На море в Гърция 2014 - II

• 73 002
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря ти.
На мен и само име на курорт ще ми е в помощ  Blush
Поне ще знам къде да търся хотели.

Иначе в обикновено заведение скъпо ли би излязло едно хранене (без оливане)  Laughing

# 496
  • София
Здравейте, прегледах темата отгоре-отгоре, но май ще е по-лесно да попитам. Бихте ли ми препоръчали курорт, който да отговаря горе-долу на следните изисквания. С две деца сме, на 8 и 10 години.
- Да е по-близо до България. Ще пътуваме с колата.
- Да има забележителности (или места, в близост, които да посетим)
- Иска ми се хотела да е ол инклузив
- И най-вече плаж  Laughing
Най-удобно ни е в средата или в края на юни. Дали ще е подходящо времето за море.
Благодаря предварително.
пп Забравих да пиша, не сме посещавали Гърция никога.

rummi_pl Местата, които търсиш сме ги описвали много пъти. Предложението Халкидики е подходящо, но това не е курорт, а огромен полуостров със стотици хотели.
Варианта  All Inclusive с две големи дечица ще ви струва доста. Ако тръгнем от това, трябва да ни кажеш какъв бюджет имате и за колко дни, за да помогнем или да кажем дали е възможно ?

# 497
 танита - сетих се че лети и тази фирма http://www.ryanair.com/. Може да са по-изгодни полетите Солун - Хания, до Ираклио не лети.

# 498
rummi_pl ако аз трябваше в момента да си избирам близка дестинация за моренце в Гърция, бих се спряла на едно от трите:
- Сивири - намира се на първия ръкав на Халкидики Касандра; селцето е малко спокойно, но има и барове и къде да се поразходите вечер, там е и най-любимата ми таверна Диамандис, още премлясквам като се сетя за нея  Laughing Също щом искате и разходки наоколо, може да отскочите за един следобед-вечер до Афитос;
- Сарти - на втория ръкав Ситония, много е красиво за мен там, плажът е дълъг и широк, просторно е, също има няколко доста добри тавернички, прекрасна гледка към връх Атон;
- Неа Перамос - също оживено и с хубави плажове, вярно не е на Халкидики, но е в близост до Кавала, а там определено има какво да се види.
Щом за пръв път ще сте в Гърция, не си разваляйте впечатлението, избирайки ол инклузив. Ще дадете доста пари, а няма да получите кой знае какво като храна, по-добре си обикаляйте таверничките вечер. Цените по заведенията ще ви излязат като в бг, но в евро.

Пропуснах и Тасос, ако сте навити да ползвате ферибот, също има много хубави местенца там.

А в черния ми списък от селцата в северна гърция са - Метаморфози и Пефкохори, едното ужасно умряло с изоставени строежи, другото тъпкано и шумно като бг курорт.

Josellyn не виждам особен смисъл да се обвързвате с ол инклузив на Занте при положение, че ще обикаляте различни места през деня. Ако изрично държите на изхранването по-добре е НВ  Peace

# 499
Благодаря на всички, доста материал събрах  Mr. Green
Благодаря и за личните съобщения.

Bled децата са големички. Ще ни трябва апартамент или фамилна стая. За съжаление не можем да отделяме повече от 5 дни за почивка накуп. Затова исках и да е по-наблизо. Отделно, че голямата не понася много добре дълъг маршрут.
Като бюджет се надявам да се сместим до 2000лв. Ако е малко, кажете да се отказвам още от сега  Laughing

wildgirl благодаря. Почвам да разглеждам. До ферибот съм убедена, че няма да стигнем. Поне, не и на този етап.

# 500
Здравейте отново,
сигурно сте писали ,но не успях да намеря къде....какво излиза колата и ние с детенце на ферибота до Тасос и колко време е ?
И пътните такси какви са?
Благодаря

# 501
  • София
Здравейте отново,
сигурно сте писали ,но не успях да намеря къде....какво излиза колата и ние с детенце на ферибота до Тасос и колко време е ?
И пътните такси какви са?
Благодаря

ichkata Виж тук:
http://www.thassos-ferries.gr/bulgaria.html
http://www.thassosinfo.gr/en/ferries
http://www.thassos-view.com/en/information/ferry-boat-schedules
Пътуването, по-малко от час с товарене, разтоварване и кафето.
За таксите писахме днес, според мен в момента, в Гърция може да смяташ 100км. магистрала 6 евро.

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 19:37 от Bled

# 502
До Тасос няма пътни такси.

# 503
  • с/у ОколоМръсТното
Bled   bouquet

rummi_pl - само вметвам, че гръцкия ОИ, не е нашенския. В смисъл, че нашият е по-добър, затова си преосмисли решението да сте на ОИ.
Погледни http://www.booking.com/hotel/gr/platamon-palace.bg.html  имаше някаква екстра, че 2 деца до 14г. са безплатни... при ОИ настаняване.

# 504
  • София
Шани Прекрасно предложение за Cronwell, страхотно за деца, безплатно/2/, но отдавна свършиха евтините оферти. Вече са доста нагоре, ако излезе нещо ще е супер за rummi_pl......А там и храната е добра....

# 505
  • След завоя в дясно
Момичета имам нужда от съвет. Мислим семейно да почиваме в Гърция това лято. Планът е да отседнем някъде между Катерини и Атина (доста е обширно е знам Mr. Green). Искам мястото да е като отправна точка за да можем ние със съпругът ми да си обикаляме и гледаме камъни, а пък децата да се наслаждават на почивката с моите родители.
Повечето отзиви, който видях са за Халкидики или островите.  Simple Smile
Може те ли да ми препоръчате град или курорт, който е развлекателен за деца и да е близо до морето и да е по пътя Катерини и Атина .
Гледах Агиокампос, Портохели,Ней Пори, но не мога да преценя.
Идеи ?

# 506
  • В светлината на слънцето

Има. Една - 2,40 евро или 2,50, не съм съвсем сигурна в евроцентовете.

# 507
Сложили са тол в източната част на Егнатия ли? Щото последно я минавах от Александруполи миналия май и нямаше.

# 508
  • Варна

Има. Една - 2,40 евро или 2,50, не съм съвсем сигурна в евроцентовете.

Къде ???.Цялата минала година не сме видели , а го минавахме няколко пъти.

# 509
Благодаря много на всички Ви  Hug
Вече имам доста информация, започвам да избирам.
Ще пиша какво решение сме взели  Hug

Общи условия

Активация на акаунт