На море в Гърция 2014 - II

• 73 009
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря Параход  bouquet
На нас Крит отдавна ни е мечта, и гледах сравнявах варианти с чартър от София или с кола до Солун и от там самолет, и накрая се разрових и за фери, защото така си занасяме и колата до там и ще спестим от рент-а-кар. Като цяло ферито излезе най-евтин вариант, разбира се с по 1 ден път до Пирея, но сме наточени за приключения:)
Мислим да е около 5-10 Септ - нямам още конкретни дати. Дали тогава ще е рисково да тръгнем без резервация? Кога свършва силния сезон за натам? Целта ни е да пообиколим целия остров - като се позадържаме по 2-3 дни в част. По-натам ще ви питам и какво си заслужава да се види (освен нещата, които са си ги писали на сайта)
И да питам - има ли фалшиви будки на пристанището Embarassed, или всичко си е ОК, независимо на какво попаднем. В цената на ферито включена ли е застраховка?
Ох - сори за идиотските въпроси - винаги има първи път Laughing

# 466
За Крит 5-10 септември си е още сезон. Има 3 пристанища - Ретимно, Ханя и Иракли. След като свършат билетите за икономична класа, пускат още толкова за преместваемите столчета. Затова лятото не мож се размина от хора, кучета, бебета, колички и товарят кораба доста над допустимото. Ако ще се лашкате до Крит с фери, трябва да се приготвите за 12 часов преход и  в цената на билета няма отстъпка. Ако платите и кабина се оскъпява допълнително. Едва ли чак няма да има места, защото корабите до там са огромни и събират по спецификация 1850 човека. Докато самолетен билет купен достатъчно рано би излязъл на много сносна цена. Казвам го от личен опит, като се лашках преди по 4 часа Пирея-Парос с фери за 33.50Е , плюс вътре консумация поне 5-8-10Е, докато не открих самолетни билети Атина-Парос за 39Е и полет 45 минути.
 Освен това, има много предложения за чартъри София/Варна - Крит/Санторини, които са доста изгодни извън сезон и с ол инклузив. Автомобил под наем върви за 20Е, няма навалица, времето е поносимо горещо, а цените нормални. То и ние почиваме винаги в края на септември и началото на октомври, а преди сезона си правим разходка до някои близък остров. Сега сме си избрали Астипалия.
Това лято ще работя на Миконос и ще се докосна до легендите, които се носят за този остров  Laughing
Успех и изгодни оферти на всички!

Фалшиви будки няма, на почти всеки гейт има фургон-билетопродавница, както и на самия булевард минаващ покрай пристанището е пълно с агенции. Говоря за Пирея. Атина има 3 пристанища, от които тръгват ферита ( Пирея, Рафина и Лаврио). Ако не се лъжа и в София има представителство и може да си купите билети от там.

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 18:12 от zorita

# 467
  • София
танита, какво му е по-евтиното на ферито от Пирея до Хераклион заедно с колата в сравнение със самолет+рент-а-кар? То зависи за колко време ви е рент-а-кара де...Обаче колата в посока струва 85 евро. Това ти е цената на рент-а-кара за 8 дни. А в момента цените на Аеgean от Солун за септември до Ханя са около 35 - 40 евро в посока ( до 28.02. бяха 24 евро само с ръчен багаж), горе-долу колкото е и цената на пасажер на ферито - 36 евро (без ползване на каюта) http://www.ferries.gr/anek/Domprices.htm
Със самолета стигаш за 1 час от Солун, вярно че трябва да се плати там за паркинга на колата, но едва ли е такава безбожна цена, че да си струва таралянкането до Пирея и после 9 часа на столче през нощта на ферибота.

# 468
  • София
Здравейте момичета,
Искам вашето мнение за тази оферта, която разглеждам. Отзивите в booking за хотела са чудесни, предложените дати ме устройват и осигуряват транспорт (макар с автобус  ooooh!), та бих искала и вашето мнение, ако някоя от вас е посещавала района и има някакви впечатления.
Благодаря ви предварително   bouquet

Josellyn Мисля, че нямаш отговор. Района ми е познат, хотела също.
Намира се малко преди селището, на самия път. В активния сезон хотела е доста посещаван, от семейства с деца. За тях има идеални условия за развлечения, най-вече с голямата пързалка, зелени площи, игри на воля... Но това го прави много шумен, логично. Наоколо няма как да се разхождате, без кола, 2-3 км. отиване и връщане до Kanali.
ВИЖ НАШИТЕ СНИМКИ
Били сме и в други хотели, най ни харесва, на същата страница, което даваш, Ionian Theoxenia.
ЕТО И СНИМКИ ОТ ПЛАЖА НА Kanali
Но той също е далеч от хотела, а морето до вас е на около 300-400м.

# 469
танита, какво му е по-евтиното на ферито от Пирея до Хераклион заедно с колата в сравнение със самолет+рент-а-кар? То зависи за колко време ви е рент-а-кара де...Обаче колата в посока струва 85 евро. Това ти е цената на рент-а-кара за 8 дни. А в момента цените на Аеgean от Солун за септември до Ханя са около 35 - 40 евро в посока ( до 28.02. бяха 24 евро само с ръчен багаж), горе-долу колкото е и цената на пасажер на ферито - 36 евро (без ползване на каюта) http://www.ferries.gr/anek/Domprices.htm
Със самолета стигаш за 1 час от Солун, вярно че трябва да се плати там за паркинга на колата, но едва ли е такава безбожна цена, че да си струва таралянкането до Пирея и после 9 часа на столче през нощта на ферибота.
Ами аз само груби сметки правих снощи - може и да не са точни, но горе долу бяха следните:
1. Варинт чарътр (най-бърз и удобен) - 250евро на човек само за транспорт. (това по инфо от тук някой беше писал - не знам дали включва летищни такси, но да речем включва). Ние сме трима 750 евро, и 7дни по 25евро колата 150 евро - 900 евро само пътя. Слагам 7 нощувки по 40 евро - 280 евро - общо около 1200 евро за път и нощувки.
2. Варинт чартър с нощувка и закуска - за нашия период за 7 нощувки за най-евтиния хотел от Астрал Холидейз - 852 евро, летищни такси за 3 човека 270 евро и кола 150 евро - общо 1300 евро.
3. Варинт с кола до Солун и от там със самолет. Пътя с колата до Солун и обратно 40 евро, колата да стои в Солун - 70 евро, самолетни билети за най-евтините дати от този период с flex резервация около 390 евро за 3 човека и рент-а-кар в Крит 150 евро - 650 за транспорт и 280 нощувки - 930 евро общо
4. Варинт с фери. Гориво до Пирея и обратно не съм го смятала за нащата кола, но го залагам 150 евро, ферито с каюта за 3ма в двете посоки 411 евро, и нощувки 280 евро 840 общо.
Категорично ферито е най-неудобен вариант, но пък е някакъв вид приключение.
Разликата между 3 и 4 варинт не е много, но ако ще караме кола до Солун - то вече сме минали половината път.
Навсякъде залагам по 25 евро да ден за рент-а-кар в Крит (някъде го бях гледала) - не знам точно за колко може да се намери.

# 470
За Крит 5-10 септември си е още сезон. Има 3 пристанища - Ретимно, Ханя и Иракли.
А кога се пада на Крит сезона към края, така че хем да няма много туристи - хем водата все още да става за плуване ( около 25 градса ни е таргета). Аз не съм обвързана с тези дати, просто си харесах началото на Септември по таблицата с температрата на водата Laughing
Тогава може да отидем на вариант 670 евро плюс 270 евро летищни такси плюс 150 за рент-а-кар - към 1050 евро става.

# 471
  • София
танита, мисля, че не не смяташ правилно таксата за ферито за каютата за 3-ма според мен цената е на човек, а не общо за каютата - т.е. 67Е*3=201 Е + 85 Е (кола) = 286 Е в едната посока.
Относно сезона на Крит мисля, че продължава до началото на октомври, даже до средата. През 2012 бяхме в Ретимно с чартър от 15.09 до 22.09. и времето беше перфектно ( с изключение на един порой на Елафонисос), температурата на водата също беше супер.
Рент-а-карът ни струваше май 100 Е за 4 или 5 дни не помня вече (за 1 ден върнахме колата, за да ходим до Санторини). Съвсем малка, икономична кола. Последният ден ни я смениха с по-голяма.

# 472
dechy, възможно е, не съм сигурна. Не знам дали ще мога да пусна линк от тази стъпка на резервацията, ще пробвам утре, но попълних дати за отиване и връщане, сложих кола, 3 пътника и кабина като имаше опция whole и shared и в двата варианта даде еднаква цена.  единия пътник сложих дете.  Тази цена от 411евро ми даде за вътрешна каюта с 3 легла. Предполагам сайта смятя остъпката за двупосочен билет и ранно букване макар че не го пишеше ясно, просто даде цена.

# 473
  • София
Да, май си права - има 20% отстъпка за двупосочен билет. А и щом си го правила за конкретни дати, стъпка по стъпка, значи е така.

# 474
танита,
дай сайта, където си правила стъпките на резервация, че аз до сега се мъчих, но приблизително твойта сметка ми се получава само за Aircraft type seats с 20 % отстъпка за двупосочен билет newsm78
В сметките си изпускаш и тол таксите до Атина- 2012 бяха 50 Евра, отиване и връщане, а нали се разбра, че тази година са увеличени драстично, нещо от сорта на 50 % се чу тук в темата.

Един генерален въпрос имам - пускат ли на дългите фериботни линии да си стоиш в колата, че ние както сме с ван, аз такава спалничка ще си спертна вътре smile3508, предполагам, че не, но все пак да чуя от по-запознатите.

# 475
Новите такси за магистралата към Атина ги има на 1-ва страница, точно така се казват - "Нови такси" (стоят и старите, тъй като за Егнатия напр. не са променяни, както и за някои мостове, тунели).

Не дават да си стоиш в колата, не.
По повод сметките на Танита - ако са верни, аз бих избрала варианта със собствена кола и ферибот. Само ако беше по-скъпото решение - тогава щях да кроя варианти за самолет и рент-а-кар.

# 476
Параход,
линка на първа страница, до края на живота си да го гледам, няма да разбера, колко са тол таксите Солун-Атина.
Но ако това е вярно, http://greece.greekreporter.com/2013/12/30/greek-drivers-to-pay- … -to-thessaloniki/, положението е наистина много, много unpleasant Cry

# 477
  • София
Момента с тол таксите съм го пропуснала.

Значи до Атина ще платим около 70 евро, така ли?
Това е отиване и връщане, предполагам  Thinking

# 478
  • In the shadows of my mind
Josellyn Мисля, че нямаш отговор. Района ми е познат, хотела също.
Намира се малко преди селището, на самия път. В активния сезон хотела е доста посещаван, от семейства с деца. За тях има идеални условия за развлечения, най-вече с голямата пързалка, зелени площи, игри на воля... Но това го прави много шумен, логично. Наоколо няма как да се разхождате, без кола, 2-3 км. отиване и връщане до Kanali.
ВИЖ НАШИТЕ СНИМКИ
Били сме и в други хотели, най ни харесва, на същата страница, което даваш, Ionian Theoxenia.
ЕТО И СНИМКИ ОТ ПЛАЖА НА Kanali
Но той също е далеч от хотела, а морето до вас е на около 300-400м.

Bled
, благодаря ти за информацията, безкрайно полезна ми бе!   bouquet
За съжаление щом е така отдалечено от града и всичко останало, ще се наложи да търсим други оферти.

# 479
танита,
дай сайта, където си правила стъпките на резервация, че аз до сега се мъчих, но приблизително твойта сметка ми се получава само за Aircraft type seats с 20 % отстъпка за двупосочен билет newsm78
В сметките си изпускаш и тол таксите до Атина- 2012 бяха 50 Евра, отиване и връщане, а нали се разбра, че тази година са увеличени драстично, нещо от сорта на 50 % се чу тук в темата.

Един генерален въпрос имам - пускат ли на дългите фериботни линии да си стоиш в колата, че ние както сме с ван, аз такава спалничка ще си спертна вътре smile3508, предполагам, че не, но все пак да чуя от по-запознатите.
Ето в този сайт гледах http://www.ferries.gr/
тази сутрин ми даде 423 евра. Направих една снимка, обаче не знам как да я вмъкна тук да ви покажа какво съм избрала Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт