На море в Гърция 2014 - II

• 72 966
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • София
привет,имате ли мнение за х-л Aleksander The Great

dunova За теб....
Скрит текст:
Обичам хотели като този, когато морето ти е като на длан. Ти вече си резервирала и не трябва много да ти разваляме настроението.
Нашето посещение беше доста отдавна и се надявам хотела да е реновиран, ако не, лошо.
Надявам се също да са махнали и таксата за интернет. Не заради петте евро на ден, но мразя подобни изнудвания, някой хотелиери още не го разбират.
Всичко останало си го има. Далеч е от разходки в селището, но за това си има коли.
В последно време ме притесняват ниските цени, които дава. Това означава, че може скоро да не е подновяван. В този случай трябва да му се махне поне една звезда, да не заблуждава хората.
Мястото е чудесно за обиколка на Касандра. Надявам се, че си прочела какво може да разгледате наоколо, щом това е целта. Ако не намираш, пиши за насоки.
ЕТО ТУК ОЩЕ СНИМКИ

# 556
Момичета, ще ходя на остров Родос за 3-4 дни.
А нямам никаква информация за там...
Ще съм ви много благодарна, ако може да ми дадете идеи къде да отидем, какво да видим, какво да не пропуснем и т.н.
Ще сме в град Родос - ако си вземем кола под наем къде можем да отидем? Или пък къде може да се отиде с местен транспорт на интересни места.

Самия средновековен град е много приятен. Може да отидете до Линдос - има разкопки, акропол, приятно е, самото селце също е живописно, плажа е хубав , но е малко малък и пренаселен. Долината на пеперудите, Цамбика бийч, едно живописно селце - Коскино с шарени къщи/ врати. Това се сещам на първо време. Островът е малък и лесно се обхожда. Може и с обществен траснпорт от град Родос (има регулярни автобуси, не е скъпо). Най- не ми хареса Фалираки - малко от сорта на Слънчев бряг.  Ходила съм доста отдавна обаче и спомените ми са малко смътни.

# 557
  • София
Родос

Скрит текст:

Момичета, ще ходя на остров Родос за 3-4 дни.
А нямам никаква информация за там...

bengie    Margherita09 чудесно ти е казала какво да посетиш извън селището, аз ще ти кажа какво да не изпускаш в самото градче.

Старият град
Археологически музей
Bronze Deer In Rhodes-статуи заместили едно от чудесата на света
Ethnarchou Makarios Street Rodos
Roloi  Clock Tower
Museum of Modern Greek Art
Sea Dreams
Palazzo del Gran Maestro
Governors Palace
Knights Quarter
Манастир Ekklisia Evangelismou
Suleimaniye Mosque
Еврейския квартал
Порт Родос
Много таверни, кафета, магазини

Ще ти покажа и малко снимки от всичките тези места, посетени няколко пъти.
ТУК

Последна редакция: сб, 15 мар 2014, 10:36 от Bled

# 558
  • София
Здравейте!
Нямам възможност да изчета цялата тема подробно, затова бих искала да ви помоля да ми препоръчате къща/бунгало на брега на морето или в непосредствена близост до него в Гърция за 5 човека (+ 1 бебе на годинка, но предполагам то няма да се брои). Не държим на нещо луксозно, както и няма значение в коя част на Гърция ще е...всъщност по възможност да е по-близо до България, но не е задължително.

Предварително благодаря! Hug

# 559
Здравейте,
Малко със закъснение започнах да организирам почивката тази година. Имам въпрос за Лефкада - пътували ли сте с кола до там, как е пътят, магистрала ли е или има и "обикновен" път? Колебая се, защото сме с дете на 2г и 5 м.
Миналите години бяхме в Неа Каликратия и Паралия- Катерини. Гледах да е все пак по-близо, за да издържи пътя, при условие, че разделяме пътя на две - София - Сандански, Сандански - крайната точка. Иначе от тези две места останахме много доволни. Бяхме отседнали в Aegean blue hotel и в Mediterranean Village - естествено с много ранни записвания и по-нормални цени. За нас важното е да сме почти на брега и да има хубав плаж, заради детето. Ако имате други предложения, моля споделете.

# 560
привет,имате ли мнение за х-л Aleksander The Great

dunova За теб....

Мястото е чудесно за обиколка на Касандра. Надявам се, че си прочела какво може да разгледате наоколо, щом това е целта. Ако не намираш, пиши зa.....

Благодаря за бързия отговор,но мен ме интересува основно плажа и морето,пък и сам само за 3дни,а и от агецията ми го похвалиха,та ще го пробвам.Ако ти е удобно,ми изпрати интересни места наоколо.

# 561
  • София
Цитат
Благодаря за бързия отговор......мен ме интересува основно плажа и морето. Ако ти е удобно,ми изпрати интересни места наоколо.

dunova С плажа няма проблем, прекрасен е.....

Ето това, което ти трябва....

Скрит текст:
Канал Потидея
Сивири - Amphitheatre Siviri
Светилището на Амон Диас и Paleo-християнска базилика в Калитеа
Светилището на Посейдон и фара в Possidi
Руините на древен град в Полигирос
Kalandra  - Древен обект на Mendi , църквата „Успение богородично”/стенописи/
Stavronikitas кула в Сани  
Традиционни къщи и площади, както и останките от древния Afitios
Фолклорният  музей  Афитос
Кулата Апостол Павел в Неа Фокеа
Езерото в близост до Полихроно
Воден резерват Mavrobara /костенурки/ над Polychrono
Пефкохори -  Морското езеро Гларокавос, манастира „Св. Йоан”
Касандрия - Вятърната мелница, фолклорния музей и Катедралата „Рождение Богородично”
Агия Параскеви - Бани в лечебните води на естествените извори

Отделно има доста храмове, които заслужават внимание и разбира се плажове. Това за ръкава на който се намирате, Касандра.

Последна редакция: сб, 15 мар 2014, 15:29 от Bled

# 562
Много ти благодаря, Bled

# 563
 Чета  си чета...и взех да се чудя, дали   не се  надцених  с пътуването ?
Имаме резервация за последните  10  дни на юни на Евия.
Досега  не сме пътували сами  по -   далеч от  Халкидики Embarassed.  На по - далечни места сме  били само  с организиран транспорт.
Притеснява  ме как  ще  се   ориентираме  за пристанището,  товарене  и  разтоварване  на  ферибота........Аз не шофирам, а  мъжа  ми   не иска  да  чете  форума,  хахахах !!
Таис мило   ми отговори на някои  въпроси  на лични, ще   питам и   още,  дано да ме  изтърпи   !  bouquet

# 564
Чета  си чета...и взех да се чудя, дали   не се  надцених  с пътуването ?
Имаме резервация за последните  10  дни на юни на Евия.
Досега  не сме пътували сами  по -   далеч от  Халкидики Embarassed.  На по - далечни места сме  били само  с организиран транспорт.
Притеснява  ме как  ще  се   ориентираме  за пристанището,  товарене  и  разтоварване  на  ферибота........Аз не шофирам, а  мъжа  ми   не иска  да  чете  форума,  хахахах !!
Таис мило   ми отговори на някои  въпроси  на лични, ще   питам и   още,  дано да ме  изтърпи   !  bouquet

И ние сме последните 10 дни от юни на Евия - в Едипсос .  Винаги самостоятелно организираме екскурзиите си : или с кола , или за по-далече - със самолет. Всяка година през лятото сме в Гърция, а преди време сами си планирахме и организирахме 10-дневна невероятна почивка на остров Ибиса, така посетихме и Португалия, остров Мадейра...  Peace

Последна редакция: сб, 15 мар 2014, 17:53 от адимар

# 565
Еха, адимар,   освен да караме зад вас, за  да  не се изгубим  ! Wink

# 566
  • София
Адимар, колко ви излиза 10 дневната почивка в Гърция? Ние за първи път ще ходим до там, мислим точно за края на юни. Знам, че е условно, но все пак да знам за какви пари да се подготвим. Hug

# 567
  • София
Здравейте, благодаря за темата и полезната информация.
Ние всяка година отсядаме в едно хотелче в Неа Ираклица - Вурнелис, в непосредствена близост до плажа, сравнително спокойно е дори през юли.
За тази година обаче се замислям за вила/къща под наем за по- дълъг период, например месец, като основното е да е в близост до плажа. Някой има ли опит и препоръки за определени места, както и каква е цената при наеми за по-дълъг период? Благодаря и ще следя с интерес темата  Peace.

# 568
  • на Мелмак
Здравейте!
Нямам възможност да изчета цялата тема подробно, затова бих искала да ви помоля да ми препоръчате къща/бунгало на брега на морето или в непосредствена близост до него в Гърция за 5 човека (+ 1 бебе на годинка, но предполагам то няма да се брои). Не държим на нещо луксозно, както и няма значение в коя част на Гърция ще е...всъщност по възможност да е по-близо до България, но не е задължително.

Предварително благодаря! Hug

На Ситония - вторият ръкав на Халхидики е супер за семейна почивка с деца - тихо , спокойно ....
Където и да отидете там - сигурна съм , че ще останете доволни , ние няколко години бяхме във Вурвуру.
Избрахме този ръкав точно заради децата и къщите . Ходили сме и с малкия на 3 месеца  Laughing- каката и таткото на плажа , аз и бебето в двора - то на сянка под един бор , аз на шезлонг на слънце  Laughing почивка и спокойствие Hug

# 569
  • София
Подкрепям последната препоръка - най-доброто за първи път в Гя с малки деца е студио на първа линия във Вурвуру.
Ето тук можеш да добиеш чудесна представа кои са местата на първа линия и да разгледаш като кликнеш в/у Try our new interactive map:
http://www.halkidiki.com/vourvourou/accommodation.htm
Вариантите са стотици - от бюджетен и семпъл до студиа с доста удобства, препоръчвам да отделиш време да разгледаш, за да направиш по-информирано избора си.

Общи условия

Активация на акаунт