На море в Гърция 2014 - II

• 72 991
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Платамонас почти няма плаж - ходи се към Неи Пори на юг или към Паралия Скотинас на север.
Неи Пори става, има добри оферти, плажът е широк и пясъчен, чадъросан, има комерсиални развлечения, люлки-въртележки, обаче носи със себе си и почти всички минуси от горните неща - малко като български курорт е, шумно, населено, панаирджийско ...
Е, не може да се сравнява с Паралия Катерини и циганията там, но в сравнение с повечето тихи и идилични селца в Гърция, където времето е заспало, повечко прилича на Китен.

Оф, не мога да се сдържа да ви копирам от другата тема един линк за плюскане... любимото ми занимание в Гърция!

Последна редакция: ср, 12 мар 2014, 22:04 от Параход

# 526
Здравейте момичета тази година реших да запазя в началото на септември едно студио в Никити и да заведа децата за първи път на море тогава ще бъдат горе долу на 2 годинки. Ще ми кажете ли ако нещо се наложи за лекар къде мога да намеря на кой плаж ще бъде най-добре да ходим и още нещо полезно ако се сетите. Мисля да направя на малките здравна застраховка вие правите ли такава и къде? Благодаря ви предварително  Hug

# 527
Това е педиатърката в Никити - Силвия Сатин.
Phone   2375023423
Mobile Phone   6944335591
Email   satin.silvia@yahoo.gr
Има и други лекари, общопрактикуващи, може и педиатри да има, аз тази знам.
Най-близката болница е в Полигирос, медицински център в Агиос Николаос. Аптека има в Никити.
Застраховка си направи задължително, все едно е къде за мен, някой друг може да ти препоръча конкретна компания. Всъщност всички читави застрахователи работят с международния асистанс на Coris, така че е абсолютно без значение.
В Никити спокойно можете да ходите на градския плаж (лявата част, не надясно към пристанището), плитко и чисто е - макар и с малко камъни. Както и на няколкото хубави залива в следващите 10 км - Агиос Йоанис, Калогрия, Ковиу, Лагомандра.

# 528
Параход много ти благодаря  Hug При тази лекарка ако децата имат застраховка ако се наложи нещо покриват ли се разходите за преглед и т.н. и на английски ли се разбирате с нея

# 529
Аз защо си мисля че е достатъчно ЕЗОК. Може и да бъркам нещо. Не съм ползвала никога тази карта. За болниците обаче мисля че покрива безплатен преглед, а може и при някои частни лекари които са свързани с държавната каса. Просто се чудя.

# 530
Грубо здравната застраховка е 1 лв/човек/ден, не си струва риска, на мен ми се е налагало да ползвам в Агиос Николаос здравния център, всичко е на ниво.
Ако някъде ви поискат повече от 1 лв/човек/ден, да знаете, че ви баламосват нещо, веднъж така нас ни преметнаха в офис на SDI, ноо аз съм виновна, като пращам мъже да вършат работа.

# 531
Грубо здравната застраховка е 1 лв/човек/ден, не си струва риска, на мен ми се е налагало да ползвам в Агиос Николаос здравния център, всичко е на ниво.
Ако някъде ви поискат повече от 1 лв/човек/ден, да знаете, че ви баламосват нещо, веднъж така нас ни преметнаха в офис на SDI, ноо аз съм виновна, като пращам мъже да вършат работа.

Ще ми кажеш ли къде да направим застраховката и към кое дружество и какво точно да изберем защото мисля че имаше различни варианти

# 532
# 533
  • софия
Аз защо си мисля че е достатъчно ЕЗОК. Може и да бъркам нещо. Не съм ползвала никога тази карта. За болниците обаче мисля че покрива безплатен преглед, а може и при някои частни лекари които са свързани с държавната каса. Просто се чудя.
Въпрос на гледна точка. Никъде не ходим с детето без поне на него да сме направили допълнително здравна застраховка. За символичните суми, които струва, не си заслужава риска.

Когато правите такава застраховка е важно да има асистънс. Не знам дали има ЗК, чиито застраховки са без, но предупреждавам за всеки случай. Peace

# 534
Ихааа, значи и мен здраво са ме метнали миналата година. За 3 човека за 1 седмица ми взеха 84лв, верно на макс сума беше застраховката - но може ли чак такава разлика да даде?
Забравих къде я правих, но май най-ниската цена беше около 50тина лв.

# 535
  • София
При тази лекарка ако децата имат застраховка ако се наложи нещо покриват ли се разходите за преглед и т.н. и на английски ли се разбирате с нея
Не съм Параход, но ни се е налагало да й ползваме услугите. Имахме застраховка, която не прие, оправданието беше, че трудно й възстановяват сумата. Иначе си свърши работата, говори приличен английски и е любезна. Прегледът беше 30 евро. Става дума за преди около поне 5 години.
За леки неща в аптеките са много любезни и помагат със съвети, горе-долу лекарствата се продават като на режим в Бя, не е прекалено стриктно, цените за ориентир са двойни на българските.

# 536
  • в града на вечния купон
за Корфу нищо не излиза или аз нещо бъркам newsm78

# 537
За застраховките няма такава логика по лев на ден. Има значение броя дни и лимита. Последния път за 8 дни за трима (двама възрастни и дете), лимит 15 000 евро на човек, акутни заболявания и болничен престой в резултат на злополука - 48 лв.

За 3 дни при същите условия - 8 лв.

# 538
  • Варна

Тази карта е пълна измама.По нейните правила там си плащаш всичко , вземаш документи и като се върнеш подаваш в НЗОК молба да ти възстановят средствата.АКО ги одобрят ти възстановяват , ЗАБЕЛЕЖЕТЕ:ПО ЦЕНИ  на българските здравни пътеки.!!! Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Ние винаги правим застраховки с асистънс във ВИКТОРИЯ и сме нямали проблем включително и 4дневен болничен престой в Кушадасъ - не сме заплатили и 1 евро.

# 539
Момичета щом тази лекарка не признава застраховката в здравния център на Агиос Николаос ще ни я признаят ли?

Общи условия

Активация на акаунт