На море в Гърция 2014 - II

• 72 992
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • СОФИЯ
До Тасос няма пътни такси.

Има. Една - 2,40 евро или 2,50, не съм съвсем сигурна в евроцентовете.

Къде ???.Цялата минала година не сме видели , а го минавахме няколко пъти.
От двете ми пътувания (за НГ до Ставрос и в началото на март Корфу), на няколко места имаше такси 1.20 или 2.40. За кемпери, автобуси и др возила са по-големи.

# 511
А някаква актуална информация за магистрални такси до Волос (ще пътуваме до Евия) newsm78

# 512
Честито, по мои спомени, по-голямата част от плащанията по пътя до Атина са в участъка  до Халкида. Виа Мишелин казва 20,40 Е в момента, мисля, че е актуална информацията.

Редактирам се, нещо грешно съм задала точките на Виа Мишелин, до Халкида показва 19,50 Е, а на мен такива са ми спомените от преди две години, така че на ВМ, не са актуални таксите, май newsm78

Последна редакция: ср, 12 мар 2014, 11:12 от evhen

# 513
  • София
Миналата година не бяха големи тол таксите до Волос. Пусто не помня точната сума, а и да си призная не гледах много-много какво плаща мъжа ми. Но сякаш бяха нормални.
Сега обаче момичетата пишат, че са ги вдигнали..

Адимар, по-добре хванете ферито, няма смисъл да заобикаляте чак отдолу през Халкида.
Вие нали щяхте да сте в Едипсос?

# 514
evhen - viamichelin  нямат обявени новите такси. Параход е сложила на първа страница новите цени. Става малко по-скъпо.

# 515
  • В светлината на слънцето
За да не спорим излишно за пътните такси до Тасос Wink
http://www.egnatia.eu/page/default.asp?la=2&id=3429

Сега, ако някой е карал по алтернативен маршрут е друг въпрос. Но по магистралата до Тасос и от двете посоки, има такси - в едната посока е около Кавала, в другата - около Комотини.

# 516
  • София
Момичета имам нужда от съвет. Мислим семейно да почиваме в Гърция това лято. Планът е да отседнем някъде между Катерини и Атина (доста е обширно е знам Mr. Green). Искам мястото да е като отправна точка за да можем ние със съпругът ми да си обикаляме и гледаме камъни, а пък децата да се наслаждават на почивката с моите родители.
Повечето отзиви, който видях са за Халкидики или островите.  Simple Smile
Може те ли да ми препоръчате град или курорт, който е развлекателен за деца и да е близо до морето и да е по пътя Катерини и Атина .
Гледах Агиокампос, Портохели,Ней Пори, но не мога да преценя.
Идеи ?

Ell  Наистина много голям диапазон, на всичките тези места на картата може да отседнете:

https://www.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004f4 … 2.489755,5.410767
Не съм маркирала всичко, смятай и околности.....
Ако искате да сте някъде по средата и по-близо до Делфи, изберете Камена Вурла, мога да ти дам информация, да ти покажа и снимки.

# 517
А как се плащат тол таксите-на входа,на изхода или при преминаване през пункта,зависят ли от разстоянието ?

# 518
  • София
medlab Спираш преди бариерата, плащаш, продължаваш.
Зависят от км., затова са различни. Виждаш си км. на картата, смяташ за 100км., 6 евро и готово. Съответно, ако е по-малко, примерно 50, значи около 3 евро. Това е съвсем грубо, 500км.= 30 евро и така, ако навсякъде е магистрала.

Последна редакция: ср, 12 мар 2014, 12:34 от Bled

# 519
Благодаря,  bouquet

# 520
  • След завоя в дясно
Bled много благодаря  bouquet
Може ли повече информация за Камена Вурла? Хубав ли е плажа, голямо ли е градчето? Ако препоръчате и хотел.... ще е в голяма помощ.

# 521
  • София
Bled много благодаря  bouquet
Може ли повече информация за Камена Вурла? Хубав ли е плажа, голямо ли е градчето? Ако препоръчате и хотел.... ще е в голяма помощ.

Ell Най-хубавият хотел там е http://www.mitsishotels.com/Hotels/galini-wellness-spa-and-resort/welcome_17.htm
Скрит текст:
В него децата ще си изкарат прекрасно. Цената му, не е ниска, но често има промоции.
ЕТО ВИЖ СНИМКИТЕ НИ

Градчето не е голямо, но е приятно с хубава крайбрежна улица.

ВИЖ ТУК

Плажа е през улицата на хотела, не е нещо особено, но пък в хотела е супер.

ВИЖ ПЛАЖА

# 522
Привет пак от мен:)
Както е напекло днес, и моите планове за почивките стават все по велики.
Дано не се окажат накрая велики колкото на великия народ Бандарлог LaughingНо да си задам следващия въпрос към който има търпение да чете и пише.
Къде из Гърция въобще сте попадали на добри плажове за шнорхелинг и най-вече вадене на красиви раковинки.
Моето мило много си пада по това.
Иначе за сега великите планове изглеждат така:
1. Май месец по празниците - Лефкада - тип екскурзия за зяпане и ядене без плажуване.
2. Юни месец - кротка почивка наблизо за плажуване
3. Септември - това най-несигурното - до Крит с кола и фери.

И понеже остава още отпуска си мисля дали да не спретна още нещо - по-изпълнимо, в случай че Крит нещо ни уплаши Laughing

# 523
Eлл,
Камена Вурла е лесно предложение (и аз мислих дали да не ти го дам), тъй като е приблизително в средата на маршрута, намира се близо до Термопилите и до сума други камъняци.
Обаче плажът там е отврат, ако на някой от вас е приоритет - не става. Иначе мястото е с минерална вода и това е бил основният двигател на туризма през годините, не морето, то в Гърция море да искаш.

# 524
  • След завоя в дясно
Bled и Параход благодаря за информацията.
Целта е да сме на място, където децата да се забавляват и нашите да не се чудят къде да ги заведат. Майка е ходила днес в една агенция и са и предложили Неа пори или Платамонас имате ли впечатления от тези курорти?
Параход веднъж оправим ли хотела и се местя в темата за камънаците Laughing, имам един план за обиколка, и ще ми трябват конкретни насоки.

Общи условия

Активация на акаунт