На море в Гърция 2014 - II

• 72 948
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • София - Варна
Здравейте,
Малко със закъснение започнах да организирам почивката тази година. Имам въпрос за Лефкада - пътували ли сте с кола до там, как е пътят, магистрала ли е или има и "обикновен" път? Колебая се, защото сме с дете на 2г и 5 м.
Миналите години бяхме в Неа Каликратия и Паралия- Катерини. Гледах да е все пак по-близо, за да издържи пътя, при условие, че разделяме пътя на две - София - Сандански, Сандански - крайната точка. Иначе от тези две места останахме много доволни. Бяхме отседнали в Aegean blue hotel и в Mediterranean Village - естествено с много ранни записвания и по-нормални цени. За нас важното е да сме почти на брега и да има хубав плаж, заради детето. Ако имате други предложения, моля споделете.

Септември 2013 бяхме на Левкада. 650 км. от София, половината - магистрала. Около 8 часа. Левкада е оостров за обикаляне. На западния бряг са хубавите плажове, но пътищата са планински и тесни. На източния плажовете са с камъчета, не с пясък. Според мен се ориентирайте към друг остров с пясъчни плажове. Ако парите не са проблем - Скиатос. Вижте и Корфу, Тасос. На Евия не съм била.

# 571
  • София
Благодаря на всички за подробната информация! Има доста да чета и избирам... Hug

# 572
  • София
Адимар, колко ви излиза 10 дневната почивка в Гърция? Ние за първи път ще ходим до там, мислим точно за края на юни. Знам, че е условно, но все пак да знам за какви пари да се подготвим. Hug
Не съм АДИМИР, но последните 6г лятната ни почивка е в Гърция-Ситония, и имам ориентировъчни наблюдения. За 10 дни края на юни-Нощувки -450-500 евро студио без закуска за 2 възрастни и 1 дете.Гориво 100евро/зависи от колата/, за закуска обикновенно си носим храна от Бг., обяд, ако искате нещо готвено - 5-7 евро на човек. Вечеря в таверна - 25-30 евро без алкохол за 2 възрастни. Сладоледи и т.н поне още 10 eвро.  Средно -ориентировъчно - 1000-1100евро. Но сумата може да е и доста по-висока ,взависимост отначина на хранене и забавления.
В общи линии , цените са като в Бг но в евро.

# 573
  • София
Благодаря, Сани! Hug

# 574
Темата ви е морска, знам, но дали случайна не сте попадали на оферти за май месец?

# 575
  • София
Темата ви е морска, знам, но дали случайна не сте попадали на оферти за май месец?

raja_nikol Май месец си е морски, поне за нас, почти винаги сме в Гърция. Най-добрите оферти са за този месец, но за къде ти трябва? Самостоятелно или организирано, ние сме с първото, пълно е с евтини, добри хотели......

# 576
Имам предвид 1-6 май, става ли за плаж?
Нещо по- близо да е, ние сме от Разград, бая път си е, предпочитаме оферти с храна, самостоятелно пътуване  Peace

# 577
  • София
Чета  си чета...и взех да се чудя, дали   не се  надцених  с пътуването ?
Имаме резервация за последните  10  дни на юни на Евия.
Досега  не сме пътували сами  по -   далеч от  Халкидики Embarassed.  На по - далечни места сме  били само  с организиран транспорт.
Притеснява  ме как  ще  се   ориентираме  за пристанището,  товарене  и  разтоварване  на  ферибота........Аз не шофирам, а  мъжа  ми   не иска  да  чете  форума,  хахахах !!
Таис мило   ми отговори на някои  въпроси  на лични, ще   питам и   още,  дано да ме  изтърпи   !  bouquet

emonaem, няма за какво да се притесняваш  Simple Smile И ние не бяхме слизали по-надолу от Халкидики. Аз бях ходила преди това в Катерини, с бившия, но с автобус и изхранване.

Настоящият съпруг не беше качвал кола на ферибот, но се справи без проблем. И той не чете форуми, а аз от своя страна не шофирам. Но и 600 км не са особено много, ето виж ни - тази година се готвим да изминем доста повече, и нямаме никакви притеснения.

Сигурна съм, че с пътуването ви всичко ще е ОК, не го мисли. Дали Евия ще ви допадне, е друг въпрос, тя е по-дива и сурова от Халкидики  Wink

Някой питаше за разходите. Ние обикновено почиваме около 15 дена, грубо ни излиза към 1500-1700 евро. Тук включвам всичко - хотел, пътни, храна (ядем често навън), глезотии за детето като колички, влакчета. Не носим храна от БГ, последните 2 пъти не носихме и вода.

# 578
  • София
Имам предвид 1-6 май, става ли за плаж?
Нещо по- близо да е, ние сме от Разград, бая път си е, предпочитаме оферти с храна, самостоятелно пътуване  Peace

raja_nikol Разминаваме се, ние ходим винаги втората половина на месеца и началото на юни.
В началото на май не става за къпане в морето, но слънцето си пече, пак е прекрасно.
За празниците цените се вдигат, но самостоятелно се намира, ще погледна......
Цитат
Ние обикновено почиваме около 15 дена, грубо ни излиза към 1500-1700 евро.
Tаис Както казват сметката е вярна, аз смятам така 100 евро на ден, 50 хотел и 50 разходи.
Ако паднат малко, добре, оставаме още дни, ако се вдигнат, пак за сметка на дните, намаляваме.
Това за Гърция, иначе има изключения.

# 579
sss197,
Благодаря за отговора. Предположенията ми се оправдаха.

И понеже споменахте за семейна почивка за Вурвуру може ли да споделите какви са плажовете? На Ситония съм била само в Торони, плажът там е хубав, със ситен пясък, а морето -плитко.

# 580
  • Варна
Здарвейте!
Трябва да нощувам на 12.04. в Ираклион и да си букирам хотел, но ми е едно странно да си направя онлайн резервация, страх ме е 4е като отида резервацията няма да е валидна  един вид параноя. Ако някой има впечатления от конкретен хотел , трябва ми да е близо до пристанището....

# 581
  • София
Здарвейте!
Трябва да нощувам на 12.04. в Ираклион и да си букирам хотел, но ми е едно странно да си направя онлайн резервация, страх ме е 4е като отида резервацията няма да е валидна  един вид параноя. Ако някой има впечатления от конкретен хотел , трябва ми да е близо до пристанището....

soleil Просто не мисли за това, а си резервирай. До каква цена ти трябва хотел, за един човек ли, една вечер ли ?

# 582
  • София
И понеже споменахте за семейна почивка за Вурвуру може ли да споделите какви са плажовете? На Ситония съм била само в Торони, плажът там е хубав, със ситен пясък, а морето -плитко.
Вурвуру е като много по-голям брат на Торони  Simple Smile
Близките плажове са няколко, всички са добри и плитки. Пред някои от студиата директно има тясна плажна ивица и недълбоко море. Има дори места с обширни плитчини до коляно, където децата да си играят.
Торони е по-откъснато, докато около Вурвуру има повече магазини за храна, закусвални, ресторанти и т.н. Цените навсякъде на Ситония са еднакви за една и съща стока/услуга/стая.
На който му харесва едното място, няма причина да не хареса другото и обратно  Simple Smile

# 583
  • София
Ние винаги сме ходили на Касандра или Тасос. Този път според офертите сме се насочили към Ситония. Гледам една вила във Фурка , ( където и да е това). http://www.flipkey.com/kassandra-villa-rentals/p474008/. По снимките морето е пред къщата, а според описанието е на 2 км плажът. Някой знае ли къде се намират тези вили? Ние сме с 3 деца и е важно да е удобно. Има ли на близо магазини и ресторанти?

Тази е една друга вила в Каливес, което също ми е непознато селище. http://www.flipkey.com/polygyros-vacation-rentals/p474013/.

Ще съм благодарна много, ако познавате тези две места и ми дадете допълнителна информация. Ще сме там за 10 дни през август. Надявам се да не е по-топло отколкото на Тасос.

# 584
  • София
Много съм зле, сега видях, че Фурка е на Касандра Blush. Нищо де, много ще съм благодарна, ако имате повече информация да споделите.

Общи условия

Активация на акаунт