идеята е налице.

# 98
djalma, писала съм накратко за нашите впечатления от комплекса в предишната тема. Ако нещо конкретно те интересува - питай.
Параход, с малко закъснение, благодарности за чудесното оформление!
За нас е твърде рано да планираме лятна почивка, но за Великден може би ще се разходим до Атина. Свекърва ми живее там повече от 15 години, а ние никога не сме ходили. За да избегнем трафика, мъжът ми мисли да минем през Златоград  Shocked Но дотогава има цели два месеца, а при нас нищо не може да се планира със сигурност предварително. Засега се радвам, че идеята е налице.
Имаш предвид в На море в Гърция 2014 - I ? Добре, ще потърся там, но все пак горе-долу знаеш ли на коя страница ?

# 99
Момичета, знаех си, че ще гледаме залези, но все си мислех, че от някой завой на залива ще хванем и изгрев... Но пък ще имаме романтични вечери-само да дойде по-скоро юни!!

# 100
valya_bl, ще чакам после разказ за Торони. Ние ще ходим септември там здраве и живот...

# 101
  • welcome to the Jungle
При последното ни ходене до Солун, оставихме колата на около 2 км. от Бялата кула  в посока обратна на центъра (може би изток се пада, в пряка на големия крайбрежен булевард). Паркирахме на паркинг на жилищен блок, типично като нашите паркинги пред панелките. Питах поне 3 човека дали е удобно да оставим колата там - нямаше грижи. Но говоря все пак за някой и друг час.

При предната разходка в Солун я оставихме на полугелано местенце в малка уличка, в нещо като дворче зад жилищна сграда, където смугъл мачо ни прибра ключовете и парите и ни отпрати да си гледаме разходката  Mr. Green. Екстрата, че колата беше в самия център си заслужаваше 5 Е дадени за 2-3 часовата разходка. А и колата после си беше без липси.

Много  харесвам Солун и знам, че не съм му разгледала красотите и на 20 %, но пустото паркиране направо ми изпарява желанието за тръгване на там, та и аз ще чета с огромен интерес трикове и хинтове по този куест.  bouquet

# 102
  • София
Lioness, в Солун са със синя зона като у нас. В събота следобед и неделя се паркира свободно по  улиците и по общинските паркинги. За последните не съм 100 % убедена, но видяхме такива с вдигнати бариери. Затова гледаме така да си направим програмата, че да сме там в празнични дни.  Wink Но пък ако искате да гледате музеи, тогава почиват и те. Последния път се целехме за 14 часа в събота, паркирахме и точно стигнахме до Бялата кула, че децата не са влизали вътре и я затвориха, защото работи до 15 часа.  Laughing

# 103
  • София
Bled, Мерси за идеите

Moharet Мислех, че ти трябва безплатно оставяне на колата.
Този паркинг сме го ползвали, тогава имаше безплатен трансфер до и от летището. Сравнително евтин е, цената зависи от дните. Трябва да направите резервация и ще ви кажат точната цена въпреки, че излиза и онлайн.
Ние сме е правили на този адрес  info@parking-byzantio.gr , но от тогава не сме го ползвали.
След това колата винаги е оставала в подходящ хотел, защото не сме пътували или тръгвали веднага.
Дори, да сме само до Солун.
Ето карта на паркинга, летището и хотелите за които споменах. Много близък  хотел до летището е Ирис, там също има паркинг. Но на него се доплаща/ако оставиш колата в дни, когато не нощуваш/, другите на брега бяха безплатни. До тях може да се остави колата, дори да не си нощувал, още повече в нисък сезон. Дори плащането на една нощувка е по-малко, от плащането на паркинг някъде. Казвам го, ако решите да нощувате друг път.
КАРТА

# 104
  • София
moharet и аз бях намерила този паркинг. Имат трансфер до летището и цената за 7 дни ми излизаше нещо от сорта 35 евро. Единствено не разбрах дали имат трансфер и от летището.  Освен това не оставяш ключовете си. Познати преди време си бяха оставили така колата на паркинг в Атина (оставят се и ключовете) и им бяха изчезнали разни дреболии от колата - скъпи очила, дискове, чадъри...
И аз се опасявам, че не предлагат трансфер от летището, защото никъде не го прочетох. Засега съм го запазила като вариант, защото излиза с 20тина евро по-малко за нашия период от другите платени паркинги, но ще търся и по-евтини варианти  Hug

Bled ,  ще съм много щастлива, ако намерим и безплатен паркинг, който обаче да е сигурен, защото няма да оставим колата за няколко часа, а за 17 дни и малко ме притеснява да я оставя на паркинга на някой хотел. От една страна не ми се струва редно, а от друга не знам до колко е сигурно. Може би се притеснявам прекалено много, защото нямам още опит в тази посока...

И сега да се похваля  Laughing Имаме си вече билети и съм много щастлива  newsm44
Засега маршрутът е следния: Санторини-Аморгос-Астипалеа-Куфониси-Санторини.

Elysana,  колко близо ще сте до тоалетните на къмпинга зависи от това какъв парцел ще ви се падне. Ако има повече свободни парцели, те ще ви дадат възможност да си изберете сами, но във висок сезон си е въпрос на късмет.

Общи условия

Активация на акаунт