На море в Гърция 2014 - II

• 72 987
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Denssi, да, на нас ни я признаха юли месец. Ходихме там тъй като детето беше с висока температура и не можеше да диша.

Не съм доволна от асистанс-а на Виктория, и миналата година го писах. Бяха неадекватни.

# 541
  • София
Може ли малко инфо за пътя до Атина - колко нормално отнема с кола като време без дълги престои - да кажем с 3 спирания за гориво и кафе? Труден/натоварен ли е или се минава лесно - магистралата колко км е? До Солун ми е ясно, но по-нататък не съм пътувала. А най-вероятно ще карам сама с детето - според вас може ли да го минем за 1 ден или да го разделя на 2 с нощувка, и ако да - къде да нощувам. Детето не ме притеснява - издържа по 12 часа път с кола, ходили сме наскоро с нея в Австрия, проблема е аз дали ще мога да карам толкова дълго, или да не си правя експерименти, най-дългото ми шофиране е било до Халкидики и до Варна като разстояние, и дотам се справям, ама тука май е двойно...
И другото - кое ще излезе по-изгодно - кола с нас двете или има изгодни полети до Атина и двата билета ще бъдат на същата сума? Параход, може би ти знаеш, някой друг? Hug

# 542
Може ли малко инфо за пътя до Атина - колко нормално отнема с кола като време без дълги престои - да кажем с 3 спирания за гориво и кафе? Труден/натоварен ли е или се минава лесно - магистралата колко км е? До Солун ми е ясно, но по-нататък не съм пътувала. А най-вероятно ще карам сама с детето - според вас може ли да го минем за 1 ден или да го разделя на 2 с нощувка, и ако да - къде да нощувам. Детето не ме притеснява - издържа по 12 часа път с кола, ходили сме наскоро с нея в Австрия, проблема е аз дали ще мога да карам толкова дълго, или да не си правя експерименти, най-дългото ми шофиране е било до Халкидики и до Варна като разстояние, и дотам се справям, ама тука май е двойно...
И другото - кое ще излезе по-изгодно - кола с нас двете или има изгодни полети до Атина и двата билета ще бъдат на същата сума? Параход, може би ти знаеш, някой друг? Hug

Олив БГ еър пунаха наскоро повече полети до Атина - мисля бяха 112 евро двупосочен.

# 543
  • София
Супер, мерси, ще погледна!
Но ако може някой да даде инфо и за пътя, ще бъда благодарна! Може пък да си направим екскурзия със спиране тук-там и разглеждане за 1 ден на отиване и на връщане.

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 11:35 от Olive

# 544
Да, Бг Еър имат цена от 56Е (еднопосочен) и с право на голям багаж. Докато Ейджиън, Малта, Олимпик и др. често дават цена, но само със салонен багаж. За друг се плаща 20Е на брой.
За дете не знам как стои цената.
Важното е да се вземат по-отрано, после цената се качва до около 90Е

# 545
Олив,
800 км, като след Солун е само магистрала (въпреки че на тая магистрала има един-два участъка, които са двулентови всъщност). 10-11 часа за добър шофьор трябва да стигнат, за паузите ти ще си прецениш. За мен е за два дни. Но за теб - може да е различно - най-вероятно не е по-дълго/трудно от Варна-Халкидики... Според мен е много по-леко трасето Солун-Атина отколкото Варна-София.

Магистралните такси са коментирани 2-3 страници назад, има ги и на 1-ва страница, няколко десетки евро са. По отношение на разходите за гориво, все пак зависи от автомобила.
Бих помислила за самолет, щом ще сте само двете с Анна, но пак зависи каква е програмата ви в Атина.
Ако имате задачи из центъра на града, колата сякаш не е особено удачна...

# 546
Olive - магистралата е много добра и лесно се кара. Магистрални такси някъде около 29 евро в посока. Места за спиране има, за пренощуване също. Май за двама човека в една кола излиза по-евтино с кола. Виж датите които искате да пътувате и дано намерите по-евтини билети за самолет.  Все пак с кола е изморително.

# 547
  • София
Аз защо си мисля че е достатъчно ЕЗОК. Може и да бъркам нещо. Не съм ползвала никога тази карта. За болниците обаче мисля че покрива безплатен преглед, а може и при някои частни лекари които са свързани с държавната каса. Просто се чудя.
Тази карта е пълна измама.По нейните правила там си плащаш всичко , вземаш документи и като се върнеш подаваш в НЗОК молба да ти възстановят средствата.АКО ги одобрят ти възстановяват , ЗАБЕЛЕЖЕТЕ:ПО ЦЕНИ  на българските здравни пътеки.!!! Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Ние винаги правим застраховки с асистънс във ВИКТОРИЯ и сме нямали проблем включително и 4дневен болничен престой в Кушадасъ - не сме заплатили и 1 евро.

А ти ползвал ли си ЕЗОК, за да го пишеш? В Гърция не ни се е налагало, но дъщеря ми често я използва в Германия и не плаща нито стотинка. Просто трябва да се отиде в спешен кабинет. Да, в началото имаше такъв проблем и мой близък роднина плати на място 50 евро за преглед, а нашата каса му възстанови 16 лева, но това беше твърде отдавна. И не отричам предимствата на допълнителното застраховане, което както знаем е за символични суми, но не бива и да се отрича напълно ЕЗОК и то без личен опит.

# 548
  • София
Благодаря на всички за инфото, ще видя кола или самолет ще изберем.

По повод ЕЗОК или застраховка, мога да споделя какво ни се случи в Австрия тази зима - направихме си застраховка /основно заради карането на ски/, нямаме ЕЗОК. Съответно детето още първата сутрин се разболя - темп., кашлица и пр. След като отидохме съгласно указанията на застрахователите в болницата в Шладминг, се оказа, че трябва да платя прегледа, защото нямаме ЕЗОК, а после ще ми възстановят разходите в България от застраховката. Това били новите разпоредби, ми каза регистраторката в болницата - без ЕЗОК се плаща, независимо, че застраховката ми важи там. После ни изплатиха всички разходи, вкл. лекарствата.

# 549
Момичета, ще ходя на остров Родос за 3-4 дни.
А нямам никаква информация за там...
Ще съм ви много благодарна, ако може да ми дадете идеи къде да отидем, какво да видим, какво да не пропуснем и т.н.
Ще сме в град Родос - ако си вземем кола под наем къде можем да отидем? Или пък къде може да се отиде с местен транспорт на интересни места.

# 550
Миналата година не бяха големи тол таксите до Волос. Пусто не помня точната сума, а и да си призная не гледах много-много какво плаща мъжа ми. Но сякаш бяха нормални.
Сега обаче момичетата пишат, че са ги вдигнали..

Адимар, по-добре хванете ферито, няма смисъл да заобикаляте чак отдолу през Халкида.
Вие нали щяхте да сте в Едипсос?

Да, в Едипсос сме. Ще хванем ферито, разбира се, ама нали ще пътуваме по магистралата до Глифа, та затова питам   newsm78

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 16:45 от адимар

# 551
адимар - до колкото виждам на първа страница, което е сложила Параход, излиза някъде около 18 евро. Надявам се да не бъркам в сметките.

# 552
привет,имате ли мнение за х-л Aleksander The Great,запазила съм си за 10-13,06 и след това 4 дни VIllage Mare,за да разгледам и 2та ръкава,какво мислите?

# 553
Халкидики е страхотно,много ни хареса на цялото семейство и след средата на юни месец е най-подходящо за хубаво време /поне така беше при нас Simple Smile/..Някой да препоръча друго местенце в Гърция?

# 554
Магистралата Солун -Атина ми направи впечатление за плащането в монети. Ето това http://www.neaodos.gr/Default.aspx?a_id=1529. Там където пише Payment using the Automatic Coin Machine, зеленото, не връща ресто. Плаща се точно в брой.

Общи условия

Активация на акаунт