На море в Гърция 2014 - II

• 73 164
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
ТАИС НА Плажа Лагониси -само хотели ли има  , без магазини и заведения!

# 256
  • София
Ами ние поне не сме виждали заведения и магазини.
Единият път помня, че мина по плажа симпатяга грък, който продаваше понички. Веднага го нападнахме, и даже си полафихме  Simple Smile

Магазините и заведенията са ви на километър-два, щом ще сте с кола, не би трябвало да е проблем.

# 257
Здравейте!
Планираме да ходим през Юли на Закинтос. В началото мислехме да ходим с колата. Обаче си мисля, че пътя до там е много, а в началото на темата споменавате за чартъри. Има ли такива от София до Закинтос или има ли евтини полети от Гърция до Закинтос.
Въбоще, ако може да ми дадете някакви препоръки как да пътуваме до там. Приятелят ми обаче сигурно ще се заинати да ходим с колата, защото ще иска да обикаляме с нея на острова.

# 258
  • София
Moareyn , аз доста рових по авиокомпаниите преди да купим билетите и не съм виждала евтини самолетни билети от Солун до Закинтос. От София сигурно може да се стигне до там с прекачване в Атина, но трябва да видиш цените за твоя период, подозирам че няма да са много изгодни. Аз ползвам този сайт за търсене на полети  Hug

# 259
Няма да са в никакъв случай. Гледах полети до Атина и бяха солени. Сигурно ще сменям мъжа, за да не се притеснявам, че ще се уморява.
Може ли някой да сподели какво можем да правим на Закинтос и наоколо. Съседния остров имаше някакви пещери, които се достъпваха с лодка.

# 260
  • София
Moareyn, чартъри от София до Закинтос се предлагат от Солвекс и Астрал Холидейс от 17.05. до 28.06. и от 30.08. до 04.10., което не значи че полетите ще се състоят на всички дати, ако не се съберат достатъчно пътници. Миналата година например отмениха чартърите от 08.06. нататък, за късното лято не знам дали са се състояли. Аз питах за ползване само на самолета, без хотелите и ми дадоха цена 220 Евро на човек с летищни такси, за деца цената е същата.
От Солун няма директни полети до Закинтос на Aegean.  Astra airlines също не предлагат до Закинтос.

# 261
  • Europe
Здравейте!
Планираме да ходим през Юли на Закинтос. В началото мислехме да ходим с колата. Обаче си мисля, че пътя до там е много, а в началото на темата споменавате за чартъри. Има ли такива от София до Закинтос или има ли евтини полети от Гърция до Закинтос.
Въбоще, ако може да ми дадете някакви препоръки как да пътуваме до там. Приятелят ми обаче сигурно ще се заинати да ходим с колата, защото ще иска да обикаляме с нея на острова.

Ние бяхме с директен чартър София - Закинтос. Стига се за нула време - 1 час и нещо. Първия ден си взехме корабче около целия остров. Препоръчвам. Оказа се много добро решение, защото разгледахме и разучихме острова и си набелязахме къде и как ще прекараме останалите дни. На другия ден си взехме рент а кар и така оползотворихме прекрасно всички дни. Единствената грешка беше, че не си резервирахме рент а кара от България. Защото там се наложи доста да обикаляме, докато се спазарим, защото ни трябваха и две бебешки столчета, а гърците не си поплюваха да ни "работят" за цената, то си им е в кръвта. Добре, че и ние не сме новобранци, та не им мина номера. За втори път от бързане не намирам време да резервирам от София и за втори път съжалявам. Хотелът съм го препоръчвала и назад по темите. Много горещо препоръчвам - Palazetto 4**** в Циливи. Ново е, първа линия, стаи с изглед към морето, от басейна си влизаш директно в стаята, това ако си на приземния етаж, разбира се, много чистичко, модерен интериор, просторни стаи с хубава веранда, вкусна и изобилна храна, уникален басейн, особено нощем,  голяма романтика, детски кът, множество детски столчета в ресторанта, любезен персонал ... Ние бяхме на Великден и имаше тави с прясно изпечено невероятно агнешко в изобилие. Много сме доволни. Който го е правил този хотел, разбира от тая работа.

Последна редакция: ср, 26 фев 2014, 22:03 от aleina

# 262
Aleina, колко ви струва полета с чартър и с коя фирма?

# 263
И аз мисля,че договор трябва да се изпрати...Някой дали е бил в тези студия: http://www.studioanna.gr/anna-studios-location/

Имате ли впечатления за тях?

# 264
Mомичета, и аз бера големи ядове с booking.com. Направих резервация за едни вили на Закинтос с опция за безплатна отмяна на резервацията 21 дни преди пристигане. Аз си търсех точно място с такава възможност, защото мислим да пътуваме с чартър от София, който хич не е сигурно, че ще се осъществи, ако не се съберат необходимия брой хора. И вчера получавам е-мейл от собственика на вилата, че ако искаме да ни е сигурна резервацията да му преведем между 15 и 30% от сумата иначе щял да ни канцелира резервацията ?!?!  ooooh! Писах на booking.com, писах и на собственика и сега чакам реакция...
Май Bliss имаше някаква подобна случка с резервация от booking в Парга.
Аман от тези гръцки хотелиери...То по-лесно резервирах пътуване в 5 азиатски държави...
Dechy, имах същи проблем със собственик на студио в Германия. Звъннах на booking, те на него и оправиха нещата.

# 265
  • София
Благодаря, Moareyn. Мисля, че засега уредихме нещата с помощта на booking, а и собственикът ми писа. Остава и да се съберат хора за полета, че съм се настроила на вълна Закинтос и ми омръзна да търся нови неща и да сменям и нагласям дати и резервации.

# 266
  • Europe
Aleina, колко ви струва полета с чартър и с коя фирма?

Ние бяхме в пакет полет + хотела. Но помня, че си имаше и отделна цена на полета, защото имаше българи, които бяха дошли с кола, но казаха че пътят е убийствен и на връщане ще го разделят с преспиване. С Мистрал бяхме, но те минаваха през друга агенция. Ще поровя, защото я забравих коя беше и пак ще ти пиша.

Последна редакция: ср, 26 фев 2014, 23:42 от aleina

# 267
  • София
За Мистрал травъл ли става дума?
Аз съм пътувала с тях до Италия, на екскурзия, и останах много доволна  Peace

# 268
  • Europe
Благодаря, Moareyn. Мисля, че засега уредихме нещата с помощта на booking, а и собственикът ми писа. Остава и да се съберат хора за полета, че съм се настроила на вълна Закинтос и ми омръзна да търся нови неща и да сменям и нагласям дати и резервации.

dechy Дано да се съберат. Направила си много добре. Закинтос си заслужава човек да го види преди да умре. Не че сме тръгнали де ... но това е уникално място. Има 5-6 важни неща, които са задължителни да се видят - има ги във всеки пътеводител за Закинтос. Но щом наближиш плажа на Наваджио (ходи се с корабче) ченето ти ще увисне. Този цвят не се обяснява с думи. Плътен тюркоаз като блажна боя.  #Crazy  лудост

Тайс да, Мистрал Травъл бяха. И аз ги харесвам.

# 269
Залива Амвракикос и аз го заглеждах като планирахме да ходим в Парга и намерих тези еднодневни круизи, които изглеждат много интересно  Hug

Moharet благодаря за страхотната идея. Ние запазихме вече в Парга и се надявам да успеем да отидем до залива да го видим

Общи условия

Активация на акаунт