На море в Гърция 2014 - II

• 73 003
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Tаис - на сайта който е сложила Параход пише 58евро отиване и връщане.
Танита - Според мен може да не взимате каюта. Ако влезете в кораба два часа по-рано ще намерите хубави места за спане по диваните, както писа Параход. А може да вземете и някой пластмасов шезлонг и да се скриете някъде на по-тъмно. Там където са местата тип самолетни става за спане. Може да вземете някой надуваем ел. дюшек и да спите на него. Контакти има. Всички които нямат каюта така правят. Някои лягат направо на плажните кърпи. Може да изглежда странно, но след няколко пътувания се свиква и няма лошо, нито грозно. Тоалетните са чисти. Понякога има и по-тайни тоалетни които не ги знаят всички. Една седмица обаче ми изглежда малко за Крит. Ето малко атмосфера http://www.youtube.com/watch?v=31xuabzB91w

# 481
  • София
Момичета, много се напрягате и губите време с изчисляване на Toll таксите.
Много години си смятаме таксите по простата формула 5 евро на 100 км., и не само за Гърция. Дори да се получи разлика, тя въобще не е фатална.
Това идваше малко повече в Гърция, но сега увеличението е малко над 60%. Което значи, че за Гърция формулата трябва да е 6 евро на 100 км., което прави 60 евро отиване и връщане Солун-Атина.
Така мисля да смятаме от сега нататък навсякъде.
В скоби ще ви кажа, че има възможност да не платите нито цент по този маршрут, ако решите да си увеличите пътуването с два часа, без магистрала.
Съвсем малко се увеличават километрите, скоростта пада, разхода за гориво е почти същия. Бавното каране без магистрали, качва разхода, но карането с над 100км./час още повече.
Спестяват се около 25 евро в посока.

victorias secret е напълно права за ферито. Има възможности да се скатаете на много места или да прочетете една книга, да си ползвате лаптопа, дори да останете в колата нелегално, особено ако е ван или каравана. Ако обаче решите, някой да остане в колата тайно, трябва да имате предвид, че после може и да не може да слезе/ако се наложи/, зависи как е паркирана.
Парите за каютата са напълно излишни, ако това не се налага по-други причини.

Разходите по пътуването на даден остров също си има своята формула в зависимост от начина по който се прави. Съвсем скоро направих една такава разбивка, за която ми писаха много момичета, че съм им "решила проблема с един замах". В зависимост от цените на различните детайли, всяко пътуване си има своите минуси и плюсове. Ако успеете да съчетаете само плюсовете, се получава желания резултат.

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 10:37 от Bled

# 482
Разходите по пътуването на даден остров също си има своята формула в зависимост от начина по който се прави. Съвсем скоро направих една такава разбивка, за която ми писаха много момичета, че съм им "решила проблема с един замах". В зависимост от цените на различните детайли, всяко пътуване си има своите минуси и плюсове. Ако успеете да съчетаете само плюсовете, се получава желания резултат.

Моля за повече детайли, какво имаш предвид. Относно ферито, цяла нощ с 6 годишно мрънкало не ми се рискува без каюта, особено ако ни е за пръв път, и съвсем не сме в час с хитринките. Аз даже не знам как се товарят колите на ферито - сами ли си я качваме, или някой друг? Относно питането дали може да спите във вана, видях на сайта на феритата, че има опция за "къмпинг" на ферито, но май важи само ако сте с кемпер или каравана. Има едни снимки на по-светли части, и пише че там ги паркирали тези возила, и си спиш в тях. Обаче аз съм силно изумена как вчера и двата сайта ми даваха по-ниски цени, а тази сутрин по-високи newsm78, уж сме март все още, а гледам за септември. Понеже не докарах резервацията до край - искам да питам дали трябва цялата сума още от сега да се плати?

# 483
танита - нямам 6год. и нямам опит. Знам че каютите са доста скучни и ще ви се излиза непрекъснато на разходка из кораба на вас големите. Колата я качва шофьора (твоят съпруг или ти). Има хора които работят в гаражите и упътват шофьорите къде да сложат колата и как. Залепват ги почти една до друга. Едва се минава покрай колите. После се намирате някъде из кораба. Май може и заедно да сте в колата, но просто мирише в гаражите на мръсен въздух и не е приятно. Цените се променят така понякога и за самолетите. Спрямо по високо търсене през интернет се вдигат и цените. Ако ще взимаш билети така, влизай в часове в които по принцип не влизат много хора. Не знам кои са тези часове. Когато взимаш билети тогава се плаща цялата сума. Можеш да видиш за билети и тук www.anek.gr

# 484
Хм:) това не го знаех. И двете вечери подред ровичках около и след полунощ, а сега цъкнах сутринта newsm78
Т.е. цялата сума ми се дърпа от картата още сега при резервация, и после май нямам опция за канселиране. Аз точно за това и питах - какво ли ще се случи, ако се доставим на пристанището известно време преди да тръгне ферито, доколкото разбрах от коментарите ви май единствения риск е да няма каюти. Моето мило веднага реагира, че искал да гледа звездите от палубата, обаче малкия дзвер, ще е по-добре да бъде приспан кротичко Joy

# 485
  • София
Моля за повече детайли, какво имаш предвид.

танита Детайлите са много, по едно съвпадение и ние сме пътували със същото съкровище, многократно.
Виждам, че търсиш билети за ферито. Пробвай по всяко време в различни сайтове и най-важното за различни дати, ако е възможно. Цената се сменя многократно, ако уцелиш наистина добра цена, тогава резервирай. Ако ли не, за септември ще се намерят места, не е само едно фери на ден.
Според мен детето не ти е проблем, относно каютата, то ще заспи и толкова. По-трудно е за вас, искайки на него да му е удобно, може и някой от вас да не мигне.
Ако може да стоите в заведение повече време, консумирайте нещо в бара или ресторанта, детето ще заспи до вас. Едва ли някой ще посмее да събуди 6 г., за да ви изгони. Ние сме изкарвали по цяла нощ така, или поне единият от нас. Наистина неудобството е голямо, но все пак това е една нощ и може да спести около 200 евро.
Оставането в кола или друго средство е собствен риск от съображение за сигурност или нужди. Моето мнение, с дете НЕ !!!
Можеш да копираш текста от мястото до което си стигнала в сайта и да го пуснеш тук в скрит текст, да видим точно какво гледаш.
Винаги трябва да се прави компромис с даден детайл от пътуването за да се постигне добрата цена. Но късмета също играе роля, ако имаш търпение да се ровиш доста. Било пътя, ферито, хотела или друго.
Твоето пътуване може да се осъществи на по-ниска цена от най-добрият вариант, въпрос на търсене.

# 486
  • София
Танита, имай предвид, че нощно време е студено и не е приятно да си под звездите.  Wink Море е и доста духа. Ако е денем е приятно, но на нас 5 часа до Лимнос ни се видяха страшно много, а си представям какво е 10 часа.  Crazy

И само да ти подхвърля като идея - агенциите имат и промоционални оферти.  Wink Ние бяхме за 444 лева на човек, които с летищните такси станаха почти 600 лв - чартърен полет София - Ираклио + трансфер до хотела + 7 нощувки + закуски и вечери в края на август/началото на септември.  Просто трябва да се следят както туристическите агенции, така и колективните сайтове. Колата под наем ни излезе малко по-скъпо от тази на Дечи - 200 евро за 6 денонощия за кола клас Б. Решихме, че ще търсим на място както сме правили друг път, а мястото се оказа в нищото. В близкото село имаше точно 3 офиса за рент-а-кар и се бяха наговорили.  Laughing А може би и това, че беше в сезона има значение.  Grinning  "Отстъпката", за която успяхме да се спазарим беше, че на цената на най-ниския клас коли ни дадоха следващия.  Mr. Green  Но имаше значение все пак. Разстоянията са доста големи и щеше да е доста натоварващо ако бяхме с клас А (още си спомням как пълзяхме на Корфу с някакъв миниатюрен Шевролет).  Grinning

# 487
танита - според мен е още рано за билети. Няма опция за канселиране. Понякога има останали каюти и може да вземете на борда. Проблем може да има за мястото за кола. Септември месец обаче всички започват да се връщат в Атина и трябва да обърнете внимание за билетите за връщане. Да не стане така че само за отиване да намерите. Ще трябва да следиш сайтовете. До колкото видях има намаления на билетите за връщане. Звездите е хубаво да се гледат, но ще духа. Ще трябва да вземете нещо да се завиете. За каютите пък ще трябва да внимавате да сте сами, да не ви сложат и други хора.

# 488
  • с/у ОколоМръсТното
... В скоби ще ви кажа, че има възможност да не платите нито цент по този маршрут, ако решите да си увеличите пътуването с два часа, без магистрала.
Съвсем малко се увеличават километрите, скоростта пада, разхода за гориво е почти същия. Бавното каране без магистрали, качва разхода, но карането с над 100км./час още повече.
Спестяват се около 25 евро в посока.

да, около Дион и Ней Пори и аз го знам.
Предполагам е в услуга на местното население, което не ползва аутобана, но пак се движи м/у населените места.
Ако го имаш нейде описан пътя, моля сподели го.

# 489
Шани,
преди малко открих това точно и скорошно описание за избягване на магистралите Солун-Атина
http://eu.camperistas.com/721/athens-thessaloniki-no-tolls-road/, но.... ако знате как се "гълтат" километрите по тази магистрала, хич не е пожелателно за мен избягването й.

# 490
танита - според мен е още рано за билети. Няма опция за канселиране. Понякога има останали каюти и може да вземете на борда. Проблем може да има за мястото за кола. Септември месец обаче всички започват да се връщат в Атина и трябва да обърнете внимание за билетите за връщане. Да не стане така че само за отиване да намерите. Ще трябва да следиш сайтовете. До колкото видях има намаления на билетите за връщане. Звездите е хубаво да се гледат, но ще духа. Ще трябва да вземете нещо да се завиете. За каютите пък ще трябва да внимавате да сте сами, да не ви сложат и други хора.
Това за звездите са "смелите планове" на моето мило  Mr. Green Иначе аз съм голямо шубе, и си настоявам на каютката. Гледах цени с каюта с 3 легла, която избрах да бъде whole, както пишеше, при този начин плащаш цялата каюта и я споделяш с хората от твоята резервация (демек нашето семейство), но щом не може да се канселира май няма да рискувам 400 евро да дам още от сега.

# 491
  • In the shadows of my mind
Moмичета,
Да дадете отзиви за хотели на о-в Закинтос? Разглеждаме оферти на агенция, която работи със следните хотели: Hotel Majestic ****, Hotel Captain’s *** и Hotel Admiral *** . Офертите са с all inclusive и ме интересува дали някоя от вас е била в района и/ли в някой от тези хотели, да даде инфо Simple Smile
Благодаря ви   bouquet

# 492
  • София
Ако го имаш нейде описан пътя, моля сподели го.

Шани Ние ползваме най-различни варианти на пътя, най-вече заради разнообразие. Но затова трябва време и хъс за обикаляне. Ако гониш бързо пристигане или връщане, това не е варианта. Ние много често избягваме магистралите с оглед на това да видим колкото може повече, а ни излиза и по-евтино.
На картите в google или viamichelin може да се зарежда маршрута съответно без магистрали или без такси. Ако липсва опцията зареждаш човечето за ходене пеша, много често пътя върви паралелно с магистралата, което може да заблуди, че си на нея, но не. Около Катерини е така. От там има и други варианти, които сме минавали умишлено, а около реката до Темпи не е магистрала. Може също да се избегне дефилето на Pineios River, като се мине през Elassona за Лариса, красиво е.
Минавали сме какви ли не варианти, зависи от времето.
Но тук ставаше въпрос да не се увеличават много километрите, да се запази разхода, а да се избегнат само таксите. Това означава да се придържаме максимално близо до основния път, да ползваме пътищата преди да е построена тя. Има такива варианти, като на места се получават малки отклонения.
Ако не можеш да се справиш, ще ми кажеш с колко часа разполагате ще го направя и ще ти го пратя.

Josellyn Много сме писали за острова и хотелите, това са дежурни хотели на нашите агенции. Има още много варианти, опитай се да откриеш от написаното, ако не успяваш ще пишем отново.

# 493
Здравейте, прегледах темата отгоре-отгоре, но май ще е по-лесно да попитам. Бихте ли ми препоръчали курорт, който да отговаря горе-долу на следните изисквания. С две деца сме, на 8 и 10 години.
- Да е по-близо до България. Ще пътуваме с колата.
- Да има забележителности (или места, в близост, които да посетим)
- Иска ми се хотела да е ол инклузив
- И най-вече плаж  Laughing
Най-удобно ни е в средата или в края на юни. Дали ще е подходящо времето за море.

Благодаря предварително.

пп Забравих да пиша, не сме посещавали Гърция никога.

# 494
  • В полите на Пирин планина
rummi_pl, след средата на юни е чудесно за море. Към края - на мен още повече ми харесва. Сравнително близко - Халкидики.
За ол инклузив не мога да помогна - ние не го предпочитаме. Трябва си ровене / може и в темите тук за отзиви /, а може и по разни сайтове.

Общи условия

Активация на акаунт