На море в Гърция 2014 - II

• 72 871
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
ние 2 години поред ходим на Тасос и много ни харесва. Тази година пак сме там и щем сме на Скала Потамия. Плажовете са хубави и чисти и за деца е прекрасно. Съща така е хубаво и за майските празници, водата е студеничка, но пък навън е поносимо топло.
Иначе Крит е невероятно място. Преди години бяхме за 2 месеца и обиколихме цялата южна част на острова. Просто е неописуемо Heart Eyes

# 196
Кикладите са от топ туристическата дестинация на Гърция и са доста скъпи. Ако ви интересува основно плаж и хубаво място за спане близо до плажа ,морето в Гърция не е лукс, което и място да изберете няма да сбъркате .Пелопонес се беше споменало . Там е хубаво , зелено , екологично чист район . Там маслини и всичко се гледа само по чист начин , без пръскане.
. Морето там навсякъде е чисто , дори на плажове близо до Атина. Също подводната флора и фауна е много красива , морето живо , който има желание да се гмурка няма да сгреши. Примерно бих предпочела северна Гърция , защото няма да е така убийствено горещо и ще има зеленина , която по южните острови е лукс .Културно историческото наследство им  е богато , където и да отидете все ще има какво да се види , но тук май не се коментира това  Crazy Laughing
Във всички села , острови  има магарета - гайдурита .

Какво значи Крит бил голям ,то и България не е малка .Ако чужденец ви пита , "искам да посетя България , къде ще ми препоръчате да отида ", какво бихте му отговорили ?Според мен , какви забележителности има да се види, по ще е интересно да се каже, от какво сте яли и къде за колко лева сте спали .  Naughty

# 197
  • Вила Великула
Момичета, някоя от вас ходила ли е в хотел Poseidon Palace. Намира се в  Leptokarya beach. Моля ако някой е ходил за малко отзиви.

# 198
  • София
pipilota6 За теб, ето първо виж снимките ни от хотела   ТУК

ТУК прочети едно мнение, което съм писала наскоро, в пост 219.
Ако има друго питай, успех.....

# 199
  • София
Какво значи Крит бил голям ,то и България не е малка .Ако чужденец ви пита , "искам да посетя България , къде ще ми препоръчате да отида ", какво бихте му отговорили ?Според мен , какви забележителности има да се види, по ще е интересно да се каже, от какво сте яли и къде за колко лева сте спали .  Naughty

Точно пък за Крит никой никога не е споменавал къде е ял и за колко пари е спал. Крит е невероятен като природа и като културно наследство. Има невероятни плажове (Елафониси, Балос, Фаласерна, Ваи), има невероятно красиви каньони (най-известните са Самария и Закрос/Долината на смъртта, но са много), а градчета като Ханя, Ретимно, Ираклио, Агиос Николаос, Йерапетра просто трябва да се видят. Кносос, Фестос, Гортис и още куп други забележителности са рай за туристите, които се интересуват от археолгия и митология. Пещерите-гробници в Матала също са много интересни и се съчетават с хубави плажове. Планинските селца във вътрешността на острова са много живописни. Няколко поста по-нагоре някой спомена, че е бил за 2 месеца. Мисля, че ще ми стигнат да разгледам острова.  Wink Но 2 седмици не стигат със сигурност.  Laughing

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 02:38 от Тaня67

# 200
Може за Крит , чувала съм че бил пищен остров , нямала съм честа да бъда там. Четох и  извора на минойската цивилизация била там, дворец имало . Знам фолклора им е интересен , а местните би трябвало да са високи и руси .

# 201
  • София
Bled може ли да си изчистиш пощата. Не мога да ти изпратя съобщение.

# 202
  • Sofia
Страхотна тема!!! Много благодаря   bouquet

# 203
Hubavata Jiji  - Кикладес е на гръцки, Циклади на български.
Anna bel - на 15/8 и около тази дата не ходете на Тинос. Там се събират всичките вярващи и е лудница. Случвало ми се е да пътувам от Рафина и корабът да е препълнен с роми, бутащи се бабички и не е приятно.

# 204
Момичета,има ли някой ползвал услугите на този сайт https://www.google.com/url?q=http://www.petros-reisen.de/&sa … 8IaTEzs1s_jixbu9w ?
Много са бързи ,любезни и изчерпателни на запитванията ми,харесах си място,цената ме устройва ,но все пак да попитам  newsm78, защото не съм ги срещала досега в темите,а съм изчела почти всички

# 205
Записвам се да следя темата, защото мислим с приятеля ми тази година да ходим в Гърция и се оглеждаме за оферти. Досега не сме ходили и е голяма каша  Laughing

# 206
  • София
Влизам да се похваля, резервирах при Евангелиа от 6 до 15.06. Надявам се да не стане супер пренаселено покрай 9ти.Както и да го мислех, не можехме да го избегнем.
Обратното броене започна  Laughing Надявам се да ни хареса това опознавателно посещение, нямам търпение вече!

Искам да благодаря на всички за информацията и насоките,много ми бяха полезни.Докато четях старите теми напълних 3 уърдски файла с различни дестинации и запазих безброй линкове - настаняване,албуми, карти и какво ли не Simple Smile

За резервацията използвах инфото за ОББ и евровата сметка.Само дето се наложи да вдигна скандал почти , защото служителките там твърдяха , че превода е 35 лв и да ходя да превеждам през уестърн юниън по-добре  Twisted Evil

# 207

За резервацията използвах инфото за ОББ и евровата сметка.Само дето се наложи да вдигна скандал почти , защото служителките там твърдяха , че превода е 35 лв и да ходя да превеждам през уестърн юниън по-добре  Twisted Evil

Дори и еврова сметка не ти е нужна. Могат от левова директно да ти превалутират и да ти пуснат превода.  Peace

# 208
  • София
О, не знаех, благодаря!   Peace
Като закрия евровата, ще си направя левова за такива случаи.

# 209
  • Europe
Хайде здравейте и от мен.  Hug Прегръдки на всички момичета и специални поздрави за кокетната както винаги темичка на Параход. Не се вясвах тук няколко месеца, за да не се дразня и изкушавам. Но щом съм тук отново, значи лятото идваааааааааааа и връщане назад няма. Кеф на бучки.

Днес се зарових в сайтове за Скиатос. От години съм влюбена в Мандраки (вие тука ме зарибихте някога). Днес мъжът ми каза - "плащай го и да отиваме", а пък аз изведнъж започнах да се разколебавам. И то защо ???...... Ами разглезила съм се. И вече ме дразни, че не съм на плажа. Иначе хотелчето е бонбон. Но аз обичам сутрин като се събудя да погледна към морето и да си удавя погледа. Даже призори често се събуждам и обожавам да зяпам от леглото безцелно в безкрайната морска шир. Ей такива дреболийки ...

Та това ми е сега драмата. Миналата година посетихме Закинтос и си небелязах Кефалоня и Лефкада за тази година, но поради сеизмологични причини отпадат. Въпреки, че цените за там предполагам ще са изкушаващи.  Събирам идеи за "екзотичната и некомерсиална" Гърция, но без стръмни, каменисти плажове (тази година децата (на 2 и на 4 г.) са във вихъра на фаза "укротяване на опърничевите" и ми се иска да си спестя скалните отвеси.

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 00:09 от aleina

Общи условия

Активация на акаунт